Stručnost lokalnih veterinara
Stranica 8 / 8. • Share •
Stranica 8 / 8. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Stručnost lokalnih veterinara
ova situacija samo potvrđuje moju tezu da trebamo mlade stručnjake s kojima bi radili rezultate ,Likovi koji su svoju karijeru gradili u bivšem sistemu i nemogu se naviknuti na demokraciju to je njihov problem.Pripremam dopis i veterinartskoj komori idem do kraja .abrkili je napisao/la:samo tako kovaču,podržavam te...
apsolutno si u pravu,ne daj se.A da je situacija opsadna,svakako je i svi su napeti,svatko može oboliti od antraksa,kao i u ratu dobiti metak,s tim da oni na fronti imaju veće šanse,a ovdje je fronta svuda oko vas.
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 895
God: 39
Registriran: 04.10.2008
12
svaka čast Kovač dok god im se ne suprotstavi čovjek oni i dalje samo gaze .... isto velika podrška od mene

Mata imt 540- Broj postova: 1237
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
→→→: VIŠE
vidim da se govori o nećemu što je meni interesantno pa ću malo i ja pisati.
Prije nekoliko mjeseci kolega i ja smo pokrenuli vlastiti posao, oboje smo veterinari i odlućili smo dobrano zasukati rukave. otišli smo u Mađarsku na razgovor u jednu svijetski poznatu kompaniju i tražili da nam daju da ih zastupamo u Hrvatskoj, nakon natezanja od oko par mjeseci uspijeli smo u naumu.
Onda smo se okrenuli farmerima i svima koji proizvode i žele proizvoditi i rekli dat ćemo sve od sebe da postignemo cilj koji ste si sami zacrtali, radimo na dialogu, oni pričaju a mi slušamo, sve individualno i u skladu s njihovim mogučnostima i želji za napretkom, kao da je to naša vlastita proizvodnja.
samo da spomenem kako mi je drago da ovdje postoji netko kao abrkili, mladi budući veterinar, koji je pun entuzijazma i volje a već i stručnosti da pomogne drugima,
Kolega i ja nemam nikakve ovlasti glede liječenja pošto nismo pokrenuli vlastitu veterinarsku praksu, tako da nismo kako bi se rekli klasićni veterinari, ljudima uvijek nastojimo objasniti vrijednosti profilakse i otvoriti im oći da spoznaju i uoće kljućne trenutke u svojim proizvodnjama ma kakve god one bile.
Ja ne mogu reći da sve znam, ali trudim se naućiti što više i svaki dan čovjek kada radi ovakav posao mora puno čitati i slušati, tehnologije se mijenjaju, mijenja se genetika, zahtjevi tržišta, danas više nego ikada prije, treba biti u toku i menađment je za to odgovoran da vodi proizvodnju u pravom smjeru.
svi vi na forumu tu ste jer ste nešto tražili, željeli nešto naučiti, odskačete od ostalih i borite se, žao mi je što u vašim veterinarima ne možete naći stručnog suradnika, nekoga kome je stalo do vas jer bez vas nema niti njega. Znam za odnose koji potjeću još iz starih prošlih vremena, bio sam u puno situcija kada sam vidio kako treba a i ne treba raditi, Kod nekih od vas sam bio sigurno i u vašim farmam...
da ne duljim, nadam se da će u vremenima koja dolaze ipak prevladati znanje i stručnost kao i međusobno razumijevanje, nisu veterinari tu da vam uzimaju novac oni su tu da vam pomognu da ih zaradite, zato iskoristite ih i cijenite one koji vam pomažu, druge će ionako riješiti vrijeme, otkaz ili zatvaranje vlastitih radnji prije ili poslije.
Prije nekoliko mjeseci kolega i ja smo pokrenuli vlastiti posao, oboje smo veterinari i odlućili smo dobrano zasukati rukave. otišli smo u Mađarsku na razgovor u jednu svijetski poznatu kompaniju i tražili da nam daju da ih zastupamo u Hrvatskoj, nakon natezanja od oko par mjeseci uspijeli smo u naumu.
Onda smo se okrenuli farmerima i svima koji proizvode i žele proizvoditi i rekli dat ćemo sve od sebe da postignemo cilj koji ste si sami zacrtali, radimo na dialogu, oni pričaju a mi slušamo, sve individualno i u skladu s njihovim mogučnostima i želji za napretkom, kao da je to naša vlastita proizvodnja.
samo da spomenem kako mi je drago da ovdje postoji netko kao abrkili, mladi budući veterinar, koji je pun entuzijazma i volje a već i stručnosti da pomogne drugima,
Kolega i ja nemam nikakve ovlasti glede liječenja pošto nismo pokrenuli vlastitu veterinarsku praksu, tako da nismo kako bi se rekli klasićni veterinari, ljudima uvijek nastojimo objasniti vrijednosti profilakse i otvoriti im oći da spoznaju i uoće kljućne trenutke u svojim proizvodnjama ma kakve god one bile.
Ja ne mogu reći da sve znam, ali trudim se naućiti što više i svaki dan čovjek kada radi ovakav posao mora puno čitati i slušati, tehnologije se mijenjaju, mijenja se genetika, zahtjevi tržišta, danas više nego ikada prije, treba biti u toku i menađment je za to odgovoran da vodi proizvodnju u pravom smjeru.
svi vi na forumu tu ste jer ste nešto tražili, željeli nešto naučiti, odskačete od ostalih i borite se, žao mi je što u vašim veterinarima ne možete naći stručnog suradnika, nekoga kome je stalo do vas jer bez vas nema niti njega. Znam za odnose koji potjeću još iz starih prošlih vremena, bio sam u puno situcija kada sam vidio kako treba a i ne treba raditi, Kod nekih od vas sam bio sigurno i u vašim farmam...
da ne duljim, nadam se da će u vremenima koja dolaze ipak prevladati znanje i stručnost kao i međusobno razumijevanje, nisu veterinari tu da vam uzimaju novac oni su tu da vam pomognu da ih zaradite, zato iskoristite ih i cijenite one koji vam pomažu, druge će ionako riješiti vrijeme, otkaz ili zatvaranje vlastitih radnji prije ili poslije.

nemesis- Broj postova: 22
God: 27
Zanimanje: samozaposlen
Registriran: 22.11.2010
0
→→→: VIŠE -

nemesis je napisao/la:vidim da se govori o nećemu što je meni interesantno pa ću malo i ja pisati.
12
evo,ima nade za dobru suradnju veterinara i stočara!
kolega potpisujem!
kolega potpisujem!

abrkili- Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4

abrkili je napisao/la:evo,ima nade za dobru suradnju veterinara i stočara!![]()
kolega potpisujem!![]()
daj bože

BOŽIDAR- Broj postova: 1449
Registriran: 17.08.2008
10

pozdrav nemesis!
molim te da mi ustupiš neki kontakt telefon, ova tvoja ideja o savjetovanjima me zanima pa ako se možemo čuti i eventualno vidjeti bilo bi mi drago. pozdrav tebi iostalim forumašima!
molim te da mi ustupiš neki kontakt telefon, ova tvoja ideja o savjetovanjima me zanima pa ako se možemo čuti i eventualno vidjeti bilo bi mi drago. pozdrav tebi iostalim forumašima!
lupa- Broj postova: 1
Registriran: 10.02.2011
0
Moram priznati da sa veterinarima u mom kraju ide na bolje! U našoj ambulanti radi jedan mladi veterinar, on se zaista zauzima kod lječenja stoke i osjemenjivanja krava, radi sve po ps-u kad osjemenjuje kravu prvo ju dobro pregleda pa ako je zdrava onda ju osjemeni , naravno on vozi kontenjer sa sobom. do sada osjemenio 2 krave obadvije ostale bređe od prvi put!
imao sam problem sa prašenjem krmače, prasci su dugo izlazili, kada ju je pregledao dao inekciju krmača se oprasila za 15 minuta digla se i pila vode...
izgleda da je u mojoj zabiti krenulo na bolje, svi koji pratite moje teme znate da sam iz 40 krava spao na 6 krava, uglavnom zbog loših veterinara
imao sam problem sa prašenjem krmače, prasci su dugo izlazili, kada ju je pregledao dao inekciju krmača se oprasila za 15 minuta digla se i pila vode...
izgleda da je u mojoj zabiti krenulo na bolje, svi koji pratite moje teme znate da sam iz 40 krava spao na 6 krava, uglavnom zbog loših veterinara

10

Kako se ono kaže uvijek u crnome ima malo bijeloga .Kolega božodar,znači da sad slijedi povratak ponovo na 40 komada
12
to je jako dug put, treba desetak godina da bi se došlo do tog broja krava. A ne znam dali imam više i volje

10

BOŽIDAR je napisao/la:imao sam problem sa prašenjem krmače, prasci su dugo izlazili, kada ju je pregledao dao inekciju krmača se oprasila za 15 minuta digla se i pila vode...
ovo si ja rjesavam sam , pricekam da izadje prvi i onda joj shibnem 1,5 kubik oxytocina (kod nas je to hypophysan) i ako se ne oprasi u roku od sat vremena onda joj jos dam 1 kubik. veterinari im obicno daju jednokratno od 3 do 5 kubika ovisno o tezini. ali onda postoji mogucnost preburnog djelovanja pa moze izbaciti i maternicu. dok ovak u split apliciranju je to puno manja vjerojatnost jer im se ta kolicina inace daje ako nemaju mlijeko ili ne daju sisati.
do sad nisam imao takvih problema, to mi je stara krmača i mislim da ju budem izlućio iz proizvodnje

10

ja sam radio na farmi od 200 krmaca mi smo kad se pocne prasit krmaca dali sto kaze branko 3 kubika oxytocina i uzto jos 30 kubika calcija krmaci i ako se krmaca neoprasi za dva sata ili razmak od praseta do prasete ima vise od pola sata onda smo sa rukom izvlacili prasce kod nas na farmi je veterinar sam donjio ljekove a sve smo mi sami davali i radili.
Baranjac 22- Broj postova: 104
Registriran: 19.01.2011
0
→→→: VIŠE
Stranica 8 / 8. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics» Stručnost lokalnih veterinara
» Budućnost tova goveda u HR
» Tetrijeb gluhan, (Tetrao urogallus )
» Krilo stiglice
» Kanarinac-bolesni prst
» Budućnost tova goveda u HR