Sjetva repe
Stranica 12 / 13. • Share •
Stranica 12 / 13. •
1, 2, 3 ... , 11, 12, 13 
Re: Sjetva repe
pingo je napisao/la:Agro ... za abutilon koristim Safari ali to si i ti znao jel ... ono što isto obojica znamo je njegova cijena
Yep, upravo sam na to i mislio, safari je prilično skup, ali očito nema druge. Tamo gdje je gust abutilon, ići ću safarijem, a gdje mu je populacija mala bit će jeftinija motika.
agrotehničar- Broj postova: 167
Registriran: 21.04.2008
1
agrotehničar je napisao/la:pingo je napisao/la:Agro ... za abutilon koristim Safari ali to si i ti znao jel ... ono što isto obojica znamo je njegova cijena
Yep, upravo sam na to i mislio, safari je prilično skup, ali očito nema druge. Tamo gdje je gust abutilon, ići ću safarijem, a gdje mu je populacija mala bit će jeftinija motika.
Čim prije onda , čim prije !!!
Završio sam treću aplikaciju sa njim .
Koristio sam ga 20+20+30 g/ha u koktelu sa ostalim herbicidima ... dakle tri prskanja do sada sa razmacima od sedam dana i mogu reći da ga još ima . Ako već govorimo o abutilonu mogao bi se prisjetiti kako se kolega davno prije protiv njega borio sa herbicidom Nortron ( aktivna tvar etofumesat ) i polučilo je neke rezultate . Nortron je bio jeftiniji od ostalih herbicida a poanta je bila u prskanju , prskanju i prskanju i to da repa još i ne ponikne jer je onda već kasno da ga se zaustavi .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Dakle miješao si safari skupa sa ostalim kontaktnim herbicidima i djeluje ok? Pitam zato jer su me nešto savjetovali da safari nije preporučljivo miješati sa ostalim herbicidima ali ako to kod tebe funkcionira ok onda je ipak ovaj savjet koji sam dobio zabluda...
Imao sam plan u naredno tretiranje pomiješati safari 35g/ha, betanal ekspert 1,2l/ha i lontrel 0,25l/ha???
Imao sam plan u naredno tretiranje pomiješati safari 35g/ha, betanal ekspert 1,2l/ha i lontrel 0,25l/ha???
1
Safari ima bolji učinak ako ga koristiš u dva odnosno tri navrata ali ti znaš u kakvom su stadiju korovi tako da se po tome moraš voditi . Slobodno ti napravi koktel od toga svega ... neće biti fitotoksičnosti pogotovo ne ove godine jer zbog suše tako i tako svi herbicidi imaju smanjeno djelovanje . Ne koristiš Pyramin baš zbog suše ili si ga već prije stavio u dovoljnoj mjeri ? Bijelo ulje ti isto ne bi škodilo ... barem 2 dcl/ha .

1
Dosada sam radio 2 tretmana protiv korova i oba puta sam miješao pyramin/goltix uz betanal expert. Sada mi je abutilon najvećim dijelom u kotiledonima, tek poneki ima i prvi pravi listić. Plan je sutra primjeniti gore navedeni koktel, a kako kažeš, ne bi škodilo dodati 0,2l/ha bijelog ulja da to sve skupa pospješi. A nakon nekoliko dana ću ponovit 30g/ha safarija i 1,2l/ha betanala. Za dalje ću vidjet kako će se korovi ponašati...
Upravo ovo mi je trebalo, čuti nekoliko riječi od iskusnijeg od sebe.
Riješio si me dileme i razbistrio misli
Upravo ovo mi je trebalo, čuti nekoliko riječi od iskusnijeg od sebe.
Riješio si me dileme i razbistrio misli

1
Robert je napisao/la:..sjeo Baja na vergusona,i tucka u mjestu,ja mu sviram,a on namracio pogled na ljutoj pili.....da da....
nisam cuo za probleme sa nicanjem,al pojavila se repina pipa,pa pipka okolo po repi.cuo sam da dosta ljudi nije pravovremeno primjetilo,pa su presijavali.i kod meni je bila,al smo je rijesili...pipkala je po mojoj repi,pa se prekobacila naopacke...
Nego daj mi reci sa kojim si ju insekticidom utamanio i koja dozacija je u pitanju ?
Koliko velik napad je bio kod tebe i koliko ti je tretiranje poskupilo proizvodnju ?
Kod nas je još nema , barem ju nisam vidio . Koliko imaš repe ove godine ?

1
Evo nastavljam se sam na sebe sa jednim kraćim videom .
Radi se o prskanju repe folijarnim gnojivom Fertina B ... ništa posebno nema u filmu osim da sam jako vridno čeljade pa radim i po noće
Radi se o prskanju repe folijarnim gnojivom Fertina B ... ništa posebno nema u filmu osim da sam jako vridno čeljade pa radim i po noće

1
pokraj ovakve repe, pšenica može biti i 50lp 
a da imaš onaj gps, ti bi nam još više sniimoo

a da imaš onaj gps, ti bi nam još više sniimoo

paor- Admin

- Broj postova: 2829
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
36
→→→: VIŠE -

Vidio sam jučer jedan dio te repe kraj autoputa i mogu kasti samo rječi fale.
Bećarina pusta- Broj postova: 3120
Registriran: 11.03.2008
13
Repa je isforsirano dobra . Planiram vađenje odmah početkom kampanje odnosno u rujnu tako da joj ne dajem mira nego joj stalno nešto radim . Čak sam ju i prokultivirao a to ne radim već godinama 

1
i ja posjetih jedno polje repe danas:

ova je posijana prije 15-ak dana:

ova je posijana prije 15-ak dana:

Picek- Broj postova: 1008
Registriran: 13.03.2008
4
dal se mogu ubaciti slike direktno ovdje, bez da idem na imageshack il slicno?
P.S. hvala pingu na objasnjenju kako staviti slike, najjednostavnije da instalirate imageshack toolbar i tamo smanjite velicinu slike. Nije potrebna ni registracija.
P.S. hvala pingu na objasnjenju kako staviti slike, najjednostavnije da instalirate imageshack toolbar i tamo smanjite velicinu slike. Nije potrebna ni registracija.
Zadnja promjena: tomy; 1/8/2009, 16:31; ukupno mijenjano 1 put.

tomo_MF- Broj postova: 1118
Registriran: 03.06.2009
3
evo malo moje repe od pred 15-ak dana. Nece ostati ovakva ako suša nastavi ovim tempom, prema prognozi za moje podrucje nece biti kise jos sigurno 10 dana..

3
bome je lijepe slike naslikao ovaj gore, danas vise nema takve slike, repa riknula. ako uskoro nece bit dobre kise od 50-80 mm ode i repa i prinos i digestija.....

3
Vadi ju .

1
Stranica 12 / 13. •
1, 2, 3 ... , 11, 12, 13 
Similar topics» Sjetva repe