Stručnost lokalnih veterinara

Stranica 2 / 8. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Stručnost lokalnih veterinara

Postaj by BOŽIDAR on 6/7/2009, 13:24

Apsolutno cjene maraju i ići će na niže narućito u sektoru usluga.Pa zar cjena mlijeka nije snižena? Nisam baš previše u tome ali i obrtnike pritišće konkurencija i ponuda i potražnja pošto potražnja pada cjene idu dolje (ako postoji konkurencija).

U veterinarskom sektoru nema previše konkurencije cjene se neće spuštati samo dolaze novi nerazumljivi nameti.

BOŽIDAR

Broj postova: 1449
God: 39
Registriran: 17.08.2008
Like 10

→→→: VIŠE

http://picasaweb.google.hr/boidarduda/POLJOPRIVREDAISLINO?feat=directlink

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 6/7/2009, 14:36

Bojim se da cijene usluga nece ici dolje. Ako i krenu, to ce biti pogubno za mnoge "male" jer ce tako "veliki" spustati cijenu ispod realnih granica (a opet nevezano za krizu) koju ti "veliki" mogu kompenzirati svojom velicinom, a "mali" ce propasti.

Kod veterinara isto tako mislim da konkurencija nece spustiti cijene, kao sto nije spustila u odvjetnickoj i lijecnickoj struci, makar je u tim strukama, rekao bih, konkurencija (ili "konkurencija") veca.

Inace, slazem se da u veterinarstvu treba ukinuti neke monopole. Za vjerovati je da ce konkurencija dignuti kvalitetu usluge.

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by BOŽIDAR on 6/7/2009, 21:28

Ako cjene neče iči dolje nadam se da će usluga i zalaganje veterinara biti na nivou cjena, jer zadnjih 25 godina nema njkakvog pomaka na bolje u veterinarskim uslugama isto tako njihovo znanje je vrlo plitko, jednim djelom su za to odgovorne škole i fakulteti a najviše sami veterinari jer oni misle da su najpametniji ne prate svjetska saznanja rjetko se služe internetom... .
Kod mene ima jedan veterinar koji kad dođe nešto ljćiti možeš bit siguran da ta životinja bude uginula i nikom ništa lječenje moraš platiti a ako ne platiš u roku 30 dana NEMOREŠ DOBIT PUTNICU za sajam.

Stoga ja sam lijećim svoje životinje pa kak ispadne svinje sam markiram a planiram nabaviti kontenjer za sjeme i završiti tećajeve za UO.

BOŽIDAR

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by matija on 6/7/2009, 23:31

BOŽIDAR je napisao/la:Stoga ja sam lijećim svoje životinje pa kak ispadne svinje sam markiram a planiram nabaviti kontenjer za sjeme i završiti tećajeve za UO.

mislim da je cus čak besplatne tečajeve za uo bio organiziro.

matija

Broj postova: 457
Registriran: 09.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by BOŽIDAR on 7/7/2009, 07:04

Bilo je nekih suradnji sa Županijama, samo se tečajevi rijetko organiziraju jer NEMA DOVOLJNO KANDIDATA

BOŽIDAR

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 7/7/2009, 11:53

Da, i takve stvari ce dignuti kvalitetu usluga veterinara. Vama stocarima je savrseno jasno sto mozete sami, a sto morate traziti usluzno. A veterinari ce se morati potruditi da to sto vam rade usluzno rade na najbolji moguci nacin. (Treba nekada biti i optimist)

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by NICOLAS on 8/7/2009, 22:39

Nisam veterinar ali moram nešto reći na ovu temu;
Mislim da je opća ludost ići sam u umjetno osjemenjivanje krava. Kod krmača je to puno jednostavnije i lakše pa opet
ljudi rade gluposti,a kamoli kod krava,nije jedan tečaj dovoljan da se savlada ta problematika,često nije niti
veterinarski fakultet dovoljan,nego treba godina prakse i usavršavanja. A gdje bi nakon tečaja sticali neophodnu praksu
i od koga, jel na farmi od 10-15 krava-ma molim vas lijepo o čemu mi pričamo,pa da mi sami to radimo svaka deseta bi ostala bređa,
a ostatak na klaonicu zbog neplodnosti, a i krave u 90% slučajeva ne ostaju redovito bređe zbog neizbalansirane prehrane pogotovo
u ovo doba forsiranja,kada su problem vitamini i minerali itd. itd. itd............
Ja ne kažem da su veterinari bogom dani i da nemaju propusta,imaju i to punu kao i svi koji rade al mi smo skloni uvijek
krivnju prebacivati na druge a mi smo naravno sve odradili perfektno i besprijekorno, a ustvari sami bježimo od istine i sami sebi radimo još veću štetu i kompliciramo si život...
Al naravno najbolje da se čovjek uvjeri sam,tako je i sa UO pa ko voli nek izvoli,možda otkrijemo dosad neotkriven talenat,
možda u nekom od nas čuči nesuđeni živinar....

NICOLAS

Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by BOŽIDAR on 9/7/2009, 05:46

Ako dobiješ diplomu certifikat za svoje znanje onda to znaći da znaš to znanje i upotrebiti a svaka obuka ima i svij praktički dio!
U postu iznad se vidi da još ima ljudi po selima za koje su veterinar i pop UZVIŠENI i nema pametnijih od njih.
Ja 99,9 bolesti na svojm farmama lijećim sam i mogu ti reć vrlo uspješno za sad ! Pa veterinari nisu bića iz svemira dovoljno je spojiti literaturu nova saznanja isustvo i znanje usvojeno u školi!
Što se tiće izbalansiranosti prehrane životinja i ja sam u poćetku imao takvih problema ali kad sam krenuo profesinalno hraniti krave te probleme sam zaboravio, da budem slikovitiji citiram jednog poznatog agronoma: ŠTA BI SE DESILO DA ZIDARI NEMAJU IZBALANSIRAN MORT !?

BOŽIDAR

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by NICOLAS on 9/7/2009, 09:36

[quote="BOŽIDAR"]Ako dobiješ diplomu certifikat za svoje znanje onda to znaći da znaš to znanje i upotrebiti a svaka obuka ima i svij praktički dio!
U postu iznad se vidi da još ima ljudi po selima za koje su veterinar i pop UZVIŠENI i nema pametnijih od njih.
Ja 99,9 bolesti na svojm farmama lijećim sam i mogu ti reć vrlo uspješno za sad ! Pa veterinari nisu bića iz svemira dovoljno je spojiti literaturu nova saznanja isustvo i znanje usvojeno u školi!quote]

Nemislim da je veterinar i pop uzvišen,dapače mislim da se masa veterinara kurči na osnovu tobožnjeg znanja i rekao sam da
imaju i oni dosta propusta mada imaju i fakultet i toliko prakse jer rade non-stop na terenu i praksiraju se, a mi da se upuštamo u tako
nešto a praksa bi nam se svodila na sopstveno stado što je neopisivo manji broj jedinki za praksu, tako mislim da bi došlo još do većih šteta i problema. Znam za jednog velikog farmera koji je prošo svu obuku i tečajeve i ima preko 100 krava,rezultat je bio da je upropastio polovicu krava i na kraju se vratio veterinarima. Uz knjige treba biti i osjećaj i tehnika...
Al mi smo takvi da mislimo da bolje znamo sve od drugog,ja mislim da treba pustiti struku da radi svoj posao,tako neka šumari rade svoje,agronomi svoje,slastičari svoje,mehaničari svoje... Jel nije tako!?

NICOLAS

Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by BOŽIDAR on 9/7/2009, 10:50

Slažem se u potpunosti neka svi rade svoj posao!
Ali rjetki su u struci veterinara (u mojoj okolici) oni koji se zalažu i trude da naprave posao kako treba nego sve rade šlampavo, evo primjer: prije dvije godine imao sam 10 teladi u zasebnoj prostoriji, pojavio se proljev i zvao sam veterinara on ih je lijećio, od tih deset sedam telaca je uginulo OD PROLJEVA. dali je to moguče i gdje je tu strčnost lokalnih veterinara?

BOŽIDAR

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 9/7/2009, 12:20

božidar:

ja te molim da više ne blatiš veterinarsku struku i veterinare,jer je to moje buduće zanimanje sutra i moj kruh,a štoviše uživam u tom poslu i sa zanimanjem učim i studiram,kako bi danas sutra bio dobar veterinar.Veterina sama po sebi je kumulativna znanost i ne možeš reći da je dovoljno proći tečaj uo i da se sve može znat.NE MOŽE NIKAKO,jer onda bi mi na veterini učili samo uo,malo o antibioticima,nešto teorije i bok.Veterinarski fakultet traje ČITAVIH 6 GODINA,i to je robija teška,i kad mi netko kaže da je veterinar skup,volio bih ga vidjeti nakon samo jednog semestra kako bi razmišljao.Hvala Bogu već sam 4 semestra od 12 odgulio i prilično sam se namučio,a pravi predmeti tek stižu.Priznat ću vam da su rijetki oni koji zapravo žele znati zašto se i kako nešto radi,spojit teoriju s praksom,pretočit svoje znanje na koristan rad,i iskreno me to jako žalosti.Ako tebi takav neki kvaziveterinar radi gluposti,a ti misliš da znaš bolje od njega,onda ga malo isprepadaj pravim činjenicama,ponašat će se drukčije vjeruj mi!isti sam i ja slučaj bio,sve dok moj doktor nije shvatio da sam ja ozbiljno zagrizo i da jako dobro kužim neke stvari.sad samo idem k njemu po lijekove ako treba i to je to.

I još nešto!Ne možeš od veterinara očekivat čudo,ako se tebi u 7 teladi pojavio proljev!Ako smatraš da je veterinar neozbiljan i radi ti štetu,to se sve može dokazati,postoje vrlo učinkovite metode za to,a sud je da to dokaže,a tvom doktoru ode diploma u vatru,znaš li to?
Nije prvi put da se okrivljuje veterinara za grešku koju čini stočar,pa na kraju ajmo spašavaj,a onda ako krepa,e pa jebiga doktore ti si kriv.Do nekh stvari jednostavno NE SMIJE doći,i to se rješava preventivom,no svakom se desi greška.

Ako navodiš nešto,onda iz toga moraš i stajat,a ja te pitam sad zašto je tvoja telad dobila proljev?i pitam te zašto misliš da je krepala?

abrkili

Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 4

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by BOŽIDAR on 9/7/2009, 20:04

ABRKILI
Kao prvo ja ne blatim struku več veterinare u mojoj okolici!
isto tako znam šta znaći odguliti fax i koliko to košta iako ga ja nisam završio. Doktor nemožeš postati preko noći ali tvoja titula ne znaći samo 500 KN. po satu!
Nadam se da i ti budeš dobar doktor kad završiš školu.

Od veterinara niti ne očekujem čudo ali evo ti nekoliko prinjera moji veterinari donose spermu za krave zamotanu u novine u džepu košulje, jednom su mi junici lječili upalu pluča a ona je imala strano tjelo u sebi ima još primjera.

uzrok proljeva može biti bakterija virus hrana topla voda hladna voda promaja i još puno toga , uzrok uginuča obićno je DEHIDRACIJA

BOŽIDAR

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 9/7/2009, 20:28

mislim da se polako shvaćamo...

nekad je teško napravit točnu i pouzdanu dijagnozu,pa na kraju krajeva i humana medicina pogriješi uz sve rentgene,ultrazvuke,dopplere i sl.

reci mi jesi li toj teladi davao mlijeko ili zamjenicu?

abrkili

Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 4

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by BOŽIDAR on 9/7/2009, 22:19

Zamjenicu. U pitanju je bila bakterija

BOŽIDAR

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by OG Vacenovski on 26/7/2009, 23:02

ja vam se moram pohvalit da imamo najboljeg vet kaj more bit...i sve je bolji svakim danom.najgore je dok ode na godišnji...valjda ne bu nekih gluposti pa se bumo snašli.a kaj smo sve prešli...pola krava skrižali sa holštajnom....velika je sreća kaj mi ovdje možemo birati veterinara i sjeme bika...ma sve.a veteriar ima toliko da bu ih uskoro više neg seljaka kak je ovo sve nizbrdo krenulo affraid

OG Vacenovski

Broj postova: 128
Registriran: 26.07.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 8. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics