Stručnost lokalnih veterinara
Stranica 1 / 8. • Share •
Stranica 1 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Stručnost lokalnih veterinara
Čitajući post od člana Kiwija,na temu simentalska pasmina ,i njegovoga viđenja problematike što se tiče struke u BiH otvaram ovu temu u namjeri da iznesemo svoje argumentirane stavove bilo pozitivne bilo negativne , što se tiče mog iskustva više je negativnih iskustava nego pozitivnih ,Nije mi jasno da BiH ima jednu tako stručnu osobu iz navedene oblasti kao što je kiwi a ne pozove ga natrag u državu da svoje znajne prenese i pomogne razvoju ,u protekli pet godina razvoja obiteljskog gospodarstva skupa sa suprugom. Veterinar je dolazio samo zbog sjemenjenja Nikakvih većih intervencija nije bilo ,u zadnje vrijeme sam krenuo javno istupati sa svojim stavovima ,i problematici struke u mojoj županiji i argumentirano prozivati ministra ,veterinare, agronome ,itd, imam osijećaj da navlačim na sebe probleme,ali se ne bojim meni je radit bilo u livnu ,zagrebu ili albaniji .Izfrustriran sam činjenicom da je sa kravama u mojoj štali sve bilo u redu i ostajele su bređe bez problema a sad su veliki problemi da ostanu steone ,ako mi je prozvana struka dolazila samo zbog UO a sad i to neide kako spada šta će mi onda takva struka ikako ,ako je sva stručnost u tome da treba samo osjemenit kravu ,idem ulagati i u takav vid edukacije i opremu pa i taj dio menagmenta preuzeti na sebe .a da nedaj bože dođe do bolesti tbc,zoonoza, bse,onda mi je potreban Kiwi ,ali takvoga nema u BiH

O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 990
God: 39
Registriran: 04.10.2008
13
Re: Stručnost lokalnih veterinara
Da, nazalost, pogledaj poslovni telefonski imenik (veterinara izmedju ostalih) Amerike, Kanade, Australije (itd) i vidjeti ces puno prezimena koja su sa ovih prostora, a nisu treca generacija u tim zemljama ..... Sa druge strane, osobno mislim da nije problem u strucnosti ljudi koji su ostali ovdje (biH ili Hrvatska, svejedno) nego nesto drugo ....

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
Slažem se da je veći problem to "nešto drugo" i nije upitna njihova stručnost po vertikali regularno završenog veterinarskog fakulteta ,pa državnog ispita ,itd ali i veterinari na neki način pridonose tom nečem drugom što nitko ne želi detektirati. Kad bi radili po nekakvim moralnim načelima i principima struke to nešto drugo bi imalo manje utjecaja .kad kažem da doprinose takvoj situaciji koja nikako ne ide u pravcu razvoja onda sam dužan i argumentima potvrditi činjenicu da veterinar u mojoj štali sjemeni crnobjelog holstajna sa simentalcem a kaže da je sjeme holštajana,a što je još crnje niti ima deklaraciju sjemena niti i on sam zna kakvo je sijeme ,ako ovako nastave bojim se da će mi krava jednog dana oteliti nosoroga ,nadalje, konstantno zapinjem na pojmu edukacije,edukacija je potrebna ne samo nama poljoprivrednicima već i veterinarima ,i oni moraju ući u kontinuitet edukacije iz njihovog domena jer smo svi skupa svjedoci kako brzo napreduje tehnologija ,genetska istraživanja ,itd .Pitam se kako mogu voditi uspješan menagment svog gospodarstva kad postoji to "Nešto drugo "koje sve to skupa usporava .Smiljan je napisao/la:Da, nazalost, pogledaj poslovni telefonski imenik (veterinara izmedju ostalih) Amerike, Kanade, Australije (itd) i vidjeti ces puno prezimena koja su sa ovih prostora, a nisu treca generacija u tim zemljama ..... Sa druge strane, osobno mislim da nije problem u strucnosti ljudi koji su ostali ovdje (biH ili Hrvatska, svejedno) nego nesto drugo ....
13
Da malo osvježimo temu,
problem kod veterinara je u prvom redu njihova ljenost i nemar zatim je problem zakonska regulativa, da pojasnim nama seljacima se nameću zakoni koji nas teraju na modernizaciju farmi isto se tako govori da moramo sniziti troškove i manje zarađivati.
A kod veterinara nema nikakvih obaveza a ni odgovornosti njega nitko ne kontrolira koliki mu je postotak bređosti, na koji naćin otapa sjeme dali su ljekovi predugo otvoreni i slićno. isto tako modernizacija ambulanti, naš veterinar od sve opreme ima kožnu torbu iz 1959 godine nekoliko prašnjavih šprica pistolero i jedan jedini kontenjer za sjeme koji stoji u ambulanti a sjeme nose otopljeno u đepu i vozi se u Golfu it "89 godine.
Dakle to su jedni od problema zbog kojega naše krave ne ostju steone.
problem kod veterinara je u prvom redu njihova ljenost i nemar zatim je problem zakonska regulativa, da pojasnim nama seljacima se nameću zakoni koji nas teraju na modernizaciju farmi isto se tako govori da moramo sniziti troškove i manje zarađivati.
A kod veterinara nema nikakvih obaveza a ni odgovornosti njega nitko ne kontrolira koliki mu je postotak bređosti, na koji naćin otapa sjeme dali su ljekovi predugo otvoreni i slićno. isto tako modernizacija ambulanti, naš veterinar od sve opreme ima kožnu torbu iz 1959 godine nekoliko prašnjavih šprica pistolero i jedan jedini kontenjer za sjeme koji stoji u ambulanti a sjeme nose otopljeno u đepu i vozi se u Golfu it "89 godine.
Dakle to su jedni od problema zbog kojega naše krave ne ostju steone.

