Poticaji u poljoprivredi

Stranica 34 / 67. Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 50 ... 67  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Poticaji u poljoprivredi

Postaj by agrotehničar on 25/10/2009, 16:40

Definitivno čekam lovu jer je taj vaučer koliko sam shvatio vezan isključivo za mineralno gnojivo iz petrokemije Kutina koje je bolesno skupo i opet ga za keš mogu nabaviti jeftinije nego sa bilo kakvim vaučerom. Problem je u nelikvidnosti države gdje obično počinje lanac nelikvidnosti cijelog gospodarstva. Uzmimo samo situaciju koja se, nedaj Bože, može dogoditi na ljeto u žetvi, a to je da otkupljivači preuzmu sve tržne viškove pšenice i nakon toga jednostavno kažu kako nemaju novca da istu isplate, a mi smo s druge strane proizveli pšenicu koristeći vaučere i još neke slične "pogodnosti" praktički o svom trošku pa su time i naša potraživanja prema otkupljivačima pšenice veća. Na taj način cijeli lanac nelikvidnosti u poljoprivredi koji očito već postoji puca upravo na našim leđima. Ovo je samo moje mišljenje o situaciji, i volio bih da se varam.

I još jednom naglašavam da u ovakvoj situaciji vjerujem samo "kešu" i svaka me druga opcija podsjeća na neka bivša ali ne tako davna vremena kada smo na isplatu zarađenog novca čekali i po 18 mjeseci a nerijetko bili prisiljeni na razne kompenzacijske vratolomije kako bi uopće opstali.

agrotehničar

Broj postova: 167
Registriran: 21.04.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 26/10/2009, 09:07

Jucer ravnatelj agencije za poljoprivredu na HRT-u na pitanje dali ce se od slijedece godine morati biti u sustavu PDV-a da bi se dobili poticaji eksplicite izjavio:
"Da, morati ce se biti u sustavu poreza na dohodak"

(Ja dajem casnu pionirsku i odustajem od lajanja na mjesec i objasnjavanja da su sustavi poreza na dohodak i sustav PDV-a dvije stvari)

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 26/10/2009, 09:15

A onda se čudiš kada neki od nas ne znaju razliku . Masa nas je samo sa srednjom školom ali šta reći na tu foteljašicu koja možda ima i dva-tri fakulteta i svakodnevno je u papirima dok su naše ruke ili u zemlji ili u govnima , doslovno .

pingo

Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 26/10/2009, 09:33

Ma ne cudim se ja. Mozda nekad izgleda da sam prepotentan i da se cudim, ali mi nikada nije bila najmera bilo koga podcjenjivati vec samo razjasniti stvari, a svatko za sebe donosi odluke. ( A ponekad i saam neku glupost napisem, siguran sam. O odlukama Wink da i ne govorimo).

Malo sam ponekad ostar na takve likove koji bi da smo normalna drzava za takvo nerazumjevanje elementranih stvari istog trena dobili degradaciju. (Btw covjek je musko pa ne moze biti foteljasica vec samo foteljas)

Nazlost to je precesta situacija da se osnovne stvari ne znaju i to od ljudi koji to moraju znati, koji su placeni da to znaju, a kamoli da im je posao da druge uce i savjetuju.

Osobno svjedocim da su mene gledali kao svjetsko cudo (a vjerojatno mi se i smijali iza ledja) kad sam trazio poticaje i kada sam rekao da sam u sustavu PDV-a

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 26/10/2009, 09:49

Uh , ja sam pročitao da se radi o ravnateljici ... isprike ženskom rodu Smile

pingo

Broj postova: 4920
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on 26/10/2009, 11:43

Smiljan je napisao/la:(Ja dajem casnu pionirsku i odustajem od lajanja na mjesec i objasnjavanja da su sustavi poreza na dohodak i sustav PDV-a dvije stvari)

...neznam šta je tu uopće upitno, ili bolje reći(napisati) sretan onaj tko ih dotera na iste stvari...jel...

Krx

Broj postova: 1152
God: 29
Registriran: 10.03.2008
Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 26/10/2009, 12:06

Istina Smile i kad nekome iskreno mislis dobro onda mu zazelis "Dabogda dogodine platio PDV-a tri puta vise nego ove godine Smile "

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by zvonis01 on 26/10/2009, 20:30

koliko sam ja shvatio da se u sustav poreza mora ići ako je ukupni poticaj veći od 7200 kn,znači ako imam 4 ha voćnjaka-nemoram.jesam li u pravu ili ne?

zvonis01

Broj postova: 222
God: 46
Zanimanje: www.opg-sapanjos.hr
Registriran: 22.02.2009
Like 0

http://www.bandzasvatove.com

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 26/10/2009, 20:59

stiglo pismo danas iz ministarstva, mislim da ce rijetko ko uzet gnojivo jer je dosta komplicirana procedura a i kako cujem da je kutinsko gnojivo dosta skupo, ja cu vratit to natrag i cekat poticaj pa sta bude

deere power

Broj postova: 3691
God: 26
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 30.12.2008
Like 10

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by politicar on 26/10/2009, 21:08

Ja nisam jos dobio.

Deer de reci jel se gnojivo preuzima u petrokemiji ili gjde?

Tko ne voli rakiju?

“If you can’t fly then run, if you can’t run then walk, if you can’t walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.”

politicar
Moderator
Moderator

Broj postova: 3008
God: 24
Registriran: 23.04.2009
Like 5

→→→: Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar http://www.opgsolin.com/

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 26/10/2009, 21:12

ne znam, to mi bas nije jasno di se preuzima uglavnom ne vjerujem da ce iko to gnojivo stic iskoristit u sjetvi sad

deere power

Broj postova: 3691
God: 26
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 30.12.2008
Like 10

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by Rajtek on 27/10/2009, 10:37

Meni isto jučer došlo pisamce. Koja je sad procedura kaj stim papirićem budemo mogli kupit gnojivo ili kaj???

Rajtek

Broj postova: 740
God: 29
Zanimanje: System administrator, Poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 27/10/2009, 11:03

zvonis01 je napisao/la:koliko sam ja shvatio da se u sustav poreza mora ići ako je ukupni poticaj veći od 7200 kn,znači ako imam 4 ha voćnjaka-nemoram.jesam li u pravu ili ne?

Ne znam za ovaj limit od 7200, ali znam da je 4x2500=10.000 sto je vise od tih 7200 tako da ...

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by jvuko159 on 29/10/2009, 08:43

A sta bih sa onih 15 lipa u kojoj je to fazi rečeno je do kraja listopada?

jvuko159

Broj postova: 116
God: 24
Zanimanje: Tehničar cestovnog prometa
Registriran: 30.07.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Mr. Nustemburg on 29/10/2009, 21:43

jvuko159 je napisao/la:A sta bih sa onih 15 lipa u kojoj je to fazi rečeno je do kraja listopada?

navodno je danas krenila isplata, tako mi bar kaže jedan kolega koji ima otvoren račun u HPB i da su mu priznali samo 5 t po hektru

Mr. Nustemburg
Admin
Admin

Broj postova: 807
Like 3

[Vrh] Go down

Stranica 34 / 67. Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 50 ... 67  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics