Pšenica
Stranica 20 / 20. • Share •
Stranica 20 / 20. •
1 ... 11 ... 18, 19, 20
Re: Pšenica
pa mislim da nece djelovat preventivno, bolesti zasad nema ali trebo sam ic pred cvatnju ali nisam uspio a sad je vec proslo 10- ak dana od cvatnje i cini mi se da je kasno tako da neke necu ni tretirat
jel neko mozda iso probat kosit psenicu ovih dana ili danas, kod nas su danas dosta kombajana izasli(najvise beljski) i vlaga je jutros oko 18% bila a i ovi drugi sto su izasli imaju svoju susare pa ce prosusit, od privatnika jos niko nije ali ako ne pada danas sutra svi krecu punom parom valjda ce se i vlaga jos spustit do sutra

golubica

Na današnji dan ne izgleda pšenica tako strašno, možda ima još nade ako ne padne još koja kiša... računam da će mo sutra kreniti sa vršidbom

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
Registriran: 09.03.2008
4
mi ipak sutra ne krecemo, posljepodne je bio takav pljusak da sigurno necemo jos 2 dana u njivu a javljaju nam jos kise tako da ko zna sta ce jos bit
19,5 vlaga, izgleda ništa od vršidbe...sušenje na tu vlagu je 95 kn +pdv

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
Registriran: 09.03.2008
4
Naša je polegla (kad je bilo ono nevrijeme prije par tjedana) i sad ju polako obrasta trava 
Dakle, malo imamo posijano, a još manje budemo dobili jer bu propala prije žetve.
Dakle, malo imamo posijano, a još manje budemo dobili jer bu propala prije žetve.
Zvonimir- Broj postova: 2183
God: 47
Registriran: 14.03.2008
5
→→→: VIŠE
Danas slušo Molekulu (Vakulu) na televizoru i kaže da je nestabilno do daljnjega......... 

evo i moje psenice, sorta je NIKA ali vlaga je jos preko 20% tako da nista od kosnje, a ko zna i kad cemo ako bude jos kise, inace zrno je dosta kavalitetno i klas je dobro popunjen a vidicemo sta ce bit

Zadnja promjena: deere power; 2/7/2009, 22:40; ukupno mijenjano 1 put.
Evo danas malo odo po njiva i vidim da moja baš nije toliko ocrnila, do mojeg stana ima mnogo, mnogo gorih.
Još par dana bez kiše i kreče žetva.
Samo je na tom mjestu polegla:

Još par dana bez kiše i kreče žetva.
Samo je na tom mjestu polegla:

Evo slike golubice, trebalo bi ju kosit, al neda vrijeme...

Rajtek- Broj postova: 796
God: 29
Zanimanje: Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
2
Ja moram čekat da padne na 14% vlage inače mi se baš i ne isplati vozit na silos, jer nema sušare pa ju onda moram vozit na drugo mjesto na sušenje pa onda opet nazad na silos....

Rajtek- Broj postova: 796
God: 29
Zanimanje: Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
2
Re: OZIME KULTURE
by mačor Danas u 09:41
.markob je napisao/la:
zanima me kojim preparatom tretirati pšenicu protiv korova-tena, lintur ili patrol, to mi je ponuđeno a trgovkinja i nije baš sigurna zbog faze u kojoj je sada!
imaš tamo na ratarstvu temu o pšenici pa pogledaj!
ja sad tretiram s lancelotom.
by mačor Danas u 09:41
.markob je napisao/la:
zanima me kojim preparatom tretirati pšenicu protiv korova-tena, lintur ili patrol, to mi je ponuđeno a trgovkinja i nije baš sigurna zbog faze u kojoj je sada!
imaš tamo na ratarstvu temu o pšenici pa pogledaj!
ja sad tretiram s lancelotom.
markob- Broj postova: 8
Registriran: 23.02.2012
0
Stranica 20 / 20. •
1 ... 11 ... 18, 19, 20
Similar topics» PŠENICA (Triticum vulgare (WILL.) HOST)
» Pšenica
» pšenica sjetva 2009/ pšenica žetva 2010
» m/t Ilovik
» Sjetva pšenice 2011/2012
» Pšenica
» pšenica sjetva 2009/ pšenica žetva 2010
» m/t Ilovik
» Sjetva pšenice 2011/2012
Stranica 20 / 20.