ARONIJA
Stranica 6 / 29. • Share •
Stranica 6 / 29. •
1 ... 5, 6, 7 ... 17 ... 29 
Re: ARONIJA
sukusic je napisao/la:[You must be registered and logged in to see this link.]
a probat ćemo i sašine proizvode
lijepi pozdrav !

sunčana- Broj postova: 947
God: 46
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
1
elsale je napisao/la:hvala, hvala, i ja se nadam da ce nesto bit od toga svega.![]()
zasadi jos 300 pa bi mozda i mogli razgovarati o otkupu
eto..zasadila ja, ali ne 300 nego 30 tvojih
i izmalčirala ih slamom. i stare (posađene proljetos) i nove. sad ih imam..58
kad izrastu, bit će prekrasna "jestiva" živica. jedva čekam. poslat ću ti sliku da ih vidiš. dobro im je kod mene, niš ne brini. ako se ne prime..tražit ću te

1
ranije si počeo, stići ću te ja, kad porastem 

1
ARONIJA
[u] Kupio muž jednom Juicy s aronijom i stalno mi pilio o tome kako je fin. Dala sam si truda, razgovarala s prijateljem prodekanom na Agronomskom fakultetu i taj će mi kao pitat frenda jel se to isplati.
Naravno, odgovora još nema, al taj stručnjak tvrdi da se ništa ne isplati u ovoj državi.
onda na netu saznah puno o toj biljci, pa kontaktirala rasadnik koji ima susretljivog agronoma koji će odgovoriti na ama baš svako pitanje (Hvala, Mario!
)
Ali zanima me ima li tu u Hrvatskoj netko tko se već bavi time????
Naravno, odgovora još nema, al taj stručnjak tvrdi da se ništa ne isplati u ovoj državi.
onda na netu saznah puno o toj biljci, pa kontaktirala rasadnik koji ima susretljivog agronoma koji će odgovoriti na ama baš svako pitanje (Hvala, Mario!
)Ali zanima me ima li tu u Hrvatskoj netko tko se već bavi time????
rkraljic- Broj postova: 15
Registriran: 07.03.2010
0
Pozdrav svima.
Za aroniju sam već bio čuo prije, a i rado pio onaj kupovni mješani sok nara i aronije.
Sad vidim vas, pa bih se možda i ja okušao, onako, za dušu, da si posadim 3,4,5 grma aronije.
Tražim savjet i zanima me sve, pošto sam početnik.
Gdje kupiti, koju sortu? Kako ću znati da li je to baš ta sorta?
Što sadnja zahtjeva, odnosno, koliko moraju biti rupe udaljene jedna od druge, tj.grmovi? Kada saditi? Da li je potrebno/poželjno prilikom sadnje zemlju pomiješati sa nekim kupovnim humusom/zemljom za cvijeće?
Smeta li ako će biti na čistini (cca 5,6,7 m uokolo neće biti ničega osim trave).
Kako obrezivati i kada?
Uff, znam, puno pitanja..ali, eto...
Nadam se pokojem odgovoru.
Hvala unaprijed!
Pozdrav!
Za aroniju sam već bio čuo prije, a i rado pio onaj kupovni mješani sok nara i aronije.
Sad vidim vas, pa bih se možda i ja okušao, onako, za dušu, da si posadim 3,4,5 grma aronije.
Što sadnja zahtjeva, odnosno, koliko moraju biti rupe udaljene jedna od druge, tj.grmovi? Kada saditi? Da li je potrebno/poželjno prilikom sadnje zemlju pomiješati sa nekim kupovnim humusom/zemljom za cvijeće?
Smeta li ako će biti na čistini (cca 5,6,7 m uokolo neće biti ničega osim trave).
Kako obrezivati i kada?
Hvala unaprijed!
Pozdrav!
Mašanka- Broj postova: 3
Registriran: 29.03.2010
0
Mašanka je napisao/la:Pozdrav svima.
Kako obrezivati i kada?
Hvala unaprijed!
Pozdrav!
GOOGLE, majka znanja
mašanka..ja ti zasad imam dvije sorte..
da me ubiješ sad ne znam kako se zovu. ali..jedna je iz istre, 30tak komada
( o prekozanimljivoj nabavci iste možeš pročitati u mojim postovima)..tu sam lani u proljeće posadila malu i tanašnu ko čačkalica i u jesen već nabrala teglicu ploda..i pekmez ispekla, i sok napravila i u rakiju namočila..da, sve od te jedne zdjelice
))
a drugu..od elsale-a,30tak komada, posadila jesenas..krasna je..krupne čvrste stabiljke..sve se primila, eno je već rastvorili se proljetos krasni mesnati tamnozeleni listovi, slute se čahurice iz kojih niču plodovi..još ih ne vidjeh, istina..rano je
a tko zna, el sale, jel tako..možda i neću
možda je to ona cvjetna..
o samoj njezi i obradi ja pročitala: ništa ne traži, samo odrežeš grančicu koja ti smeta. i zaključila: prava biljčica za mene
u to baš i ne vjerujem, a nitko mi nije imao volje ispričati nešto više o samom uzgoju..učim. vidim. pa ti pričam.
sretno!
usput..ona tanašna istarska, ovog proljeća mi se čini još tanja nego što je bila kad sam ju posadila
možda do nagodinu i nestane...
da me ubiješ sad ne znam kako se zovu. ali..jedna je iz istre, 30tak komada
( o prekozanimljivoj nabavci iste možeš pročitati u mojim postovima)..tu sam lani u proljeće posadila malu i tanašnu ko čačkalica i u jesen već nabrala teglicu ploda..i pekmez ispekla, i sok napravila i u rakiju namočila..da, sve od te jedne zdjelice
a drugu..od elsale-a,30tak komada, posadila jesenas..krasna je..krupne čvrste stabiljke..sve se primila, eno je već rastvorili se proljetos krasni mesnati tamnozeleni listovi, slute se čahurice iz kojih niču plodovi..još ih ne vidjeh, istina..rano je
a tko zna, el sale, jel tako..možda i neću
o samoj njezi i obradi ja pročitala: ništa ne traži, samo odrežeš grančicu koja ti smeta. i zaključila: prava biljčica za mene
u to baš i ne vjerujem, a nitko mi nije imao volje ispričati nešto više o samom uzgoju..učim. vidim. pa ti pričam.
sretno!
usput..ona tanašna istarska, ovog proljeća mi se čini još tanja nego što je bila kad sam ju posadila
možda do nagodinu i nestane...

1
vec ima hrpa cvjetnih pupova., sigurno i tvoje imaju.
samo nek bude malo vise sunca i eto i cvjetova
elsale je napisao/la:vec ima hrpa cvjetnih pupova., sigurno i tvoje imaju.
istina, imaju nešto...i to puno toga nečega:)))
valjda će to biti cvjetovi. znaš..bitno se razlikuje od one prve kojoj sam već vidjela i cvjetove i plodove, pa sam mrvicu zbunjena. ali definitivno vjerujem u to..tako da očekujem i cvjet
ma, nemaš brige, ako ne procvjeta ili ne rodi, "oprat" ću te na forumu, svakako

1
Ima li netko iskustva sa sadnjom u Dalmaciji -suša bura
Vodomar- Broj postova: 7
Registriran: 22.02.2010
0
poz
neko me vrijeme nije bilo pa nisam potpuno pratio, pa moguce da je vec bilo objasnjenje, a imam poseban "problem"
Imam zasadjenu aroniju ali nisam siguran da nije zavrsila pod trimerom posto nisamosobno sadio.
Sad vidim neku biljku koja bi mogla biti aronija, ali nisam siguran. Jel' ona odmah kad prolista ima crveno lisce?
neko me vrijeme nije bilo pa nisam potpuno pratio, pa moguce da je vec bilo objasnjenje, a imam poseban "problem"
Imam zasadjenu aroniju ali nisam siguran da nije zavrsila pod trimerom posto nisamosobno sadio.
Sad vidim neku biljku koja bi mogla biti aronija, ali nisam siguran. Jel' ona odmah kad prolista ima crveno lisce?

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
Smiljan je napisao/la:poz
ima,
kasnije predju u zelene a u jesen budu zarko crveni
Stranica 6 / 29. •
1 ... 5, 6, 7 ... 17 ... 29 
Similar topics» ARONIJA
» ARONIJA
» Upozorenje: smeće od podrivača
» Plodovi zemlje (tv)
» POLJOAPOTEKE; PONUDA,CIJENE,RABATI,ODNOS PREMA KUPCU...
» ARONIJA
» Upozorenje: smeće od podrivača
» Plodovi zemlje (tv)
» POLJOAPOTEKE; PONUDA,CIJENE,RABATI,ODNOS PREMA KUPCU...
Stranica 6 / 29.