Fendt
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: AGCO
Stranica 54 / 67. • Share •
Stranica 54 / 67. •
1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 60 ... 67 
Re: Fendt
na klocnama je, barem je bio i prošli tjedan kad sam bio tamo (imam to poslikano od davno prije ali nisam nikada htio to postavljati na forum)..Fendt je napisao/la:Evo ovako, firma koju je Picek spomenuo ima tri fendta dva 824 favorita i 924 vario, traktori su u stanju kakvom jesu(lošem) ali rade osim jednog 824 koji Picek spominje samo što nije rastavljen...
.
iz poštovanja prema tim ljudima koji tamo rade kao i prema ljudima koji to održavaju/održavali su (a znaš i sam tko su i jedni i drugi)..
cijena popravka košta previše a daljnja pouzdanost je upitna..pingo je napisao/la:
U prošlom postu si rekao da dva Fendta sa kraja devedesetih nisu za ništa drugo nego za staro željezo . Sve se može pokvariti ali zašto se ne može i ponovo dovesti u red ? Kako je netko sposoban toliko pokvariti stroj da je jedini izlaz ostaviti ga da trune ? Ako mi se danas pokvari trakrtor pa već sutra mi je želja da radi na njivi ali da bih ga ostavio godinama pokvarenogMislim da je majs tu rekao ponešto o karakteru takvih ljudi/radnika/gazde . Ako su ti fendonje za staro željezo neka ih daju meni po 1kg/1kn . Uzimam ih oba .
objašnjenje koje sam ja dobio..
4m, još uvijek je tamo..majs je napisao/la:Picek jel topdown još kod njih??? Koliki je bio 3 ili 4 m? Ako je 3 m i još tamo da ga daš meni malo na probu...pazi kupac sam u dogledno vrijeme...![]()
do idućeg tjedna..
edit by paor
Zadnja promjena: Picek; 3/9/2010, 14:51; ukupno mijenjano 1 put.

Picek- Broj postova: 1075
Registriran: 13.03.2008
7
picek daj oladi malo
istina reko si da je jd smece a fendt staro gvoždje
a tebi niko nije reko to za valtru, opet isitina receno je par puta da su ruzne i to je to ( i sam sam to reko jednom ali povlacim to ;D ) trebas se malo opustit
i jos nesto svoje voli, tudje postuj jer u tvojim postovima uvjek zvuci kako ti samo hvalis svoje strojeve a druge marke pokusavas ocrnit pa ti onda ljudi malo kontriraju i ti se odma naljutis, pa mislim da se svako sa svakim na forumu zbog neceg prerjecio u nekoj temi a vec u iducoj smo svi opet razgovarali kao da se nista nije dogodilo, ako neko kaze da je neki traktor bolji od drugog nema se smisla posvadjat s tim covjekom zbog glupog gvoždja koje vecina nas ni nemamo
i jos nesto svoje voli, tudje postuj jer u tvojim postovima uvjek zvuci kako ti samo hvalis svoje strojeve a druge marke pokusavas ocrnit pa ti onda ljudi malo kontriraju i ti se odma naljutis, pa mislim da se svako sa svakim na forumu zbog neceg prerjecio u nekoj temi a vec u iducoj smo svi opet razgovarali kao da se nista nije dogodilo, ako neko kaze da je neki traktor bolji od drugog nema se smisla posvadjat s tim covjekom zbog glupog gvoždja koje vecina nas ni nemamo
sam sebe ću citirati:deere power je napisao/la:picek daj oladi maloistina reko si da je jd smece a fendt staro gvoždje
a tebi niko nije reko to za valtru, opet isitina receno je par puta da su ruzne i to je to ( i sam sam to reko jednom ali povlacim to ;D ) trebas se malo opustit
"a neki dan sam bio u jednoj firmi bliže Zagrebu od ove iz gornje rečenice, dva Fendta iz kasnih devedesetih stoje na dvorištu i ne rade ništa jer više za ništa niti nisu.. osim za staro željezo.."
dakle, ta dva sam konkretno nazvao starim željezom.
a onda sam u slijedećoj rečenici rekao slijedeće:
"da se razumijemo, ne kažem ja da Fendt ne valja.. dapače, i sam ga smatram najboljim (tehnološki) traktorom na svijetu.."
edit: preletjeh 20 stranica svojih postova koliko forum pamti (ne znam dali su to i svi postovi), ne vidjeh da sam igdje JD-a nazvao smećem.

Picek- Broj postova: 1075
Registriran: 13.03.2008
7
eh sad nisi, pa jesi u temi o onim no til sijacicama
necu trazit jer nije ni bitno, mei je to iskreno svi isti k... preskupo i nepotrebno biio zeleni ili crveni to je samo traktor koji se kad tad zavrsit kao staro zeljezo
ali valjda nam je svima pomalo dosano pa se upustimo u neke rasprave, ali iskreno vjerujem da ne postoji seljak u Hr koji bi se bunio da ima novog Fendta, JD-a ili Valtru i slicne
ali valjda nam je svima pomalo dosano pa se upustimo u neke rasprave, ali iskreno vjerujem da ne postoji seljak u Hr koji bi se bunio da ima novog Fendta, JD-a ili Valtru i slicne
Ajde Picek stavi sliku kaj imaš baš me zanima, jer sam i ja bio tamo ovaj tjedan pa nije rastavljen
Fendt- Broj postova: 38
Registriran: 22.11.2008
0
deere power je napisao/la:eh sad nisi, pa jesi u temi o onim no til sijacicamanecu trazit jer nije ni bitno, mei je to iskreno svi isti k... preskupo i nepotrebno biio zeleni ili crveni to je samo traktor koji se kad tad zavrsit kao staro zeljezo
Koliko ja znam jedino je popljuvao onog case.
Picek je napisao/la:
taj je 485 ks...
moćan strojčić iako je ružno za vidjeti unutrašnju konzolu koja je jednake kvalitete plastike kao i na traktoru za 30 000 €...
prekidači hidraulike i mjenjač su klimavi i nikakvi..
a amer je radio traktor, no jako je interesantan u najmanju ruku.. pogotovo za voziti jer ja nisam nikada prije vozio zglobni traktor..
mjerili smo, ova kombinacija je nekih 18-19 metara duljine..
kombinacija tog traktora sa 8 brazdnim plugom je još dulja..

