Folijarna gnojiva
Stranica 2 / 3. • Share •
Stranica 2 / 3. •
1, 2, 3 
Re: Folijarna gnojiva
Pa bolja bi ti bila Fertina R ali kužim da je nije bilo . Druga stvar je da se nekako stidiš sa doziranjem ili je i novčanik bio tanak ?

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Pšenica mi i inače ne izgleda loše, ali se zob dosta šareni pa vidio mali mujo kako su drugi navalili ove godine...Čitam uputstvo - do 8 l/ha. Ajd dobro reko, nije ni po mojem (0/l ha), niti po njihovom, pa neku sredinu...
A da mi je novčanik tanak, vala jest...
A da mi je novčanik tanak, vala jest...

paor- Admin

- Broj postova: 2829
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
36
→→→: VIŠE -

Jel tko ima iskustva sa Kristalonom Specijal u folijarnoj prihrani kukuruza? Planiram ić u prihranu sa njim, ako stignem, i za probu i sa Goemarom.
Bećarina pusta- Broj postova: 3120
Registriran: 11.03.2008
13
Ja imam iskustva-moglo bi se reci.
Prosle godine sam dva puta spricao kukuruz sa kristalonom i jos neko ali nesjecam se naziva.
Sto reci,kukuruz dobije jacu zelenu boju i bude bujniji-a sto se tice prinosa nista extra.
Nisam bas siguran da je isplativo ici u takvu investiciju sa cinjenicom da kukuruz moze opet kostati 60lipa.
Ali ako je za svoje potrebe na neki nacin nebi bilo lose to napravit.
Prosle godine sam dva puta spricao kukuruz sa kristalonom i jos neko ali nesjecam se naziva.
Sto reci,kukuruz dobije jacu zelenu boju i bude bujniji-a sto se tice prinosa nista extra.
Nisam bas siguran da je isplativo ici u takvu investiciju sa cinjenicom da kukuruz moze opet kostati 60lipa.
Ali ako je za svoje potrebe na neki nacin nebi bilo lose to napravit.
ja koristim Morton ijc 19,9,27 mislim da je tako i stim tučem po pšenici pšenica mi je vrlo dobra skoro i odlicna nako tamna je opce nije da je posvjetlila!!!!!!!!!
ur45- Broj postova: 1290
God: 17
Registriran: 17.01.2009
-7
Sto se tice folijarne prihrane jucer kod nas u polj.ljekarni mi trgovac kaze za folijarno gnojivo 20-20-20 plus mikro elementi da po hektaru kosta oko 30-40kn,i da uz osnovnu gnojidbu i klasicnu primjenu prihrane on jos na to ako se primjeni daje rezultate po hektaru od 8-9metara....
Hm ljepa racunica 8-9metara a 30-40kn.....jos kada bi to bilo tako.
Hm ljepa racunica 8-9metara a 30-40kn.....jos kada bi to bilo tako.
Svako svoga konja hvali,ali u mojoj višedecenijskoj praksi samo su dva takva proizvoda zavredila pažnju.To su Agrostemin i Slavol.
Niti prodajem niti zastupam,samo preporučujem .Podatke možete naći na njihovim sajtovima i verujte da ni jedna reč hvale nije suvišnaAko se radi po
uputstvu rezultati neće izostati,a oni su povećanje produktivnosti za
8-15 % pa sad vidite.
Niti prodajem niti zastupam,samo preporučujem .Podatke možete naći na njihovim sajtovima i verujte da ni jedna reč hvale nije suvišnaAko se radi po
uputstvu rezultati neće izostati,a oni su povećanje produktivnosti za
8-15 % pa sad vidite.
Deda Lala- Broj postova: 2
Registriran: 19.01.2010
0
Prvi puta sam ove godine koristio folijarno gnoivo npk 20 20 20 +MgO + mješavina mikrohraniva i to u količini 4 kg/ha u pšenici i suncokretu mogu vam reči da je prava stvar vidi se razlika.Da se razumijemo ona nikako ne zamjenjuju klasična gnoiva ali su odlična nadopuna i prednos je kod sušnih godina jer ga biljka brzo usvaja.Par upozorenj kod primjene obavezno umutiti u odgovarjcoj posudi sa vodom i ostaviti da se otopi , po zavrsetku oprat prskalicu obavezno,ako mješate fungicide ili herbicide obavezno pročitat upustva na o mogučnosti mješanja s folijarnim gnoivima jer se onda smanjuje unčinkovtost istih do30% i više.
Zadnja promjena: pege25; 8/8/2010, 10:54; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Imao sam jednu slabiju pšenicu i uspio sam ju podići sa 10 litara Fertine R po hektaru . Tako se naglo oporavila po pitanju rasta i širine lista te boje pa sam za dvadesetak dana učinio isto to ali sa 25 l/ha ... Ne moram niti reći da sam ju spržio kao sa brenerom
Sav list otpao u roku par dana a stabljika se osušila i bila spremna za vrševinu . Blago rečeno katastrofa . Žita mi nacurilo 2.5 t/ha na toj njivi . Heheheee
Sav list otpao u roku par dana a stabljika se osušila i bila spremna za vrševinu . Blago rečeno katastrofa . Žita mi nacurilo 2.5 t/ha na toj njivi . Heheheee 
1
pingo je napisao/la:Imao sam jednu slabiju pšenicu i uspio sam ju podići sa 10 litara Fertine R po hektaru . Tako se naglo oporavila po pitanju rasta i širine lista te boje pa sam za dvadesetak dana učinio isto to ali sa 25 l/ha ... Ne moram niti reći da sam ju spržio kao sa breneromSav list otpao u roku par dana a stabljika se osušila i bila spremna za vrševinu . Blago rečeno katastrofa . Žita mi nacurilo 2.5 t/ha na toj njivi . Heheheee
![]()
:P Ha ha ha prava si majstorčina, šta si htio da ti žito bude veliko kao kukuruz.ovo je strašno napravio si pravi teror na žitu.
Gost- Gost
To je mali eksperiment za iduću godinu gdje napadam po cijeloj širini fronte sa folijarnim gnojivima . Nadam se barem . Ako u džepu bude dovoljno hrvatske monete za novu prskalicu .

1
Ja planiram ići i u jesen (naravno ako vrijeme dopusti da se može uči u njivu) obaviti jedno folijarno prije zime...

Kile- Broj postova: 796
God: 19
Zanimanje: Rudarsko geološko naftni fakultet u Zagrebu, smjer rudarstvo
Registriran: 13.02.2009
1
Kile mislim si da nije potrebno ići u jesen sa folijarnom prihranom . Da li stavljaš mineralno gnojivo pri sjetvi ? Ako ideš sa mineralnim onda pšenica ima dovoljno hranjiva do proljeća jer ja ju tada niti ne zovem pšenica nego trava ili od milja travulja
Vjerojatno bi učinak bio bolji da ideš u rano proljeće sa folijarcem .

1
Slažem se.Nema potrebe do proljeća i to prvo prihrana kanom pa tek poslije folijarno.
Zadnja promjena: pege25; 10/8/2010, 00:25; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
pingo koliko otprilike košta litra Fertine R? Ili je Fertina P?

tomo_MF- Broj postova: 1118
Registriran: 03.06.2009
3
Stranica 2 / 3. •
1, 2, 3 
Similar topics» UMJETNA GNOJIVA
» Folijarna gnojidba
» Mineralna gnojiva
» cijene mineralnih gnojiva
» Glucohumat gnojiva i Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika
» Folijarna gnojidba
» Mineralna gnojiva