Stete uzrokovane rukovanjem

Stranica 1 / 7. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Stete uzrokovane rukovanjem

Postaj by Smiljan on 14/3/2008, 13:35

Kakva su vasa iskustva sa polomljenim prikljucima, kardanima, traktorskim dijelovima, a koji su posljedica vase nepaznje (ili zelje da nesto obavite brze) . Ajde, dajte vase (ili vasih poznatih) primjere da bas ne moram sve na vlastitim greskama uciti Smile (jos kad bi bile i slikice)

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Re: Stete uzrokovane rukovanjem

Postaj by pingo on 14/3/2008, 14:21

A imam tih gluposti kako ne ...
Evo samo jedan slučaj kojeg pamtim i nikako da ga zaboravim .
Bilo je to davno dok sam još išao u srednju školu . Kombajniramo pšenicu sa dva Zmaja jedan najamni radnik i ja . On ide prvi a ja na 20-30 metara iza njega da bi u jednom trenutku on stao i izašao van jer se nešto pokvarilo ... Malo sam zastao sa kombajnom ali prosudim da je neka sitnica u pitanju i krenem ga obilaziti sa desne strane njegovog kombajna tako da sam ustao u otkosu i dalje vršeći ali idem na pola meta od parkiranog kombajna kada ono KRRRRR-BUUM !!! Stanem , pogledam i vidim da sam vozio sa otvorenom cijevi za kipanje i udario u zaštitnu mrežu na hladnjaku od drugog kombajna . Na mojem kombajnu je puknuo sav onaj dio gdje se cijev za kipanje osiguravala a i savila se kada je udarila nazad u moj kombajn ... ehhh koja škola je to bila .

pingo

Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 14/3/2008, 14:25

pingo je napisao/la:A imam tih gluposti kako ne ...
Evo samo jedan slučaj kojeg pamtim i nikako da ga zaboravim .
Bilo je to davno dok sam još išao u srednju školu . Kombajniramo pšenicu sa dva Zmaja jedan najamni radnik i ja . On ide prvi a ja na 20-30 metara iza njega da bi u jednom trenutku on stao i izašao van jer se nešto pokvarilo ... Malo sam zastao sa kombajnom ali prosudim da je neka sitnica u pitanju i krenem ga obilaziti sa desne strane njegovog kombajna tako da sam ustao u otkosu i dalje vršeći ali idem na pola meta od parkiranog kombajna kada ono KRRRRR-BUUM !!! Stanem , pogledam i vidim da sam vozio sa otvorenom cijevi za kipanje i udario u zaštitnu mrežu na hladnjaku od drugog kombajna . Na mojem kombajnu je puklo sav onaj dio gdje se cijev za kipanje osiguravala a i savila se kada je udarila nazad u moj kombajn ... ehhh koja škola je to bila .

A otac je bio presretan Smile

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON on 14/3/2008, 15:14

e ratarko, to svijanje cijevi za kipanje je tipicna skolska pogreska Very Happy Very Happy Very Happy

moj brat je prije dvije god s kombajnom za repu pogurao zetora, takve s pogreske dogadjaju kad prijevoznici neznaju svoj posao da se ne muvju izakombajna, jer kombjner cesto pamti gdje mu je tko na polju i kad ima to u glavi bezbrizno okrece, a kad se netko pomakne a ma registroiras ga onda se dogodi sranje, al nije bila velika steta, savinuo sam blatobran prednji na zetoru i malo je guma dobila, te na kombajnu svijetlo i nosac svijetla...

jesenas mi na isti nacin skoro najeb mali massey, ista stvar, drugi kombajner, tenkirali smo, umor lagani, mrak, ja ga gledam i mislim si jer snimio traktor iza ili nije, ako krene rikverc bit ce vraga pa sam bio spreman, i on bas rikverc...

bome smo se nas dvojica polomili koliko smo trcali i vikali, stao je par cm od traktora, nismo mu ni rekli kasnije koliko je blizu bilo...
ovj put bi bilo gadnije jer je isao na kabinu, ali eto, malo je i srece u nesreci bilo....

mom susjedu jesenas ista stvar, s istim kombajnom je razbio totalka kabinu na par mjeseci starom new holandu 90 ks, ali bio je osiguran kasko i svu stetu mu je kasko pokrio...

mi na takve kvarove racunamo, i ne cudimo se ili ljutimo kad se dogode, ako imam radnika, takvog koji ce bas namjerno trgat ne zaposlim, a ako je dobar radnik, boze, dogodi se...

inace, ja potrgam ipak vise nego kad imam radnika, jer uglavnom bolje poznam stroj i njegove mogucnosti pa ra cesto tjeram u krajnost, dok se radnik ipak malo boji pa manje i strga, no tako meni i bolje....

ipak kad ja npr vadim repu povadim za isti dan ha vise nego netko drugi bas zbog toga, ali to ima i svoju cijenu... Very Happy Very Happy Very Happy

JOSIP FERGUSON

Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
Like 16

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 14/3/2008, 16:01

Dakle, kombajnera se treba paziti .. Smile

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 14/3/2008, 16:25

Ovo guzanje sa traktorima po njivi i meni smeta ako kombajniram/vadim repu . Također ne mogu podnijeti da mi prikolica i traktor stoje koso na njivi Mad ... prikolica mora biti paralelno sa kanalom odnosno cestom ili paralelno sa zadnjim otkosom/redom repe i to je to . Onda ju zapamtim i nema sudaranja odnosno ne moram niti pamtiti ako svi znaju za to neko pravilo gdje se i kako parkira traktor sa prikolicom na njivi . A najbolji su mi izgovori traktorista kada ga pitam zašto mu traktor i prikolica stoji parkiran u kiflu na tabli od 16 ha Laughing uvijek kažu pa nije bilo mjesta da se okrenem do kraja clown

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Gost on 14/3/2008, 18:05

A joj a šta da ja kažem šta se događa na ( neču reklamirati ,tko me zna zna i gdje je ) tanjuranje majstor tajura okreče na uvratini i novi prohod i do kraja on krene drugi trag pogleda iza nema tanjurače.Tanjurača na početku table gdje je ušao.Njegov komentar : pa osjetim traktor ide nekako lagano i brže. Utovar slame i majstor vuče dvije čatlovke dođe do table, a majstor koji utovara pokaziva mu gdje su mu prikolice.Ovaj drugačije poveziva njegove pokrete ruku i pokazuje nazad da utovara prvu prikolicu.Okrene se a nema prikolice one 100m dalje u kanalu obje.Tabla 500ha u komadu i dvojica pod gasom se sudare sa traktorima.Dolazi direktor i normalno jezikove juhe i bla bla bla.Jedan od njih dvojice uzvrača nazad riječima:druže direktore vidite li vi koliko je ovo nebo gore veliko ,pa se i na njemu sudaraje avioni.Ovaj se okrene i ni riječi više

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Čugi on 14/3/2008, 18:21

zvona je napisao/la:Jedan od njih dvojice uzvrača nazad riječima:druže direktore vidite li vi koliko je ovo nebo gore veliko ,pa se i na njemu sudaraje avioni.Ovaj se okrene i ni riječi više

Dobaaar! lol!

Čugi

Broj postova: 225
God: 32
Like 0

http://www.poljoinfo.com

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON on 14/3/2008, 18:30

zvona je napisao/la:Tabla 500ha u komadu i dvojica pod gasom se sudare sa traktorima.Dolazi direktor i normalno jezikove juhe i bla bla bla.Jedan od njih dvojice uzvrača nazad riječima:druže direktore vidite li vi koliko je ovo nebo gore veliko ,pa se i na njemu sudaraje avioni.Ovaj se okrene i ni riječi više

jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor
nevaljalci pravi, nema sta, kako su to uspjeli Question

JOSIP FERGUSON

Broj postova: 1237
Like 16

[Vrh] Go down

Postaj by Gost on 14/3/2008, 18:48

Šta se ja tu svega naslušam i nasmijem od starih traktoraša pa to da je sve snimiti.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by vinogradar on 14/3/2008, 19:42

Evo jedne od zgoda i nezgoda,ja vučem trupac po šumi i zapne u panj i sad ja cukam i cukam dok se nije "razvinuo" ne pukao nego razvinuo kapac iliti kuka na sajli i ta kvrga ko šaka proleti mi uz glavu i razbije šajbu i vrati se nazad van,da bi stvar bila bolja pošto je bilo hladno ja stavio doma i zadnju šajbu.i onda sam ostao bez obje,zamislite koliko je široka kabina i usredini moja glava i to proleti između glavi i ruba kabine cca 25cm,a mene ni ogrebalo,a to je teko brzo uletilo da sam čuo samo jedan prasak a proletilo je kroz obje!!!!!
Sad Mad

vinogradar

Broj postova: 456
Zanimanje: Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 14/3/2008, 19:51

bom plati misu

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3048
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 14/3/2008, 19:58

Auuu vinogradar to je bilo za dlaku jer ako je oba stakla razbilo kao od šale onda bi se loše proveo da te je udarilo bilo gdje ... pa i u leđa recimo ... Neutral

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by vinogradar on 14/3/2008, 20:01

sreća imao sam kapuljaču.... bounce

vinogradar

Broj postova: 456
Zanimanje: Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by Gost on 14/3/2008, 20:31

Ja sam jednom sa Ursusom 5314 šlepo Rakovicu 65 sa praznom kamionkom iz blata ( Tx zna dolje u djelu zvanom podselište ) inače tamo su livade i na jednom dijelu ima vode i kada je največa suša.E tu je on zapo i ja išo izvlačiti Kako sam krenio prvom a on blento viče meni da idem brže i ušaltam ga ja u drugu i gas.A on je u tom trenutku valjda stao.I od toga trzaja iščupo sam mu jedan prednji uteg jer je blento zakačio sajlu za jedan od rukohvata na utezima

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 7. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics