John Deere 6030
Stranica 2 / 12. • Share •
Stranica 2 / 12. •
1, 2, 3, ... 10, 11, 12 
Re: John Deere 6030
Nego bećar da li si provjerio onih par sitnica na tvom novom đoniju ?
1. Može li kardan biti automatski ON/OFF kada se hidraulik spušta odnosno diže ?
2. Da li hidraulik pri transportu ima mogućnost smirivanja pluga recimo ?
3. Postoji li opcija " pametnog " prednjeg pogona odnosno blokade ... dakle da li se oni isključuju kada se kotačima zakrene toliko i toliko stupnjeva u stranu ili možda nekako drugačije ?
4.Može li se blokada diferencijala sama isključiti kada se hidraulik podigne u gornju točku ?
Još čekam onaj video iz vožnje koji mi je obečan
1. Može li kardan biti automatski ON/OFF kada se hidraulik spušta odnosno diže ?
2. Da li hidraulik pri transportu ima mogućnost smirivanja pluga recimo ?
3. Postoji li opcija " pametnog " prednjeg pogona odnosno blokade ... dakle da li se oni isključuju kada se kotačima zakrene toliko i toliko stupnjeva u stranu ili možda nekako drugačije ?
4.Može li se blokada diferencijala sama isključiti kada se hidraulik podigne u gornju točku ?
Još čekam onaj video iz vožnje koji mi je obečan

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
dosta šale, što se tiče svjetala, nisam ništa posebno nadoplaćivati
1. sa kardanom nisam još imao prilike raditi, no ne može,
2. da
3. ne. rečeno mi je da se nema potreba isključivat prednji pogon na okretanju, makar na ovim novijim modelima, što vi mislite o tome?
4. ne
pitao si me još ako se nevaram dali na svim hid. priklj. imam plivajući hod? neznam dali sam ti dao odgovor, imam na svima.
video vožnje na 1200o/min u najvećoj grupi je davno snimljem , ( takav upit je bio ako se nevaram, samo neznam dali je bilo sa cruise control ili ne, zaboravio sam već, )
http://www.youtube.com/watch?v=t0zubxd0x-4
jedna iz kabine

te EHR

1. sa kardanom nisam još imao prilike raditi, no ne može,
2. da
3. ne. rečeno mi je da se nema potreba isključivat prednji pogon na okretanju, makar na ovim novijim modelima, što vi mislite o tome?
4. ne
pitao si me još ako se nevaram dali na svim hid. priklj. imam plivajući hod? neznam dali sam ti dao odgovor, imam na svima.
video vožnje na 1200o/min u najvećoj grupi je davno snimljem , ( takav upit je bio ako se nevaram, samo neznam dali je bilo sa cruise control ili ne, zaboravio sam već, )
http://www.youtube.com/watch?v=t0zubxd0x-4
jedna iz kabine

te EHR

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
Registriran: 10.03.2008
15
-

Bećar pa te neke funkcije koje ti nemaš tetak ima na svom 6900

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
tetak ako ima hms, onda može imate, da

15
-

gdje je bio taj hms 97 god.

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
Slavonski gačan je napisao/la:Bećar pa te neke funkcije koje ti nemaš tetak ima na svom 6900
koje funkcije ima?

15
-

@bećar
Ovo za isključivanje prednjeg pogona ako su kotači pod nekim kutom mislim da nije bitan dio opreme odnosno mogu i bez toga dok ono pod točkom 1 i 4 smatram za potrebnim ... naučio sam na te opcije .
Nego ova tvoja prva slika ... na njoj se vidi kako je upaljena jedna lampica ( druga po redu ) ... da li to sada znači da možeš prebaciti jednu brzinu prema dole odnosno dvije prema gore bez kvačila ? U filmu se vidi da brzine prebacuješ na ljuljajućem prekidaču ... da li tako uvijek radiš ? Ima li razlike ako brzine prebacuješ na dugmićima koji se nalaze na ručici mjenjača ?
Ovo za isključivanje prednjeg pogona ako su kotači pod nekim kutom mislim da nije bitan dio opreme odnosno mogu i bez toga dok ono pod točkom 1 i 4 smatram za potrebnim ... naučio sam na te opcije .
Nego ova tvoja prva slika ... na njoj se vidi kako je upaljena jedna lampica ( druga po redu ) ... da li to sada znači da možeš prebaciti jednu brzinu prema dole odnosno dvije prema gore bez kvačila ? U filmu se vidi da brzine prebacuješ na ljuljajućem prekidaču ... da li tako uvijek radiš ? Ima li razlike ako brzine prebacuješ na dugmićima koji se nalaze na ručici mjenjača ?

1
pingo dobro si rekao, dakle mogu još dvije gore, i jednu dole.
što se tiče prekidaća i dugmića na mjenjaču nema apsolutno nikakve razlike, koristim prekidać kada nesto radim u polju, dok na cesti većinom koristim dugmiće na mjenjaču, ali opet sve ovisi gdje mi se u tom trenutku nalazi ruka
što se tiče prekidaća i dugmića na mjenjaču nema apsolutno nikakve razlike, koristim prekidać kada nesto radim u polju, dok na cesti većinom koristim dugmiće na mjenjaču, ali opet sve ovisi gdje mi se u tom trenutku nalazi ruka

15
-

Ako bih rekao da je to onda Power Trio mjenjač a ne Power Quad da li bi bio puno u krivu ? Koliko sam shvatio kada iz recimo B4 brzine prebaciš u iduću veću grupu C i odabereš njen prvi stupanj 1 na raspolaganju ti ostaju još tri powershift brzine u toj C grupi . Razumijem da u svakoj od šest grupa ( A,B,C,D,E i F ) imaš četiri " podbrzine " ali samo tri od njih su promijenjive bez kvačilia budući da u jednu od njih svakako moraš " ući " sa kvačilom ... ili ?

1
Power Trio i Power Quad bio bi u krivu jel ipak imaš 4 brzine u grupi i ti možeš vozit u 4 brzine, dok Power Trio 3, pa bi onda po tvome i taj Power Trio mogao nazvati Power Duo te Power Duo Power Uno, i onda ostaneš bez brzina 
što se tiče grupa
pa recimo da je tako nekako, s time da je pitanje u koju bi ti on brzinu prebacio u grupi C, sve ovisi koliko km/h ideš u trenutku prebacivanja iz grupe u grupu, tako da bi ti se moglo dogoditi da ti ostane npr. samo jedna powershift brzina u C grupi.
što se tiče grupa
pa recimo da je tako nekako, s time da je pitanje u koju bi ti on brzinu prebacio u grupi C, sve ovisi koliko km/h ideš u trenutku prebacivanja iz grupe u grupu, tako da bi ti se moglo dogoditi da ti ostane npr. samo jedna powershift brzina u C grupi.

15
-

Dobro shvaćam te .
Nego može li tvoj traktor ( vjerojatno nisi probao ali opet ... ) krenuti iz F1 brzine sa 10 tona recimo kukuruza iz njive i onda ga fino tri puta klikneš i on je u najbržoj brzine a sve to bez kvačila ?
Nego može li tvoj traktor ( vjerojatno nisi probao ali opet ... ) krenuti iz F1 brzine sa 10 tona recimo kukuruza iz njive i onda ga fino tri puta klikneš i on je u najbržoj brzine a sve to bez kvačila ?

1
to mogu i ja reći da nemože mora krenuti najbolje u C ako je baš mekano i teško a najviše u D

Slatky- Broj postova: 187
Registriran: 26.10.2008
1
Slatky je napisao/la:to mogu i ja reći da nemože mora krenuti najbolje u C ako je baš mekano i teško a najviše u D
Dakle ipak tu treba i malo prebacivanja po grupama a ne samo ovi powershiftovi ...
A kako bi onda izgledalo prebacivanje ako krećeš iz C grupe ... koliko puta još prebacuješ odnosno da li treba ići i u D pa E pa tek onda F grupu ? Stvarno me zanima kako to izgleda u praksi i koliko je brzina potrebno prebaciti da bi se prikolica od desetak tona sa mekanog terena podigla do max. brzine traktora . Dalje me zanima kako to radi kod traktora bez speed matching opcije o kojoj bećar govori ( na starijim modelima đonija ) ... dakle kada sam vozač proizvoljno odabire u koju će višu brzinu ići a ne kada ju traktor automatski odabire ?

1
ja vozim ovako sa dvije ili jednom prikolicom 10 do 15 tona tereta. krećem sa C 1 ako je mekano i kad treba dobro zagrebat da krene, kad krene gurnem negdje na powershiftu do 2 ili 3 ako ide lagano na kvačilo pa u D po potrebi spustim na powershiftu za jednu i tako do ceste zavisno o neravninama. na cesti zavisi možeš ići sa powershiftom do 4 pa onda E i F a može i odma E pa F. ja osobno nevolim da mi se motor guši pa kad prebacim u drugu grupu uvjek vratim za jednu na powershiftu jer je veča razlika u odnosu (omjeru) brzina po grupama nego na powershift. govorim o đoniju od 110 ks jači vjerojatno bolje potegnu.

Slatky- Broj postova: 187
Registriran: 26.10.2008
1
pingo je napisao/la:Dobro shvaćam te .
nisam probao, nisam imao prilike još, no slažem se sa slatky-em, C ili D grupa pa laganica dalje

15
-

Stranica 2 / 12. •
1, 2, 3, ... 10, 11, 12 
Similar topics» JOHN DEERE
» John Deere 6030
» John Deere 9030
» New holland t7040, valtra t191 ili John deere 7530?
» john deere 7530 premium
» John Deere 6030
» John Deere 9030
» New holland t7040, valtra t191 ili John deere 7530?
» john deere 7530 premium
Stranica 2 / 12.