koza+koza=koliko koza
Stranica 1 / 1. • Share •
koza+koza=koliko koza
imamo koza vec 15 godina,al to je najviše 5 i to držimo u štali.jer je tako rađeno od pamtivjeka.
E sad nene zanima ,jer imam tu 1000m2 pašnjka i malo šume i to bi ogradio el pastirom,koliko bi tu koza normalno moglo past tokom godine?
Da li je potrebno imat neki natkriveni prostor da se koze mogu sklonit od slabega vremena,i kada ih treba stavit u staju po zimi jer ja sam tu okolica Opatije,znači bude malo snjega i temp zna past?
Uglavnom htio bi stvorit jedan prirodni habitat gdje ne moram radit puno više nego sad sa štalom(košnja,spremanje sijena,itd),a one bi spriječile dalje širenje graje po pašnjacima i bavile se uređivanjem okloiša
ijoš uz tu ojarile se koji puta po PS-u
da vidmo ča će nan brundalo reć.ako je s otoka onda zna ča je koza.
hvala
E sad nene zanima ,jer imam tu 1000m2 pašnjka i malo šume i to bi ogradio el pastirom,koliko bi tu koza normalno moglo past tokom godine?
Da li je potrebno imat neki natkriveni prostor da se koze mogu sklonit od slabega vremena,i kada ih treba stavit u staju po zimi jer ja sam tu okolica Opatije,znači bude malo snjega i temp zna past?
Uglavnom htio bi stvorit jedan prirodni habitat gdje ne moram radit puno više nego sad sa štalom(košnja,spremanje sijena,itd),a one bi spriječile dalje širenje graje po pašnjacima i bavile se uređivanjem okloiša
da vidmo ča će nan brundalo reć.ako je s otoka onda zna ča je koza.
hvala
dale- Broj postova: 1
Zanimanje: dentalni tehničar
Registriran: 18.04.2009
0
Re: koza+koza=koliko koza
...1 - 2 koze
breskvar- Broj postova: 53
Zanimanje: dipl.ing.polj.
Registriran: 29.03.2009
0
...po formuli: 1 ha = 1 uvjetno grlo
Pojašnjenje: ! uvjetno grlo je 500 kg žive vage, 1 ha Je 10 000 metara kvadratnih, 1 koza je oko 50 kg, što u tvom slučaju znači:
1000 metara kvadratnih je 0,1 ha x 1 koza od 50 kg + ono "nešto šume" = možda (uz dohranu) i 2 koze...
...sorry ako ti ovo ne djeluje optimistično
)
Pojašnjenje: ! uvjetno grlo je 500 kg žive vage, 1 ha Je 10 000 metara kvadratnih, 1 koza je oko 50 kg, što u tvom slučaju znači:
1000 metara kvadratnih je 0,1 ha x 1 koza od 50 kg + ono "nešto šume" = možda (uz dohranu) i 2 koze...
...sorry ako ti ovo ne djeluje optimistično
0
...a pošto je to okolina Opatije i tih 1000 kvadrata je, vjerojatno, barem dijelom pod kamenom, moguće je da je moja procjena i preoptimistična ako ne misliš dohranjivat...e, da, pažljivije sam pogledao pitanje - treba ti svakako i neka nadstrešnica...
0
Similar topics» koza+koza=koliko koza
» LUCERNA U ISHRANI OVACA I KOZA
» Pasmine koza i njihove klasifikacije
» Uvjeti držanja koza
» stranica udruženja uzgajivača ovaca i koza Slovenije, Državno takmičenje u šišanju ovaca
» LUCERNA U ISHRANI OVACA I KOZA
» Pasmine koza i njihove klasifikacije
» Uvjeti držanja koza
» stranica udruženja uzgajivača ovaca i koza Slovenije, Državno takmičenje u šišanju ovaca
Stranica 1 / 1.