ŠLJIVA
Stranica 25 / 34. • Share •
Stranica 25 / 34. •
1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 29 ... 34 
Re: ŠLJIVA
Pozdrav! može li mi netko objasniti zašto se oko šljive negdje posipa pijesak (ili šljunak) ? unaprijed hvala
viking1983- Broj postova: 9
Registriran: 11.08.2010
0
zvonis01 je napisao/la:[You must be registered and logged in to see this image.]
Uploaded with ImageShack.us
[You must be registered and logged in to see this image.]
kaže žena da su slabo rodile,šta vi kažete?![]()
Misliš kao na slikama ovdje?
Ja bi rekao da je čisto zbog previše mokrih dana u godini.
pozzz
lijep pozdrav kolegama sljivarima
ja sam novi na forumu i nadam se da cemo dobro saradjivati i razmjenjivati misljenja
pozdrav iz bosne
ja sam novi na forumu i nadam se da cemo dobro saradjivati i razmjenjivati misljenja
pozdrav iz bosne
beha sljivar- Broj postova: 2
Registriran: 16.08.2010
0
može li mi netko objasniti zašto se oko šljive negdje posipa pijesak (ili šljunak)?
viking1983- Broj postova: 9
Registriran: 11.08.2010
0
a tko ti je to rekao,jedino logično objašnjenje je da ne raste trava
nikad čuo a imam 1120 kom
nikad čuo a imam 1120 kom
zvonis01- Broj postova: 222
God: 46
Zanimanje: www.opg-sapanjos.hr
Registriran: 22.02.2009
0
→→→: VIŠE -

Pozdrav svima.
Nova sam na ovom forumu i pročitala sam ovdje sve postove o šljivi i super su. Ja sam amater i nije mi ovo moje zanimanje, ali želim čisto onako da posadim par (3-4) stabala šljive za praviti slatko (džem) i naravno za jelo.
Molim vas možete li mi reći koja je vrsta najbolja za to, jer koliko vidim ovdje svi samo govore o rakiji.
Nova sam na ovom forumu i pročitala sam ovdje sve postove o šljivi i super su. Ja sam amater i nije mi ovo moje zanimanje, ali želim čisto onako da posadim par (3-4) stabala šljive za praviti slatko (džem) i naravno za jelo.
Molim vas možete li mi reći koja je vrsta najbolja za to, jer koliko vidim ovdje svi samo govore o rakiji.
mirha- Broj postova: 3
Registriran: 22.09.2010
0
najbolje ti je za tako malo stabala odabrati domaću šljivu kod nas zovu mađarica,bistrica,požegača ili najsličniji hibrid čačanska rodna

0

zvonis01 je napisao/la:najbolje ti je za tako malo stabala odabrati domaću šljivu kod nas zovu mađarica,bistrica,požegača ili najsličniji hibrid čačanska rodna
Slažem se najbolje čačansku rodunu, em su krupne i vrlo dobre za pekmez, tako su i slatke za pojest

Miky000- Broj postova: 424
God: 18
Zanimanje: učenik
Registriran: 30.07.2010
3
→→→: OPG PAŽUR
Ja kod sebe imam čačanku rodnu, i čačanku ljepoticu. Šljive su stare oko 2 godine i tek ove godine su se stvarno izrasle, no grane mi idu dosta uz stablo i rastu ko lude. Malo sam gledao po forumima i vidio da ih ljudi savijaju da rastu više u stranu (morat ću i sam), ali me muči ona glavna provodnica. Dali da ju skratim na nekih 2.5 - 3m ili da ju puštam? Koji je Vaš savjet i iskustvo?
Bobi- Broj postova: 14
God: 33
Registriran: 01.10.2008
0
Puno hvala na tako brzom odgovoru.
Ja sam razmišljala o toj požegači, ali se bojim šarke jer koliko vidim da je dosta osjetljiva na tu bolest (je li to bolest ili nešto drugo). Kako se liječi ili kako je zaštititi?
Na mjestu gdje mislim posaditi tih nekoliko stabala, već imaju stara 4 stabla koja su bolesna, to moram očistiti (je li se treba korijen vaditi?, a koliko vidjeh na forumu da mora). I još nešto, posle koliko vremena nakon čišćenja ja mogu posaditi nove sadnice?
jooooj, al će mi se opet zaraziti sa drugih komšijinih šljiva... šta da radim?
Ma mora biti da postoji neka zaštita.
Ja kad vidim vaše slike poludim, pa je li to moguće.
Ja sam razmišljala o toj požegači, ali se bojim šarke jer koliko vidim da je dosta osjetljiva na tu bolest (je li to bolest ili nešto drugo). Kako se liječi ili kako je zaštititi?
Na mjestu gdje mislim posaditi tih nekoliko stabala, već imaju stara 4 stabla koja su bolesna, to moram očistiti (je li se treba korijen vaditi?, a koliko vidjeh na forumu da mora). I još nešto, posle koliko vremena nakon čišćenja ja mogu posaditi nove sadnice?
0
mirha je napisao/la:Puno hvala na tako brzom odgovoru.
Ja sam razmišljala o toj požegači, ali se bojim šarke jer koliko vidim da je dosta osjetljiva na tu bolest (je li to bolest ili nešto drugo). Kako se liječi ili kako je zaštititi?![]()
Na mjestu gdje mislim posaditi tih nekoliko stabala, već imaju stara 4 stabla koja su bolesna, to moram očistiti (je li se treba korijen vaditi?, a koliko vidjeh na forumu da mora). I još nešto, posle koliko vremena nakon čišćenja ja mogu posaditi nove sadnice?![]()
ako imaš zaraženih stabala u blizini onda moraš neki hibrid i to iz rasadnika jer su tamo,vjerovatno,virus free sadnice,njih možeš odmah u jesen saditi,a šarka ti je rak šljive i za sada nema lijeka

0

Bobi je napisao/la:Ja kod sebe imam čačanku rodnu, i čačanku ljepoticu. Šljive su stare oko 2 godine i tek ove godine su se stvarno izrasle, no grane mi idu dosta uz stablo i rastu ko lude. Malo sam gledao po forumima i vidio da ih ljudi savijaju da rastu više u stranu (morat ću i sam), ali me muči ona glavna provodnica. Dali da ju skratim na nekih 2.5 - 3m ili da ju puštam? Koji je Vaš savjet i iskustvo?
ako želiš jablan onda pusti u vis
,a ako želiš šljivu koju možeš brati a ne tresti onda skrati na 3 m
0

Hvala, na pomoći, još jednom.
Želim vam sve najbolje.
Želim vam sve najbolje.
0
pozdrav svima,kontam posaditi oko pola hektara sljivu valjevku kazu da je dobra za susenje,pa ako ima neko iskustva u vezi te sorte bio bih jako zahvalan!!!!!!!!!!!pozdrav iz bosne
beha sljivar- Broj postova: 2
Registriran: 16.08.2010
0
Stranica 25 / 34. •
1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 29 ... 34 
Stranica 25 / 34.