Mjere i postupci zaštite zdravlja ovaca
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: Mjere i postupci zaštite zdravlja ovaca
lle de france je napisao/la:evo sajta pogledaj [You must be registered and logged in to see this link.]
KRONI 611 SELENOVIT PLUS flasica 250 ml
Za vraga kad neznan ni njemacki ni francuski haha ha he

brundalo- Broj postova: 448
God: 52
Registriran: 19.03.2008
0
Svi vitamini, minerali mogu se davati putem hrane ili preko usta i promenjuje se kod velikih stada, zbog prakticnosti, tzv "drencovanje".
Efikasnije ih je dati putem injekcije, jer je bolje, brze i sigurnije delovanje.
Efikasnije ih je dati putem injekcije, jer je bolje, brze i sigurnije delovanje.
vla- Broj postova: 14
Registriran: 06.01.2009
0
jel smeju ovce da se tretiraju kad su sjagnjene dali valja da se daju vitamini sad kad su se ojagnjile ovce posto jagnjici doje?

lle de france- Broj postova: 30
God: 32
Registriran: 15.02.2009
0
ako ćeš im dati samo vitamine,onda bolje pred janjenje,ali nisi ništa krivo napravio ako im daš i poslije janjenja.. ali ne zaboravi i janjcima drugi dan po janjenju dat vitamine..

abrkili- Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

ja dajem jagnjicima posle par sati selenovit spricam dvaput usta doneto iz svajcarske za sad je super odma su jagnjici zivahniji i posle mesec dana opet se daje tako je upustvo ubacicu sliku tog leka samo da provalim kako se ubaciva posto meni pola ne otvori kosto je dato objasnjenje

0
[You must be registered and logged in to see this image.]
vitamini selenovit plus
vitamini selenovit plus

0
bok.ovak,primjetio.sam.dok se ovce okote da nekima ispada vuna.kaj da radim,inaće su čiste.drzi ih uredno.štala čista,prozračna.pozdrav
AlanSli- Broj postova: 2
Registriran: 18.03.2010
0
AlanSli je napisao/la:bok.ovak,primjetio.sam.dok se ovce okote da nekima ispada vuna.kaj da radim,inaće su čiste.
znam da ispada vuna ovcama koje nisu šišane, vjerujem da su ove imale friziranje lani?

diabolik- Broj postova: 53
God: 46
Zanimanje: sviram, najradije svatove
Registriran: 13.11.2008
0
dešava se i meni.najvjerojatnije ovce imaju deficit minerala ili bjelančevina u hrani,pa se to tako odražava.i imam ovaca kojima vuna ispada redovno svake zime nakon janjenja a opet ima onih kojima nikad ne ispadne ni niti vune.sve ovisi od prilagođenosti organizma pojedine ovce i o zalihama koje si je ona stvorila u prve dvije trećine bređosti,odnosno prije parenja.
osim neke avitaminoze ili manjka bjelančevina uzrok može biti i napad parazita,u prvom redu metilja,koji u svom putu od crijeva do žučovoda buše tkivo jetre i time ju oštećuju(a jetra je organ koji sintetitizira većinu bjelančevina u organizmu)pa jednostavno najprije dolazi do ispadanja vune.
I ako se ne primijete nikakvi eritemi kože(crvenila) i učestala češanja i grizenja vune kod jedinki treba isključiti šugu,a posvetiti se hranidbi ovaca,redovno davati vitamine i pojačat bjelančevine u hrani,pogotovo nakon janjenja.
osim neke avitaminoze ili manjka bjelančevina uzrok može biti i napad parazita,u prvom redu metilja,koji u svom putu od crijeva do žučovoda buše tkivo jetre i time ju oštećuju(a jetra je organ koji sintetitizira većinu bjelančevina u organizmu)pa jednostavno najprije dolazi do ispadanja vune.
I ako se ne primijete nikakvi eritemi kože(crvenila) i učestala češanja i grizenja vune kod jedinki treba isključiti šugu,a posvetiti se hranidbi ovaca,redovno davati vitamine i pojačat bjelančevine u hrani,pogotovo nakon janjenja.

abrkili- Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

Stranica 2 / 2. •
1, 2
Similar topics» Čuvanje zdravlja konja
» Zašto ovčarski psi tako vješto upravljaju krdima ovaca ?
» Mjere i postupci zaštite zdravlja ovaca
» LUCERNA U ISHRANI OVACA I KOZA
» Suffolk pasmina ovaca
» Zašto ovčarski psi tako vješto upravljaju krdima ovaca ?
» Mjere i postupci zaštite zdravlja ovaca
» LUCERNA U ISHRANI OVACA I KOZA
» Suffolk pasmina ovaca
Stranica 2 / 2.