Ovčarstvo 5 5 2

Ovčarstvo

Stranica 34 / 37. Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35, 36, 37  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Ovčarstvo

Postaj by abrkili on pon 6 vel 2012 - 23:41

Ne bi,metilj ne napada pluća.Možda u kasnijem stadiju.Plućni vlasci uzrokuju kašljanje.

abrkili

Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 12

→→→: VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by tajana on uto 7 vel 2012 - 8:48

janjce dohranjujem sa zamjenskim mlijekom za janjce i po volji dobivaju sijeno i smjesu(40% kukuruza,40%zobi i posije + ovisan)...najupecatljivije znakove metiljavosti pokazuju janjci koji su samo na sisi...oni nece prihvatiti flasicu nego samo zvacu dudu(bolesni).

tajana

Broj postova: 2
Registriran: 06.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on uto 7 vel 2012 - 11:16

Nemoj im davat smjesu po volji,daj im koliko mogu pojest u roku 15 minuta,a sijeno i to kvalitetno livadno neka imaju po volji.Oni su preživači i njima je osnovna hrana voluminoza.

abrkili

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by ivan s on uto 7 vel 2012 - 12:03

abrkili je napisao/la:Nemoj im davat smjesu po volji,daj im koliko mogu pojest u roku 15 minuta,a sijeno i to kvalitetno livadno neka imaju po volji.Oni su preživači i njima je osnovna hrana voluminoza.
abrkili pozdrav ja sam ovdje novi neznam jesi primjetio

ivan s

Broj postova: 43
God: 22
Registriran: 31.01.2012
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on uto 7 vel 2012 - 13:04

Bok i tebi.Da primijetio sam da si novi. Koliko imaš ovaca?

abrkili

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by ivan s on sri 8 vel 2012 - 11:41

abrkili je napisao/la:Bok i tebi.Da primijetio sam da si novi. Koliko imaš ovaca?
.bok abrkili primjetio sam da te dosta ispitivaju o svemu.imam osamdeset komada i trenutno oko 70 janjića. 15 komada su one neke solčavske te sam nabavio ljetos a ove moje su križane mislim cigaja pramenka i romanovska eo čim uslikam stavit ču slike jer vidim da ti to sve znaš pa me baš zanima koja su vrsta.

ivan s

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by ivan s on sri 8 vel 2012 - 17:46

ivan s je napisao/la:
abrkili je napisao/la:Bok i tebi.Da primijetio sam da si novi. Koliko imaš ovaca?
.bok abrkili primjetio sam da te dosta ispitivaju o svemu.imam osamdeset komada i trenutno oko 70 janjića. 15 komada su one neke solčavske te sam nabavio ljetos a ove moje su križane mislim cigaja pramenka i romanovska eo čim uslikam stavit ču slike jer vidim da ti to sve znaš pa me baš zanima koja su vrsta.
.kada budeš na forumu u koje vrijeme

ivan s

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on čet 9 vel 2012 - 0:23

Nemam određeno vrijeme.

abrkili

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by ivan s on čet 9 vel 2012 - 18:24

abrkili je napisao/la:Nemam određeno vrijeme.
.imam janjića koji su sada več 3mjeseca stari jel bi bilo pametno odvojit ih od ovce i hranit posebno

ivan s

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on čet 9 vel 2012 - 19:40

Uh,pa janjci se odvajaju sa 2 mjeseca.Moji janjci od kad se ojanje imaju priliku kroz njima dovoljno velik prolaz ići u poseban dio nastambe gdje jedau sijeno po volji.Tako od malena postaju preživači i razvijaju burag.
Sa 2 mjeseca ih odvoji,jer tad oni imaju bolju iskoristivost od hrane,nego ovca koja mora i janje pojit,a ono od tog sisanja nema prevelike koristi,samo crpi ovcu.

Ajde da ne ispituješ stalno,imaš sve tu napisano samo listaj stranice.

abrkili

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by andrlje on pet 10 vel 2012 - 17:14

Jedna ovca danas pojede najlonsku vrećicu -dali ima tko kakva iskustva

andrlje

Broj postova: 233
God: 30
Registriran: 13.03.2009
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by ivan s on pet 10 vel 2012 - 21:21

abrkili je napisao/la:Uh,pa janjci se odvajaju sa 2 mjeseca.Moji janjci od kad se ojanje imaju priliku kroz njima dovoljno velik prolaz ići u poseban dio nastambe gdje jedau sijeno po volji.Tako od malena postaju preživači i razvijaju burag.
Sa 2 mjeseca ih odvoji,jer tad oni imaju bolju iskoristivost od hrane,nego ovca koja mora i janje pojit,a ono od tog sisanja nema prevelike koristi,samo crpi ovcu.

Ajde da ne ispituješ stalno,imaš sve tu napisano samo listaj stranice.
.ma abrkili ja sam cjeli forum proćitao za par sati jer me zanima sve u vezi ovaca a do foruma sam došao jer su mi se ovce počele češat i maslo im vuma odpada sad sam kupio cjepivo ali samo za one koje su mi se ojanjile.a meni kažu neki stariji ovčari da janje više izgubi kad se odbije od sise nego što če dobit na kilama

ivan s

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on pet 10 vel 2012 - 22:55

Vrećica bi mogla napravit probleme kad stigne u knjižavac,jer je to usko grlo.Stvarno ne znam šta bi joj moglo pomoć ako zapne,osim noža nažalost.
U biti,onaj tko je sposoban bi i mogao napravit operaciju,ali je skuplja pita od tepsije.

Ivane:pusti te starije ovčare.Oni nisu prihranjivali janjad posebno,a i pasmine koje su oni držali se nisu janjile 2x u godini.Ako odbiješ janje ranije,to ti je prvi korak prema janjenju,barem da dobiješ 1,5 janje godišnje.Pojačana hranidba ovaca nakon odbića je drugi korak,a kontrola ovna u stadu treći.No,to je primjenjivo i efikasno na većim stadima.
Meni više odgovara da mi se većina ovaca pojanji u ranu jesen,pa ostatak lagano kroz godinu,tako da imam stalno za prodaju,a ovi jesenski budu do božića i nove godine taman,kad je i pojačana potražnja i dobra cijena.
Moram priznat da mi je ove godine tajming loš,i da su se ovce pojanjile kasno pa nemam još janjaca za prodaju.

abrkili

Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by ivan s on pet 10 vel 2012 - 23:22

abrkili je napisao/la:Vrećica bi mogla napravit probleme kad stigne u knjižavac,jer je to usko grlo.Stvarno ne znam šta bi joj moglo pomoć ako zapne,osim noža nažalost.
U biti,onaj tko je sposoban bi i mogao napravit operaciju,ali je skuplja pita od tepsije.

Ivane:pusti te starije ovčare.Oni nisu prihranjivali janjad posebno,a i pasmine koje su oni držali se nisu janjile 2x u godini.Ako odbiješ janje ranije,to ti je prvi korak prema janjenju,barem da dobiješ 1,5 janje godišnje.Pojačana hranidba ovaca nakon odbića je drugi korak,a kontrola ovna u stadu treći.No,to je primjenjivo i efikasno na većim stadima.
Meni više odgovara da mi se većina ovaca pojanji u ranu jesen,pa ostatak lagano kroz godinu,tako da imam stalno za prodaju,a ovi jesenski budu do božića i nove godine taman,kad je i pojačana potražnja i dobra cijena.
Moram priznat da mi je ove godine tajming loš,i da su se ovce pojanjile kasno pa nemam još janjaca za prodaju.
e hvala ti abrkili.daj mi molim te reci to za ovna kako kontrolirat jre meni je ovan stalno u stadu i na koliko ovaca je potreban jedan ovan

ivan s

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by andrlje on sub 11 vel 2012 - 10:50

Nije mi baš za klat,treba se janjit skoro-ebiga

andrlje

Broj postova: 233
God: 30