Poticaji u poljoprivredi
Stranica 65 / 67. • Share •
Stranica 65 / 67. •
1 ... 34 ... 64, 65, 66, 67 
Re: Poticaji u poljoprivredi
da li vi ratari znadete šta znači kvaliteta proizvoda
na šta se sve ispituje kvaliteta proizvoda
da li znadete da skoro cjela europa proizvodi meke pšenice, a to su visoko prinosne, ali jako nekvalitetne
da li znadete da kod nas se uspješno uzgajaju durum pšenice, oplemenjivači, to su jebeno kvalitetne pšenice, a europa to traži
nemojte pljuvat po meni , ja sam sa takvima skoro svaki dan u kontaktu , sa titulama, sa onima koji vladaju i znam šta se traži
ja volim krmno bilje i u tom nema boljeg od mene, a ko se usudi nek me izazove, dok druge kulture su mi u doticaju al im ne posvečujem pažnju
ja vam govorim neke stvari na način kako ona druga strana razmišlja, jer je cjeli vaš život ispred vas, a sad vi pokušajte razmišljat kao oni
moj cilj je da svi budu (jedan dio ljudi), rentabilni, neka žive dostojanstveno, al valja nekad poslušat bogeca
to su neki ljudi jako dobro zapazili, kolko god ja bio dobar (bogat nisam nit ču biti) ima ljudi koji su tolko jalni na nečiji uspjeh da bi ga uništili
ljudi moji dragi poslušate što vam govorim, kvaliteta i prinos nisu jedno te isto, rad i nerad nisu jedno te isto
zašto nitko ne može moj prinos u sirku dostić ni upola, zašto nema bala ko na mojim poljima ljulja, ja pretvaram znanost u praksu, ja sam taj koji da ne pokažem ljudima kak se radi na forumu, te teme nebi postojale
đabe novi traktori, močni traktori, kad nema tehnologije rada, a ko što ste sami rekli oni loši če otpast
post nije usmjeren na nikoga, al pokušajte mene shvatit, mene kojeg savjetodavna ne voli ni malo, jer vam želim pomoć, a nikad nebudem ništa tražio
a ako budem ja se nadam u to da če se neko sjetit bogeca
da li znadete da skoro cjela europa proizvodi meke pšenice, a to su visoko prinosne, ali jako nekvalitetne
da li znadete da kod nas se uspješno uzgajaju durum pšenice, oplemenjivači, to su jebeno kvalitetne pšenice, a europa to traži
nemojte pljuvat po meni , ja sam sa takvima skoro svaki dan u kontaktu , sa titulama, sa onima koji vladaju i znam šta se traži
ja volim krmno bilje i u tom nema boljeg od mene, a ko se usudi nek me izazove, dok druge kulture su mi u doticaju al im ne posvečujem pažnju
ja vam govorim neke stvari na način kako ona druga strana razmišlja, jer je cjeli vaš život ispred vas, a sad vi pokušajte razmišljat kao oni
moj cilj je da svi budu (jedan dio ljudi), rentabilni, neka žive dostojanstveno, al valja nekad poslušat bogeca
to su neki ljudi jako dobro zapazili, kolko god ja bio dobar (bogat nisam nit ču biti) ima ljudi koji su tolko jalni na nečiji uspjeh da bi ga uništili
ljudi moji dragi poslušate što vam govorim, kvaliteta i prinos nisu jedno te isto, rad i nerad nisu jedno te isto
zašto nitko ne može moj prinos u sirku dostić ni upola, zašto nema bala ko na mojim poljima ljulja, ja pretvaram znanost u praksu, ja sam taj koji da ne pokažem ljudima kak se radi na forumu, te teme nebi postojale
đabe novi traktori, močni traktori, kad nema tehnologije rada, a ko što ste sami rekli oni loši če otpast
post nije usmjeren na nikoga, al pokušajte mene shvatit, mene kojeg savjetodavna ne voli ni malo, jer vam želim pomoć, a nikad nebudem ništa tražio

