proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Stranica 12 / 12. Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by JOSIP FERGUSON on 1/12/2009, 18:00

PAZi ti biznisa, ti danas bio na obracunu, pa im vjerovatni danas i odnesao fakturu, te tim cinom fakticki prodao kukuruz, koji je do tog trenutka bio u tvom vlasnistvu, i oni su tvoj kukuruz rijesili prodali a da tebe za to nisu pitali, i sad ti hladno to jos i kazu da ga ne mozes skladitit????
naravno da ne mozes, jer mu je vec sada i cijena malo veca, u biti oni ti sada ne placaju aktualnu cijenu....

kako mogu prodavati kukutuz ako ga nisu kupili, gdje su tu inspekcije???

ot kuda njima taj kukuruz, i kako ga smiju prodavati u svoje ime i za svoj racun, bez prethodne suglasnosti vlasnika???

nekako mi se cini da bi USKOK imao posla i kontrolirajuci otkup poljoprivrednih proizvoda, i da bi se i tu izrodile milijunske afere kao i kod drugih lopova (citaj HŽ,HAC,HEP...) i nasi veliki otkupljivaci su ostetili poljopr proizvodjace na razne nacine za ogromne novce...

oma mi tlak naraste Evil or Very Mad

JOSIP FERGUSON

Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
Like 16

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 1/12/2009, 18:22

ne nisam cak ni napravio fakturu jer mi je bilo obecano nesto malo rabata na zastitu i sjeme medjutim sad su neke poteskoce opet i oko toga sve kako bi zaradili sto vise

deere power

Broj postova: 3788
God: 27
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 30.12.2008
Like 12

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 1/12/2009, 18:34

DP reci ti njima da ti vrate tvoj kukuruz sveden na std. kvalitetu. Cijena kukuruza sada u std kvaliteti je 65 Lp, a to je velika razlika. Neki čak pričaju o 75 Lp. Naravno potvrdu o kvaliteti traži od ovlaštene kuće (na primjer agrokontrola) i ako je std kvaliteta prodaj ga po višoj cijeni. Ako ne mogu vratiti kukuruz reci im da imaš kupca po 75 i neka ti to plate. Snađi se (druže).

Fidelito

Broj postova: 2682
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 24

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 1/12/2009, 18:42

jebi ga da je to tako lako, inace i rekli su mi danas da slobodno vozim kukuruz ako imam bolju ponudu, ma sta je tu je tako je to kad si mali proizvodjac (doduse tu treba bar 100ha za svaku kulturu da bi mogao drukcije pregovarat) a to nemam ni na vidiku tako da je mogu jedino odustat od poljoprivrede sto bi mi bilo najpametnije jer kad dodje do toga da s 10t po ha (vec sam spomenio) nemas ni za dug nesto ne stima

deere power

Broj postova: 3788
God: 27
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 30.12.2008
Like 12

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 1/12/2009, 19:22

Puno tu kod nas ne štima u poljoprivredi, naročito ako si sam ne financiraš sjetvu. Ne štima i kad sam financiraš, lijepo se vidi gubitak, ali barem ne ostaješ nikome drugome dužan (samo sebi). Ali kada se na tu proizvodnju nakaleme i razni 'poduzetnici' koji financiraju i žele zaraditi i na repromaterijalu i na plasiranim sredstvima i na kukuruzu koji ujesen otkupljuju 'po tržnim cijenama'. Ah, da zaboravio sam da žele zaraditi i na sušenju i na prijemu zrna, na skladištenju, malo bi prevarili, malo sakrili. Sa njima se ne vrijedi havatati u kolo, računica u takvom poslu štima jednom u 25 godina (možda preprošle godine kada je kukuurz bio po 1,7 Kn). Skladišti ako možeš taj kukuruz kod sebe nekako, jer navodno poslije nove godine cijena će biti blizu kune.

Fidelito

Like 24

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON on 1/12/2009, 23:05

Fidelito je napisao/la:DP reci ti njima da ti vrate tvoj kukuruz sveden na std. kvalitetu. Cijena kukuruza sada u std kvaliteti je 65 Lp, a to je velika razlika. Neki čak pričaju o 75 Lp. Naravno potvrdu o kvaliteti traži od ovlaštene kuće (na primjer agrokontrola) i ako je std kvaliteta prodaj ga po višoj cijeni. Ako ne mogu vratiti kukuruz reci im da imaš kupca po 75 i neka ti to plate. Snađi se (druže).

kad bi to napravio morao bi platit jos tko zna kakve imaginarne troskove, tako da mu povoljnije izadje da ga proda upravo njima i to po toj povoljnoj cijeni koju mu nude.... nakon sto je vec platio troskove susenja, ulaza izlaza, kala, koncentracije i cega sve ne...

JOSIP FERGUSON

Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
Like 16

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 1/12/2009, 23:16

Ma sve te imaginarne troškove platiš, ovako ili onako. Ovako bi (možda) dobio više novaca za kukuruz (još jednom možda).

Fidelito

Like 24

[Vrh] Go down

Postaj by Tovljač junadi on 8/9/2010, 21:16

Koju cijenu kukuruza očekujete ove godine?
Mislim na kukuruz,sirovo zrno,direktno sa polja.
Što vi mislite,koja je cijena bila prošle godine,a koju cijenu očekujete ove godine?
I koliki očekujete prinos po hektaru?

Tovljač junadi

Broj postova: 331
God: 18
Registriran: 19.04.2010
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by mariocepic on 12/12/2011, 13:58

MR.NUSTEMBURG: u katalogu za rwa hibride kukuruza za nexxos (polutvrdunac) piše da ide sklop 90 000 biljaka/ha nije li to malo pretjerano ili nekakva tiskarska pogreška koliki je tvoj sklop bio

mariocepic

Broj postova: 181
Registriran: 22.01.2011
Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 12 / 12. Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics