proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Stranica 10 / 12. Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by Bećarina pusta on 2/7/2009, 21:47

Jedna iz ptičije perspektive.

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Mr. Nustemburg on 2/7/2009, 22:01

Već vidim sa koje njive ću ubrati koji klip za kuhanje What a Face

Mr. Nustemburg
Admin
Admin

Broj postova: 814
Registriran: 09.03.2008
Like 4

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 2/7/2009, 22:28

Mr. Nustemburg je napisao/la:Već vidim sa koje njive ću ubrati koji klip za kuhanje What a Face

Morat ću stavit tablu "Prskano Sraćkanom" da se okanim "kukuruzara". Laughing

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

[Vrh] Go down

Postaj by NICOLAS on 3/7/2009, 22:19

abrkili je napisao/la:Jel ovo od kuruzne zlatice šteta na listu?

Pozdrav Abrkili:

to ti je šteta od kukuruznog moljca. Ova godina je ludnica što se tiče štetnika,kukuruz jede i lema koja
je na njega prešla sa zobi i ječma,a ovo je veliki napad moljca. Talijani ostavljaju prolaze i prskaju u ovoj fazi kukuruz
protiv moljca,mi nemamo tu naviku ali kako je krenulo morat ćemo i mi. Jedini način da se suzbije ovaj štetnik je zaoravanje kukuruzovine
u jesen-zimu,a ne kao kod nas da se viđa kako jedan kombajn žanje pšenicu a na susjednom drugi kombajnira kukuruz. Inače poljoprivredna inspekcija izlazi samo poslije prijave,a to se rijetko dešava,tako da idiot koji ostavi kukuruz poslije 01.04. prođe nekažnjeno
i pri tom zarazi krug promjera preko 30 km. Inače prije prvog svjetskog rata,znači doba kraljevine Jugoslavije na snazi je bio zakon
koji je rekao da svatko tko ne makne kukuruz i posječe kukuruzovinu do nove godine plaća kaznu i kukuruz se prisilno uništava o njegovom trošku,u slučaju otpora žandarmi ga preslušavaju... E pa da vidimo tko će ostavit kukuruz do proljeća,ili nedaj bože ljeta...

NICOLAS

Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 3/7/2009, 22:29

uuuu,30 km je krug širenja štetnika?Sad mi je jasno od kud taj moljac,susjedan njiva nije bila zaorana jesenas i eto vraga. Suspect

abrkili

Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 12

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by marinko on 6/7/2009, 22:27

abrkili je napisao/la:uuuu,30 km je krug širenja štetnika?Sad mi je jasno od kud taj moljac,susjedan njiva nije bila zaorana jesenas i eto vraga. Suspect

A to ti je to...
Nema lijeka,taj štetnik se pojavljuje kada je kukuruz u takvoj fazi da ne možeš u njega,treba takve stvari
spriječiti putem inspekcije,pa neka baja plati kaznu pa će doći pameti,
a ne ovako da svi trpe štete...

marinko

Broj postova: 37
Registriran: 22.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 6/7/2009, 22:34

sjećam se jednog robusnog hibrida koji je jako trpio štete od moljca - OS644 (hibrid kojeg berač nije volio Smile )

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3048
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 7/7/2009, 18:02

BTW, ako na primjer želim raditi no-till ili ti direktnu sjetvu na svojim površinama, tko onda plaća kaznu za nepooranu kukuruzovinu? Jer kako se cijene kreću samo bi minimalna obrada možda mogla donijeti profit u proizvodnji. Ili možda država posegne u svoju prepunu blagajnu i nadoknadi nam razliku u cijeni, jer eto ima ovako napredne zakone. Mislim da o ovome vrijedi prodiskutirati jer bi to uskoro mogao biti vrući krumpir... ... ili krumpir salata.

Fidelito

Broj postova: 2696
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by Pavinjak on 7/7/2009, 18:07

Fidelito je napisao/la:BTW, ako na primjer želim raditi no-till ili ti direktnu sjetvu na svojim površinama, tko onda plaća kaznu za nepooranu kukuruzovinu? Jer kako se cijene kreću samo bi minimalna obrada možda mogla donijeti profit u proizvodnji. Ili možda država posegne u svoju prepunu blagajnu i nadoknadi nam razliku u cijeni, jer eto ima ovako napredne zakone. Mislim da o ovome vrijedi prodiskutirati jer bi to uskoro mogao biti vrući krumpir... ... ili krumpir salata.

lollol Kosorkina salata

Pavinjak

Broj postova: 3040
God: 17
Zanimanje: Učenik, Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran: 25.06.2008
Like 27

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/pavinjak-t370.htm http://www.youtube.com/user/pavinjak

[Vrh] Go down

Postaj by Mr. Nustemburg on 10/9/2009, 22:15

Danas ovršen "nexxos" vlaga 12,5%, a jučer smo vršili "tvrtko Evil or Very Mad " koji je dobrano nastradao od moljca, 22% vlage.

Mr. Nustemburg
Admin
Admin

Like 4

[Vrh] Go down

Postaj by mladen on 10/9/2009, 22:25

kakav ti je to kukuruz nexxos prvi puta cujem za njega kakav mu je prinos vlaga mu je za ne povjerova

mladen

Broj postova: 574
God: 28
Registriran: 19.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Mr. Nustemburg on 10/9/2009, 22:32

http://www.rwa.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=28

Taj kukuruz se upotrebljava za ljudsku ishranu(kukuruzna krupica), npr. ovaj moj kukuruz će najvjerovatnije završiti u pivu. Prinos je 9,5 t/ha.

Mr. Nustemburg
Admin
Admin

Like 4

[Vrh] Go down

Postaj by Picek on 11/9/2009, 06:41

Mr. Nustemburg je napisao/la:http://www.rwa.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=28

Taj kukuruz se upotrebljava za ljudsku ishranu(kukuruzna krupica), npr. ovaj moj kukuruz će najvjerovatnije završiti u pivu. Prinos je 9,5 t/ha.
i tako umjesto da dobijaš brašno iz mlina ti ćeš dobivati pivo iz pivare cijelu godinu.. i nije loš izbor s obzirom da je i to prehrambeni proizvod Smile

Picek

Broj postova: 1075
Registriran: 13.03.2008
Like 7

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 11/9/2009, 08:10

Mr. Nustemburg, kako je sa oštećenjima zrna suhog kukuruza kod kombajniranja (lom, oštećena zrna, napuknuta, i sve ono što je izmišljeno), koliko je bilo?

Fidelito

Broj postova: 2696
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by Mr. Nustemburg on 11/9/2009, 18:20

Picek je napisao/la:
Mr. Nustemburg je napisao/la:http://www.rwa.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=28

i tako umjesto da dobijaš brašno iz mlina ti ćeš dobivati pivo iz pivare cijelu godinu.. i nije loš izbor s obzirom da je i to prehrambeni proizvod Smile

uh nadam se da neće biti baš tako, da me isplačuju u pivu, nisam baš neki pivopija

Fidelito je napisao/la:Mr. Nustemburg, kako je sa oštećenjima zrna suhog kukuruza kod kombajniranja (lom, oštećena zrna, napuknuta, i sve ono što je izmišljeno), koliko je bilo?

nemam još službene rezultate loma i primjese, ali ovako odokativno mislim da će biti blizu standarda... čim saznam lom i primjesu "okačit"ću na forum

Danas smo završili vršidbu tvrdunaca i zaključak je taj da "Tvrtko" više neće na moje njive, dobrano mi je porušio prosjek i imao je najveću vlagu. Rolling Eyes

Mr. Nustemburg
Admin
Admin

Like 4

[Vrh] Go down

Stranica 10 / 12. Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics