Torpedo RX 120

Stranica 5 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Torpedo RX 120

Postaj by politicar on sub 29 svi 2010 - 23:15

upravo to,lose gorivo.....
15% vise trosi ,to sigurno mozda i vise od toga.

Tko ne voli rakiju?

“Ako svatko misli isto, to znači da nitko ne misli mnogo.”

politicar
Moderator
Moderator

Broj postova: 3164
God: 24
Registriran: 23.04.2009
Like 11

→→→: Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar http://www.opgsolin.com/

[Vrh] Go down

Postaj by worm on pon 6 vel 2012 - 14:44

Sta mislite o RX 120, treba mi veci traktor pa imam ponudu da menjam moju 90ku za 120ku. Na sta treba obratiti paznju kod RXa i kakvi su sa menjacima i prednjom vucom ? Da li je bolja TD 90 ili rx120 za odrzavanje i popravke ?

worm

Broj postova: 27
Zanimanje: student
Registriran: 30.03.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by JD4440 on pon 6 vel 2012 - 18:20

RX 120 se u getribi neš otšarafi pa zdrobi zupčanike, proizvođač getriba je propao, pa mislim da jedino direkt iz njemačke možeš djelove naručit. Mana mu je ta je*** getriba, ali mislim da je Zrine reko da se provjeravanjem ulja i da ulje mora bit na max.

JD4440

Broj postova: 1925
God: 15
Zanimanje: Škola i poljoprivreda
Registriran: 23.11.2010
Like 19

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t2581-zvonimir_h#76667

[Vrh] Go down

Postaj by zrine89 on pon 6 vel 2012 - 18:53

Jooj babo jedna molim te ne lupetaj gluposti. Ono što neznaš i nisi nikada vidio šuti...

worm je napisao/la:Sta mislite o RX 120, treba mi veci traktor pa imam ponudu da menjam moju 90ku za 120ku. Na sta treba obratiti paznju kod RXa i kakvi su sa menjacima i prednjom vucom ? Da li je bolja TD 90 ili rx120 za odrzavanje i popravke ?

Mana menjač i hidraulika. Često se raspusti snop zupčanika pa počne iskakati iz brzine. Prednja vuča je od Torpeda.
Dijelove za taj menjač nema nigdje za nabavit, jedino da ti radi po uzorku ali to je jako skup sport. I na vašem forumu je bilo mali milijun rasprava od rx-100 i rx-120...

Za popravak ti je 90-tka jednostavnija, a održavanje na rx-u je malo skuplji. Za dva filtera, jedan za gorivo a jedan uljni za menjač... Laughing

Zadnja promjena: zrine89; pon 6 vel 2012 - 19:26; ukupno mijenjano 3 put/a.

zrine89
Admin
Admin

Broj postova: 3677
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 48

→→→: O SEBI

[Vrh] Go down

Postaj by JD4440 on pon 6 vel 2012 - 19:10

zrine89 je napisao/la:

Jooj babo jedna molim te ne lupetaj gluposti. Ono što neznaš i nisi nikada vidio šuti...

wc wc

JD4440

Broj postova: 1925
God: 15
Zanimanje: Škola i poljoprivreda
Registriran: 23.11.2010
Like 19

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t2581-zvonimir_h#76667

[Vrh] Go down

Postaj by vedran_kc on uto 7 vel 2012 - 17:38

Upravo tako zrine, RX je preskup za popravak i održavanje, TD 90 ima manji učinak i manje može povući ali je puno jednostavniji. Jedino kad bi naletio na RX-a u izuzetno dobrom stanju, onda je RX bolji izbor.

vedran_kc

Broj postova: 1711
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Like 15

[Vrh] Go down

Postaj by politicar on uto 7 vel 2012 - 17:53

zrine89 je napisao/la:

worm je napisao/la:Sta mislite o RX 120, treba mi veci traktor pa imam ponudu da menjam moju 90ku za 120ku. Na sta treba obratiti paznju kod RXa i kakvi su sa menjacima i prednjom vucom ? Da li je bolja TD 90 ili rx120 za odrzavanje i popravke ?

