Pasmine goveda i njihova klasifikacija

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Pasmine goveda i njihova klasifikacija

Postaj by brundalo on 11/1/2009, 20:44

Hrvatske pasmine goveda, inozemne pasmine goveda u Hrvatskoj. Vi koji se bavite govedarstvom posaljite sve materijale ili njihove naslove pa cemo ih postavit, buduci da ja o kravama neznan nista. Materijal ce biti klasificiran kao i u ovcarstvu i kozarstvu

brundalo

Broj postova: 448
God: 52
Registriran: 19.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Re: Pasmine goveda i njihova klasifikacija

Postaj by Baki Mak on 20/6/2010, 12:29

Dali ima neko ko ima vakvu pasminu goveda ( Herens ili Eringer)
i dali neko zna kako mogu da nabavim 10tak krava

[You must be registered and logged in to see this link.]

Baki Mak

Broj postova: 81
God: 29
Zanimanje: govedarstvo
Registriran: 21.06.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by tine on 20/6/2010, 22:13

Baki, pitanje i nije baš za tu temu.

A zašto tražiš neku uvoznu pasminu?

Ja na znam tvoje uslove i mogućnosti, a ako si negdje u prosjeku, onda ti mogu da kažem, da nemoj grlom u jagode.
Najvjerovatnije nemaš nekog vrhunskog iskustva i znanja o odgoju. Zbog toga bi se lako desilo, kako bi pare za kupovinu bacio i dobio ili lošu stoku, ili bi napravio nešto pogrešno.

Mislim, kako ima i u tvom kraju za kupit stoke za pametne pare, pa si napravi stado, uči na njemu i od njega pametnim izborom bikova i selekcijom nešto napravi. Kad si siguran, da možeš održat stabilno stanje, uključujući i smještaj i ratarski dio posla na opskrbi s dovoljno kvalitetne hrane, onda možeš i u kupovinu.
A kad dođeš do toga, možda i ne bude potrebe po kupnji neke priplodne stoke, jer tad ćeš imat znanje i da sam sebi uzgojiš junice.

tine

Broj postova: 280
Registriran: 17.03.2008
Like 3

→→→: http://www.agrotine.eu

http://www.agrotine.eu

[Vrh] Go down

Postaj by Baki Mak on 21/6/2010, 13:59

Pa imam ja 5 krave brown swiss i jedna krizanac podolsko - simentalac.Prosek po grlo 5.000 l mleko
Ali problem mi je prodaja mleka i proizvodnja kvalitetnu hranu za proizvodnje mleka
Ovi Eringer nemoras muziti a ni posebno hraniti princip je jedna krava - jedno tele koje netreba neki posebni uslovi kreta se sa kravom do godinu dana i prodas ga.

Baki Mak

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by tine on 21/6/2010, 15:57

Pa to možeš s svakom kravom. Što jeftinija, toliko bolje i koristiš seme od neke od tovnih pasmi.

tine

Broj postova: 280
Registriran: 17.03.2008
Like 3

→→→: http://www.agrotine.eu

http://www.agrotine.eu

[Vrh] Go down

Postaj by kiwi on 15/7/2010, 12:17

Jedan uzgajivac u Bosni ima specijalno farmu Eringera. Pogledaj ovo: [You must be registered and logged in to see this link.]

Imas i tovje makednosku pejsemu Zajdi Zajdi!!!!

Baki Mak je napisao/la:Pa imam ja 5 krave brown swiss i jedna krizanac podolsko - simentalac.Prosek po grlo 5.000 l mleko
Ali problem mi je prodaja mleka i proizvodnja kvalitetnu hranu za proizvodnje mleka
Ovi Eringer nemoras muziti a ni posebno hraniti princip je jedna krava - jedno tele koje netreba neki posebni uslovi kreta se sa kravom do godinu dana i prodas ga.

kiwi

Broj postova: 19
Registriran: 23.03.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by kiwi on 15/7/2010, 12:32

Na you tube utipkaj Eringer u Bosni

kiwi je napisao/la:Jedan uzgajivac u Bosni ima specijalno farmu Eringera. Pogledaj ovo: [You must be registered and logged in to see this link.]

Baki Mak je napisao/la:Pa imam ja 5 krave brown swiss i jedna krizanac podolsko - simentalac.Prosek po grlo 5.000 l mleko

kiwi

Broj postova: 19
Registriran: 23.03.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Baki Mak on 16/7/2010, 23:29

[quote="kiwi"]Jedan uzgajivac u Bosni ima specijalno farmu Eringera. Pogledaj ovo: [You must be registered and logged in to see this link.]

Hvala druze sad znam da nisam jedini Balkanac ko voli Eringer

Vi se Bosanci malo hvalite da ste najbolji pevaci sveta a onda pokradili ste tek tuk po nesto nase
ovo je originalni prvi audio zapis pesme Zajdi, zajdi jasno sonce
[You must be registered and logged in to see this link.]
peva maestralni Aleksandar Sarievski Bog da mu dusu oprosti

Baki Mak

Like 0

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics