Poticaji u poljoprivredi
Stranica 34 / 67. • Share •
Stranica 34 / 67. •
1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 50 ... 67 
Re: Poticaji u poljoprivredi
Definitivno čekam lovu jer je taj vaučer koliko sam shvatio vezan isključivo za mineralno gnojivo iz petrokemije Kutina koje je bolesno skupo i opet ga za keš mogu nabaviti jeftinije nego sa bilo kakvim vaučerom. Problem je u nelikvidnosti države gdje obično počinje lanac nelikvidnosti cijelog gospodarstva. Uzmimo samo situaciju koja se, nedaj Bože, može dogoditi na ljeto u žetvi, a to je da otkupljivači preuzmu sve tržne viškove pšenice i nakon toga jednostavno kažu kako nemaju novca da istu isplate, a mi smo s druge strane proizveli pšenicu koristeći vaučere i još neke slične "pogodnosti" praktički o svom trošku pa su time i naša potraživanja prema otkupljivačima pšenice veća. Na taj način cijeli lanac nelikvidnosti u poljoprivredi koji očito već postoji puca upravo na našim leđima. Ovo je samo moje mišljenje o situaciji, i volio bih da se varam.
I još jednom naglašavam da u ovakvoj situaciji vjerujem samo "kešu" i svaka me druga opcija podsjeća na neka bivša ali ne tako davna vremena kada smo na isplatu zarađenog novca čekali i po 18 mjeseci a nerijetko bili prisiljeni na razne kompenzacijske vratolomije kako bi uopće opstali.
I još jednom naglašavam da u ovakvoj situaciji vjerujem samo "kešu" i svaka me druga opcija podsjeća na neka bivša ali ne tako davna vremena kada smo na isplatu zarađenog novca čekali i po 18 mjeseci a nerijetko bili prisiljeni na razne kompenzacijske vratolomije kako bi uopće opstali.
agrotehničar- Broj postova: 167
Registriran: 21.04.2008
1
Jucer ravnatelj agencije za poljoprivredu na HRT-u na pitanje dali ce se od slijedece godine morati biti u sustavu PDV-a da bi se dobili poticaji eksplicite izjavio:
"Da, morati ce se biti u sustavu poreza na dohodak"
(Ja dajem casnu pionirsku i odustajem od lajanja na mjesec i objasnjavanja da su sustavi poreza na dohodak i sustav PDV-a dvije stvari)
"Da, morati ce se biti u sustavu poreza na dohodak"
(Ja dajem casnu pionirsku i odustajem od lajanja na mjesec i objasnjavanja da su sustavi poreza na dohodak i sustav PDV-a dvije stvari)

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
A onda se čudiš kada neki od nas ne znaju razliku . Masa nas je samo sa srednjom školom ali šta reći na tu foteljašicu koja možda ima i dva-tri fakulteta i svakodnevno je u papirima dok su naše ruke ili u zemlji ili u govnima , doslovno .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
Ma ne cudim se ja. Mozda nekad izgleda da sam prepotentan i da se cudim, ali mi nikada nije bila najmera bilo koga podcjenjivati vec samo razjasniti stvari, a svatko za sebe donosi odluke. ( A ponekad i saam neku glupost napisem, siguran sam. O odlukama
da i ne govorimo).
Malo sam ponekad ostar na takve likove koji bi da smo normalna drzava za takvo nerazumjevanje elementranih stvari istog trena dobili degradaciju. (Btw covjek je musko pa ne moze biti foteljasica vec samo foteljas)
Nazlost to je precesta situacija da se osnovne stvari ne znaju i to od ljudi koji to moraju znati, koji su placeni da to znaju, a kamoli da im je posao da druge uce i savjetuju.
Osobno svjedocim da su mene gledali kao svjetsko cudo (a vjerojatno mi se i smijali iza ledja) kad sam trazio poticaje i kada sam rekao da sam u sustavu PDV-a
Malo sam ponekad ostar na takve likove koji bi da smo normalna drzava za takvo nerazumjevanje elementranih stvari istog trena dobili degradaciju. (Btw covjek je musko pa ne moze biti foteljasica vec samo foteljas)
Nazlost to je precesta situacija da se osnovne stvari ne znaju i to od ljudi koji to moraju znati, koji su placeni da to znaju, a kamoli da im je posao da druge uce i savjetuju.
Osobno svjedocim da su mene gledali kao svjetsko cudo (a vjerojatno mi se i smijali iza ledja) kad sam trazio poticaje i kada sam rekao da sam u sustavu PDV-a

2
Uh , ja sam pročitao da se radi o ravnateljici ... isprike ženskom rodu 

pingo- Broj postova: 4920
1
Smiljan je napisao/la:(Ja dajem casnu pionirsku i odustajem od lajanja na mjesec i objasnjavanja da su sustavi poreza na dohodak i sustav PDV-a dvije stvari)
...neznam šta je tu uopće upitno, ili bolje reći(napisati) sretan onaj tko ih dotera na iste stvari...jel...

Krx- Broj postova: 1152
God: 29
Registriran: 10.03.2008
8
Istina
i kad nekome iskreno mislis dobro onda mu zazelis "Dabogda dogodine platio PDV-a tri puta vise nego ove godine
"

2
koliko sam ja shvatio da se u sustav poreza mora ići ako je ukupni poticaj veći od 7200 kn,znači ako imam 4 ha voćnjaka-nemoram.jesam li u pravu ili ne?

zvonis01- Broj postova: 222
God: 46
Zanimanje: www.opg-sapanjos.hr
Registriran: 22.02.2009
0
→→→: VIŠE -

stiglo pismo danas iz ministarstva, mislim da ce rijetko ko uzet gnojivo jer je dosta komplicirana procedura a i kako cujem da je kutinsko gnojivo dosta skupo, ja cu vratit to natrag i cekat poticaj pa sta bude
Ja nisam jos dobio.
Deer de reci jel se gnojivo preuzima u petrokemiji ili gjde?
Deer de reci jel se gnojivo preuzima u petrokemiji ili gjde?
ne znam, to mi bas nije jasno di se preuzima uglavnom ne vjerujem da ce iko to gnojivo stic iskoristit u sjetvi sad
Meni isto jučer došlo pisamce. Koja je sad procedura kaj stim papirićem budemo mogli kupit gnojivo ili kaj???

Rajtek- Broj postova: 740
God: 29
Zanimanje: System administrator, Poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
2
zvonis01 je napisao/la:koliko sam ja shvatio da se u sustav poreza mora ići ako je ukupni poticaj veći od 7200 kn,znači ako imam 4 ha voćnjaka-nemoram.jesam li u pravu ili ne?
Ne znam za ovaj limit od 7200, ali znam da je 4x2500=10.000 sto je vise od tih 7200 tako da ...

2
A sta bih sa onih 15 lipa u kojoj je to fazi rečeno je do kraja listopada?

jvuko159- Broj postova: 116
God: 24
Zanimanje: Tehničar cestovnog prometa
Registriran: 30.07.2009
0
jvuko159 je napisao/la:A sta bih sa onih 15 lipa u kojoj je to fazi rečeno je do kraja listopada?
navodno je danas krenila isplata, tako mi bar kaže jedan kolega koji ima otvoren račun u HPB i da su mu priznali samo 5 t po hektru

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 807
3
Stranica 34 / 67. •
1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 50 ... 67 
Similar topics» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Agencija za plaćanja u poljoprivredi....
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Agencija za plaćanja u poljoprivredi....
Stranica 34 / 67.