Massey Ferguson

Stranica 24 / 60. Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 42 ... 60  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Massey Ferguson

Postaj by Matias on 17/12/2009, 21:49

Jedanput mi morali skidat getribu na jednom utovarivacu jer je prilikom servisa nadjeno metalnih komada na magnetu cepa a stroj ide,mi sve lijepo rastavili najebali se ko konji i uspostavilo se da sve stima i da je pri sastavljanju mjenjaca najvjerovatnije neko zaboravil zeger prsten viska unutra(valjda je sastavljan u ponedeljak ujutro dok su jos bili drunken )i evo ti posla bezveze

Matias

Broj postova: 237
God: 29
Zanimanje: strojarski tehnicar-serviser gradjevinske mehanizacije
Registriran: 03.04.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 2/1/2010, 20:05

Gdje se proizvode ovi mali Massey-i 410, 420 i 430? Znali itko kako su se pokazali u praksi?

Bećarina pusta

Broj postova: 3117
Registriran: 11.03.2008
Like 13

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir on 2/1/2010, 22:15

Koliko ja znam, u Turskoj.

Zvonimir

Broj postova: 2160
God: 46
Registriran: 14.03.2008
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by zrine89 on 2/1/2010, 23:05

Hmmm...nebi rekao da u Turskoj...jel onaj gore sa slike je turski traktor..sasvim su različiti..po boji motora i po naljepnici...Mozda nemora tako značiti...Mozda bi Branko znao više o tome

zrine89
Admin
Admin

Broj postova: 3508
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 40

→→→: O SEBI

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir on 3/1/2010, 15:18

Da, ali to nisu isti traktori

Zvonimir

Broj postova: 2160
God: 46
Registriran: 14.03.2008
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 8/1/2010, 12:30

ovi sto je becarina stavio i ja mislim da su turski dok ovi sto se prodavaju u jurvalu se prave u pakistanu, ima jedan u selu tog 240 i sve na njemu je napisano osim ove naljepnice na haubi onim arapskim slovima

deere power

Broj postova: 3691
God: 26
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 30.12.2008
Like 10

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 8/1/2010, 13:36

Staviti ću ovaj video tu ali imam jedno pitanje koje nije vezano za ovu temu . Na filmu se vidi prednji uteg koji nije osiguran odnosno kugle koje se stavljaju na uteg nemaju osigurače pa me zanima da li i vi ostali tako radite ? To da ljudi ne osiguravaju kugle na prednjem hidrauliku sam našao već nekoliko puta na netu što na slikama što na filmovima pa si mislim koliko vas još ima da to ne radite ? Ja osiguravam ... ako nemam ništa brže barem stavim vijak sa plastičnom maticom .

pingo

Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by hurli on 8/1/2010, 15:08

Uvijek stavljam neki osigurač....

hurli

Broj postova: 667
Registriran: 04.01.2009
Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 8/1/2010, 18:09

Bilo bi interesantno da u vožnji ispadne uteg, pa da ga 'pokupi' traktor. U većoj brzini lako bi moglo biti i mrtvih.... Vjerovatno nije bilo osigurača u blizini, kada se postavljao štand sa izoženim traktorima. Inače kada se mnogo ljudi kreće oko traktora, moglo bi se lako dogoditi i da nekome uteg padne na noge...

Fidelito

Broj postova: 2547
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 8/1/2010, 19:10

Taj MF je na sajmu pa je možda netko posudio osigurače a toga sam se tek kasnije sjetio . Inače nema opasnosti da uteg na sajmu padne nekome na nogu ali da je traktor u pokretu ne znam .

pingo

Broj postova: 4920
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 8/1/2010, 20:44

Fidelito je napisao/la:Bilo bi interesantno da u vožnji ispadne uteg, pa da ga 'pokupi' traktor. U većoj brzini lako bi moglo biti i mrtvih.... Vjerovatno nije bilo osigurača u blizini, kada se postavljao štand sa izoženim traktorima. Inače kada se mnogo ljudi kreće oko traktora, moglo bi se lako dogoditi i da nekome uteg padne na noge...

Upravo to mi se dogodilo prije godinu dana. Zakačio sam prednji teg na prednju hidrauliku od NH T-5060 i izašao na cestu. I ubrzo nakon nailaska na malo veće rupe na cesti pred pružnim prijelazom traktor malo skoči te odjednom začujem zvuk prednjih poluga kako se klate poluprazne. U trenu se okrenem iza i imam šta za vidit. Svih 10 tegova je u komadu spalo sa nosača prednjih tegova traktor je prešao preko njih. Sva sreća pa nisu otišli pod točkove traktora ili nedaj Bože na suprotnu stranu ceste pod neki auto. Uzrok iskakanja nije bio nestavljanje osigurača u "bolcnove" na nosaču tegova već nestavljanje klina između 5. i 6. tega koji prolazi gore između tegova pa kroz konzolu i zatim opet kroz tegove. Taj klin sprječava da se svi tegovi (koj su zategnuti navojnom šipkom) podignu i padnu dolje, dakle upravo ono što se meni dogodilo. A klin nismo stavili iz jednostavnog razloga jer nismo vidili njegovu svrhu stajanja tamo gore bez veze jer sajla za šlepanje ionako nemože biti zakačena za njega. Kad ono...

Nakon što sam rastavio tegove i vratio ih nazad stavio sam gore klin i više nije bilo problema. A što se tiče osgurača na prednjoj hidraulici svakako su dobrodošli, no može se i bez njih jer stroj nemože izletit lijevo ili desno iz prednjih poluga.

Ove osigurače na MF je neko "pokupio".

Bećarina pusta

Broj postova: 3117
Registriran: 11.03.2008
Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on 9/1/2010, 09:27

Ako poluge nemogu više ići u širinu nevidim razloga zašto bi osigurači morali ići po obavezno

Krx

Broj postova: 1148
Registriran: 10.03.2008
Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by HARDI on 9/1/2010, 10:36

Moje mišljenje je da ne vrijedi riskirat i nosit uteg bez osiguraća, a samo kad uzmemo u obzir da ta dva osiguraća koštaju cca 10kn. I pogotovo sa traktorom koji nema prednju ugibajuću osovinu...

HARDI

Broj postova: 41
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 08.01.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by ŠANANA on 13/1/2010, 23:06

Ja uvijek stavljam osigurače, bez obzira što su prednje poluge ukručene, al nikad se nezna...

ŠANANA

Broj postova: 154
God: 22
Registriran: 19.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by branko on 14/1/2010, 00:10

Bećarina pusta je napisao/la:Gdje se proizvode ovi mali Massey-i 410, 420 i 430? Znali itko kako su se pokazali u praksi?Hmmm...nebi rekao da u Turskoj...jel onaj gore sa slike je turski traktor..sasvim su različiti..po boji motora i po naljepnici...Mozda nemora tako značiti...Mozda bi Branko znao više o tome

dobro ti je zvonko napisal , made in turkiye , uzel group, phantom serisi (phantom serija) i jedna zanimlivost vezana uz uzel ovo je isto njihovo vlasnistvo http://www.thepucicpalace.com/ (dubrovnik)

branko
Admin
Admin

Broj postova: 2385
God: 42
Lokacija: Lunjkovec (VZ zupanija) al sam podravec a ne zagorec NHF
Like 15

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Stranica 24 / 60. Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 42 ... 60  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]