Ovčarstvo
Stranica 20 / 35. • Share •
Stranica 20 / 35. •
1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 27 ... 35 
Re: Ovčarstvo
pingo je napisao/la:Luda ovca ili vuk , medvjed šta već je .
[You must be registered and logged in to see this link.]
Eeee...lude li životinje
Mi imamo ovna koji živi zajedno sa ovcama. Do prije 2 mjeseca je bio sasvim pristojan...al se počeo zaletavat...i mene i muža je dva puta bubnio u dupe...i otada nas poprilično ružno gleda svaki put.
Kod nas su nešto manje od godinu dana i frajer se opustio i oslobodio straha...
Nije mi baš više svejedno...prije je i kćerka s nama odlazila kod ovaca...sad se više ne usudimo...!
Kolika je mogućnost da ako ga ove godine promijenimo za drugog da taj drugi neće bit "opasan"?
Vjerojatno minimalna...al ono, ako netko ima savjet...

afennell- Broj postova: 32
Registriran: 23.05.2009
0
pingo je napisao/la:Luda ovca ili vuk , medvjed šta već je .
[You must be registered and logged in to see this link.]
Nisam gledao detalje... ako je ovan gadan je, a ako je ovca, onda je pojela neku čudnu travu. Buniku?
Imao sam i ja žustrog ovna, sad mi je žao što nitko nije snimio naše tučnjave. Ali, u pravilu, štap u ruci je dobar način za odvraćanje od napada.

diabolik- Broj postova: 53
God: 46
Zanimanje: sviram, najradije svatove
Registriran: 13.11.2008
0
Pozdrav ljudi!
imam pitanje:
Da li netko zna ima li u Hrvatskoj i cistokrvnih ILLE DE FRANCE ovaca i kod koga,
na kojoj adresi se moze kupiti cistokrvnih janjaca te pasmine sa papirima'
Bio bih jako zahvalan ukoliko netko zna da mi javi !
imam pitanje:
Da li netko zna ima li u Hrvatskoj i cistokrvnih ILLE DE FRANCE ovaca i kod koga,
na kojoj adresi se moze kupiti cistokrvnih janjaca te pasmine sa papirima'
Bio bih jako zahvalan ukoliko netko zna da mi javi !
NICOLAS- Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
0
pozdrav
marko kt je napisao/la:evi kuca od mojih ovaca [You must be registered and logged in to see this link.]
i jasle koje su mi se do sad najbolje pokazale jer ne bacaju punosjena van [You must be registered and logged in to see this link.]
da nisi ti slučajno iz Subocke?
Željko-Bj- Broj postova: 1
Registriran: 10.02.2010
0
ne, ja sam iz krča to ti je kod autoceste u kt....

marko kt- Broj postova: 339
Registriran: 21.12.2009
9
BOK.IMAM JEDNO PITANJE.TRI OVCE SE OJANJILO.OVCAMA ISPADA VUNA.DRUGIMA NE.DRZIM UREDNO.
AlanSli- Broj postova: 2
Registriran: 18.03.2010
0
AlanSli je napisao/la:BOK.IMAM JEDNO PITANJE.TRI OVCE SE OJANJILO.OVCAMA ISPADA VUNA.DRUGIMA NE.DRZIM UREDNO.
Možda si same pasu vunu
AlanSli je napisao/la:BOK.IMAM JEDNO PITANJE.TRI OVCE SE OJANJILO.OVCAMA ISPADA VUNA.DRUGIMA NE.DRZIM UREDNO.
Bok!
I kod mene je ove godine tako. Ojanje se i jednostavno neke ostanu "gole".
To mi se desilo na 5 kom od 35...i to su starije ovce...
Mislim da je to manjak minerala..ali nisam siguran pa ako netko zna....pomagajte!!
hrc- Broj postova: 24
Registriran: 17.12.2008
0
Pozdrav svima
Živim u Lici(Gospić) Imam 25 godina i bavio bi se stočarstvom.Molio bi za savjet koja pasmina ovaca bi bila najbolja za liku?Pošto su Zime hladne i duge! 
Nema potrebe za otvaranjem teme samo radi savjeta,mogao si odmah pitati u "ovčarstvo"
p.s: dobro došao by zrine89
Nema potrebe za otvaranjem teme samo radi savjeta,mogao si odmah pitati u "ovčarstvo"
p.s: dobro došao by zrine89
tomygs- Broj postova: 1
Registriran: 29.04.2010
0
Ima jedna nova pasmina-Lička pramenka-probaj pa javi kako ide 