BOŽIDAR- Broj postova: 1457
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

božidar:ti slobodno možeš birati koji veterinar će tebi doći u dvorište,a ako ti otapa sjeme u džepu,onda ga slobodno nabij nogom u guzicu... eto,jednog dana ako Bog da,i ja ću bit veterinar i vidim već po svojim kolegama na faksu da velika većina njih uopće ne usvaja ono što treba,zanima ih samo ocjena i da što manje moraju učit...kako će takvi ljudi bit dobri veterinari ja ne znam...

abrkili- Broj postova: 1375
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
11

Zamislite sad ovo: Jutros sam išao k veterinarima po putnicu za prasce,
veterinar uredno napiše putnicu i ladno kaže ŠEZDESETJEDNU Kunu, smrzno sam se koji je sad ovo K.... ,a on meni kaže sad po novom ti je izdavanje putnice od ponedeljka do petka od 7-9 sati, u ostalim vremenima naplaćuje se kao i drugi službeni dokument!
Trošak putnice u cjelosti plača Država pa mi je malo neobično kad je cjena izdavanja tog dokumenta veća od njegove vrijednosti?
veterinar uredno napiše putnicu i ladno kaže ŠEZDESETJEDNU Kunu, smrzno sam se koji je sad ovo K.... ,a on meni kaže sad po novom ti je izdavanje putnice od ponedeljka do petka od 7-9 sati, u ostalim vremenima naplaćuje se kao i drugi službeni dokument!
Trošak putnice u cjelosti plača Država pa mi je malo neobično kad je cjena izdavanja tog dokumenta veća od njegove vrijednosti?

10

Apsurdi i samo apsurdi ,Možda mu je kemijska olovka s kojom je ispisivao putnicu od zlata .
ma mislim stvarno !
13
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Apsurdi i samo apsurdi ,Možda mu je kemijska olovka s kojom je ispisivao putnicu od zlata .ma mislim stvarno !
Zanima me koliko vrjedi njihov radni sat, mislim da bi veterinari u suradnji sa ministarstvom i stoćarima trebali rekapitulirati svoj cjenik! Dali se slažete?

10

ja se kao prvo ne slažem,jer cjenik je jedno,a ono što doktor napravi i kvaliteta usluge drugo.. I cjenik sam po sebi je mjerodavan s obzirom na trud i muku koja je potrebna da se završi fakultet.

abrkili- Broj postova: 1375
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
11

Naravno... ali mi ostali smo budale pa nas veterinari mugu derati sa svojim cjenicima jer su završili fax... već sam pisao da naplaćuju izdavanje putnice 61 KN.

10

veterinari su država u državi...dokaz tomu je da da manje prihode ostvaruju od svoje izvorne djelatnosti, a većinu od papirologije i raznih poslića što im je namjestila država
u mojem selu godinama postoje 2 veterinarske stanice i stvari su se drastično promjenile (na bolje) dolaskom konkurencije
u mojem selu godinama postoje 2 veterinarske stanice i stvari su se drastično promjenile (na bolje) dolaskom konkurencije

paor- Admin

- Broj postova: 3030
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41

Tvrdim da cjena UO. krava nebi smjela prelaziti 150 kuna da se pokriju svi troškovi kao i obilata zarada veterinara,evo računice:
CJENA DOZE SPERME 19 KN
NAVLAKA ,RUKAVICA, DUŠIK, 11 KN
TRANSPORTNI TROŠKOVI 70 KN
RAD VETERINARA 50 KN
UKUPNO 150KN
To je moja računica, iako znam da postoje i drugi troškovi, ali i dalje zastupam stajalište da veterinari moraju barem u ovim recesijskim vremenima preispitati svoje cjenike i spustiti cjene barem 30% a ne još uvoditi nove nerazumljive namete.
CJENA DOZE SPERME 19 KN
NAVLAKA ,RUKAVICA, DUŠIK, 11 KN
TRANSPORTNI TROŠKOVI 70 KN
RAD VETERINARA 50 KN
UKUPNO 150KN
To je moja računica, iako znam da postoje i drugi troškovi, ali i dalje zastupam stajalište da veterinari moraju barem u ovim recesijskim vremenima preispitati svoje cjenike i spustiti cjene barem 30% a ne još uvoditi nove nerazumljive namete.

10

Hm hm ...
Norma sat veterinara bi trebao biti ipak nesto vise nego npr. (bez podcjenjivanja) PKV pomocnog radnika koji iznosi 43.92kn. Vidi napamet izabrani link [You must be registered and logged in to see this link.]
Samo za komparaciju: norma sat npr. automehanicara nije ispod 250kn (a nerjetko je i 350 kn)
Norma sat veterinara bi trebao biti ipak nesto vise nego npr. (bez podcjenjivanja) PKV pomocnog radnika koji iznosi 43.92kn. Vidi napamet izabrani link [You must be registered and logged in to see this link.]
Samo za komparaciju: norma sat npr. automehanicara nije ispod 250kn (a nerjetko je i 350 kn)

2
slažem se ali molim te da upitaš u Darkomu koliko košta njihov alat i uređaji najam prostora i kolika je satnica majstora i koje su mu norme? Osobno poznam jednog majstora koji radi u automehaničarskoj radioni pa mi je problem poznat.
A nadam se da se alažeš sa mojim mišljennjem da za Automehanićara treba veće znanje nego za Veterinarskog tehničara koji osjemenjuje krave.
Što se tiče uređaja i alata naši veterinari nemaju gotovo ništa vrijednost njihovih alata je 500 kn ambulante ja napravio NAROD za vrijeme Komunizma (Naravno ipak to ima neku vrijednost i troškove) a Golf koji voze vrijedi manje nego gorivo unjemu kad napumi rezervar.
Postoje i Stoćari koji imaju srednju školu i visoko naobrazovanje a rade na svojim farmama i uložili su ogromnu paru u objekte i opremu usput ih stišću strogi zakoni po kojima moraju raditi, pa ih molim da mi jave kolika je njihova satnica.
Napominjem da o veterinare nitko ne kontrolira, oni imaju "radionice" iz 60-tih godina a cjenike iz budućnosti , mi imamo automobile za koje treba kompjuterska dijagnostika moderne dizalice i specijalni alat i moderno obrazovane mehanićare, a imamo ljenčine koji ne žele ulagati u svoje
obrazovanje niti u svoje "RADIONICE"
Napominjem da ovo što sam napisao vrijedi za veterinare koji posluju u mojoj okolici pa se za moguče uvrijede veterinarima koji ozbijlno shvaćaju svoj posao ISPRIĆAVAM .Nadam se da postoje i da pokušavaju pozitivno utjecati na kolege da poćnu ulagati novac u svoje znanje i u suvremenu opremu.
A nadam se da se alažeš sa mojim mišljennjem da za Automehanićara treba veće znanje nego za Veterinarskog tehničara koji osjemenjuje krave.
Što se tiče uređaja i alata naši veterinari nemaju gotovo ništa vrijednost njihovih alata je 500 kn ambulante ja napravio NAROD za vrijeme Komunizma (Naravno ipak to ima neku vrijednost i troškove) a Golf koji voze vrijedi manje nego gorivo unjemu kad napumi rezervar.
Postoje i Stoćari koji imaju srednju školu i visoko naobrazovanje a rade na svojim farmama i uložili su ogromnu paru u objekte i opremu usput ih stišću strogi zakoni po kojima moraju raditi, pa ih molim da mi jave kolika je njihova satnica.
Napominjem da o veterinare nitko ne kontrolira, oni imaju "radionice" iz 60-tih godina a cjenike iz budućnosti , mi imamo automobile za koje treba kompjuterska dijagnostika moderne dizalice i specijalni alat i moderno obrazovane mehanićare, a imamo ljenčine koji ne žele ulagati u svoje
obrazovanje niti u svoje "RADIONICE"
Napominjem da ovo što sam napisao vrijedi za veterinare koji posluju u mojoj okolici pa se za moguče uvrijede veterinarima koji ozbijlno shvaćaju svoj posao ISPRIĆAVAM .Nadam se da postoje i da pokušavaju pozitivno utjecati na kolege da poćnu ulagati novac u svoje znanje i u suvremenu opremu.

10

Da, mogao bih se sloziti sa vecinom stvari (sa nekim i ne), a posljednju recenicu potpisujem u cjelosti.
Treba odvojiti one koji "fusare" od onih koji svoj posao profesionalno rade sa adekvatnom opremom i znanjem.
Opet s druge strane, ako se sugerira da veterinari u ovo recesijsko vrijeme smanje svoje cijene 30%, dali se moze traziti da npr. automehanicari (ili inzenjeri, profesori, cistaci, svejedno.....) svoje cijene toliko smanje?
Treba odvojiti one koji "fusare" od onih koji svoj posao profesionalno rade sa adekvatnom opremom i znanjem.
Opet s druge strane, ako se sugerira da veterinari u ovo recesijsko vrijeme smanje svoje cijene 30%, dali se moze traziti da npr. automehanicari (ili inzenjeri, profesori, cistaci, svejedno.....) svoje cijene toliko smanje?

2
Stranica 1 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Similar topics» Stručnost lokalnih veterinara
» Budućnost tova goveda u HR
» Tetrijeb gluhan, (Tetrao urogallus )
» Krilo stiglice
» Kanarinac-bolesni prst
» Budućnost tova goveda u HR