uljana repica
Stranica 8 / 9. • Share •
Stranica 8 / 9. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Re: uljana repica
Vjerojatno ne smijes prodavati kao sjeme, ali za sto ces urod koristiti mi djeluje malo bedasto.

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
Da li netko zna kako da dođem do sjemena hibrida ulj.repice PIONEER PR46W09,kažu da
ove godine njega puštaju u prodaju,koga kontaktirati glede toga. Poljoapoteke nevjerujem da
budu imale u maloprodaji,da li zvati direktno u Zagreb u upravu ili Pioneer promotore na terenu?
Kako inače vi koji već neko vrijeme sijete dolazite do sjemena bilo čije dorađivačke kuće?
ove godine njega puštaju u prodaju,koga kontaktirati glede toga. Poljoapoteke nevjerujem da
budu imale u maloprodaji,da li zvati direktno u Zagreb u upravu ili Pioneer promotore na terenu?
Kako inače vi koji već neko vrijeme sijete dolazite do sjemena bilo čije dorađivačke kuće?
marinko- Broj postova: 37
Registriran: 22.03.2008
0
marinko je napisao/la:Da li netko zna kako da dođem do sjemena hibrida ulj.repice PIONEER PR46W09,kažu da
Javi se dileru sjemenske kuće na svom terenu i razgovaraj sa čovjekom pa ćeš znati točne informacije i proći ćeš povoljnije nego u poljoapoteci, a odmah dobiješ i korisne savjete o određenom hibridu ili sorti u smislu tehnologije proizvodnje.
agrotehničar- Broj postova: 167
Registriran: 21.04.2008
1
Sjetva uljane repice
A kome točno da se javim,koji su terenci u pioneeru zaduženi za ovo područje,
tj. šire područje zapadne Slavonije?
marinko- Broj postova: 37
Registriran: 22.03.2008
0
marinko je napisao/la:A kome točno da se javim,koji su terenci u pioneeru zaduženi za ovo područje,
A gledaj, šire područje Zapadne Slavonije je širok pojam,proteže se kroz par županija.
Pioneer sjeme d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu ima svoja tri prodajno-marketinška područja.
Kako bilo da bilo voditelj tog Pioneer-ovog područja(jug), u koje ti spadaš, je:
dipl.ing.BRANKO PIŠONIĆ (Sales manager).
A terenski agronomi,inženjeri,razmješteni po županijama, su sljedeći, koje ja znam:
PIONEER PROMOTORI,tj. TRIAL MANAGER-i:
-PREDRAG ILIĆ,(BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA)
-NIKOLA DULIKRAVIĆ,(BJELOVARSKO BILOGORSKA ŽUPANIJA,)
-DALIBOR DOLEŽAL,(BJELOVARSKO BILOGORSKA ŽUPANIJA,JUŽNI DIO)
-VLADO VREBAC,(SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA)
-KREŠO TOMANOVIĆ(POŽEŠKO SLAVONSKA ŽUPANIJA).
Probaj stupiti s bilo kime od njih u kontakt pa će te usmjeriti dalje,tj. onom u čije područje spadaš. Nadam se da ćeš dobiti ono što želiš.
božidar- Broj postova: 1
Registriran: 22.07.2008
0
Da li je netko od vas sijao uljanu repicu nakon uljane, znaci dvije godine za redom i kakva su iskustva? Smije li se to uopce sijati, vjerojatno ce se pojaviti neke bolesti, više insekata, iznikla prošlogodišnja uljana...? Koliko se to isplati? Ja sam imao ove godine 5 ha uljane i na istoj povrsini bi posijao opet uljanu.
data- Broj postova: 46
Registriran: 20.04.2008
0
ja ti nebi preporucio

mladen- Broj postova: 574
God: 27
Registriran: 19.03.2008
0
data je napisao/la:Da li je netko od vas sijao uljanu repicu nakon uljane, znaci dvije godine za redom i kakva su iskustva? Smije li se to uopce sijati, vjerojatno ce se pojaviti neke bolesti, više insekata, iznikla prošlogodišnja uljana...? Koliko se to isplati? Ja sam imao ove godine 5 ha uljane i na istoj povrsini bi posijao opet uljanu.
Kod nas je jedan ratar tako posijao, i bila mu je repica ok. Nije bilo puno insekata.

vedran_kc- Broj postova: 1624
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
10
Alo forumaši. Jel sve spremno za sjetvu uljane repice?
Jel ima netko svježih fotki od pripremljenih parcela,spremnih za sjetvu?
Kako se uradilo zemljište?
NICOLAS- Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
0
NICOLAS je napisao/la:Alo forumaši. Jel sve spremno za sjetvu uljane repice?
Ja sam stavio slike, ovdje...
http://www.poljoprivredni-forum.biz/ratarstvo-f2/oranje-t89-60.htm

vedran_kc- Broj postova: 1624
God: 23
10
Re : uljana repica
Uuuuu.......... gledam usjeve ulj.repice i na sve strane je previsoka i prebujna,
samo da ne bude nekakvog velikog(debelog) snijega,
pretprošla i prošla zima su bile blage i bez snijega(većeg) i urodi repice su bili rekordni,
valjda neće ni sad lupiti jer puno je repice zasijano i sva je prevelika,šteta bi bila ogromna...
samo da ne bude nekakvog velikog(debelog) snijega,
pretprošla i prošla zima su bile blage i bez snijega(većeg) i urodi repice su bili rekordni,
valjda neće ni sad lupiti jer puno je repice zasijano i sva je prevelika,šteta bi bila ogromna...
NICOLAS- Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
0
šta mislita koja če cijena repice biti več nam se svi prijete da če ratarske kulture imati znatno nižu cijenu nego u 2008 god a mi čemo opet šutit pa če nas sjebati kao i na kukuruzu

kikoporto5820- Broj postova: 147
God: 29
Registriran: 16.12.2008
0
ja ove god prvi put sijem i kako trenutno stvari stoje ne ocekujem nikakvu cijenu, jer na ovu cijenu nafte nema govora o proizvodnji biodizela sto vjerovatno znaci i manju potraznju....
al nikad se nezna, jos vise me je strah psenice, al kod psenice je olakotna okolnost sto je ona politicko pitanje....
sve u svemu tko ce ga znat..... ak bude jeftina repica opet ce uljare zgrnit profit, repicu ce zbog "cijene na svijetskom trzistu" dobit zabadav, a cijena ulja ce ostat 15 kn... i jos ce onda kukat o nekoj krizi, kriza ide samo nama izgleda...
al nikad se nezna, jos vise me je strah psenice, al kod psenice je olakotna okolnost sto je ona politicko pitanje....
sve u svemu tko ce ga znat..... ak bude jeftina repica opet ce uljare zgrnit profit, repicu ce zbog "cijene na svijetskom trzistu" dobit zabadav, a cijena ulja ce ostat 15 kn... i jos ce onda kukat o nekoj krizi, kriza ide samo nama izgleda...

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1226
16
→→→: VIŠE

evo ovo je slikano 7.studenog

kikoporto5820- Broj postova: 147
Registriran: 16.12.2008
0