European City Guide

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

European City Guide

Postaj by branko on sri stu 26 2008, 19:39

Upozorenje svim clanovima foruma a posebno onima koji imaju OPG ili obrt , ako dobiju nesto ovakvo

radi se o prevari koja bi vas na kraju mogla stajati 987 eura, naime jucer je buraz dobio takvu "obavijest" i samo nek ispravi podatke koji nisu tocni, potpise udari stambilj i vrati im na njihovu adresu, a kako ne kuzi engleski dao mi je da mu to prevedem , posto sam ja totalni skeptik odmah sam otkucao u google i nasao masu stranica o njihovoj prevari. koga vise zanima kako to funkcionira nek si procitaju neke od stranica http://www.google.hr/search?hl=hr&q=European+City+Guide&btnG=Google+pretra%C5%BEivanje&meta=lr%3Dlang_hr . vecinom "napadaju" male privatne firme.

branko
Admin
Admin

Broj postova: 2548
God: 43
Lokacija: Lunjkovec (VZ zupanija) al sam podravec a ne zagorec NHF
Registriran: 09.03.2008
Like 17

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Re: European City Guide

Postaj by kreso on sri stu 26 2008, 19:55

meni to šalju već godinu dana ali nekako su mi odmah bili sumljivi tako da je odma završilo u košu za smeće... Evil or Very Mad

kreso

Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Like 24

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on sri stu 26 2008, 20:05

kreso je napisao/la:meni to šalju već godinu dana ali nekako su mi odmah bili sumljivi tako da je odma završilo u košu za smeće... Evil or Very Mad

Baš tako ... pospremio sam taj papir u ladicu ... a majka je iduće jutro odložila finu vatricu sa njim .

pingo

Broj postova: 4920
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ on sri stu 26 2008, 21:24

tongue

O.P.G.KOVAČ

Broj postova: 991
God: 39
Registriran: 04.10.2008
Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by MF6480 on pet stu 28 2008, 15:24

Branko - ovo je jako dobra informacija.

Meni su isto to poslali prije nekih godinu dana, al sam procitao tih 987€ i uskoro bacio u peć. Uglavnom, uvijek treba citat sve od pocetka do kraja. Nisam tada mislio da je to neka prevarantska tvrtka, dok nisam vidio ovo sada na forumu i otisao na google.

Evo jedan citat sa googlea: "........ja sam takodjer to potpisao. Font je bio velicine 6.
tako da nisam niti vidio tih 900 EUR. Ocito su isli na prevaru.

Ista prica. slali su racune uvecane za kamate, pisma opomene,....

Potrudio sam se i provjerio sve moguce telefone, faxove, internet stranice, mailove, registracije,... i slicno u Spanjolskoj i Velikoj Britaniji.

Vlasnik tvrtke je neki Turcin koji zivi u Engleskoj, a otvorio je firmu u Spanjolskoj. Telefoni su automatizmom bili prebaceni na neku govornu postu u Engleskoj.

Provjerio sam i sa kolegama u Spanjolskoj sve o toj firmi.

Zakljucak je sljedeci:
Svaki put kada ti oni posalju racun ili ponudu, posalji im pismeni dokaz (storniranu narudzbenicu i dopis koji je urudzbiran u tvojoj firmi pod nekim brojem) da ne zelis nista od njih.

ja sam ih se tako rjesio i vise nista ne salju. nisam isao na nikakav sud.

to je prevarantska firma koja zaradjuje na bojazljivim ljudima i koji na kraju plate bilo koji iznos." Kraj citata.

MF6480

Broj postova: 34
Registriran: 24.11.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Gost on pet stu 28 2008, 17:27

za one koji neznaje strane jezike To je šta?

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by MF6480 on pet stu 28 2008, 18:48

European City Guide - Europski gradski vodič. Netko se dosjetio prikupiti podatke svih europljana, odnosno europskih tvrtki, objediniti ih i objaviti na CD mediju te na internetu. Svaka osoba koja posalje ovo nazad odakle je i doslo, svoje podatke sa svojim potpisom, dobit ce po jedan CD te objavu na internetu (mo'š mislit) s time da ga to dođe 987 € godisnje. Svake godine pretplata se sama obnavlja ukoliko se ne raskine 3 mjeseca prije kraja tekuce godine.. Ovo je samo dio onoga sto pise, a mogao bi sve prevesti od rijeci do rijeci ali stvarno nema smisla. Za neke ljude nije prevara, netko mozda zeli biti poznat po Europi, radi prodaje proizvoda i usluga... No ima i drugih, boljih nacina za stupit u kontakt s nekime.

MF6480

Broj postova: 34
Registriran: 24.11.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Gost on pet stu 28 2008, 21:11

Hvala

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]