Pasmine goveda i njihova klasifikacija
Stranica 1 / 1. • Share •
Pasmine goveda i njihova klasifikacija
Hrvatske pasmine goveda, inozemne pasmine goveda u Hrvatskoj. Vi koji se bavite govedarstvom posaljite sve materijale ili njihove naslove pa cemo ih postavit, buduci da ja o kravama neznan nista. Materijal ce biti klasificiran kao i u ovcarstvu i kozarstvu

brundalo- Broj postova: 448
God: 52
Registriran: 19.03.2008
0
Re: Pasmine goveda i njihova klasifikacija
Dali ima neko ko ima vakvu pasminu goveda ( Herens ili Eringer)
i dali neko zna kako mogu da nabavim 10tak krava
[You must be registered and logged in to see this link.]
i dali neko zna kako mogu da nabavim 10tak krava

Baki Mak- Broj postova: 81
God: 29
Zanimanje: govedarstvo
Registriran: 21.06.2009
0
Baki, pitanje i nije baš za tu temu.
A zašto tražiš neku uvoznu pasminu?
Ja na znam tvoje uslove i mogućnosti, a ako si negdje u prosjeku, onda ti mogu da kažem, da nemoj grlom u jagode.
Najvjerovatnije nemaš nekog vrhunskog iskustva i znanja o odgoju. Zbog toga bi se lako desilo, kako bi pare za kupovinu bacio i dobio ili lošu stoku, ili bi napravio nešto pogrešno.
Mislim, kako ima i u tvom kraju za kupit stoke za pametne pare, pa si napravi stado, uči na njemu i od njega pametnim izborom bikova i selekcijom nešto napravi. Kad si siguran, da možeš održat stabilno stanje, uključujući i smještaj i ratarski dio posla na opskrbi s dovoljno kvalitetne hrane, onda možeš i u kupovinu.
A kad dođeš do toga, možda i ne bude potrebe po kupnji neke priplodne stoke, jer tad ćeš imat znanje i da sam sebi uzgojiš junice.
A zašto tražiš neku uvoznu pasminu?
Ja na znam tvoje uslove i mogućnosti, a ako si negdje u prosjeku, onda ti mogu da kažem, da nemoj grlom u jagode.
Najvjerovatnije nemaš nekog vrhunskog iskustva i znanja o odgoju. Zbog toga bi se lako desilo, kako bi pare za kupovinu bacio i dobio ili lošu stoku, ili bi napravio nešto pogrešno.
Mislim, kako ima i u tvom kraju za kupit stoke za pametne pare, pa si napravi stado, uči na njemu i od njega pametnim izborom bikova i selekcijom nešto napravi. Kad si siguran, da možeš održat stabilno stanje, uključujući i smještaj i ratarski dio posla na opskrbi s dovoljno kvalitetne hrane, onda možeš i u kupovinu.
A kad dođeš do toga, možda i ne bude potrebe po kupnji neke priplodne stoke, jer tad ćeš imat znanje i da sam sebi uzgojiš junice.

tine- Broj postova: 280
Registriran: 17.03.2008
3
→→→: http://www.agrotine.eu -

Pa imam ja 5 krave brown swiss i jedna krizanac podolsko - simentalac.Prosek po grlo 5.000 l mleko
Ali problem mi je prodaja mleka i proizvodnja kvalitetnu hranu za proizvodnje mleka
Ovi Eringer nemoras muziti a ni posebno hraniti princip je jedna krava - jedno tele koje netreba neki posebni uslovi kreta se sa kravom do godinu dana i prodas ga.
Ali problem mi je prodaja mleka i proizvodnja kvalitetnu hranu za proizvodnje mleka
Ovi Eringer nemoras muziti a ni posebno hraniti princip je jedna krava - jedno tele koje netreba neki posebni uslovi kreta se sa kravom do godinu dana i prodas ga.

0
Pa to možeš s svakom kravom. Što jeftinija, toliko bolje i koristiš seme od neke od tovnih pasmi.

tine- Broj postova: 280
Registriran: 17.03.2008
3
→→→: http://www.agrotine.eu -

Jedan uzgajivac u Bosni ima specijalno farmu Eringera. Pogledaj ovo: [You must be registered and logged in to see this link.]
Imas i tovje makednosku pejsemu Zajdi Zajdi!!!!
Baki Mak je napisao/la:Pa imam ja 5 krave brown swiss i jedna krizanac podolsko - simentalac.Prosek po grlo 5.000 l mleko
kiwi- Broj postova: 19
Registriran: 23.03.2009
0
Na you tube utipkaj Eringer u Bosni
kiwi je napisao/la:Jedan uzgajivac u Bosni ima specijalno farmu Eringera. Pogledaj ovo: [You must be registered and logged in to see this link.]
Imas i tovje makednosku pejsemu Zajdi Zajdi!!!!Baki Mak je napisao/la:Pa imam ja 5 krave brown swiss i jedna krizanac podolsko - simentalac.Prosek po grlo 5.000 l mleko
kiwi- Broj postova: 19
Registriran: 23.03.2009
0
[quote="kiwi"]Jedan uzgajivac u Bosni ima specijalno farmu Eringera. Pogledaj ovo: [You must be registered and logged in to see this link.]
Hvala druze sad znam da nisam jedini Balkanac ko voli Eringer
Vi se Bosanci malo hvalite da ste najbolji pevaci sveta a onda pokradili ste tek tuk po nesto nase
ovo je originalni prvi audio zapis pesme Zajdi, zajdi jasno sonce
peva maestralni Aleksandar Sarievski Bog da mu dusu oprosti
Hvala druze sad znam da nisam jedini Balkanac ko voli Eringer
Vi se Bosanci malo hvalite da ste najbolji pevaci sveta a onda pokradili ste tek tuk po nesto nase
ovo je originalni prvi audio zapis pesme Zajdi, zajdi jasno sonce
peva maestralni Aleksandar Sarievski Bog da mu dusu oprosti

0
Similar topics» Pasmine goveda i njihova klasifikacija
» KLASIFIKACIJA ČEŠLJUGARA
» Na prodaju pas pasmine kavalir
» Pasmine svinja i njihove klasifikacije