Pasmine ovaca i njihove klasifikacije
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: Pasmine ovaca i njihove klasifikacije
bekina je napisao/la:Nemam ovce,pašnjak je s ilovačom i dobrom travom nije velik(cca za 20 ovca),želim visokoplodne ovce(da jagnje 2 puta godišnje 1-3 janjeta),kvalitetnog mesa,nemlječne,ovce bezrožne,ovnovi rogati,oskudna(mala)ispaša ali puno sjena i zobi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odakle ti onda ideja da krizas rapske ovce sa jednom pasminom kao solcavska...to mozes dobit od bilo koje mesne pasmine.... rapska je sitna i pokvarit ce ti slovenku

brundalo- Broj postova: 448
God: 53
Registriran: 19.03.2008
0
A jel postoj takva pasmina ovo sve što sam nabrojala

bekina- Broj postova: 15
God: 75
Zanimanje: Umirovljena
Registriran: 22.02.2009
0
pa to je slovenka...
bez uvrede,ali ti bi izgleda nešta šta bi jako dobro raslo samo od sijena i zobi.pojam ''puno'' sijena ništa ne znači,tek kvalitetno sijeno nešto znači.
i nije mi jasno zašto hoćeš rogate ovnove??
bez uvrede,ali ti bi izgleda nešta šta bi jako dobro raslo samo od sijena i zobi.pojam ''puno'' sijena ništa ne znači,tek kvalitetno sijeno nešto znači.
i nije mi jasno zašto hoćeš rogate ovnove??

abrkili- Broj postova: 1376
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
11
→→→: VIŠE -

bekina je napisao/la:A jel postoj takva pasmina ovo sve što sam nabrojala![]()
![]()
ajde ti nama lipo reci sta ti uopce znas o ovcama osim da daju janjad i da bleje
a onda cemo ti pomoc koliko god mozemo. Za pocetak koliki je taj tvoj pasnjak...ima li snijega tamo itd itd 
brundalo- Broj postova: 448
God: 53
Registriran: 19.03.2008
0
bekina je napisao/la:Htjela bi visoko plodnu,mesnatu ovcu koja može bit na oskudnoj ispaši(ali ima dosta sjena i zobi).A kako brundalo kaže da li bi bilo bolje da su ovce Rapske a ovan Jezersko-Solčavski![]()
![]()
Molim pomoć
![]()
![]()
Zdravo "bekina"
Vidim da ti je lokacija Turopolje.Po meni nema smisla u taj kraj,to područje,stavljat rapsku ovcu. Kao što kaže abrkili
tvojim zahtjevima bi udovoljila slovenka,ona je plodna ovca i relativno mesnata. Ova hranidba što ti kažeš može da je zadovolji
ali moraš da dodaš kukuruz,tj. energiju i neke vitamine,ali bez kukuruza teško da bi bilo dobro,odnosno pala bi plodnost i opće
stanje životinje bi se narušilo. E sad,ako bi htjela mesnatije ovce(wirtemberg,ile de france...) moraš da imaš pravu hranidbu sa koncentratima, jer to su rase ovaca za intenzivnu proizvodnju,a u ekstenzivnim uvjetima stradavaju. Dobar izbor za tvoje uvjete
bi bila romanovska ili pramenka,a kažem uz male korekcije može slovenka,to ti je kao npr: čim je bolji auto i troškovi servisa,održavanja,
registracije su sve veći i veći i kontra.
Al kažem ove dalmatinske sojeve pramenke nema smisla niti potrebe forsirat u kontinentalnom dijelu,kod mene je jedan tip pokušo nešto
sa istarskom ovcom i bez ikakvih uspjeha,ipak ovdje su uvjeti puno drugačiji,što se tiče i klime i prehrane...
Nabavi si najprije par(4-5) ovaca i vidjet ćeš iz prve ruke šta ćeš dalje,mi ti možemo lupat koje šta i glumit velike stručnjake,a daleko
smo od toga,a kad probaš sama sve će doć na svoje mjesto,pitaj i ljude iz blizine,susjede,koji imaju ovce,kakva su iskustva
i koje ovce imaju.
U SVAKOM SLUČAJU SRETNO U TOM POSLU,ILI HOBIJU
NICOLAS- Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
0
Zanima me da li u Hrvatskoj postoji neki uzgajivač čistokrvnih Ile de France ovaca.
Da li uopće ima koje matično stado, gdje se može naći čistokrvni Ile de France.
Za ove pasmine kao Virtemberg,romanovska,slovenka nema problema,ali za ovo
me zanima da li moramo ići na uvoz ili se može nešto kvalitetno naći i u Hrvatskoj?
I ako neko zna po kojoj cijeni bi išle šilježice ili ženski janjci?
Da li uopće ima koje matično stado, gdje se može naći čistokrvni Ile de France.
Za ove pasmine kao Virtemberg,romanovska,slovenka nema problema,ali za ovo
me zanima da li moramo ići na uvoz ili se može nešto kvalitetno naći i u Hrvatskoj?
I ako neko zna po kojoj cijeni bi išle šilježice ili ženski janjci?
marinko- Broj postova: 37
Registriran: 22.03.2008
0
to bi trebao provjeriti u selekcijskoj službi..ja ne znam ni za jednog,doduše nisam se ni raspitivao.

abrkili- Broj postova: 1376
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
11
→→→: VIŠE -

Druze `abrikili`dali su ti ovnovi zajedno sa ovcama dok se jagnje dali ih odvajas dok doje jagnjici?koi procenat plodnosti ima slovenka ovca?
mogo bi nesto jagnjica cistih da nabavim pa me interesuje sve o slovenki ovci kad je najbolje da se pusta prvi pripust pod ovna?
mogo bi nesto jagnjica cistih da nabavim pa me interesuje sve o slovenki ovci kad je najbolje da se pusta prvi pripust pod ovna?

lle de france- Broj postova: 30
God: 32
Registriran: 15.02.2009
0
Ljudi evo prijatelj mi dosao prije podne navalio ovce prodati svaka mu se sami od 50 dosad mu se 30 osamilo a toliko se i objenilo.To su nenakve pramenke ustvari svasta i nista cisto lijepe ovce na oko janjad krupna ali jedno samo u leglu pa hoce sve posto-poto prodati ili savijet dobar.Ja mu kazem ubaci romanovca i ostavi mlade od njega pa ces vidjeti rezultat.Kaze prosle godine se samo 4 obliznile i sve cetvero bliznadi krepalo pa su ostale samcad koliko ovaca toliko janjaca.
ZOKI- Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
0
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Similar topics» Pasmine svinja i njihove klasifikacije
» Pasmine koza i njihove klasifikacije
» Suffolk pasmina ovaca
» ovčarstvo
» Prodajem ovce pasmine cigaje !
» Pasmine koza i njihove klasifikacije
» Suffolk pasmina ovaca