Kupovina zemlje
Stranica 1 / 7. • Share •
Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Kupovina zemlje
Ovako: namjeravam sa susjedima zamijeniti/prodati/dokupiti nešto zemlje, znači po ugovorima KUPUJEM i prodajem, da si povećamo komade svi koji su u tom krugu, pa imam par pitanja:
- Mogu li to kao i do sad (obzirom na novi zakon), znači kupoprodajni ugovor -> bilježnik -> porezna uprava -> gruntovnica ili trebam čekati agenciju koja ne postoji?
- Kaj treba napisati u ugovoru i kaj skupiti od papira da imam pravo na povrat dijela kapitalnih ulaganja na ime kupovine te zemlje?
Nositelj gospodarstva u Upisniku sam ja, no nemamo registriran OPG i nismo (još, razmišljam) u sustavu PDV-a.
Hvala!
- Mogu li to kao i do sad (obzirom na novi zakon), znači kupoprodajni ugovor -> bilježnik -> porezna uprava -> gruntovnica ili trebam čekati agenciju koja ne postoji?
- Kaj treba napisati u ugovoru i kaj skupiti od papira da imam pravo na povrat dijela kapitalnih ulaganja na ime kupovine te zemlje?
Nositelj gospodarstva u Upisniku sam ja, no nemamo registriran OPG i nismo (još, razmišljam) u sustavu PDV-a.
Hvala!
Zvonimir- Broj postova: 2184
God: 47
Registriran: 14.03.2008
5
→→→: VIŠE
Re: Kupovina zemlje
Ja mislim da dok agencija ne pocne raditi to mozete napraviti po starim pravilima. Trebalo bi detaljnije iscitati zakon.
As far as I know
ne treba nista posebno pisati u ugovoru. Kupis zemlju i kad se upises i platis porez to predajes sa zahtjevom za kapitalna. Eventualno mozes u upsinik dodati te komade zemlje sto ces ionako morati napraviti za poticaje.
Ako jos mogu kako pomoci
zato postoje mobiteli 
As far as I know
Ako jos mogu kako pomoci

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
Dečki pazite sad ovo: stanje kod mene, imam štalu širine 6,5 metara ,nasuprot štale je stanbeni obijekat , u produžetku štale je moja zemlja nekih 3 dunuma , a u produžetku moga stanbenog obijetka je površina od tri dunuma koja je na bratu od moga pokojnoga dide koja se jasno naslanja na površinu koju ja koristim , Možete misliti koje su to pizdarije kad pokušaš da riješiš tu zavrzlamu da bih okrupnijo svoje gospodarstvo 
O.P.G. Kovač- Broj postova: 155
Registriran: 16.08.2008
1
Pa ako ti didiv brat ili njegovi nasljednici zele prodati tu zemlju nebi trebalo biti problema, a ako ne zele onda jedino mozes do fotografa ...

2
Upravo tako na samom početku sve je bilo ok sad kad sam se proširio i stao pod navodnicima na noge sad je problem .Smiljan je napisao/la:Pa ako ti didiv brat ili njegovi nasljednici zele prodati tu zemlju nebi trebalo biti problema, a ako ne zele onda jedino mozes do fotografa ...
1
Dali barem oni obradjuju tu zemlju? Jer vjerujem da te srce boli ako je ne obradjuju .....

2
neobrađuju ,i jasno da me boli ,zanimljiva je to situacija da bih došli na svoju parcelu moraju proći ispred moga stanbenog objekta ,dakle mojim prilaznim putem do kuće ,eto tako su dijelili zemlju moji preci nekom čudnom logikom .Smiljan je napisao/la:Dali barem oni obradjuju tu zemlju? Jer vjerujem da te srce boli ako je ne obradjuju .....

1
logika svakom popola

2
Uredu je logika pola pola ali zašto unakrsna dijobaSmiljan je napisao/la:logika svakom popola
1
A cuj
tko ce ga znati zasto se neki kvadratni metar nekome vise svidio 

2
Neće me san pa da nešto napišem .
Danas orem i pričam sa kolegom koji živi malo istočnije od mene i dotaknemo se teme o kupovini zemljišta . Kaže mi da je neki dan kupio tri jutra zemlje za 70.000 kn ?!? ( ili !?! )
Pa ljudi moji nije li to previše love ?
Stavim sebe u istu poziciju i recimo da mi po jutru ostane 1000 kn čiste zarade ( što je dobar rezultat ! ) koliko godina mi treba samo da povratim do jučerašnjih 70.000 kn u mojem džepu ? Možda krivo računam ili krivo gledam na cijelu stvar ali kupovina polj. zemljišta po takvim cijenama je ludost .
Žao mi nekako tih njegovih 70.000 kn ... bolje da je meni dao [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Danas orem i pričam sa kolegom koji živi malo istočnije od mene i dotaknemo se teme o kupovini zemljišta . Kaže mi da je neki dan kupio tri jutra zemlje za 70.000 kn ?!? ( ili !?! )
Pa ljudi moji nije li to previše love ?
Stavim sebe u istu poziciju i recimo da mi po jutru ostane 1000 kn čiste zarade ( što je dobar rezultat ! ) koliko godina mi treba samo da povratim do jučerašnjih 70.000 kn u mojem džepu ? Možda krivo računam ili krivo gledam na cijelu stvar ali kupovina polj. zemljišta po takvim cijenama je ludost .
Žao mi nekako tih njegovih 70.000 kn ... bolje da je meni dao [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
a što reči da se tu kod mene nešto manje od 1kj prodaje za približnu cijenu ova tri jutra, a zemlja čista pjeskulja.jest da je od glavne ceste udaljena svojih max 100m

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
kod mene je jutro 38 000kn!
ur45- Broj postova: 1290
God: 18
Registriran: 17.01.2009
-7
Koliko je kod vas najskuplje jutro ili hektar zemlje za koje je netko čuo ili ga platio ?
Zadnja promjena: pingo; 15/12/2009, 10:47; ukupno mijenjano 1 put.

pingo- Broj postova: 4920
1
4500e po jutru traže u ovom oglasu
,a da ne kažem da neznaju preračunavat u jutra...
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
matija- Broj postova: 466
0
Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Similar topics» Kupovina zemlje
» Kupovina preko interneta
» Plodovi zemlje (tv)
» Internet kupovina
» Koliko je dovoljno zemlje obrađivati da se može od nje živijeti.
» Kupovina preko interneta
» Plodovi zemlje (tv)
» Internet kupovina
» Koliko je dovoljno zemlje obrađivati da se može od nje živijeti.
Stranica 1 / 7.