kultivator
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: kultivator
Nije mi jasno kako to kulivator za kukuruz prati neravnine kad su i njemu radna tijela fiksirana na jedan okvir. Ili se varam?

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
Smiljan je napisao/la:Nije mi jasno kako to kulivator za kukuruz prati neravnine kad su i njemu radna tijela fiksirana na jedan okvir. Ili se varam?
Paralelogram to odrađuje. No i on (kultivator za kukuruz) nefunkcionira baš najbolje u voćnjaku (isprobano). Mislim da ti sa svojim "Made by Baki" (pozdrav majstoru
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
Sve ce se vidjeti vrlo brzo
Samo moram paziti da nebi bilo previse nadosadjivanja 

2
Stari oltov dvoredni ( za sada a kasnije možada i četveroredni) malo prepravljen 8 srednjih noževa i 1 krajnji. Sam određuješ dubinu. Za sklop 5x4 (šljiva -1 godina) prohod tamo-nazad a u redu ostane neobrađeno 30cm - nemože bolje. Samo trebaš pazit da se previše ne zatravi pa se onda guši.
zizi- Broj postova: 3
Registriran: 29.03.2009
0
Neobradjeno 30cm? Sa svake strane vocke (t.j. 15 cm od vocke) ili ukupno 60 cm (sa svake strane 30cm)?
Dubinu odredjujes sa kotacem?
Dubinu odredjujes sa kotacem?

2
Negdje 20 cm od voćke, negdje 10 cm, a nekad se dogodi i da stanem pa nazad da nebi odsjekao voćku.
A dubinu određuješ kao na običnom kultivatoru.
A dubinu određuješ kao na običnom kultivatoru.
zizi- Broj postova: 3
Registriran: 29.03.2009
0
zizi je napisao/la:Negdje 20 cm od voćke, negdje 10 cm, a nekad se dogodi i da stanem pa nazad da nebi odsjekao voćku.
znaci varijabilni kultivator, tak i ja dok me pitaju na kolko sijem kuruzu velim da su mi varijabili redovi
treba mi kultivator za kukuruz. pa posto u blizoj okolici nitko nema, trebam savjet. kakav kupiti za imt 539? kolika je cijena novog? dali moze imt vuci cetri reda? dali treba imati neki mehanizam za izbacivanje gnoja
ovaj je jedini na internetu [You must be registered and logged in to see this link.]
ja imam ovo( isto sto i varazdinac) [You must be registered and logged in to see this link.] ali bas nisam zadovoljan.
ovaj je jedini na internetu [You must be registered and logged in to see this link.]
ja imam ovo( isto sto i varazdinac) [You must be registered and logged in to see this link.] ali bas nisam zadovoljan.

5510- Broj postova: 258
Registriran: 27.10.2010
3
5510 je napisao/la:treba mi kultivator za kukuruz. pa posto u blizoj okolici nitko nema, trebam savjet. kakav kupiti za imt 539? kolika je cijena novog? dali moze imt vuci cetri reda? dali treba imati neki mehanizam za izbacivanje gnoja
za IMT ti je idealan onaj iz oglasa na njuskalu.... IMT može vući 4 reda ali je problem u hidraulici jer ako kultivator ima i kutiju za gnojivo, kad napuniš iste ful onda ih nebre zdici tak da nikaj s toga (isprobano prošle godine)... preporučujem ti da si svakak uzmeš kultivator sa deponatorima za umjetni jer ga onda netrebaš razbacivati rasipačem.... a kaj se tiče cjene novoga znam da smo gledali Gaspardov 4 reda s onima najosnovnijim motičicam je bil oko 20 000... neznam dali vidim krivu sliku kaj si stavil ali ovo z varaždinčeve slike nije kultivator nego rasipač sa nastavkom za razbacivenje po redovima...
domach- Broj postova: 276
Registriran: 17.05.2011
4
moj dize rolo balu bez problema jedino kaj je prvi dio u zraku. koliko stane u jedan spremnika kg gnoja? namjera mi je kupiti kultivator sa posudama za umjetni. mene vise interesira kakvo imaju praznjenje( jer na ovome rastepacu sa nastavkom ako je mali nagib na jednu stranu ta stran uopce ne baca),kakve kopacice, dali je bolje da soli po povrsini ili u zemlju, dali ima kakve usmjerivace na završetku cjevi da ne baca umjetni po kukuruzu?i na kraju koju firma je dobra a jeftina?

3
5510 je napisao/la:moj dize rolo balu bez problema jedino kaj je prvi dio u zraku. koliko stane u jedan spremnika kg gnoja? namjera mi je kupiti kultivator sa posudama za umjetni. mene vise interesira kakvo imaju praznjenje( jer na ovome rastepacu sa nastavkom ako je mali nagib na jednu stranu ta stran uopce ne baca),kakve kopacice, dali je bolje da soli po povrsini ili u zemlju, dali ima kakve usmjerivace na završetku cjevi da ne baca umjetni po kukuruzu?i na kraju koju firma je dobra a jeftina?
ma da to sam i mislil pod problemom s hidraulikom da ga zdigne u zrak.... ovaj naš kultivator ima kutije kapaciteta 300 kg a razbacivanje gnoja ima rješeno ko i sijačica tak da nemaš straha da bi bacal umjetni po kukuruzu.... ubiti budem ti ga poslikal koji dan pa stavim slike da vidiš točno kak zgleda.... ali u jedno sam siguran da taj kultivator definitivno nije za 539....
domach- Broj postova: 276
Registriran: 17.05.2011
4
super . poslikaj i zavrsetke za gnoj (onu cijev) i kopacice .

3
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Similar topics» kultivator
» Braunov unutarredni kultivator
» P:gume,plug za vinograd,vitlo,kultivator,laptop
» IMT 506
» motokultivator
» Braunov unutarredni kultivator
» P:gume,plug za vinograd,vitlo,kultivator,laptop