ozimi pivarski ječam
Poljoprivredni forum :: Poljoprivreda :: Ratarstvo :: Ječam
Stranica 2 / 4. • Share •
Stranica 2 / 4. •
1, 2, 3, 4 
Re: ozimi pivarski ječam
posto si mu vrsio

mladen- Broj postova: 574
God: 27
Registriran: 19.03.2008
0
ja neznam kakav bude moj činio mi se dobar pa ga nisam špricao protiv korova a samim time i protiv bolesti za sad oku mi se ne čini loš ali budemo vidli kod žetve kak bude ......ali još nije skroz dozrelio pa još se čeka 

Mata imt 540- Broj postova: 1237
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
→→→: VIŠE
mi danas krečemo sa žetvom ječma !!! pa bumo vidili kak će zgledat 

kreso- Broj postova: 1997
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
22
kamo taj ječam prodate ili vozite isto u silose ili??
dali se na bilo koji način odnosi cijena i vlaga ječma!! i koja je najbolja vlaznost jecma??
sorry sta sam dosadan ali nekzim se bas u to a zanima me!
dali se na bilo koji način odnosi cijena i vlaga ječma!! i koja je najbolja vlaznost jecma??
sorry sta sam dosadan ali nekzim se bas u to a zanima me!
ja svojeg ne prodajem još ko zna kak bude ove god hehehe ali oko vlage se baš i ne kužim
tak da nemrem puno reč 

0
Počela je vrševina u mojem kraju .
Ozimi ječam nije potpuno zrel ali seljaci ga ovdje nemaju puno tako da ga se uspješno suše na tavanima . Urod je odličan ali nemam neki točan podatak koliko bi to bilo po hektaru .

Ozimi ječam nije potpuno zrel ali seljaci ga ovdje nemaju puno tako da ga se uspješno suše na tavanima . Urod je odličan ali nemam neki točan podatak koliko bi to bilo po hektaru .

pingo- Broj postova: 4920
1
ja mislim da krečem u žetvu 1.7 ....tak je nekaj stari pričal a kak stari veli tak je 

0
ja sam jucer rijesio svoj, imal sam 1800 hvati (1200 hvati baruna i 600 hvati rexa) , i onak odokativno mi izgleda odlican urod zapravo najvise dosad kak sam za zeta (6 g) , dobil sam tri puna bunkera od malog djure i jos cca pet sest vreca, bunkeri su svaki put bili puni do vrha tak da je jednom cak i islo van na onu rupu koju ima gore na njemu. prema izjavi vlasnika kombajna mali djuro ima bunker od 2000 litara sto znaci da sam dobio cca 6 kubika , probat cu mu sutra izmjeriti hektolitarsku tezinu pa cu vidjeti koliko je to otprilike u kilogramima.
branko je napisao/la:ja sam jucer rijesio svoj, imal sam 1800 hvati (1200 hvati baruna i 600 hvati rexa) , i onak odokativno mi izgleda odlican urod zapravo najvise dosad kak sam za zeta (6 g) , dobil sam tri puna bunkera od malog djure i jos cca pet sest vreca, bunkeri su svaki put bili puni do vrha tak da je jednom cak i islo van na onu rupu koju ima gore na njemu. prema izjavi vlasnika kombajna mali djuro ima bunker od 2000 litara sto znaci da sam dobio cca 6 kubika , probat cu mu sutra izmjeriti hektolitarsku tezinu pa cu vidjeti koliko je to otprilike u kilogramima.
Vršio sam na desetak privatnih površina ječam ... " curi " kao lud ... svaki gazda je bio zadovoljan .

1
Evo malo se kombajniralo i kod mene..... Več nas noč lovila i pomalo rosa al smo uspjeli...

evo konačno malo akcije i kod nas,ječam je barun,tabla 18 ha,prinos oko 5t/ha,popodne mi je stiglo pojačanje pa smo uspjeli završiti tablu i sve odvesti na silos.Ono nevrijeme sinoć je sve iznenadilo tako da mi je u polju zakislo nešto malo ječma u jednoj prikolici.

jd4755- Broj postova: 1390
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
8
Jel ima ko kakva iskustva s jarim pivarskim ječmom???
Danas mi je čovjek iz gradiške nudio koperaciju,.
Neznam ni sam jel da sijem ili ne???
Nikad do sad nisam radil pivarski ječam.
Jel tko kooperira s PPKOMPLEKS-om d.o.o iz Nove Gradiške???
Kakvi su platiše, jel ima problema s njima, jel zezaju na silosu s uzorcima???
Koja su vaša iskustva s jarim pivarskim ječmom i na šta treba obratit pažnju???
Danas mi je čovjek iz gradiške nudio koperaciju,.
Neznam ni sam jel da sijem ili ne???
Nikad do sad nisam radil pivarski ječam.
Jel tko kooperira s PPKOMPLEKS-om d.o.o iz Nove Gradiške???
Kakvi su platiše, jel ima problema s njima, jel zezaju na silosu s uzorcima???
Koja su vaša iskustva s jarim pivarskim ječmom i na šta treba obratit pažnju???

Rajtek- Broj postova: 740
God: 29
Zanimanje: System administrator, Poljoprivreda
2
Ja s njima radim od početka i plaćaju uredno.Koliko znam za jari ječam je skoro ispunjena kvota.Nema zezanja pri otkupu,ječam ne smije imati proteina više od dozvoljenog i bitna je kalibracija.Kad jednom uđeš u štos s gnojidbom nemaš problema ni s polijeganjem ni s proteinima.Jari ječam je rizičan ako se sije kasno dakle iza 01.04.Prinos ovisi o mnogo faktora a najvažnije je da u vrijeme nalijevanja zrna (6 mj) bude oborine i da ne budu neke ekstremne vručine.Treba pripaziti na lemu(žitnog balca) jer je skoro redovan gost na jarom ječmu i zobi.Ako te još što zanima pitaj slobodno.Vrijeme sjetve je sada optimalno i tko god može ući na zemlju trebao bi sijati.Idući tjedan najavljuju toplije i kišno pa bi bilo idealno posijati do tada.

jd4755- Broj postova: 1390
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
8
Rajtek sa jarim ječmom trebaš biti još precizniji u doziranju dušika bilo to UREA u sjetvi ili KAN u prihrani . Evo ukratko koliko me je koštalo moje prošlogodišnje iskustvo kada mi nije sav jari ječam prošao pod pivarski nego dio pod stočni . Imao sam tri kamiona zrna sa 25 tona u njima dakle oko 75.000 kg . Samo jedan mi je prošao kao pivarski dok su druga dva uredno isplaćena kao stočni . Cijena pivarskog je bila 1.8kn/kg a stočnog 1.2kn/kg . Gubitak u bruto zaradi je bio 15.000 kn po kamionu što je puno love odnosno sav kajmak je bio tu . Skoro zaboravih ... matematiku mi je pokvario onaj pureći gnoj koji sam bacio po svim njivama a u njemu ima puno dušika .

1
Stranica 2 / 4. •
1, 2, 3, 4 
Similar topics» ozimi pivarski ječam
» SJETVA JEČMA 2009.
» JESENSKA SJETVA JAROG PIVARSKOG JEČMA
» Jari ječam
» Cijena psenice 2009
» SJETVA JEČMA 2009.