Mana menjač i hidraulika. Često se raspusti snop zupčanika pa počne iskakati iz brzine. Prednja vuča je od Torpeda.
Dijelove za taj menjač nema nigdje za nabavit, jedino da ti radi po uzorku ali to je jako skup sport. I na vašem forumu je bilo mali milijun rasprava od rx-100 i rx-120...

Za popravak ti je 90-tka jednostavnija, a održavanje na rx-u je malo skuplji. Za dva filtera, jedan za gorivo a jedan uljni za menjač... Laughing

Kako se raspusti,i koji je ljek? Jel sinhro mjenjač?

Tko ne voli rakiju?

“Ako svatko misli isto, to znači da nitko ne misli mnogo.”

politicar
Moderator
Moderator

Broj postova: 3164
God: 24
Registriran: 23.04.2009
Like 11

→→→: Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar http://www.opgsolin.com/

[Vrh] Go down

Postaj by vedran_kc on uto 7 vel 2012 - 22:16

Imali su i DX-i tu bolest, imali smo jednog takvog, potroše se ležajevi na snopu, pa snop počne "šetati" i tako iskače iz brzina, pa bi povremeno trebalo dotezati snop. To dotezanje često izostane i iskakače iz brzina, zatim se oštete sinhroni i sve ostale što je vezano za ukapčanje brzina. Postoje priče da se matica sama raspusti ili se uništi navoj, pa su je neki zavarili itd, takve su priče, vjerojatno tu ima nešto. RX/DX ima pumpu u mjenjaču, koja podmazuje i dosta je osjetljiv mjenjač na ostajanje bez podmazivanja, npr rad bez ulja ili dugo držanje kvačila u vožnji (jer kad je stisnuto kvačilo pumpa ne podmazuje), ili šlepanje sa ugašenim motorom i sl.
Postoji kontrolna lampica ako mjenjač iz nekog razloga ostane bez podmazivanja, tako da se prekine s radom, pitanje je dali je to vozač vidio/znao.

vedran_kc

Like 15

[Vrh] Go down

Postaj by deutzpower on ned 25 oľu 2012 - 21:48

vedran_kc je napisao/la:Imali su i DX-i tu bolest, imali smo jednog takvog, potroše se ležajevi na snopu, pa snop počne "šetati" i tako iskače iz brzina, pa bi povremeno trebalo dotezati snop. To dotezanje često izostane i iskakače iz brzina, zatim se oštete sinhroni i sve ostale što je vezano za ukapčanje brzina. Postoje priče da se matica sama raspusti ili se uništi navoj, pa su je neki zavarili itd, takve su priče, vjerojatno tu ima nešto. RX/DX ima pumpu u mjenjaču, koja podmazuje i dosta je osjetljiv mjenjač na ostajanje bez podmazivanja, npr rad bez ulja ili dugo držanje kvačila u vožnji (jer kad je stisnuto kvačilo pumpa ne podmazuje), ili šlepanje sa ugašenim motorom i sl.
Postoji kontrolna lampica ako mjenjač iz nekog razloga ostane bez podmazivanja, tako da se prekine s radom, pitanje je dali je to vozač vidio/znao.

vedrane jel se to isto zna desit i na torpedu 4806 c (to se meni ne dešava, moj je ko mala beba spram tog torpeda)...pod opterećenjem iskače iz druge...znam da baš nije u vezi teme al da se nadobvežem na tvoj post

deutzpower

Broj postova: 183
God: 18
Zanimanje: 'poljoprivrednik'
Registriran: 29.05.2011
Like 6

[Vrh] Go down

Postaj by vedran_kc on ned 25 oľu 2012 - 22:19

Moguće a je i to što sam naveo, a može biti problem u zupčaniku, kanđi ili vilici, treba vidjet Smile

vedran_kc

Like 15

[Vrh] Go down

Stranica 5 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics