sorte vinove loze i njihovo kombiniranje

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

sorte vinove loze i njihovo kombiniranje

Postaj by NICOLAS on 8/3/2009, 13:23

Trebam pomoć!?

Zanima me da li je dobra kombinacija:rajnski rizling i chardonnay,kako bi k njima i u kom omjeru išao muškat ottonel i sauvignon bijeli.
Najvažnije mi je koji omjer u % staviti radi bukea vina proizvedenog od ove 4 sorte,da li bi još nešto trebalo ubaciti radi količine ili možda ove 4 sorte nebi trebale ići zajedno,kakva su iskustva?
Koje su kombinacije sorata najuobičajenije za kvalitetna i pitka vina,za osobne potrebe-al kvaliteta je najbitnija(VODILJA:MALO AL DOBRO)?

NICOLAS

Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Re: sorte vinove loze i njihovo kombiniranje

Postaj by vinogradar on 8/3/2009, 16:29

Ja nebi nijedno od toga mješao sa CH i RR po meni je to sasvim ok kombinacija za popit....a muškat općenito meni nije za vino ....samo za pojesti....

vinogradar

Broj postova: 450
God: 29
Zanimanje: Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 0

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Re : sorte vinove loze i njihovo kombiniranje

Postaj by NICOLAS on 8/3/2009, 22:39

vinogradar je napisao/la:Ja nebi nijedno od toga mješao sa CH i RR po meni je to sasvim ok kombinacija za popit....a muškat općenito meni nije za vino ....samo za pojesti....

A ja sad imam nekih 100 loza rajnskog rizlinga i 50 šardonea i u punom su rodu i kombinacija je dobra,vino je jako dobro i za piti samo i za gemišt,a još ću kupit 100 loza i meni je to dosta za moje potrebe,al sam mislio ubaciti ova dva svega 20 loza radi specifičnog mirisa,tako da bi od 250 loza bilo ovih(muškata i sovinjona) svega 20 koimada,
hvala na sugestiji i mišljenju,mislim da ću uzet pa ako neće bit dobro za vino pozobat će se i gotovo,neka raste pa...

NICOLAS

Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by joza1 on 29/1/2011, 22:02

ovako ja imam vinograd 650 panjeva 600 rajskog rizlinga a 50 suvinjona to ti je kombinacija super dobim oko 1300 l vina prodam ga vec do 6m svi ga fale da je super a meni je to rekao jedan tehnolog iz Fera Vino iz Fericanaca

joza1

Broj postova: 7
God: 33
Zanimanje: metalac
Registriran: 21.12.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by sanja 69 on 5/2/2011, 17:13

NICOLAS je napisao/la:Trebam pomoć!?

Zanima me da li je dobra kombinacija:rajnski rizling i chardonnay,kako bi k njima i u kom omjeru išao muškat ottonel i sauvignon bijeli.
Najvažnije mi je koji omjer u % staviti radi bukea vina proizvedenog od ove 4 sorte,da li bi još nešto trebalo ubaciti radi količine ili možda ove 4 sorte nebi trebale ići zajedno,kakva su iskustva?
Koje su kombinacije sorata najuobičajenije za kvalitetna i pitka vina,za osobne potrebe-al kvaliteta je najbitnija(VODILJA:MALO AL DOBRO)?
za tvoje potrebe sasvim ti je o:k kombinacija šardone + r.r i nemaš potrebe dodavati muškat, mi smo na malo veće količine radili mješanje burgundac(brat šardoneu) i tal.rizling i dobili savršeno vina (oporost od graševine umanjili smo slatoćom i mirisom od burgundca) naravno da i svako ovo vino ponaosob je super... pa si ti na malo možeš kombinirati...

sanja 69

Broj postova: 24
Registriran: 30.07.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by nicollina on 1/6/2011, 13:54

Kako da dodjem do vinograda?

nicollina

Broj postova: 1
Registriran: 31.05.2011
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by politicar on 1/6/2011, 18:48

Čijeg?

Tko ne voli rakiju?

“If you can’t fly then run, if you can’t run then walk, if you can’t walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.”

politicar
Moderator
Moderator

Broj postova: 3008
God: 24
Registriran: 23.04.2009
Like 5

→→→: Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar http://www.opgsolin.com/

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics