Ispust za krave
Stranica 1 / 5. • Share •
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5 
Ispust za krave
prosli tjedan je malo zatoplilo pa sam pustil gospodje malo u setnju (ispust je 60x30m)
[You must be registered and logged in to see this image.]
Ivica_m- Broj postova: 103
God: 27
Registriran: 02.02.2009
1
Re: Ispust za krave
ma vidi ih što uživaju 

ŠANANA- Broj postova: 154
God: 22
Registriran: 19.03.2008
0
ne ,nisu bas bile tak vesele ,valjda im je bilo malo zima
1
Ajme lipote mogu zamislit kako to izgleda kad sve te krošnje povrh njih ozelene ,prirodna nadstrešnicaIvica_m je napisao/la:ne ,nisu bas bile tak vesele ,valjda im je bilo malo zima
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 991
God: 39
Registriran: 04.10.2008
13
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Ajme lipote mogu zamislit kako to izgleda kad sve te krošnje povrh njih ozelene ,prirodna nadstrešnicaIvica_m je napisao/la:ne ,nisu bas bile tak vesele ,valjda im je bilo malo zima
imas na filmicu od branka
1
Dobar kas imaju
, jel je u prolječe i ljeto taj ispust skroz zelen??
Jel si razmišnjal da ga preoreš i posiješ neku pašnu travu gore??
Jel si razmišnjal da ga preoreš i posiješ neku pašnu travu gore??

ŠANANA- Broj postova: 154
God: 22
Registriran: 19.03.2008
0
nemre se tu nikakva trava odrzati jer je to premala povrsina za taj broj krava ,a bitno je da su one na zraku
1
jel ima tko kakvu ideju,kak hraniti krave vani?prošlo ljeto smo ih pustili prvi put van,dio smo ostavili stalno vani (suhe) a one koje se doje su išle unutra.stavljali smo im bale,al to baš nije najbolje šljakalo jer su dosta toga zagazile.ima li tko kakvu ideju kak bi balu staviti u "nekaj" da ne mogu zagaziti.
i radile su mi probleme ove koje se doje,jer su jako brzo htjele natrag u štalu.mukanje je bilo nepodnošljivo.dobro,tek potkraj kolovoza smo ih pustili,možda se nisu stigle priviknut.....
ja bi najradije da uopće ne idu u štalu dok su vrućine a i manje bude posla,al nemam još "viziju"kak to organizirati.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />
i radile su mi probleme ove koje se doje,jer su jako brzo htjele natrag u štalu.mukanje je bilo nepodnošljivo.dobro,tek potkraj kolovoza smo ih pustili,možda se nisu stigle priviknut.....
ja bi najradije da uopće ne idu u štalu dok su vrućine a i manje bude posla,al nemam još "viziju"kak to organizirati.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />
OG Vacenovski- Broj postova: 128
Registriran: 26.07.2009
0
A da zabiješ u zemlju par stupova,i napraviš kao recimo ogradu.Unutar te ograde im bacaš sijeno,a one ga tako ne mogu pogaziti.

abrkili- Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
12
→→→: VIŠE -

pa ovakvoga im nekaj napravi i nemas problema, a ako imas sijeno u rinfuzi onda klasicnu starinsku lojtru.
[You must be registered and logged in to see this link.]
branko je napisao/la:pa ovakvoga im nekaj napravi i nemas problema, a ako imas sijeno u rinfuzi onda klasicnu starinsku lojtru.
hvala!!!ovo sam trebala al nisam znala kaj da upišem!!!
došla sam već na ideju male ograde unutar ograde.
0
Isti je problem i kod mene. Prve godine su mi rasturile jednu kamaru sijena, izgaze i onda to više neće jesti. Postoje željezni okviri za rolobale (nađi na netu slike), ali i to nije idealno rješenje, jer neke krave imaju "pik" na te okvire pa ih guraju,dižu i izvrću.
Moje krave isto jako brzo žure nazad u štalu, a ako štalu zatvorim onda stoje pred štalom na največoj žegi, pa eto "pametniji popušta" pa ih sada istjeram van samo na 1-2 sata i onda ih pustim nazad. Nemam električnu ogradu, a kako su pašnjak već upoznale uzduž i popreko, počele su provaljivati žicu i rušiti stupce-češkaju se baš od ogradu pa s vremenom popusti i onda stalno moram nadgledati i glumiti čobana.
Moje krave isto jako brzo žure nazad u štalu, a ako štalu zatvorim onda stoje pred štalom na največoj žegi, pa eto "pametniji popušta" pa ih sada istjeram van samo na 1-2 sata i onda ih pustim nazad. Nemam električnu ogradu, a kako su pašnjak već upoznale uzduž i popreko, počele su provaljivati žicu i rušiti stupce-češkaju se baš od ogradu pa s vremenom popusti i onda stalno moram nadgledati i glumiti čobana.

JACA- Broj postova: 252
God: 19
Registriran: 27.12.2010
-8
→→→: VIŠE
Ovo što je Branko predložio je najbolje riješenje .Pogledaj u temi "Hranidba krava zelenom masom "kako sam ja riješavao taj problem u ispustu ali ove godine je pripremljen materijal za ove krmne zabrane na otvorenom .I kod mene su krave u ispustu stalno van i noću i danju kad to vrijeme dozvoljava .Moram priznati da sam malo ljubomoran i na Ivicu i Vas ,kad vidim kako imaju prirodni hlad u ispustu .OG Vacenovski je napisao/la:branko je napisao/la:pa ovakvoga im nekaj napravi i nemas problema, a ako imas sijeno u rinfuzi onda klasicnu starinsku lojtru.
hvala!!!ovo sam trebala al nisam znala kaj da upišem!!!
došla sam već na ideju male ograde unutar ograde.
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 991
God: 39
Registriran: 04.10.2008
13
JACA je napisao/la:Isti je problem i kod mene. Prve godine su mi rasturile jednu kamaru sijena, izgaze i onda to više neće jesti. Postoje željezni okviri za rolobale (nađi na netu slike), ali i to nije idealno rješenje, jer neke krave imaju "pik" na te okvire pa ih guraju,dižu i izvrću.
moje su bile mirne dokle je bilo sjenaže vani za jesti,al onda smo to prestali davat,jer ovima suhima ne trebamislim treba...ali nije je bilo dovoljno,tak da smo davali samo sijeno vani i onda su postale nezadovoljne.a puštat ih na sat dva mi je bezveze,gubljenje vremena,onda budem još više se bavila njima,ne owstane mi vremena za niš drugo.a ja bi da imam što manje posla s njima.znači moram smislit kak da budu "dobre"vani
0
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5 
Similar topics» Ispust za krave
» STEONE JUNICE, KRAVE
» Staje za muzne krave
» KRAVE NAJODGOVORNIJE ZA KLIMATSKE PROMJENE
» REFERENTNA GODINA KRAVE (- TELE) DOJILJE = pravila i uvjeti i ostale zavrzlame
» STEONE JUNICE, KRAVE
» Staje za muzne krave
» KRAVE NAJODGOVORNIJE ZA KLIMATSKE PROMJENE
» REFERENTNA GODINA KRAVE (- TELE) DOJILJE = pravila i uvjeti i ostale zavrzlame
Stranica 1 / 5.