Sjetva repe
Stranica 3 / 13. • Share •
Stranica 3 / 13. •
1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13 
Re: Sjetva repe
ma ide repa samo kada je dobra godina...ma ne dolazi u obzir duhan...
dovoljno mi se puši iz Rusa...da neidem u skolu vec bi ja probao sijati uljanu repicu....ipak ako Bog da nagodinu ponovno sijem repu...ove godine sam trenutačno zatrpan sa plodoredom....

zrine89- Admin

- Broj postova: 3677
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
Baš kada čovjek pomisli kako je napokon sve idealno ( koliko je to moguće biti ) onda spazim ovo :

... samonikla repa ... grrr !
Biti će kultiviranja a nije bilo u planu .
Sva sreća pa nije po svugdje ponikla , ovo je fotka table pokraj te .

... samonikla repa ... grrr !
Biti će kultiviranja a nije bilo u planu .
Sva sreća pa nije po svugdje ponikla , ovo je fotka table pokraj te .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
zvona je napisao/la:čekaj kako samonikla repa to mi nije nikako jasno
Svake godine se pojavi i to ne samo u repi nego jednako tako i u soji .

1
i ja prvi put čujem za samoniklu repu...koliko se sjećam, repa je dvogodišnja biljka i po tome, kod tebe nema kad baciti sjeme...otklen onda... 

paor- Admin

- Broj postova: 3048
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
41
→→→: VIŠE -

Ima ljudi ima ... zar nikada niste u šećernoj repi vidjeli one repe koje imaju nadzemni dio visok po jedan metar i više , izgleda poput nekog korova a dole u zemlji imaju neku malu zakržljalu repu a ne pravi plod ? Meni su rekli da je to sjemenska repa . Ako su me slagali onda i ja lažem vas . Takvih repa zna biti na stotine po mojim njivama . Možda su one krive za tu samoniklu repu ? Nisam stručnjak . Obećavam slike tih repa koje ja zovem sjemenska čim narastu da ih vidite .

1
da, da, nije s neba pala..vjerovatno ti je nekad na uvratini ostalo neizvađene repe i ona potjerala i sazrela nagodinu...ja mislim da bi jelka dobila nobelovu nagradu da herbicidom riješi repu u repi
...ček, ček, a plodored petogodišnji, nepoštivaš, ne...

paor- Admin

- Broj postova: 3048
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
41
→→→: VIŠE -

A kriv sam po pitanju plodored , sijem ju svake četvrte godine na istu njivu . To je bilo do sada ali vremena se mijenjaju pa sam od ove godine smanjio površine pod repom za tridesetak posto tako da će od sada i petogodišnji plodored biti ispoštivan .

1
mi smo svake treće godine htjeli sijati repu...

zrine89- Admin

48
belarus892 je napisao/la:mi smo svake treće godine htjeli sijati repu...
Možeš jednom tako , drugi puta ćeš već imati gubitke a nakon treći puta ti se više neće isplatiti sijati repu na tu površinu .

1
Te visoke repe koje narastu po metar i više se zovu proraslice. pojavljuju se u usjevu repe uvijek kad je proljeće hladno pa repa nakon nicanja u tom hladnom periodu prođe ubrzano kroz stadij tzv. jarovizacije i u biti svij dvogodišnji ciklus razvoja (od sjemena do sjemena) svede na jednu vegetacijsku godinu i uopće ne razvija zadebljali korijen već razvije stabljiku sa sjemenom. to sjeme u poljskim uvjetima može zadržati klijavost i po 10-tak godina. pa se desi tako nešto kao kod tebe. U drugim usjevima to nije problem jer takve biljke herbicidi riješe, međutim kad se posije repa onda je problem malo veći. Nadam se da kužiš što želim reći...
agrotehničar- Broj postova: 167
Registriran: 21.04.2008
1
Tako je agrotehničar, proraslice ili fascijacije.
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
Znam da su to proraslice ali nisam bio siguran u to sjeme ... dakle nisam 100 % znao da iz toga sjemena može na godinu izrasti repa a sada vidim da agrotehničar kaže da može i to do 10 godina kasnije . Mislim to me ne čudi jer da vidite koliko imam samonikle repe na mjestima sve bi vam bilo jasno ( od nekud je morala doći ) ... kao da sam ju rasipačem sijao . Ipak prošle godine nisam kultivirao te proraslice nego sam ostavio i vadio normalno gazeći tu repu koja je bila između reda . Možda neću niti ove , još nisam odlučio .

1
pingo je napisao/la:belarus892 je napisao/la:mi smo svake treće godine htjeli sijati repu...
Možeš jednom tako , drugi puta ćeš već imati gubitke a nakon treći puta ti se više neće isplatiti sijati repu na tu površinu .
hvala sto si tako rekao...morat cu paziti da bude sto bolji plodored....odnosno sto vise godina...

zrine89- Admin

48
Čekaj, ak sam dobro skužio ti repu uopće ne kultiviraš??? Zanimljivo... Nikad nisam pokušao bez kultivacije
agrotehničar- Broj postova: 167
Registriran: 21.04.2008
1
Stranica 3 / 13. •
1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13 
Similar topics» Sjetva repe
» Postrna sjetva
» Nova cijena š. repe
» Sjetva pšenice 2011/2012
» Sjetva kukuruza 2011. što i kako
» Postrna sjetva
» Nova cijena š. repe