Krčenje voćnjaka
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Krčenje voćnjaka
Danas smo čupali panjeve u jednom manjem starom voćnjaku gdje je bilo šljiva, krušaka, trešanja, oraha i lješnjaka. Bome muka samo taka.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Evo kako izgleda izvađeni grm lješnjaka.
I nakraju...
Evo kako izgleda izvađeni grm lješnjaka.
I nakraju...
Bećarina pusta- Broj postova: 3120
Registriran: 11.03.2008
13
→→→: VIŠE
Re: Krčenje voćnjaka
bećarino,ajde dođi i kod mene,ima jabuka starih preko 50 godina... 

abrkili- Broj postova: 1293
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

Pripremi janjca i stižemo. 
13
valja!
i onda još pooreš to sve,cca jutro,30-ak panjeva...

4

šta je najpametnije napraviti nakon čupanja panjeva? da li lagano uzorati ili nešto drugo... zanima me kako se riješiti manjih žila koje su ostale u zemlji
roko je napisao/la:šta je najpametnije napraviti nakon čupanja panjeva? da li lagano uzorati ili nešto drugo... zanima me kako se riješiti manjih žila koje su ostale u zemlji
Ovdje će ići podrivan,e da te preostale žile izkida i onda oranje i priprema za sadnju mladih šljiva. Predlažem podrivanje da se te žile malo raskidaju pa onda oranje.
@abrkili: Ma i posijat ćemo ako treba.
13
ajmo sad kad smo se već raspleli oko toga! 
ja imam takvu situaciju,gdje je pola njive stari voćnjak,a na pola je počela rast šuma bagrema,debljine noge.Bagrem smo iskrčili,a voćnjak čekam malo sušnije dane da mogu odmah vozit drva kući..
Ono što me zanima,koliki treba traktor da počupa te panjčiće od bagrema nekim podrivačem,ali plitko,tek da ih može počupati,da se lakše ore? Ili mi je bolje platit traktor da to izore odmah bez podrivanja,jer poslije podrivanja s 539 to mogu sam izorat,zar ne? A jabuke mislim vadit kombinirkom,30 kn/panj,ili da i njih čupamo traktorom(explorer 90 ks)?
ja imam takvu situaciju,gdje je pola njive stari voćnjak,a na pola je počela rast šuma bagrema,debljine noge.Bagrem smo iskrčili,a voćnjak čekam malo sušnije dane da mogu odmah vozit drva kući..
Ono što me zanima,koliki treba traktor da počupa te panjčiće od bagrema nekim podrivačem,ali plitko,tek da ih može počupati,da se lakše ore? Ili mi je bolje platit traktor da to izore odmah bez podrivanja,jer poslije podrivanja s 539 to mogu sam izorat,zar ne? A jabuke mislim vadit kombinirkom,30 kn/panj,ili da i njih čupamo traktorom(explorer 90 ks)?

4

90-100 ks i jedno radno tjelo na podrivaču mogu te manje panjeve povadit, jasno treba bit pažljiv, jel. Ako se fino ispodriva mislim da nema razloga da se to nemože poorati sa fergusonom. Za jabuke: traktor i udri.
13
što se tiče bagrema...savjet
kad ga se želiš riješiti, sijeci ga na jedno 1-1,2m od zemlje i u proljeće mu oguli koru što dublje možeš.. kidaj od gore prema panju...tako će se osušiti veći dio korijenovog sustava a samim time i smanjiti izrast mladica
eto moj cent
ovo bi mogla biti zanimljiva tema...
eto moj cent
ovo bi mogla biti zanimljiva tema...
zanimljivo,roko...
ali slušaj sad OVO!
jedan dio toga voćnjaka smo okrčili prije 3 godine,ali nismo zaorali,i bagra se deseterostruko proširila..Kad smo zimus krčili,našao sam bagre debljine ruke izrasle iz suhog debla koje je ležalo na zemlji..Istina bilo je kore na tom deblu,ali je ono posiječeno tako stajalo 3 godine,a iz njega izrasla nova stabalca.
na dijelu koji smo poorali,bilo je bagre i agacije,ali tanje,i sve smo zaorali,bez krčenja,tu i tamo koja bagra je ostala,sve ostalo strunulo..
evo brata,čupa bagremov panj debljine noge(cca 20-ak cm fi)
[You must be registered and logged in to see this link.]
ali slušaj sad OVO!
jedan dio toga voćnjaka smo okrčili prije 3 godine,ali nismo zaorali,i bagra se deseterostruko proširila..Kad smo zimus krčili,našao sam bagre debljine ruke izrasle iz suhog debla koje je ležalo na zemlji..Istina bilo je kore na tom deblu,ali je ono posiječeno tako stajalo 3 godine,a iz njega izrasla nova stabalca.
na dijelu koji smo poorali,bilo je bagre i agacije,ali tanje,i sve smo zaorali,bez krčenja,tu i tamo koja bagra je ostala,sve ostalo strunulo..
evo brata,čupa bagremov panj debljine noge(cca 20-ak cm fi)
[You must be registered and logged in to see this link.]

4

Ne vidi se dobro, jesu to drljace na traktrou? Cemu? i jel' uspio ili je to bila mission inmposible?

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
jesu,jer je uglavnom bila bagra tanja,da ne kažem šiblje,pa kad sam ja s STIHL FS 120 i cirkularom okrčio dio,brat je zubačama vukao to šiblje na hrpu gdje ćemo ga paliti..
A za brata je bila Mission imposible,no za mene je nemoguće samo velika riječ za malog čovjeka,tako da je bagra ostala suvog korijena,hehe..
Nismo dalje čupali,jer je velik napor za 539,i lamela se pali samo tako..
A za brata je bila Mission imposible,no za mene je nemoguće samo velika riječ za malog čovjeka,tako da je bagra ostala suvog korijena,hehe..
Nismo dalje čupali,jer je velik napor za 539,i lamela se pali samo tako..

4

Dakle,večeras tata i ja krenili čupat višnje.Ima oko 300 komada trešanja(sorta su neke Mađarske).Stare su oko 5 godina,a čupamo ih jer ne daju roda.Na trešnjama koje su kupljene u Srbiji i "genetski su modificirane" ove godine smo po stablu imamo oko 10-15 kg,a na ovoim oko 1-2 kg(a sađene su u isto vrijeme).Čupamo
Slike mi nisu nesto posebno,jer je bio mrak,a bljeskalica mi se nešta pokvarila.Nadam se da ću sutra moć otić malo to slikat po danu.Čupamo ih sa Jd-om.Idemu mu,ali nekad i zna zaštekat.Jer je malo vlažno,pa onda sa korjenjem idu i velike buse.A korjenje je stavrno veliko,s obzirom koliko imaju godina.
[img][You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Slike mi nisu nesto posebno,jer je bio mrak,a bljeskalica mi se nešta pokvarila.Nadam se da ću sutra moć otić malo to slikat po danu.Čupamo ih sa Jd-om.Idemu mu,ali nekad i zna zaštekat.Jer je malo vlažno,pa onda sa korjenjem idu i velike buse.A korjenje je stavrno veliko,s obzirom koliko imaju godina.

Traktorista14- Broj postova: 165
Registriran: 10.08.2008
0
A zašto čupate višnje? [You must be registered and logged in to see this image.]
13
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Similar topics» Krčenje voćnjaka
» Vođenje evidencije
» BOLESTI I LIJEČENJE .hvala. LJUDI
» Pjesme za učenje mladaca
» Učenje mladih grdelina i bastardi preko CD-a ili DVD-a sa pojačalom ?
» Vođenje evidencije
» BOLESTI I LIJEČENJE .hvala. LJUDI
» Pjesme za učenje mladaca
» Učenje mladih grdelina i bastardi preko CD-a ili DVD-a sa pojačalom ?
Stranica 1 / 2.