AKTIVNE TEME
» Agro Dan
by Agro Dan Today at 09:28

» Zakon o poljoprivrednom zemljištu
by Đuro Japarić 21/9/2017, 15:22

» Kotlić , ražanj , roštilj ....
by kulak25 21/9/2017, 12:08

» Utovarivač kašika John Deere 653 MSL
by SteveO 20/9/2017, 18:15

» Vijesti vezane za poljoprivredu
by kulak25 19/9/2017, 19:03

» PRODAJEM NOVU Traktorsku frezu - bocnu rotacionu
by riverboy 15/9/2017, 21:38

» PRODAJEM Makaze za rezidbu voca ZANON SHARK ZS50
by poljomarkets 15/9/2017, 10:52

» Sjetva/zetva uljane repice 2016/2017
by kulak25 13/9/2017, 06:50

» KUPUS
by didilididili 12/9/2017, 13:47

» Supružnici ista adresa otvaranje Opg-a ili Obrt-a
by Đuro Japarić 11/9/2017, 03:05

» gruberanje
by slaven22 9/9/2017, 20:56

» Univerzal 445 4x4 prednji most
by Mihael1828 9/9/2017, 17:52

» Fendt
by Serggy 9/9/2017, 01:53

» Kukuruz 2017
by marijogjulic 8/9/2017, 19:57

» Cijepljenje (kalemljenje)
by misoo83 7/9/2017, 11:21

» Claas
by marijogjulic 6/9/2017, 22:27

» Soja 2016-2017.
by opg biotrava 6/9/2017, 22:20

» Obilazak polja
by drazen 5/9/2017, 22:41

» Plugovi
by Lejin 5/9/2017, 20:49

» IMT 540 pomoč!!!
by anteli4 5/9/2017, 08:28

» Podesiva sita za kombajne
by SteveO 2/9/2017, 21:17

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by Melina 2/9/2017, 10:51

» Cijena sječe i uređenja
by Barrex 1/9/2017, 18:54

» Trešnje...
by wannaberatar 26/8/2017, 12:38

» Heljda
by kulak25 26/8/2017, 12:28

» Automobili
by kulak25 26/8/2017, 12:27

» Vučeni atomizer 1000 litara
by Atomizeri 25/8/2017, 21:41

» Vučeni atomizer 1000 litara
by poljoprivredne.masine 25/8/2017, 21:30

» Višnja
by wannaberatar 24/8/2017, 19:58

» VTZ - Vladimirec
by VTZ 24/8/2017, 09:18







proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Stranica 5 / 7. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by kreso on 3/6/2009, 17:14

jd4755 je napisao/la:Probaj otkopati oko korijena da slučajno nije sovica ili žičnjak.Već i bez tog sušenja kukuruz djeluje rijedak.

evo druga fotka da se vidi da nije rijedak a to mi je prvo palo na pamet da nije žičnjak ili nešto slično korjen je u super stanju velik i jak .


_____________
Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.
avatar
kreso

Broj postova : 1997
God : 36
Lokacija : virovitica
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by paor on 3/6/2009, 18:40

to meni liči na lemine štete
avatar
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4299
God : 52
Lokacija : Babina Greda
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 09.03.2008
77

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by daniels on 3/6/2009, 20:14

po mom mišljenju,manjak gnojivv i ovo vrjeme hladno mu.
mislim bar tak kod mene,parcele koje su u zavetrini i cjeli dan na suncu kukuruz mi ljep,dvije koje nisu na suncu cjel dan žut/bljed ko i na jednoj na kojoj 7-mice i ureje nisam opče stavil sam 15sticu i još nisam kultiviral.
a od šprica nije sigurno jel i ove koje su ljepe bi onda požutile a svugdje sam slago istu mješavinu.
avatar
daniels

Broj postova : 31
Lokacija : d.podotoćje v.gorica
Registriran : 29.03.2009
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by kreso on 3/6/2009, 20:35

dakle uprije oranja je bačeno 250 kg 7-20-30 i 100 kg ure i oko 1500 kg ferdolomita na repicu (dakle još i zelena gnojidba) na prolječe ispred sjetvospremača 100 kg ure, u sjetvi preko 200 kg 15-ice , prskano je legionarom extra poslje sjetve ,a prije nicanja kultivirano je prije par dana u kultivaciji je bačeno oko 150 kg KAN-a i još jedan podatak kukuruz nije bio na ovoj njivi oko 10 god

_____________
Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.
avatar
kreso

Broj postova : 1997
God : 36
Lokacija : virovitica
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by mladen on 3/6/2009, 23:00

to nije do gnojiva to samo neka bajuga sisa sok

_____________
covjek se uci dok je ziv i na kraju umre budala
avatar
mladen

Broj postova : 573
God : 33
Lokacija : Brcko Distrikt
Registriran : 19.03.2008
1


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by deere power on 4/6/2009, 20:27

juce smo prihranili kukuruz a danas je kisa malo zalila, nisu losi mada bi mogli bit i bolji



_____________
yellow and green, runs like a dream!
avatar
deere power

Broj postova : 5196
God : 32
Lokacija : -
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by NICOLAS on 4/6/2009, 23:16

kreso je napisao/la:koji vrag je ovo suši se list na kukuruzu , oko 30% ga je zahvatilo a samo na mojim njivama , na susjedovim ne silent

A da nije to kojim slučajem šteta uzrokovana herbicidom. Ovo nije tipična šteta od nedostatka nekog hranjiva ili kisele pH reakcije tla. Mada je to najlakše reći... Sredina izlazi zdrava pa mislim da tlo i gnojdba nemaju veze sa ovim...
Ovako nešto može uraditi nestručna folijarna prihrana(velika koncentracija,hladna voda,prskanje po velikim vrućinama...),nadalje vidio sam nešto slično kad je baja stavio ureu u sijačicu,kasnije kad se ona otapa pali biljku,nekima i klicu pa uopće ne izađu.
A moguće je da je problem i herbicid. Kažeš legionar extra,reci mi šta je miješano od širokolisnih sa legionarom,da nije pledge,on bi mogao nešto slično uraditi,ako je nepravodobno prskano,ali od njega puca središnja os lista i samo se presavije po pola. Kažu da mora tretman sa njim biti obavljen najkasnije 48 sati iza sjetve, al u slučaju kišnog perioda i ovakvih niskih temperatura prijeti opasnost od problema,navodno pledge na površini tla stvara agresivan medij na koji pada kiša i izaziva prskanje tog medija po lišću kukuruza i nastaju ožegotine,e sad da li je to baš tako!?
Neki herbicidi opet uzrokuju štete kad budu isprani na korijen kukuruza i tada su slične štete,nešto vezano uz zaštitu sigurno jeste,al treba vidjeti i onda reći nešto više,napamet ništa...
Koji hibrid je u pitanju,da li ti je na svim njivama isto ili samo na jednoj a na ostalima O.K.?

NICOLAS

Broj postova : 110
God : 41
Lokacija : KRIŽEVCI(OKOLICA)
Zanimanje : inž.poljoprivrede
Registriran : 24.06.2008
6


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by kreso on 5/6/2009, 08:00

NICOLAS je napisao/la:
Ovako nešto može uraditi nestručna folijarna prihrana(velika koncentracija,hladna voda,prskanje po velikim vrućinama...),nadalje vidio sam nešto slično kad je baja stavio ureu u sijačicu,kasnije kad se ona otapa pali biljku,nekima i klicu pa uopće ne izađu.

nije folijarno prihranjivano , samo kanom u prvoj kultivaciji , a u sijačici je išla 15-ica

NICOLAS je napisao/la:A moguće je da je problem i herbicid. Kažeš legionar extra,reci mi šta je miješano od širokolisnih sa legionarom,da nije pledge,on bi mogao nešto slično uraditi,ako je nepravodobno prskano,ali od njega puca središnja os lista i samo se presavije po pola. Kažu da mora tretman sa njim biti obavljen najkasnije 48 sati iza sjetve, al u slučaju kišnog perioda i ovakvih niskih temperatura prijeti opasnost od problema,navodno pledge na površini tla stvara agresivan medij na koji pada kiša i izaziva prskanje tog medija po lišću kukuruza i nastaju ožegotine,e sad da li je to baš tako!?

nije ništa mješano sa legionaraom , mada je bili kišovito i hladno poslje sjetve


NICOLAS je napisao/la:Neki herbicidi opet uzrokuju štete kad budu isprani na korijen kukuruza i tada su slične štete,nešto vezano uz zaštitu sigurno jeste,al treba vidjeti i onda reći nešto više,napamet ništa...
Koji hibrid je u pitanju,da li ti je na svim njivama isto ili samo na jednoj a na ostalima O.K.?


ima tri vrste hibrida 1). RWA Matado FAO 410 , 2). BC 418 FAO 460 , 3) BC PAJDAŠ FAO 490,
I to mi je posijano na dvije njive koje su skoro jedna do druge između njih je susjedova , na ostalima su i druge sorte i nema nikakvih problema .

I naće nebih bio zabrinut nego to je baš na mojoj zemlji koja je pripremljena u punoj agrotehnici , napravljena je zelena gnojidba plus lagana kalcifikacija plus bačeno je puno gnojiva ( nadao sam se prinosima preko12 tona / ha) a sad ovo Crying or Very sad

_____________
Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.
avatar
kreso

Broj postova : 1997
God : 36
Lokacija : virovitica
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by NICOLAS on 5/6/2009, 22:07

Predpostavljam da nije ništa miješano sa legionarom,al pošto si napisao da si prskao sa legionar extra, pitao sam te šta je u tom extra za širokolisne, jer obični legionar je acetoklor kao i guardian,alkar,trophy,herbotrof,herbograminea, samo sa manje aktivne tvari,pa ga s toga ide više po jedinici površine. A čim je extra znači da ima još neko sredstvo(aktivnu tvar) u njemu umiješano već u tvornici da mu proširi spektar djelovanja i na širokolisne korove. To sam te pitao da li znaš šta je,da li radazin tz,pledge, merlin ili ?

NICOLAS

Broj postova : 110
God : 41
Lokacija : KRIŽEVCI(OKOLICA)
Zanimanje : inž.poljoprivrede
Registriran : 24.06.2008
6


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by kreso on 5/6/2009, 22:33

nisam te skužio Embarassed

u legionaru extra je acetoklor + terbtilazin

_____________
Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.
avatar
kreso

Broj postova : 1997
God : 36
Lokacija : virovitica
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by NICOLAS on 5/6/2009, 23:26

kreso je napisao/la:nisam te skužio Embarassed

u legionaru extra je acetoklor + terbtilazin

a neznam Krešo,probaj reklamirat,da li savjetodavnoj službi čisto da dijagnosticiraju problem,da ti se ne ponovi, ili nekoj sjemenarskoj kući,bez obzira čiji je hibrid u pitanju jer problem nema veze sa sjemenom, tako da terenski agronom(promotor) bi ti mogao pomoći bilo iz koje kuće,na kraju to mu je i dužnost... Nešto se je potrefilo na tim parcelama,ja mislim da je u pitanju nešto vezano uz herbicid...

NICOLAS

Broj postova : 110
God : 41
Lokacija : KRIŽEVCI(OKOLICA)
Zanimanje : inž.poljoprivrede
Registriran : 24.06.2008
6


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by kreso on 6/6/2009, 07:43

opet sm krivo napiso terbutilazin

_____________
Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.
avatar
kreso

Broj postova : 1997
God : 36
Lokacija : virovitica
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by pingo on 6/6/2009, 18:27

` Ko ima vaki kavasaaaki `


_____________
Neznamsejapotpisat
avatar
pingo

Broj postova : 4918
Lokacija : Slavonski Brod
Registriran : 09.03.2008
3

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by Pavinjak on 6/6/2009, 21:31

Jesi precizan, imašti slučajno GPS i auto pilot Very Happy Wink

_____________

Pridruži se i ti! (KLIKNI)
avatar
Pavinjak
Moderator
Moderator

Broj postova : 4801
God : 22
Lokacija : Gradište (Vukovarsko-Srijemska)
Zanimanje : Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran : 25.06.2008
59


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/pavinjak-t370.htm http://www.facebook.com/traktoristinajboljiljudi https://www.youtube.com/channel/UCq7AG5bTYbvUg1kB0Qhv9Gw

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by Rajtek on 8/6/2009, 12:15

Evo par slika mojeg kukuruza od subote iz kultiviranja...






avatar
Rajtek

Broj postova : 1003
God : 34
Lokacija : Lijeva Martinska Ves, Sisačka gornja Posavina
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by pingo on 8/6/2009, 12:20

`Ajde šta se hvališ sada ... drunken

_____________
Neznamsejapotpisat
avatar
pingo

Broj postova : 4918
Lokacija : Slavonski Brod
Registriran : 09.03.2008
3

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by Rajtek on 8/6/2009, 12:28

Ma ne hvalim se, sam već dugo nisam niš usliko i stvil na forum, bilo je malo preveč posla pa nisam imal vremena za naslikavnje...
avatar
Rajtek

Broj postova : 1003
God : 34
Lokacija : Lijeva Martinska Ves, Sisačka gornja Posavina
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by Mr. Nustemburg on 8/6/2009, 20:12


N43


NEXXOS
avatar
Mr. Nustemburg

Broj postova : 943
Registriran : 09.03.2008
15


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by Mata imt 540 on 8/6/2009, 23:31

odlično Wink
avatar
Mata imt 540

Broj postova : 1250
God : 29
Lokacija : Mala Mlaka Novi Zagreb
Zanimanje : po zanimanju strojarski tehničar
Registriran : 14.03.2008
1

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by vedran_kc on 12/6/2009, 20:08

jučer smo malo polja obilazili, kukuruz izenađujuće dobar, a nismo stigli obaviti folijarnu prihranu.


dok ga usporedim sa lanjskom godinom, dok smo gnojili 3 puta jače nego ove godine a prinosi su jako slabi bili,
avatar
vedran_kc

Broj postova : 2175
God : 29
Lokacija : Podravina
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by kreso on 13/6/2009, 18:39

eto da malo vidimo kukuruze od ljudi koji baš i nisu primjer , inaće sam ja radio tu zemlju pa su mije uzeli i dali boljem gazdi


_____________
Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.
avatar
kreso

Broj postova : 1997
God : 36
Lokacija : virovitica
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by pingo on 13/6/2009, 19:03

To se još može spasiti ... donekle Neutral

_____________
Neznamsejapotpisat
avatar
pingo

Broj postova : 4918
Lokacija : Slavonski Brod
Registriran : 09.03.2008
3

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by Fidelito on 13/6/2009, 21:09

Kukuruz je za sada OK, samo je trava velika, ali i to je OK ako je ekološka proizvodnja.....
avatar
Fidelito

Broj postova : 4440
Lokacija : Moslavina
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
116


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by zrine89 on 13/6/2009, 21:19

pa nije strasno to...to je samo sirak Very Happy...
avatar
zrine89

Broj postova : 4163
God : 28
Lokacija : Podravski Podgajci
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: proizvodnja kukuruza sezona 2009.

Postaj by vedran_kc on 13/6/2009, 21:30

Kod mene ima bisera koji imaju sličnu količinu korova, a korov je abutilon. confused
avatar
vedran_kc

Broj postova : 2175
God : 29
Lokacija : Podravina
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Stranica 5 / 7. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.