cijene mineralnih gnojiva
Stranica 9 / 14. • Share •
Stranica 9 / 14. •
1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 
Re: cijene mineralnih gnojiva
to što si naveo je lol..pingo je napisao/la:Po tome što par kupaca koji će prijeći na uvozno gnojivo "uništavaju" par stotina radnika u Petrokemiji i tvornicu koja nam truje zemlju a uvoznici uništavaju nekoliko stotina tisuća pljoprivrednika ( vjerojatno je to oko milion ljudi sa obiteljima i radnom snagom a možda i više ) svih vrsta plus što narod jede škart . Dovoljna razlika [You must be registered and logged in to see this image.]
dakle tebe boli briga što ti uništavaš par stotina radnika..
a uvoznici bi trebali biti socijalno osjetljivi jer se radi o većem broju ljudi koji oni uništavaju?
to je po istom principu kao i političari, govori i radi protiv nečega a onda i sam napravi to jer eto imaš opravdanje..
ali dobro, nekako sam i računao da će biti takav odgovor..
neću dalje nastaviti jer će se pretvoriti u flejmanje..
Zadnja promjena: Picek; 18/3/2010, 12:09; ukupno mijenjano 2 put/a.

Picek- Broj postova: 1010
Registriran: 13.03.2008
6
Po ničemu. Da bi naš finalni proizvod imao kakvu-takvu prihvatljivu cijenu prisiljeni smo raditi sa najjeftinijim repromaterijalom. Da mi jednako košta petrokemijino gnojivo i uvozno, obavezno bi uzeo petrokemijino, iz čistog principa. Svi smo na tržištu i svi se moramo tržišno ponašati. Kada bi bez obzira na sve trošio novac na skuplje domaće gnojivo, onda bi podupirao politiku 'gutanja' tuđih gubitaka i prenošenja istih na svoj račun. Ja sam osobno za čiste račune, to je najdugoročnija politika. Ako netko smatra da je jeftinije uvoziti gotovi kruh, neka ga uvoze, ali moramo se zapitati otkuda nam sutra novci za kupovinu robe vani, ako sami nećemo ništa raditi. Netko te novce mora zaraditi. Na kraju krajeva u Petrokemiji tvrde da veliku većinu proizvodnje izvoze, da su kapaciteti te tvornice preveliki za domaće tržište, da se tu prodaje tek neznatni dio proizvodnje. Pa onda neka sve izvezu, čemu tolika ljutnja ako mi kažemo (i sada vidimo da je) da je vani gnojivo jeftinije? Oni neka izvoze po tim svojim 'visokim' cijenama, a mi će mo uvoziti jeftinije (možda to isto gnojivo) izvana. Još će i prijevoznici nešto zaraditi, i svi 'sretni'.

Fidelito- Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
21
Picek je napisao/la:jedno provokativno pitanje..
ako kupite jeftinije strano gnojivo po čemu ste drugačiji od uvoznika protiv kojih rogoborite a koji recimo vani kupe jeftinije meso, voće, povrće, žitarice?
Pa evo odgovor ali ne vezan za gnojivo, po kojem je sistemu traktor koji je koštao 50 000 eura + PDV jesenas, sada odjednom 50 000 eura sa PDV-om, znači da je dosada bila čista deračina seljaka .......
tako i sa gnojivom, pouzdano znam da je do prošle godine gnojivo u bosni bilo upola jeftinije nego kod nas, a što je najbitnije to je iz kutine gnojivo, tako je i sa uvoznim, zašto bi ja se brinio za nekoliko stotina radnika petrokemije ili bilo koje sjemenske kuće kada su oni do sada nas derali do gole kože, kada uzmemo ove prosvjede većina bili protiv nas itd..........
Sve dalje će se desiti da će ljudi ići na sve uvozno, da iz principa neće kupovati hrvatsko i to zbog previše razloga koji su se nakupili a onda i zbog čiste pljačke, tj razlike u cijeni koja pokriva i prevoz izvana i još bude i novaca koji ostanu od razlike.........

falkon 2- Broj postova: 4631
Registriran: 06.02.2010
30
→→→: VIŠE -

...falkon 2 je napisao/la:
Pa evo odgovor ali ne vezan za gnojivo, po kojem je sistemu traktor koji je koštao 50 000 eura + PDV jesenas, sada odjednom 50 000 eura sa PDV-om, znači da je dosada bila čista deračina seljaka ....
a takav slučaj postoji? gdje?

6
Na sajmu u osjikeu bio, a i lane u bjelovaru je bio isti indetični traktor, sa istom operemom ali mu je nekim čudom kad je kupovna moće "ovaca" pala onda se i cijena pala isog traktora........
Cijena prikolice koju sam ja kupio je bila na sajmu u bjelovaru 97 000, na moju odluku za odustajanjem zbog neispoštivanja dogovora je cijna skinita na 87 000 kn, a sada je ta ista prikolica bila oko 80 000 kn............. znači čista plaćka trgovaca........
Bilo u pitanju strojevi ili gnojivo tj repromaterijal.........
Ili gnojivo 7-20-30 ljetos je skroz cijena bila 550+ koja kuna, a ja ga kupio za 450 kn sa dovozom doma ..........
Cijena prikolice koju sam ja kupio je bila na sajmu u bjelovaru 97 000, na moju odluku za odustajanjem zbog neispoštivanja dogovora je cijna skinita na 87 000 kn, a sada je ta ista prikolica bila oko 80 000 kn............. znači čista plaćka trgovaca........
Bilo u pitanju strojevi ili gnojivo tj repromaterijal.........
Ili gnojivo 7-20-30 ljetos je skroz cijena bila 550+ koja kuna, a ja ga kupio za 450 kn sa dovozom doma ..........

30

opet ne vidim da si naveo o kojem traktoru i o kojoj prikolici se radi...falkon 2 je napisao/la:Na sajmu u osjikeu bio, a i lane u bjelovaru je bio isti indetični traktor, sa istom operemom ali mu je nekim čudom kad je kupovna moće "ovaca" pala onda se i cijena pala isog traktora........

6
Traktor case, prikolica tehnostroj 8 tona!!!

30

hvala na odgovoru, za case-a ne znam i iskreno boli me briga...falkon 2 je napisao/la:Traktor case, prikolica tehnostroj 8 tona!!!
što se tiče tehnostroja, njihove prikolice su se i prošlih godina mogle naći za 15-20% jeftinije na jednom mjestu u odnosu na druge prodavače..
doduše ne znam dali je i za svakoga bilo tako..

6
tržišna ekonomija ne pita za granice (domače ili uvoz ).mene smeta razlika cijene gnojiva iz kutine u Hrvatskoj petnajstica 50 kg. 180 kn. u sloveniji 130kn. . proizvođačka cijena bi trebala bit ista ?
AntunB- Broj postova: 77
Registriran: 23.10.2009
0
Picek je napisao/la:to što si naveo je lol..pingo je napisao/la:Po tome što par kupaca koji će prijeći na uvozno gnojivo "uništavaju" par stotina radnika u Petrokemiji i tvornicu koja nam truje zemlju a uvoznici uništavaju nekoliko stotina tisuća pljoprivrednika ( vjerojatno je to oko milion ljudi sa obiteljima i radnom snagom a možda i više ) svih vrsta plus što narod jede škart . Dovoljna razlika [You must be registered and logged in to see this image.]
dakle tebe boli briga što ti uništavaš par stotina radnika..
a uvoznici bi trebali biti socijalno osjetljivi jer se radi o većem broju ljudi koji oni uništavaju?
to je po istom principu kao i političari, govori i radi protiv nečega a onda i sam napravi to jer eto imaš opravdanje..
ali dobro, nekako sam i računao da će biti takav odgovor..
neću dalje nastaviti jer će se pretvoriti u flejmanje..
LOL je tvoje pitanje a ne moj odgovor . Dakle ti vidiš sada veći problem u tome što će par seljaka uvesti gnojivo a ne kupiti domaće i porediš ih sa uvoznicima za koji svi mi znamo da su stopedestostruko gori od ovih prvih i koji nas uništavaju već dvije dekade a i ne vidi se tome kraja .
Onda da te malo kvotam jer zašto da i ja to ne napišem u mojem postu [You must be registered and logged in to see this image.] "ali dobro, nekako sam i računao da će biti takav odgovor.. neću dalje nastaviti jer će se pretvoriti u flejmanje.."

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Picek je napisao/la:jedno provokativno pitanje..
ako kupite jeftinije strano gnojivo po čemu ste drugačiji od uvoznika protiv kojih rogoborite a koji recimo vani kupe jeftinije meso, voće, povrće, žitarice?
čovječe, koje li usporedbe. Jedan kilogram svinjskog mesa kad covjek koji uzgaja prasce il svinje prodaje po 7-8-9 kn, a u trgovini to isto meso košta 30-35-40 kn. Tko je onda najvise zaradio? I znaci ovi koji uvoze onda kupuju jos jeftinije i ono najlošije (tamnoplavo raspadnuto) meso koje bi španjolci bacili...ovako im se jos i plati bitno da ga se rijese. A žitarice si mogao vani nabavit po još nižim cijenama nego u nas??? Daj reci gdje to

tomo_MF- Broj postova: 1118
Registriran: 03.06.2009
3
Picek je napisao/la:hvala na odgovoru, za case-a ne znam i iskreno boli me briga...falkon 2 je napisao/la:Traktor case, prikolica tehnostroj 8 tona!!!
što se tiče tehnostroja, njihove prikolice su se i prošlih godina mogle naći za 15-20% jeftinije na jednom mjestu u odnosu na druge prodavače..
doduše ne znam dali je i za svakoga bilo tako..
To je bila samo usporedba kako trgovci deru dok imaju koga i još se pravdaju bilo vezano za strojeve ili repromaterijal, i McCormic 125 ks sa klimom i kompresorom bio lane 53 000 eura + PDV a sada u osijeku je bio par stotina eura preko 50 000 eura ali sa PDV-om
Ništa osobno Picek protiv tebe,

30

falkon2 - trgovci žive od razlike između nabavne i prodajne cijene. Što je veća razlika - bolje žive. Tvoje pravo (i obaveza) kao kupca je da provjeriš sve ponude i ponuđače, njihovu kvalitetu i cijenu i sam doneseš odluku. Nisu trgovci krivi što su ljudi naivni i neuki, pa 'popuše' par desetaka tisuća kuna na nekoj kupovini. Svaka škola košta, a neki moraju i ponavljati razred. Kada nešto kupujem obavezno provjerim koliko to košta vani. Većinom se ispostavi da je vani jeftinije, uzmem u obzir trošak prijevoza i uvoza i to si zbrojim. Ako je razlika znatna (relativno od slučaja do slučaja) uvozim sam, ako je razlika neznatna - kupujem ovdje. Cijena iste robe može varirati od trgovca do trgovca znatno. To se zove tržišna privreda. Ne treba se tome čuditi, ali to moraš imati uvijek na pameti.

Fidelito- Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
21
Nemoj Fidelito sada i o uvoznim strojevima ... zar niste dovoljno krivi što ste uopće razgovarali o uvoznom gnojivu ?

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Pingo seljaci su postali krivi što znaju računati, ili bolje rečeno što su naučili računati.........

30

Stranica 9 / 14. •
1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 
Similar topics» UMJETNA GNOJIVA
» cijene mineralnih gnojiva
» Mineralna gnojiva
» Umostart gnojiva
» POLJOAPOTEKE; PONUDA,CIJENE,RABATI,ODNOS PREMA KUPCU...
» cijene mineralnih gnojiva
» Mineralna gnojiva
» Umostart gnojiva
» POLJOAPOTEKE; PONUDA,CIJENE,RABATI,ODNOS PREMA KUPCU...
Stranica 9 / 14.