andrlje- Broj postova: 226
God: 30
Registriran: 13.03.2009
1
hrc je napisao/la:AlanSli je napisao/la:BOK.IMAM JEDNO PITANJE.TRI OVCE SE OJANJILO.OVCAMA ISPADA VUNA.DRUGIMA NE.DRZIM UREDNO.
Bok!
I kod mene je ove godine tako. Ojanje se i jednostavno neke ostanu "gole".
To mi se desilo na 5 kom od 35...i to su starije ovce...
Mislim da je to manjak minerala..ali nisam siguran pa ako netko zna....pomagajte!!
Mislim da treba ovce pocijepit IVERKTINOM mislim da ide 1ml na 25 kg tjelesne mase i ponovit za 7 dana,tako eliminiraš šugu i očistiš ovce od većine nametnika,plućnih,crijevnih,kožnih. Odma prilikom cijepljenja sa iverktinom treba im dati punu dozu PROMTSELENA,koji sadrži vitamine a,d3,e i selen,ja sam isprobao i sviđa mi se jer nemoram odvojeno davat selen i VIAD3+E,i nema nadocjepljivanja.
Mislim da nakon toga više nebude ispadanja vune,ali bi bilo dobro poslije navedene terapije ovcama u hranu umješavati neki premiks,tipa Ovisan od Sana ili bilo koji drugi,da ovce dobiju potrebne vitamine i minerale,puno im to znači, a Ovisan nije preskup,dobro se pokazao i kad je davan periodično,tj.daješ 1 mjesec i to recimo svaki četvrti,bolja plodnost i opće stanje ovaca i janjadi.
NICOLAS- Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
0
ajde da po ne znam koji put napišem da je osim šuge,ispadanje vune povezano sa manjkom bjelančevina u hrani,koje je često u ovaca koje su na suhoj hrani.Ako ne dobivaju djetelinu,lucernu ili neku proteisnku krmu u smjesi to je sasvim normalno nakon janjenja.Puno bjelančevina odlazi u produkciju mlijeka pa vuna trpi,jer tu ovca pokušava uštedit.
Naravno da ako ovce nisu cijepljene antiparaziticima da je vrlo velika mogućnost da imaju šugu.I nemože se šuga,ušljivost i paušljivost vidjet po ''bubama'',to je moguće jedino mikroskopom u uzorku dlake ili vune..
Naravno da ako ovce nisu cijepljene antiparaziticima da je vrlo velika mogućnost da imaju šugu.I nemože se šuga,ušljivost i paušljivost vidjet po ''bubama'',to je moguće jedino mikroskopom u uzorku dlake ili vune..

abrkili- Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

Pozdrv svima! Ja sam novi na forumu i uključio sam se da i ja komentiram ovo ispadanje vune. Mislim isto da bi ih trebalo pocijepiti,ali i poraditi na "kvalitetnijoj " hrani tj. dodati ovisan u hranu i sijena po volji bez obzira na pašu! 
medo&jacki- Broj postova: 3
God: 40
Registriran: 06.06.2010
0
ma ne bi se složio da trebaju imati sijena po volji bez obzira na pašu!Desi se da ga toliko raspu,pojedu lisnatu masu,a ostalo neće,jer su site od paše.A ako je paša dobra,eventualno 100 gr koncentrata po ovci prije izgona na pašu i to je ok.

abrkili- Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

abrkili je napisao/la:ma ne bi se složio da trebaju imati sijena po volji bez obzira na pašu!Desi se da ga toliko raspu,pojedu lisnatu masu,a ostalo neće,jer su site od paše.A ako je paša dobra,eventualno 100 gr koncentrata po ovci prije izgona na pašu i to je ok.
Je u pravu si za rasipanje sijena ali ja prakticiram da ih u farmi za noć čekaju pune šarage sijena iako većina ovčara to ne prakticira u ljetnom periodu!
medo&jacki- Broj postova: 3
God: 40
Registriran: 06.06.2010
0
Stranica 20 / 35. •
1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 27 ... 35 
Stranica 20 / 35.