bogec- Broj postova: 28
Registriran: 10.03.2008
0
"U proteklih šest godina, otkako je Madjarska u EU, seljaci i ruralne sredine su dobile znatno više novca nego ranije. Dotacije iz Brisela stizale su u vidu teritorijalnih subvencija, u iznosu od oko 140 evra po hektaru, ali i za brojne razvojne programe.
Kao primer lošeg iskustva naveo je dogovor dve strane da prve godine članstva u EU (2004) madjarski poljoprivredni proizvodjači dobiju samo 25 odsto onog što primaju njihove kolege starosedeoci.
Znaci osnovno placanje po 1h u eu bi moralo biti 560eura.
Ako ce biti tako a moralo bi,zasto onda taj cobankovic nekaze ljepo smanjujemo sada na 180eura ali za 5-6godina ce biti 560eura.
A ne tipa smanjuje se,nece vise biti poticaja i slicno.
Znam negdje da je bio na forumu link koji je valjda pingo postavio od cijena gnojiva u eu ,i koliko se sjecam bilo je prije par mjeseci kan oko 100-120kn.Znaci inputi su im manji,i poticaj znatno veci.
E pa sada gledajuci sve to cini mi se da je najpametnije odnosno najbitnije docekati ulazak u eu i onda poraditi na kvaliteti i kolicini prinosa.Jer trenutnim stanjem raditi na kolicini je nemoguce i bvz....Tak i tak kazu otkupljivaci da imamo viskova uvijek robe pa zasto onda mi proizvodimo viskove?
Sto se tice tih nasih poticaja i toga svega mislim da se toga treba okaniti,ali nedozvoliti da nam lazu.
Isto tako zahtjevi koje imamo kada se "prosvjeduje"treba promjeniti iz korijena.
Evo osnovne stvari koje bi bilo bitne po mome misljenju:
Cijene sirovina tipa psenica i ostale kulture ako cemo ici na trzisnu cijenu onda idemo odrediti tocno sa koje burze gledamo cijenu.Najbolje da to bude neka njemacka burza i nek cijene budu takve.
ALi onda cemo pratiti cijene osnovnih elemenata u proizvodnji ,znaci ako gledamo na tu burzu cijenu sirovine onda obavezno gledamo i cijenu gnojiva u tom podrucju i to mora biti tocno toliko .Isto tako uvaziti i za cijene sjemena i sredstava za zastitu.
Na taj nacin cemo se polako prilagodavat na eu,iako sa manjim poticajima ali vjerujem da bi nam to sto sam napisao znacilo vise od tih 40%manje sto cemo dobiti.
Traziti smanjenje trosarina na plavi dizel.
To bi bilo ono osnovno u polj.proizvodnji.Da neduljim sada da treba rjesiti pitanje drz,zemlje i slicno.
Jel nisam na neki nacin u pravu?
Eto posto su nam skinili 40% poticaja nek nam daj jeftinije gorivo,i neka usklade cijene gnojiva sa realnim inozmnim cijenama.
Jos nesto.Kada malo pogledas u eu kakve strojeve imaju i sve to ....stvarno su "napredni".
Ali mi smo daleko ispod njih.Neka smo,nemozemo biti kao svabe.ALi primjer :
Nama netrebaju poticaji niti kapitalna da bi mi mogli kupiti jebeni novi traktor,treba nam samo postena politika u cijenama.
A da uzmemo za primjer samo ulazne cijene po 1h u eu,i da budu cijene nasih proizvoda kao u eu mi bi mogli zivjeti bez 1kn poticaja,jer navikli smo na losije nego svabo....
Kao primer lošeg iskustva naveo je dogovor dve strane da prve godine članstva u EU (2004) madjarski poljoprivredni proizvodjači dobiju samo 25 odsto onog što primaju njihove kolege starosedeoci.
Znaci osnovno placanje po 1h u eu bi moralo biti 560eura.
Ako ce biti tako a moralo bi,zasto onda taj cobankovic nekaze ljepo smanjujemo sada na 180eura ali za 5-6godina ce biti 560eura.
A ne tipa smanjuje se,nece vise biti poticaja i slicno.
Znam negdje da je bio na forumu link koji je valjda pingo postavio od cijena gnojiva u eu ,i koliko se sjecam bilo je prije par mjeseci kan oko 100-120kn.Znaci inputi su im manji,i poticaj znatno veci.
E pa sada gledajuci sve to cini mi se da je najpametnije odnosno najbitnije docekati ulazak u eu i onda poraditi na kvaliteti i kolicini prinosa.Jer trenutnim stanjem raditi na kolicini je nemoguce i bvz....Tak i tak kazu otkupljivaci da imamo viskova uvijek robe pa zasto onda mi proizvodimo viskove?
Sto se tice tih nasih poticaja i toga svega mislim da se toga treba okaniti,ali nedozvoliti da nam lazu.
Isto tako zahtjevi koje imamo kada se "prosvjeduje"treba promjeniti iz korijena.
Evo osnovne stvari koje bi bilo bitne po mome misljenju:
Cijene sirovina tipa psenica i ostale kulture ako cemo ici na trzisnu cijenu onda idemo odrediti tocno sa koje burze gledamo cijenu.Najbolje da to bude neka njemacka burza i nek cijene budu takve.
ALi onda cemo pratiti cijene osnovnih elemenata u proizvodnji ,znaci ako gledamo na tu burzu cijenu sirovine onda obavezno gledamo i cijenu gnojiva u tom podrucju i to mora biti tocno toliko .Isto tako uvaziti i za cijene sjemena i sredstava za zastitu.
Na taj nacin cemo se polako prilagodavat na eu,iako sa manjim poticajima ali vjerujem da bi nam to sto sam napisao znacilo vise od tih 40%manje sto cemo dobiti.
Traziti smanjenje trosarina na plavi dizel.
To bi bilo ono osnovno u polj.proizvodnji.Da neduljim sada da treba rjesiti pitanje drz,zemlje i slicno.
Jel nisam na neki nacin u pravu?
Eto posto su nam skinili 40% poticaja nek nam daj jeftinije gorivo,i neka usklade cijene gnojiva sa realnim inozmnim cijenama.
Jos nesto.Kada malo pogledas u eu kakve strojeve imaju i sve to ....stvarno su "napredni".
Ali mi smo daleko ispod njih.Neka smo,nemozemo biti kao svabe.ALi primjer :
Nama netrebaju poticaji niti kapitalna da bi mi mogli kupiti jebeni novi traktor,treba nam samo postena politika u cijenama.
A da uzmemo za primjer samo ulazne cijene po 1h u eu,i da budu cijene nasih proizvoda kao u eu mi bi mogli zivjeti bez 1kn poticaja,jer navikli smo na losije nego svabo....
bravo codexnox
to ja stalno pričam, mi imamo kvalitetu al se sustav svodi na krađu
ja sam jako puno išao europom, gledao farme , površine, cjene
mi hrvatska imamo od cjele europe bolje uvjete za 80%, oni taj dio nadoknađuju iz poticaja
nemojte bit ljubomorni na EU poticaj, to je sranje na n-tu potenciju, oni se sa tim poticajem bore gorje neg mi svi skupa, ali oni imaju bolje organiziran dio kad vi predate svoj proizvod, tu je razlika
vjerujte mi ne želite radit u slovenskim , nizozemskim ili bilo čijim uvjetima na polju, oni su to umjetno stvorili
mi to imamo u prirodi, al druge tvari ne štimaju
pohlepa
zavist
moć
želja da neko crkne
to je hrvatska, to je realnost, mi proizvodimo super proizzvode, i to nam je gušt, al neko nas iz inata želi uništiti
to ja stalno pričam, mi imamo kvalitetu al se sustav svodi na krađu
ja sam jako puno išao europom, gledao farme , površine, cjene
mi hrvatska imamo od cjele europe bolje uvjete za 80%, oni taj dio nadoknađuju iz poticaja
nemojte bit ljubomorni na EU poticaj, to je sranje na n-tu potenciju, oni se sa tim poticajem bore gorje neg mi svi skupa, ali oni imaju bolje organiziran dio kad vi predate svoj proizvod, tu je razlika
vjerujte mi ne želite radit u slovenskim , nizozemskim ili bilo čijim uvjetima na polju, oni su to umjetno stvorili
mi to imamo u prirodi, al druge tvari ne štimaju
pohlepa
zavist
moć
želja da neko crkne
to je hrvatska, to je realnost, mi proizvodimo super proizzvode, i to nam je gušt, al neko nas iz inata želi uništiti

