herbicidi UNIŠTAVANJE KOROVA
Stranica 1 / 1. • Share •
HERBICIDNOST UNIŠTAVANJE KOROVA SUVREMENA PRAKSA I TEORIJA POSTIŽE SE .. PITANJEM ŠTO INIŠTAVA KOROV, A ŠTO ( USJEV - KULTURU) .
Zadnja promjena: jozek.baric; 19/3/2009, 21:28; ukupno mijenjano 1 put.
jozek.baric- Broj postova: 15
Registriran: 06.03.2009
0
Re: herbicidi UNIŠTAVANJE KOROVA
HERBICIDI (ili prskanje korova-uništavanje) NOVI EU PROIZVODI
0
NOVIM REGULATIVAMA I PROPISIMA NEČE BITI VIŠE POSTOJEČIH HERBICIDA ( špriceva za kukuruz,itd.) JOŠ KOLIKO SE NALIZI U PRODAJI OSIM ???? KOJIH!
0
UKRATKO BITI ĆE : MERLIN ZA ŠIROKOLISNE I + GARDIJAN AS ZA USKOLISNE KOROVE TO SU ZEMLJIŠNI HERBICIDI PRIJE NICANJA ILI DO TRI LISTA KUKURUZA
0
Jozek o čemu ti pišeš ?
Da li ti radiš u nekoj firmi koja se bavi kukuruzom ili herbicidima u kukuruzu ?
Ako da daj malo uokviri svoje postove jer te jako teško pratim i molim te piši malim slovima . Ako imaš neku listu herbicida koji su ili će biti zabranjeni stavi da vidimo .
Da li ti radiš u nekoj firmi koja se bavi kukuruzom ili herbicidima u kukuruzu ?
Ako da daj malo uokviri svoje postove jer te jako teško pratim i molim te piši malim slovima . Ako imaš neku listu herbicida koji su ili će biti zabranjeni stavi da vidimo .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
dragi prijatelju ne radim nigdje samo čitam prihvačene zakone RH od strane EU i vidim novosti ,momentalno ne mogu nači broj narodnih novina da ti prezentiram po broju ,ali nači ču provjeri, ali nemoj se uplašiti za špriceve bit če bolji ,a i jesu . skokni informativno do poljoapoteke -- --onako pitaj
0
Lako za mene po tome pitanju jer u zadrugi dobijem sve informacije .
Nego nisam iz tvojih postova shvatio da li nas želiš informirati o tim promjenama ili tražiš pomoć oko toga pa sam zato tražio da mi pojasniš ... sada mi je jasnije .
Inače nisu samo herbicidi za primjenu u kukuruzu pod udarom tih EU - EKO zakona ( ili kako da ih zovem ? ) ... još prije par godina sam primijetio da se to počelo događati sa herbicidima u šećernoj repi pa soji . Bilo kako bilo svaki novi herbicid koji je zamijenio stari je bio barem jednako dobar a ovi za repu su svaki bili i prilično bolji
Nego nisam iz tvojih postova shvatio da li nas želiš informirati o tim promjenama ili tražiš pomoć oko toga pa sam zato tražio da mi pojasniš ... sada mi je jasnije .
Inače nisu samo herbicidi za primjenu u kukuruzu pod udarom tih EU - EKO zakona ( ili kako da ih zovem ? ) ... još prije par godina sam primijetio da se to počelo događati sa herbicidima u šećernoj repi pa soji . Bilo kako bilo svaki novi herbicid koji je zamijenio stari je bio barem jednako dobar a ovi za repu su svaki bili i prilično bolji

1
u 2009 godini što se nađe u prodaji dozvoljeno je , a proizvodnja je stopirana.
0
tako je pa i sami smo se uvjerili u zastarjele i rezistentne herbicide
0
herbicid merlin za širokolisne korove djeluje u sušnom razdoblju (miruje) ne gubi aktivnost kad padnu oborine on se aktivira. gardijan as za uskolisne ima zaštitnu djelotvornu tvar na isti način djeluje piše u uputstvu ,a ja sam isprobao nemam svrhe reklamirati nego pomoći
0
Zašto ne koristiš herbicide kada kukuruz nikne ?
Meni je neuporedivo sigurnije prskanje kada vidim koje i koliko korova imam na njivi kada vidim da je 17 sati popodne i da se dan smirio a prognoza je rekla da kiše nema ... 100 % učinak imam ako tako radim i nikada nije bilo potrebe za korekcijom . Prošle godine su me stručnjaci jedne velike tvrtke što prodaje herbicide nagovorili da na jednoj njivi isprobam njihov proizvod u kukuruzu prije nicanja ali na žalost morao sam ponoviti špricanje par tjedana kasnije ... ne zato što prvi puta nisam dobro napravio nego zato što nisu djelovali kako treba .
Meni je neuporedivo sigurnije prskanje kada vidim koje i koliko korova imam na njivi kada vidim da je 17 sati popodne i da se dan smirio a prognoza je rekla da kiše nema ... 100 % učinak imam ako tako radim i nikada nije bilo potrebe za korekcijom . Prošle godine su me stručnjaci jedne velike tvrtke što prodaje herbicide nagovorili da na jednoj njivi isprobam njihov proizvod u kukuruzu prije nicanja ali na žalost morao sam ponoviti špricanje par tjedana kasnije ... ne zato što prvi puta nisam dobro napravio nego zato što nisu djelovali kako treba .

1
Moguce da je rijec o regulativama EU, ali mislim da je rijec o necem drugom. Svaki preparat mora biti registriran u Hrvatskoj, a posto smo relativno malo trziste proizvodjacima/trgovcima se ne isplati registrirati sve proizvode jer to kosta pa onda registriraju samo neke. I zbog toga ovih neregistriranih nema na trzistu.
Za razliku od nas u EU je dovoljno registrirati preparat u jednoj drzavi pa se samim tim smije prodavati po cijeloj EU.
Za razliku od nas u EU je dovoljno registrirati preparat u jednoj drzavi pa se samim tim smije prodavati po cijeloj EU.

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
dobro je prskati i poslije nicanja korova,ali ti korovi več smanje rast usjeva, a drugo u kojem je razvoju rastu pojedini korov. Na primjer koštan korov u večem razvoju je teško uništiti.Idealno je samo puno troškova
0
Similar topics» herbicidi UNIŠTAVANJE KOROVA
» Špricanje korova/trave
» Totalni herbicidi
» Mehaničko suzbijanje korova
» herbicidi u mladoj lucerni
» Špricanje korova/trave
» Totalni herbicidi
» Mehaničko suzbijanje korova
» herbicidi u mladoj lucerni