cijene mineralnih gnojiva

Stranica 7 / 14. Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: cijene mineralnih gnojiva

Postaj by Fidelito on 6/3/2010, 10:29

Kod takvih kupovina, količinski rabat je u granicama 1000 tona i više. Mislim da se više može uštedjeti pravovremenom kupovinom gnojiva, jer cijenik gonijva je uvijek sezonski, tko ima novce van sezone uštedi barem 10%. Takav posao treba organizirati i svi trebaju pravovremeno uplatiti ili netko treba uložiti svoj kapital. Osnovati udrugu tipa RCG ili RWA, uzeti članarinu, pružati servisi sušenja i skladištenja, nabave repromaterijala, goriva plasmana robe, vođenje papira, praktički servis poljoprivrednika. To se onda pretvara u profesionalnu karijeru iz koje svi članovi mogu imati velike koristi, ako je rukovodstvo radi otvoreno (transparentno), kompetentno, odgovorno i zna svoj posao.

Fidelito

Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by politicar on 11/3/2010, 12:09

Evo sad sam zvao carinu i tek na 5telefonskom broju sam dobio neke informacije.
Znaci zovem jedan broj,pa dobijem drugi i tako do 5.
Ugl nitko nezna jer se to slabo prakticira.
Sada trebam ponovno nazvati pa cu dobiti konkretnije informacije.
Dozvola za uvoz navodno treba za neka gnojiva a za neka ne.....
Pa i ako treba dozvola onda nebi bilo lose ju nabaviti?Ali naravno postupak je garant iskompliciran da se nikome neda zajebavati...

Tko ne voli rakiju?

“If you can’t fly then run, if you can’t run then walk, if you can’t walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.”

politicar
Moderator
Moderator

Broj postova: 3008
God: 24
Registriran: 23.04.2009
Like 5

→→→: Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar http://www.opgsolin.com/

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 11/3/2010, 13:31

Probaj pitatati špeditera, oni bi to morali znati. Ali pitaj onog špeditera koji će ti uvoziti, da ne bi kasnije bilo rekla-kazala. Najbolje pitati na konkretnoj carinarnici na kojoj ćeš cariniti, jer pravila jako zavise od lokalnih šerifa. A ako želiš biti 100% siguran i imati sve napismeno, postoji web site, pošalješ mail, i odgovore ti, najbolje sve napismeno. Imaju tamo i carinsku tarifu, ali ja se u njoj ne snlazim.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Fidelito

Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by politicar on 15/3/2010, 13:30

tona kana =1850 kn sa pdv-om,u Osijeku.
proizvođač:
LINZER NAC 27N
Konzentriert, rasch wirksam, überall einsetzbar - LINZER NAC ist das Leitprodukt, wenn es um Stickstoffdüngung geht. Beste Granulatqualität ermöglicht optimale Verteilung.
[You must be registered and logged in to see this link.]

Tko ne voli rakiju?

“If you can’t fly then run, if you can’t run then walk, if you can’t walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.”

politicar
Moderator
Moderator

Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by Saša on 15/3/2010, 16:30

Radije bi izdvojio 250,00/t više i kupio Petrokemijino gnojivo.

Saša

Broj postova: 1018
God: 28
Registriran: 22.11.2009
Like 21

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on 15/3/2010, 16:34

Saša je napisao/la:Radije bi izdvojio 250,00/t više i kupio Petrokemijino gnojivo.
s obzirom da nisam veliki potrošač umjetnog gnoiva u odnosu ratare ,ali bi isto volio više petrokemiju nego ove uvozne .Sad kod mene nema uopće petrokemijinog ,sve je uvozno Sad

O.P.G.KOVAČ

Broj postova: 895
God: 39
Registriran: 04.10.2008
Like 12

[Vrh] Go down

Postaj by anime on 15/3/2010, 16:59

Prošle godine smo donezli neke jumbo vreće od gnojiva kući za pšenicu. I kad smo vadili iznutra najlonske vreće da možemo pšenicu stavit unutra bilo je par kila ureje ja mislim (male bijele granule, malo krupnije i kockastije od naše uree), uglavnom gnojivo iz kine i bacimo to u virnicu uz halu i nakon par mjeseci još su granule stojale na istom mjestu, netaknute. Iako se baš nerazumijem u gnojivo i jasno mi je da se granule nemogu dokraja rastopit jel je dio samo nosivo sredstvo za kemiju al ovo je stajalo netaknuto par mjeseci na zemlji a padala je i kiša i sve.

Malo sam skrenuo s teme al opet, ima veze s gnojivom!

anime

Broj postova: 183
Registriran: 22.04.2009
Like 0

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/anime-t1283.htm

[Vrh] Go down

Postaj by Saša on 15/3/2010, 16:59

Svi znamo da hrvatski ratari i stočari proizvedu dovoljnu količinu kvalitetne hrane za prehraniti hrvatsko stanovništvo, ali ta naša kvalitetna hrana izvozi se u EU, a k nama se uvoze kojekakva sranja koja EU i svijet ne žele po niskim cijenama i na tome se zarađuje velika lova. Tako isto znamo da je Petrokemijino gnojivo jedno od kvalitetnijih u Europi, a i sami kupujemo uvozna sranja po nešto jeftinijoj cijeni.

Saša

Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by politicar on 15/3/2010, 19:49

Zasto bi bilo kvalitetnije od petrokemije a neko iz eu losije?
nebi se slozio....

Tko ne voli rakiju?

politicar
Moderator
Moderator

Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by Saša on 15/3/2010, 20:13

codexnox je napisao/la:Zasto bi bilo kvalitetnije od petrokemije a neko iz eu losije?
nebi se slozio....

to ja nisam izmislio nego pročitao istraživanje sada se više ne siječam kojeg agronomskog fakulteta i u istraživanju je pisalo da petrokemijina gnojiva u svom sastavu stvarno imaju ono što piše na vreči dok gotovo niti jedno uvozno nije bilo identično onome što piše na vreči. Uglavnom gnojiva su bila osjetno slabija od onoga što je pisalo na vreči i zbog toga su mogla biti jeftinija! U istraživanju su bila uvozna gnojiva koja se mogu kupiti u Hrvatskoj. Svi znamo da je uvozniku važan profit, a ne kvaliteta uvežene robe.

Saša

Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by politicar on 15/3/2010, 21:49

Da,ali koliko ja znam neide to bas tako...Odnosno to gnojivo koje sam postao je proizvedeno u Austriji,i sumnjam da ce oni sada slati u istom pakiranju slabije gnojivo u Hrvatsku.Nadam se da ce biti iste kvalitete,odnosno moralo bi.

Malo maybe offtopic,ali kada pogledas jako jako puno robe uvozimo i potrosaci slabo gledaju koje je nase,a u jos manje slucajeva tvrde da je nase kvalitetnije(ne u smislu svakog artikla).Ajmo to podjeliti na skupinu ljudi koji nisu u kontaktu sa poljoprivrednom,znaci potrosači radnička klasa.
A mi poljoprivrednici toliko cjenimo nas proizvod i toliko smo pametni i SIGURNI da je petrokemijino gnojivo kvalitetnije....Dok isto njihovo gnojivo mozes naci jeftinije u Sloveniji(i vjerojatno u drugim drzavama),sto govori da nase gnojivo i nije skuplje nego li to Austrisko.......

Tko ne voli rakiju?

politicar
Moderator
Moderator

Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON on 15/3/2010, 22:12

ne moze kan biti slabij ili losijii, on ima "jakost" po svojoj kemijskoj formuli a to je 27 % dusika i to je to...

zbeg cega je u nasem okruzenju gnojivi dista jeftinije tko zna, nekako slutim ipak da slobodne trgovine i protoka roba jos uvijek nema, i da drzava u dogovoru s dva tri najveca dobavljaca forsira upravo kutinu, a mi "mali poljoprivrednici" smo pravi tukci i ne znamo si sami uvesti... ( a mozda kad bi bi probali naisli bi na svakakve komplikacije pa bi odustali)...

sto se mene tice ove god ne pitam za kvalitetu, samo jedan je cimbenik, a to je cijena, i ne libim se da ove god ne uzmem ni zrna kutinskog gnojiva jer su jebeno "nekonkurentni"...

ocekivao sam ove godine nesto nize cijene repromaterijala za sjetvu sto nam slijedi, odnosno da ce svi pouceni recesijom korigirati svoje cijene kako bi pospješili prodaju, ali od toga nista, ali od toga nista sto me jako ljuti, i ne mogu si to objasnit nikako drugacije osim da se ponovno dokazuje da trziste u poljoprivredi ne funkcionira...

kad samo pogledam snizenja koja nude trgovine robom (odjećom) u gradu sve po 50 70 %, a nemaju niti nasi dobavljaci manje marze od njih da nam nebi mogli malo popusta priustit, ali oni to nece, nego nas gule opet i ove god....

JOSIP FERGUSON

Broj postova: 1226
God: 29
Registriran: 10.03.2008
Like 16

[Vrh] Go down

Postaj by politicar on 15/3/2010, 22:19

Da kan je 27% N ,ali cuj uvijek se nade neko tko ce reci to je bolje ili to je losije.
Ali ajmo gledati prema deklaraciji,jebem ga ja ako nije tocna...nista ti tu nemozes.

Ali forsiranje kutine i tih cijena,a moze se reci da je osnovni input u ratarstvu gnojivo,koje je BTW najskuplje upravo kod nas....i to nas cini nekonkurentnim.

Ali Čobanu nebi palo na pamet da se to malo vidi i da se cijena snizi...NE jer ovi u upravi petrokemije su pozaposljavali svoje najblize,primaju dobrane place i naravno da se nemoze sniziti cijena kada onda oni nece moci poslovati i krasti...A cuj oni su elita i direktori a mi smo seljaci.....Zašto uopce raspravljamo?
Ma lud smo mi narod....

Tko ne voli rakiju?

politicar
Moderator
Moderator

Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by Saša on 16/3/2010, 08:15

E da odmah rasčistimo ja ne favoriziram Petrokemiju! Vi cijelo vrijeme mislite, nagađate, a ja vam govorim o ispitivanju gnojiva koje je bilo mislim prije 2 ili 3 godine, a to ispitivanje nije radila petrokemija nego agronomski fakultet. Meni je svejedno što čete vi kupiti, ali mislio sam vam skrenuti pažnju i na nešto drugo osim cijene, ali vidim da je to trenutno sasvim nebitno za neke od vas! Ja se više ne siječan koja su gnojiva bila u to vrijeme na Hrvatskom tržištu i dali je bilo to Austrijsko ili nije. Sto se tiče jeftinijih gnojiva kod naših susjeda moramo znati da nemaju porez na robu potrebnu za poljoprivredu, a kod nekih je to mali postotak dok je u RH kao i na sve ostalo 23%. Svi u hrvatskoj samo maštaju o nekom uvozu, a to je jadno! A što se tiče cijene KAN od petrokemije do 01.03.2010. mogli ste u maloprodaji kupiti po 1800 kn/t sa PDV-om što je bilo jeftinije nego to Austrijsko! Mislim da svaki ozbiljni poljoprivrednik kupuje gnojivo, sijeme, špric.... na vrijeme po vansezonskim cijenama, a ne kad ide na njivu!

Saša

Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by politicar on 16/3/2010, 08:27

Vec sam nekoliko puta napisao u srbiji ovo u srbiji ono,da razjasnim:nefavoritiziram njih niti bi ikada htio da bude da su oni bolji on nas.
Prvi bi kupovao iskljucivo nase proizvde,domace ,Hrvatske ali kada malo pogledas zapitas se.
Jer npr evo kod nas je sada kan 220kn sa 23% pdva,a dok u srb Pančevačko gnojivo je bez pdv-a 105kn....
Nije valjda da je toliko losije?
Uostalno za 220kn kod njih mozes kupiti ureu....Jel to pošteno?

I eto oni imaju manji poticaj,odnosno ako se nevaram oko 900-1000kn,ali sigurno imaju bolju zaradu jer je jeftinije ulaganje......
Stvarno nije fer da petrokemija ima tako bijesne cijene....Sjecam se 2008 da sam 7-20-30 platio nepunih 700kn...di to ima?

Tko ne voli rakiju?

politicar
Moderator
Moderator

Like 5

[Vrh] Go down

Stranica 7 / 14. Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]