0
Bogec meštre! ostani dosljedan samoga sebe,na tvojoj sam strani .Ustvari uvijek sam na strani onoga koji poznaje materiju i ima rezultate u svome radu
Ali da je nešto čudno u zemljama koje su izišle iz prijašnjeg režima čudno je .Apsurdi su na snazi u svim porama društva ,pa tako imamo situaciju da netko tko je radio usluge i živio od usluga ,kupuje stroj s kojim meće moći zarađivati uslužno ,čudno da nemože čudnije
Bogec samo naprijed otvorena srca ,a zavidni i ljubomorni će kad tad crknuti od te bolesti ,.A i kroz povijest poznata je taj svehrvatski jal ..............Jebeš poticaje treba tražiti prvobitni način (razmijena dobara )ja tebi kamion proizvoda koji ti nemaš na svom području a ti meni proizvode kojih nema tu kod mene. 

O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 991
God: 39
Registriran: 04.10.2008
13
bogec je napisao/la:da li vi ratari znadete šta znači kvaliteta proizvoda
prijatelju odvadi malo
znam da ne mislis nista lose ali drukcije si to trebo malo srocit ali ako ti mislis da tako valja samo nastavi meni ne smeta, svi smo u istom sranju
Sad ja imam pitanj, dali je ikome poznato dali je itko od onih koji su vratili onaj vaučer za razliku poticaja za žito dobili taj novac ili ništa i od toga?

falkon 2- Broj postova: 5081
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

bogec - ne poznajem te al vidi se da si poštenjačina kakva se rijetko susreće, bravo ti!

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
deere power
da malo pojasnim situaciju, ja kad nešto slikovito opisujem neku situaciju, ili neki proces, objašnjavam na svom primjeru, zato ispada da sebe guram u prvi plan, ali kad nešto konkretno pišem, jedan proizvodni proces, ja opisujem svoj, ne ulazim u tuđe dvorište
a svi iz pisanja mogu nešto poistovjetit ili ne sa mojim primjerom
nemoj si mislit da ja imam protiv nečega nešto, niti da idem nekoga omalovažavat
a onaj tko se želi nač prozvanim, taj če se nač prozvanim i u praznom postu
ništa osobno rođo, znam da ne misliš loše, ali kad treba nešto konkretno napisat neki primjer, neki proizvodni proces, i evo tu predlog kako bi trebali izgledat možda poticaji, nekak imam osječaj da je lakše popljuvat nekoga ko dade neki predlog nego da sam iznese svoj konstruktivni predlog za istu situaciju
ja ne pišem zakone, niti ih objavljujem u narodnim novinama
da malo pojasnim situaciju, ja kad nešto slikovito opisujem neku situaciju, ili neki proces, objašnjavam na svom primjeru, zato ispada da sebe guram u prvi plan, ali kad nešto konkretno pišem, jedan proizvodni proces, ja opisujem svoj, ne ulazim u tuđe dvorište
a svi iz pisanja mogu nešto poistovjetit ili ne sa mojim primjerom
nemoj si mislit da ja imam protiv nečega nešto, niti da idem nekoga omalovažavat
a onaj tko se želi nač prozvanim, taj če se nač prozvanim i u praznom postu
ništa osobno rođo, znam da ne misliš loše, ali kad treba nešto konkretno napisat neki primjer, neki proizvodni proces, i evo tu predlog kako bi trebali izgledat možda poticaji, nekak imam osječaj da je lakše popljuvat nekoga ko dade neki predlog nego da sam iznese svoj konstruktivni predlog za istu situaciju
ja ne pišem zakone, niti ih objavljujem u narodnim novinama

0
deere power je napisao/la:
prijatelju odvadi maloprebroj koliko si puta samo spomenio svoj nick i rekao ja, ja i ja, nisi bas ti najpametniji a mi svi glupi, kad nam budu placali tu kvalitet naravno da cemo sijat meke psenice ali dok nam placaju po kili nas zadatak je da imamo sto veci prinos i sto bolji hektolitar a to je moguce samo kod tvrdih psenica
znam da ne mislis nista lose ali drukcije si to trebo malo srocit ali ako ti mislis da tako valja samo nastavi meni ne smeta, svi smo u istom sranju
probaj si procitat jos jednom sto si napisao (crveno) , a sto se tice bogeca nemoj ga ni slucajno piknuti u trave (a tu ne mislim na one sto narastu par metara u visinu i imaju mirisljave listove
misliš na kadulju, hehehehe
branko, pa gdje si ti bio kad sam bio kod ivice, reko budem te upoznao, a ono branka nema, samo sam ti selo vidio jer sam prolazio kroz njega
branko, pa gdje si ti bio kad sam bio kod ivice, reko budem te upoznao, a ono branka nema, samo sam ti selo vidio jer sam prolazio kroz njega

0
branko procito sam i ne kuzim sta zelis rec, za sad je svejedno kakvu kvalitetu imas kad se cijena formira prema hektolitru, sti je o veci i cijena je veca i obratno a zna bir razlika i 5lp po kili izmedju recimo 73hl i 84hl
meke psenice ili poboljsivaci imaju manji hl ali su kvalitetnije ali sta mi to vrijedi, imo sam ludwig to je isto trebo bit neka kvalitena sorta ali nisam dobio nikavu vecu cijenu vec jos manju jer je imo slab hektolitar dok sam za janicu i niku imo puno veci
i zato kazem kad budu placali taj kvalitet onda cemo svi sijat te psenice a ovako nema smisla
meke psenice ili poboljsivaci imaju manji hl ali su kvalitetnije ali sta mi to vrijedi, imo sam ludwig to je isto trebo bit neka kvalitena sorta ali nisam dobio nikavu vecu cijenu vec jos manju jer je imo slab hektolitar dok sam za janicu i niku imo puno veci
i zato kazem kad budu placali taj kvalitet onda cemo svi sijat te psenice a ovako nema smisla
DP tvrde pšenice(durum) su kvalitetne,a ne obične. to ti branko oće reć.
matija- Broj postova: 466
Registriran: 09.03.2008
0
bogec je napisao/la:misliš na kadulju, hehehehe
aha
deere power je napisao/la:branko procito sam i ne kuzim sta zelis rec, za sad je svejedno kakvu kvalitetu imas kad se cijena formira prema hektolitru, sti je o veci i cijena je veca i obratno a zna bir razlika i 5lp po kili izmedju recimo 73hl i 84hl
zamijenio si pojmove tj. meku i tvrdu psenicu.
bilo je u poljoprivrednoj jednom o toj durum pšenici i na kraju su rekli da ima bolju cijenu od ovih nasih obicnih ali i manji prinos sto je isto jer se placa kilaza a ne kvalitet (ovo je sad vec treci put da ovo spominjem zar se ne vidi u prijasnjim postovima
)
dobro mozda sam i zamjenio, uvjek sam mislio da su renan i sl. psenice meke a srpanjka i sl. tvrde
)dobro mozda sam i zamjenio, uvjek sam mislio da su renan i sl. psenice meke a srpanjka i sl. tvrde

Zadnja promjena: deere power; 4/3/2010, 22:54; ukupno mijenjano 1 put.
Stranica 65 / 67. •
1 ... 34 ... 64, 65, 66, 67 
Similar topics» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Agencija za plaćanja u poljoprivredi....
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Agencija za plaćanja u poljoprivredi....
Stranica 65 / 67.