hidroponija

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

hidroponija

Postaj by zeleni krug on čet 26 vel 2009 - 9:21

U mojoj županiji se pokreće neki program izgradnje plastenika za hidroponski uzgoj povrća, mislim kako je općina Pitomača nosioc cijele stvari. Ima li tko iskustva s tim?

zeleni krug

Broj postova: 16
Registriran: 23.02.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Re: hidroponija

Postaj by zeleni krug on pon 2 oľu 2009 - 22:09

Nitko s hidroponijom nema iskustva, ili sam promašio forum?

zeleni krug

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by pajdo on uto 3 oľu 2009 - 8:19

zeleni krug je napisao/la:Nitko s hidroponijom nema iskustva, ili sam promašio forum?

Nemam osobno iskustva, ali znam od ljudi koji imaju-vvelika ulaganja-primjerice 1000m2 -1mil. kn, veliki troškovi proizvodnje, pogotovo na kontinentu gdje je potrebno grijanje, nestabilno tržište,...

pajdo

Broj postova: 111
Registriran: 13.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by zeleni krug on uto 3 oľu 2009 - 8:30

Cifre koje su naveli su slične, sad brojke kao brojke, i traktori su skupi, ne znam može li se zaraditi u takvoj proizvodnji , a opet gledao malo na netu, svijet se okreće tome..

zeleni krug

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by pajdo on uto 3 oľu 2009 - 8:36

Jest, ali vidi sad jednu zanimljivu stvar-ako si na kontinentu-puno su veći troškovi jer grijanje zna pojesti dosta toga-tako da ti je isplativo proizvoditi u onom razdoblju u kojem možeš i na tlu!
A svijet se okrenuo tome već davno-Izrael, Australija-nema dosta vode, hidroponi su im čak na krovovima zgrada, a zašto još?
Pa sve više i više imaju zagađeno tlo, koje su sustavno uništavali kemijom i visokim prinosima-degradacija, kontaminacija i tu su gdje jesu, a naša Hrvatska i naši proizvodi za njih mogu biti tzv."zdrava hrana"!

pajdo

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by zeleni krug on uto 3 oľu 2009 - 8:48

Razumijem što želiš reči, ali uzgoj na hidroponiji bi bio apsolutno zdrava hrana u toj varijanti. I čini mi se kako nije u pitanju zagađeno tlo, nego je preskupo uzgajati na tlu, a kontinent, malo sam potražio, veliki proizvođači su Nizozemska, Njemačka, naravno i Italija, Španjolska, Turska...
Oprosti ako izleda da ti pariram, samo sam zbunjen različitim unformacijama

zeleni krug

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on uto 3 oľu 2009 - 8:48

zeleni krug je napisao/la:Nitko s hidroponijom nema iskustva, ili sam promašio forum?

Sorry zeleni krug nisam vidio post tj. rijetko sam u povrtlaskoj temi?pitaj što te zanima večeras ću okačiti slike plastenika

Krx

Broj postova: 1194
God: 29
Registriran: 10.03.2008
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by zeleni krug on uto 3 oľu 2009 - 8:57

krx, sve me zanima, rekao sam prije kako u mojoj opčini pokreću neki program plastenika, hidroponija i to. Sve je dosta skupo, i na kredit, a ne mogu sam pronaći dovoljno razloga , a kao i svi želio bih se pomaći s mjesta...

zeleni krug

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on uto 3 oľu 2009 - 9:18

Mislim da je to u povrtlaskoj proizvodnji itekako isplativo jer startna ulaganja su svakako velika ...pliticama bi si samo olakšao proces uzgoja flanaca te samim time u startu dobio bolju rasadu...

U svojim plastenicima i hidrofonima, pliticama(plivaju na vodi) uzgajam flance za duhan...

Moj savjet bi ti bio da kreneš sam u investiranje plastenika i bazena te nabavku praznih stiropola te sam siješ ili kad bi eventualno to uzimao već posijano kao mi te samo to rasporediš po bazenu (po vrstama u tvom slučaju)...
Večeras ću ti okačiti par slika da vidiš kako to izgleda u mom slučaju pa će ti biti sve jasnije.

Krx

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by zeleni krug on uto 3 oľu 2009 - 9:30

Please krx. Projekt moje općine su plastenici za hidroponiju od 4000m kvadratnih po investitoru. Je li to dovoljno? Kažu kako su objekti tipski i općina daje zemljište i sl.

zeleni krug

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on uto 3 oľu 2009 - 9:55

Daj ti meni prvo odtgovor na par pitanja....na kojoj ti površini sadiš povrće i dali bi ti sadio flance u plasteniku ili bi ti sadio rasadu u stakleniku...tj. flance nebi selio napolje???

Krx

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by pajdo on uto 3 oľu 2009 - 10:01

zeleni krug je napisao/la:Oprosti ako izleda da ti pariram, samo sam zbunjen različitim unformacijama

Ne bih to nazvao pariranjem Very Happy
Radi se o razlozima za i protiv!
Dobro je skupiti štoviše ovih za, ako se misliš upustiti u projekt!
Ovo što ima krx je uzgoj prijesadnica duhana tehnologijom plutajučih kontejnera, za vlastite potrebe!nek me krx ispravi ako griješim!?
To je nešto drugo od onoga što ti planiraš na skoro pola hektara, ako se ne varam! Za to bi ti najbolje bilo da odeš u Donju Lomnicu direkt kod proizvođača koji je među prvima započeo s tim u suradnji sa prof. Borošićem s Agronomskog!

pajdo

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on uto 3 oľu 2009 - 10:36

Upravo me to i navelo na par njemu upućenih pitanja...on bi staklenik u kojem bi radio koplet proizvodnju za koju mu niti netrebaju hidrofoni..

Krx

Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by zeleni krug on uto 3 oľu 2009 - 14:09

uff moram i raditi pa me nije bilo.
A sad kako da odgovorim. koliko sam saznao radilo bi se o uzgoju povrća (mene naravno zanimaju rajčice - jako sam inovativan) iz gotovih presanica, na nekom od izabranih inertnih supstrata. Pitao mailom na stranici s općinskim programom, i odgovorili kako preferiraju organske supstrate, ali odluka je na investoru (meni????). I riječ je o plastenicima, nisu staklenici, ljudi odgovaraju na mail, samo koliko je za vjerovati?. Ima internet stranica s projektom, mogu staviti adresu, ako koga zanima.

zeleni krug

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on uto 3 oľu 2009 - 14:14

Prijatelju moj tebi treba dobar plan da tebi to upane jedino ako nemaš sastrane min. 100000 ojra

Krx

Like 10

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics