sorte vinove loze i njihovo kombiniranje
Stranica 1 / 1. • Share •
sorte vinove loze i njihovo kombiniranje
Trebam pomoć!?
Zanima me da li je dobra kombinacija:rajnski rizling i chardonnay,kako bi k njima i u kom omjeru išao muškat ottonel i sauvignon bijeli.
Najvažnije mi je koji omjer u % staviti radi bukea vina proizvedenog od ove 4 sorte,da li bi još nešto trebalo ubaciti radi količine ili možda ove 4 sorte nebi trebale ići zajedno,kakva su iskustva?
Koje su kombinacije sorata najuobičajenije za kvalitetna i pitka vina,za osobne potrebe-al kvaliteta je najbitnija(VODILJA:MALO AL DOBRO)?
Zanima me da li je dobra kombinacija:rajnski rizling i chardonnay,kako bi k njima i u kom omjeru išao muškat ottonel i sauvignon bijeli.
Najvažnije mi je koji omjer u % staviti radi bukea vina proizvedenog od ove 4 sorte,da li bi još nešto trebalo ubaciti radi količine ili možda ove 4 sorte nebi trebale ići zajedno,kakva su iskustva?
Koje su kombinacije sorata najuobičajenije za kvalitetna i pitka vina,za osobne potrebe-al kvaliteta je najbitnija(VODILJA:MALO AL DOBRO)?
NICOLAS- Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
0
Re: sorte vinove loze i njihovo kombiniranje
Ja nebi nijedno od toga mješao sa CH i RR po meni je to sasvim ok kombinacija za popit....a muškat općenito meni nije za vino ....samo za pojesti....

vinogradar- Broj postova: 456
God: 30
Zanimanje: Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Registriran: 10.03.2008
2
→→→: VIŠE
Re : sorte vinove loze i njihovo kombiniranje
vinogradar je napisao/la:Ja nebi nijedno od toga mješao sa CH i RR po meni je to sasvim ok kombinacija za popit....a muškat općenito meni nije za vino ....samo za pojesti....
A ja sad imam nekih 100 loza rajnskog rizlinga i 50 šardonea i u punom su rodu i kombinacija je dobra,vino je jako dobro i za piti samo i za gemišt,a još ću kupit 100 loza i meni je to dosta za moje potrebe,al sam mislio ubaciti ova dva svega 20 loza radi specifičnog mirisa,tako da bi od 250 loza bilo ovih(muškata i sovinjona) svega 20 koimada,
hvala na sugestiji i mišljenju,mislim da ću uzet pa ako neće bit dobro za vino pozobat će se i gotovo,neka raste pa...
NICOLAS- Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
0
ovako ja imam vinograd 650 panjeva 600 rajskog rizlinga a 50 suvinjona to ti je kombinacija super dobim oko 1300 l vina prodam ga vec do 6m svi ga fale da je super a meni je to rekao jedan tehnolog iz Fera Vino iz Fericanaca

joza1- Broj postova: 8
God: 34
Zanimanje: metalac
Registriran: 21.12.2010
0
za tvoje potrebe sasvim ti je o:k kombinacija šardone + r.r i nemaš potrebe dodavati muškat, mi smo na malo veće količine radili mješanje burgundac(brat šardoneu) i tal.rizling i dobili savršeno vina (oporost od graševine umanjili smo slatoćom i mirisom od burgundca) naravno da i svako ovo vino ponaosob je super... pa si ti na malo možeš kombinirati...NICOLAS je napisao/la:Trebam pomoć!?
sanja 69- Broj postova: 24
Registriran: 30.07.2010
0
Kako da dodjem do vinograda?
nicollina- Broj postova: 1
Registriran: 31.05.2011
0
Čijeg?
» zaštita vinove loze
» Presadjivanje Loze