Reprodukcija ovaca

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Reprodukcija ovaca

Postaj by brundalo on 11/1/2009, 19:48

Spolna zrelost - pubertet, priprema ovaca za pripust, priprema ovnova za pripust, korištenje ovna u rasplodu, spolni ciklus i otkrivanje estrusa

brundalo

Broj postova: 448
God: 53
Registriran: 19.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Re: Reprodukcija ovaca

Postaj by diabolik on 13/1/2009, 12:25

ja samo pokušavam postaviti sliku svojih janjaca, kao što sam i obećao, ali mi baš i ne ide

[You must be registered and logged in to see this image.]

hm, sad se nešto desilo, ako vidite janjce koji se bore sa hladnoćom koja vlada ovih dana (i bez nestašice ruskog plina), to je to.

nisam baš zadovoljan sa slikom, ispala mi je premala, ali svaki je početak težak. Kako je tek janjcima sa slike?

Zadnja promjena: diabolik; 13/1/2009, 12:26; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : dopuna)

diabolik

Broj postova: 53
God: 46
Zanimanje: sviram, najradije svatove
Registriran: 13.11.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by branko on 14/1/2009, 22:18

diabolik je napisao/la:ja samo pokušavam postaviti sliku svojih janjaca, kao što sam i obećao, ali mi baš i ne ide
hm, sad se nešto desilo, ako vidite janjce koji se bore sa hladnoćom koja vlada ovih dana (i bez nestašice ruskog plina), to je to.
nisam baš zadovoljan sa slikom, ispala mi je premala, ali svaki je početak težak. Kako je tek janjcima sa slike?

i dobro da je takva jer direktno se postavljaju slike samo do rezolucije 800X600 visoe o postavljanju slika

[You must be registered and logged in to see this link.]

branko
Admin
Admin

Broj postova: 2548
God: 43
Lokacija: Lunjkovec (VZ zupanija) al sam podravec a ne zagorec NHF
Registriran: 09.03.2008
Like 17

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 4/2/2009, 12:00

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.] Barba brundalo s obzirom da su moji kravari u zadnje vrijeme ne aktivni na temama oko krava, koristim priliku da ti zadam još jedan zadatak da objasniš našim članovima kakva je ovo sprava, supruga kad se naljuti na mene zna zaprjetiti sa ovom stvarčicom Very Happy I kad je vidim reagiram ovako nekako affraid

O.P.G.KOVAČ

Broj postova: 991
God: 39
Registriran: 04.10.2008
Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 4/2/2009, 14:12

to je nesto ruzno Smile

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by diabolik on 4/2/2009, 15:31

Dobro je dok samo prijeti.

Kad smo već u temi "reprodukcija ovaca", zanima me kolika je cijena janjaca kod vas. Ja sam imao dva jesenska janjca, preko 30 kg, prodao sam po 22 kn/kg sa klanjem, zanima me kakva je cijena drugdje i imate li uopće janjaca. Ja doduše novce još nisam dobio, ali kolege su u pitanju pa ne brinem.

Zadnja promjena: diabolik; 4/2/2009, 15:34; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : dopuna)

diabolik

Broj postova: 53
God: 46
Zanimanje: sviram, najradije svatove
Registriran: 13.11.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 4/2/2009, 18:00

isto tako diaboliče,30 i više kg po 22 kn,a 25-30 kg 24,a manji od 25 po 26 i ne dam više jeftinije da netko bleči...Jedino ako će uzet 20 komada odjednom,može dobit 1kn jeftinije,ali i o tom bi se dalo raspraviti..U ovom divljanju cijena repromaterijala za očekivati je da divljaju i cijene hrane,zar ne?

abrkili

Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 12

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by brundalo on 4/2/2009, 19:54

O.P.G.KOVAČ je napisao/la:[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.] Barba brundalo s obzirom da su moji kravari u zadnje vrijeme ne aktivni na temama oko krava, koristim priliku da ti zadam još jedan zadatak da objasniš našim članovima kakva je ovo sprava, supruga kad se naljuti na mene zna zaprjetiti sa ovom stvarčicom Very Happy I kad je vidim reagiram ovako nekako affraid

Ja mislim da bi ti svoju bolju polovicu triba dobro slusat kad ima takvo oruzje. Samo ja se pitam nesto drugo a to je sta ce ona kad sa tim klijestima ucini ono sta je naumila ha ha ha Smile .
Dobro salu na stranu. Radi se o Burdizzo klijestima koja sluze prilikom kastracije ovnova/jarceva. Kastracija se moze vrsit sa i bez anestezije i nema krvi. Jednostavno se presijeku sjemenovodi i krvne zile iznutra i stvar rijesena. Kako se to radi evo van slika..... Znaci prvo jedna pa druga polovica i to je to. Ja radio nedavno.....

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] alt="" />

brundalo

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by lle de france on 15/2/2009, 01:46

Pozdrav svima

Drzimo ovce lle de franc

lle de france

Broj postova: 30
God: 32
Registriran: 15.02.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by brundalo on 15/2/2009, 12:31

lle de france je napisao/la:Pozdrav svima

Drzimo ovce lle de franc

Dobro dosao na forum...lipi ti je taj box. ajde malo predstavi svoje stado. Koliko?, janjenja, problemi uzgoja, ishrane itd itd

brundalo

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by lle de france on 15/2/2009, 21:31

[You must be registered and logged in to see this image.]

Drzimo oko 50 ovaca domace i lle de franc sorte pretezno je lle de franc sorta sad se jagnje..domacu ovcu ukrsto sam sa lle de franc ovnom a te jagnjice pari ovan TEXEL idem na sto brzi priras da imamo za klanje.
A lle de franc drzimo u cistoj sorti imamo dobra 3 ovna dva su stari gve godine a jedan godinu dana sad je kupljno dva muska jagnjeta za dva meseca treba da doteram strogo vodimo racuna o srodstvu i krvi.

pozdrav

lle de france

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 15/2/2009, 22:53

a domaće ovce su?pramenka?

abrkili

Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 12

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by brundalo on 15/2/2009, 23:31

lle de france je napisao/la:

Drzimo oko 50 ovaca domace i lle de franc sorte pretezno je lle de franc sorta sad se jagnje..domacu ovcu ukrsto sam sa lle de franc ovnom a te jagnjice pari ovan TEXEL idem na sto brzi priras da imamo za klanje.
A lle de franc drzimo u cistoj sorti imamo dobra 3 ovna dva su stari gve godine a jedan godinu dana sad je kupljno dva muska jagnjeta za dva meseca treba da doteram strogo vodimo racuna o srodstvu i krvi.

pozdrav

Ajde reci di si uzima ovnice i po kojoj cijeni ako se moze znati?

brundalo

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by lle de france on 15/2/2009, 23:35

cena lle de france jagnica krece se oko 150 evra
a ovnic texel je placen 400 evra ima pedigre

lle de france

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by brundalo on 15/2/2009, 23:43

lle de france je napisao/la:cena lle de france jagnica krece se oko 150 evra
a ovnic texel je placen 400 evra ima pedigre

e to mi se svidja to sa pedigreom.....maticno stado..dobar uzgoj..kontrolirano sve tako bi tribali svi mi ovcari/kozari radit Smile Smile
samo reci gdje si ih kupova u Srbiji ili je to uvoz.....

brundalo

Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics