valjak 5 5 2

valjak

Stranica 2 / 10. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: valjak

Postaj by pingo on 10/9/2009, 18:56

Zjockoo to bi bio valjak ( možda valjak nije pravi naziv ) koji sam ranije spomenuo u ovoj temi http://www.poljoprivredni-forum.biz/potraznja-f33/valjak-t1021.htm

On mi treba za tri metra gruber koji sada nema ništa osim devet pačjih nogu . Ovo čudo sa slike je vrlo teško a diskovi su na krajevima malo zakrivljeni i dovoljno gusti tako da bi i moja teška zemlja popustila pod njim . Isto tako kada bi mu pravio nosače koji bi ga vezali za gruber sa suprotne strane bi mu napravio trotočje tako da bi ga koristio ispred rotosema pri sjetvi ... ma to bi mi bio idealan stroj . Toliko sam se zagrijao za njega da sam zvao neke nesposobnjakoviće koji prodaju Kverneland ( sada je valjda RAU pod njim ? ) i tražio da mi prodaju jednu takvu novu sekciju . Naravno da mi se nisu nikada javili .

Možda netko zna gdje ima takva sekcija ? To je dio od Multitillera a njih se još može pronaći i u HR ali meni nije pošlo za rukom .

pingo

Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by zjockoo on 10/9/2009, 19:08

Zanimljivo... Znači ti bi to na gruber...isto tako ti i Sterncracker odgovara na gruber, zar ne?

zjockoo

Broj postova: 548
Zanimanje: ing. Elektrotehnike
Registriran: 17.03.2008
Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 10/9/2009, 19:13

zjockoo je napisao/la:Zanimljivo... Znači ti bi to na gruber...isto tako ti i Sterncracker odgovara na gruber, zar ne?

To čudo ide po zraku koliko je lagano .
Na mojoj zemlji takav stroj bi radio ravno - NIŠTA .
Meni traba težak stroj sa radnom dubinom koja ne ovisi tako kao na Sterncrackeru koji se na većoj i tvrđoj busi zemlje moža lansirati u zrak ili ju jednostavno gurati ispred sebe zajedno sa svom okolnom zemljom . Sterncracker je po meni ralica ako se uzme u obzir da radim na teškoj zemlji .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by zjockoo on 10/9/2009, 19:17

A znaš li gdje se mogu nabaviti ovakvi diskovi? Dok to imaš teška nosiva konstrukcija nije problem...

zjockoo

Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 10/9/2009, 19:23

Vidi ove diskove sam našao samo na jednom Multitilleru koji je bio na prodaju u okolici Đakova . Samo to čudo je bilo u tako lošem stanju da se ni tih 22.000 kn koje je čovjek tražio za njega nije isplatilo dati . Zvjezdasti diskovi su mu bili u tako potrošenom stanju da se uopće više nije nazirao ovaj povijeni dio koji služi za miješanje zemlje ( zadnja baterija ) . Prije ih je bilo novih u OLT-u ali više ih nema .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by zjockoo on 10/9/2009, 21:57

Možda bi ti Front Terra C bila dobra. Već smo ranije pričali o njoj; siguran sam da ima težinu, jedino pitanje kakva je cijena... Malo jest problematično odrediti što bi bilo najbolje u toj tvojoj teškoj zemlji...

Možda da se napravi jedan Univerzalni stroj koji bi ujedinio najbolje od svakog navedenog... Tako bi ja napravio...traktor koji to može nositi i gurati imaš...

zjockoo

Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 10/9/2009, 23:44

Kongskilde Front Terra C sam vidio u živo i to sklopivi primjerak od 6 metara . Osim što izgleda impozantno izgleda i kvalitetno odnosno prekvalitetno za moje trenutne potrebe . Ono što mi treba je polovan stroj poput te gore RAU sekcije po kojoj mi ne bi bilo krivo variti i bušiti . Pogledao sam malo bolje na netu i Kongskilde podrivač na sebi ima varijantu valjka koja mi se sviđa . Dovoljno je jednostavna da ne bi bila skupa ali kod te egzotike čovjek nikada ne zna ... vjerojatno i to košta barem 4.000 € .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by kreso on 11/9/2009, 07:11

ovaj podrivač izgleda preje...

kreso

Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Like 24

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 11/9/2009, 13:11

@tonxy:evo za tebe konstrukcija valjka s prednje strane...

abrkili

Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 12

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by Tonxy on 11/9/2009, 14:51

hvala abrkili!! mislim da cu i ja tako nest slozit...

Tonxy

Broj postova: 1081
God: 21
Zanimanje: informatika, programerstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 0

http://www.croatiainvestment.info

[Vrh] Go down

Postaj by vedran_kc on 11/9/2009, 18:33

Ovih dana sam sijao repicu, i nisam baš nešto slikao imam samo ovu sliku, valjak odlično radi po suhom, baš gdje su velike grude zna ih preskočiti makar valjak i ova konstrukcija ima preko tonu.

vedran_kc

Broj postova: 1711
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
Like 15

[Vrh] Go down

Postaj by zjockoo on 13/9/2009, 10:45

Pingo, evo ima u Gudovcu nešto čime bi ti mogao napravit dobar posao ispred traktora. Naravno, mislim da je ovaj stroj namjenjen za vučenje iza traktora, no valjci se mogu okrenuti i siguran sam da bi ta kombinacija mogla lijepo razbiti brazdu...

zjockoo

Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 13/9/2009, 11:05

Auu pa taj stroj mi je pre , pre nešta ... velik i kompliciran recimo .
Ima previše pozicija na sebi a i ove opruge su mi veliko NE . Također njegovo ime mi ništa ne govori , odakle je ta firma ?

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by zjockoo on 13/9/2009, 12:30

Evo još jedan kultivator neke vrste...stavljam ovu sliku samo zbog ovih nazubljenih diskova... To je nešto slično onima gore na tvojoj slici, samo od malo tanjeg materijala, no razmišljam da ako mogu nabaviti ili izraditi ove, onda sigurno mogu i deblje takve...pa eto ti rješenja za nabavu diskova...

zjockoo

Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 13/9/2009, 13:20

Zjockoo tvoj trud je za pohvalu ali ovaj zadnji stroj i da ima duplo deblje i snažnije diskove ne prilazi niti blizu sekciji od multitillera . Takvi diskovi kao na tome kultivatoru nisu pravljeni da mogu nositi bilo kakav teret ili obavljati bilo koji rad . Oni su tu samo da nose svoju težinu i kotrljaju se isključivo pravocrtno . Firma koja proizvodi taj zeleni kultivator nije u stanju napraviti nešta tako kvalitetno kako bi meni trebalo . Vidi se da koriste obično željezo i najjednostavnije načine izrade .

Recimo kučište ležaja od multitillera odrasla osoba jedva može nositi u obje ruke . Radi se o sasvim drugačijoj kategoriji stroja a mislim da firma koja pravi kultivator sa slike nije dorasla takvoj proizvodnji .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 10. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics