Sadnja vrbe (košaraštvo)
Stranica 1 / 1. • Share •
Sadnja vrbe (košaraštvo)
post by paor yunior
sa akcije u BIH
[You must be registered and logged in to see this image.]
sa akcije u BIH

paor- Admin

- Broj postova: 3040
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Re: Sadnja vrbe (košaraštvo)
nije vrag da idu sad saditi sibu, kod nas je skoro pa sva iskrcena , a u mojem selu se prije nekih dvadesetak godina pletenjem kosara bavila i na taj nacin popunjavala kucni budzet barem polovica domacinstava sad jos samo dva - tri. tast je imal jedno pola jutra ali smo 2/3 iskrcili a sad mi je ostalo jos nesto i to planiram sljedecih dana i to je tzv. argentinka , ona je deblja cca 2 do 3 cm i koristila se kao osnova za namjestaj i velike kosare. koliko znam za pet od sest kotlova za kuhanje su sruseni i prodani u staro zeljezo.
ovo desno bi trebao biti kotao, a ova dva stroja sluze za "guljenje" kore, moram kod buraza poslikati stroj kojim se radi "vitra" tj. tanki vanjski sloj sibe koji je sluzio za pletenje.
ovo desno bi trebao biti kotao, a ova dva stroja sluze za "guljenje" kore, moram kod buraza poslikati stroj kojim se radi "vitra" tj. tanki vanjski sloj sibe koji je sluzio za pletenje.
ovo su slikice od danas
nemam ti ja puno pojma o košarama i šibama, ali koliko vidim po BIH posavini, ima ih dosta po njivicama...na našoj strani Save, kod Piceka u selu se može vidjeti još dosta...
nemam ti ja puno pojma o košarama i šibama, ali koliko vidim po BIH posavini, ima ih dosta po njivicama...na našoj strani Save, kod Piceka u selu se može vidjeti još dosta...

paor- Admin

- Broj postova: 3040
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Ovo sa folijom preko cijele njive je super stvar,nije potrebno čistiti od trave samo skuhaš,oguliš i pletiii!

pobrito- Broj postova: 114
Zanimanje: ribičija
Registriran: 26.02.2009
0
paor je napisao/la:ovo su slikice od danas
ja sam se ih kao klinac dosta naplel,
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] alt="" />
(stalaze cca 40X40X15 cm) takve smo najvise nekad pleli , a moje je bilo omatanje nogu , zaheban posao prsti su me boljeli ko sam vrag a kako je "vitra" bila stalno u vodi koza je pucala na prstima.
ove smo nesto manje pleli
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] alt="" />
i jos neke vrste polica, te kosare za cvijetne aranzmane,voce i jos stosta. inace ima jos par starijih ljudi koji ti mogu isplesti svasta od sibe (od kosara pa do namjestaja).
I jasam to naučio radit kao mali,a sada sam puno toga i zaboravio.

pobrito- Broj postova: 114
Zanimanje: ribičija
Registriran: 26.02.2009
0
Pozdrav,
Ja bih vas zamolio za par informacija, obzirom da vidim da ovo vrlo profesionalno radite. Interesuje me sljedece: 1)kada se siba sadi; 2)kolika je duzina i starost reznica koje se sade; 3)koliki je razmak izmedju redova i izmedju sadnica; 4)koji je vremenski period od sadnje do sjetve. Ove informacije su mi potrebne za izradu seminarskog rada pri poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu.
Unaprijed hvala
Ja bih vas zamolio za par informacija, obzirom da vidim da ovo vrlo profesionalno radite. Interesuje me sljedece: 1)kada se siba sadi; 2)kolika je duzina i starost reznica koje se sade; 3)koliki je razmak izmedju redova i izmedju sadnica; 4)koji je vremenski period od sadnje do sjetve. Ove informacije su mi potrebne za izradu seminarskog rada pri poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu.
Unaprijed hvala
kemox- Broj postova: 1
Registriran: 18.02.2011
0
Pozdrav. Zanima me koja je to vrsta vrbe i dali se žalosna vrba koristila za pletenje ili Žalosna vrba nema veze sa tim.
vux- Broj postova: 7
Registriran: 29.01.2012
1
nije to zalosna vrba, ima ih vise sorata kod mene su bile tri "obična šiba" (crvena vrba , rakita) , "argentinka" (košaračka vrba) i "amerikanka" ona je dosta slicna oibčnoj samo je intenzivnije crvene boje.
Znaći cjelo vrijeme živim u zabludi da se od žalosne vrbe nešta radilo.
Pa dali se žalosna vrba uopče koristila makar u prošlosti?
Pa dali se žalosna vrba uopče koristila makar u prošlosti?
vux- Broj postova: 7
Registriran: 29.01.2012
1
Pozdrav,
živim u okolici Zagreba i zanima me ,dali bi netko tko zna plesti košare htio prenesti to znanje na mlađe naraštaje putem radionica ili slično.
živim u okolici Zagreba i zanima me ,dali bi netko tko zna plesti košare htio prenesti to znanje na mlađe naraštaje putem radionica ili slično.
marijan64- Broj postova: 2
Registriran: 21.02.2011
0
Naravno uz financijsku nadoknadu
marijan64- Broj postova: 2
Registriran: 21.02.2011
0
gdje ima za kupit sadnica?
- i ako netko zna gdje mogu kupit gotovu šibu kuhanu i oguljenu tanju za pletenje nek mi javi ( može i sms 091 144 46 44)
- i ako netko zna gdje mogu kupit gotovu šibu kuhanu i oguljenu tanju za pletenje nek mi javi ( može i sms 091 144 46 44)
zac123- Broj postova: 4
Registriran: 16.12.2011
0
Similar topics» Sadnja vrbe (košaraštvo)
» SADNJA KESTENA
» Sadnja u brazdu
» Vrba i Breza
» ranoproljetna sadnja jabuka
» SADNJA KESTENA
» Sadnja u brazdu
» Vrba i Breza
» ranoproljetna sadnja jabuka
Stranica 1 / 1.