zrine89- Admin

- Broj postova: 3670
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
Joj ako ne netko bio protiv Fendt-ova to sam bio ja,jer sam na terenu vidio puno toga i nisam vjerovao da takvo što nevalja.Naravno uvjek sam davao veliki prolaz starim JD serije 8200 koji više nemaje svojih 220ks ,koji imaje iza sebe cifre od 20.000 rH,jer sam ih vidio kako rade naspram novih Fendt-ova od 300 i 360ks sa približno 5.000.Koji su u oranju išli sa 5br i negdje jedva se kretali a isti stari JD sa 4br obilazili Fendt-ove.Takva slika je jako lože davala prolaz tome Fendt-u,mislim da je i bilo tko takvo vidio isto bi sigurno reagirao.Zna Pingo da smo se dosta ispisali o tome.Sa druge strane jedan poznanik iz Laciča je imao prije JD traktore koje je nakon samo jednog zajedničkog oranja, između istih ks JD i Fendt-a na istoj njivi i istim plugovima.odlučio prodati JD traktore i kupiti Fendt-a.Uzeo je ubrzo nekog polovnjaka od 150ks,da bi prije svojih 7-8godina kupio novog vario 716 sa pr. podizačima i hidr. iako je bio izraziti fan JD poslje je Fendt-ove hvalio na sva usta.E sada meni nije bilo jasno zašto i kako tvrde da je Fendt odličan i dobar a ja vidim da je na terenu druga priča. Onda jednog dana upss!! preokret za 360,došli stručni ljudi objasnili sve i svašta,zašto i zbog čega i od onda sam počeo Fendt-a gledao drugačijim očima.Kolega je uzeo jednog momka iz 79god od 105ks i prepre zadovoljan je sa njime.A to što on skup i sve ostalo to je več neka druga priča

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
@Slavonski gačan
Dao bih se skratiti za glavu da je onda i moj fendonja isto mogao orati sa četiri brazde baš kao i JD 8200 . Sto posto sam siguran jer uz ono malo utega što imam za fendonju je za pola tone teži od 8200 a kako je on izrabljeni snaga bi vjerojatno bila jednaka .
Preokret za 360 ° ti često ne donese ništa novo ali za 180 ° ... e to je već druga priča
Dao bih se skratiti za glavu da je onda i moj fendonja isto mogao orati sa četiri brazde baš kao i JD 8200 . Sto posto sam siguran jer uz ono malo utega što imam za fendonju je za pola tone teži od 8200 a kako je on izrabljeni snaga bi vjerojatno bila jednaka .
Preokret za 360 ° ti često ne donese ništa novo ali za 180 ° ... e to je već druga priča

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
neb,i tvoj bi bio jači

0
pingo je napisao/la:@Slavonski gačan
Preokret za 360 ° ti često ne donese ništa novo ali za 180 ° ... e to je već druga priča![]()
Mislim da bi učinak bio podjednak uz jedno 3-4 lit/ha manje potrošenog goriva s fendt-om.
U slučaju nepovoljijih uvjeta (povećana vlaga, izrazito teška zemlja) na tvog Fendta samo staviti uže gume (straga 20.8 R 42 i sprijeda neke). S užim gumama i utezima ko što imaš nijedan jd s belja mu nebi bježao u oranju.
Mislim da je glavni problem kod tih njihovih fendt-ova preširoke gume za oranje i loše izbalansirani traktori - po meni da bi 930 ili 936 bio dobar za oranje u teškoj zemlji i lošim uvjetima trebaju 3 stvari: straga gume ne šire od 650 (i ne prejako napumpane), naprijed uteg od 2,5 t, straga u svaku felgu 1 t uteg.
Znači straga 2 t utega + naprijed 2,5 t= 4,5 t utega, a ako bi se prilikom oranja vidjelo da je prelagan naprijed onda još i vodu nasipat u prednje gume.
Nemam iskustva s takvim vel. fendtovima (da me nebi napali) i samo sam izrazio svoje mišljenje, ali iz svojih iskustava znam da su za oranje teških tala bolje uže gume istog promjera i traktor s dosta kila.
majs- Broj postova: 625
Registriran: 28.08.2008
7
Bilo je 100 kombinacija a i sipanje mješavine vode u gume ali ništa.Onda je jedan od predstavnika Fendt-a iz SLO( inače od njih i dolaze traktori u Remont) ljepo sve potanko ispričao da trebaje u oranju koristiti uže gume i naravno dodatak u felge je uteg.tada bi taj problem bio rješen.No i dalje se to nije ništa promjenilo osim koji novi traktor, koji je došao sa utegom u felge i ništa drugo.Zatim spomenio je da uopče nije potrebno postavljati duple kotače nego uzeti šire dimenzije i stvar rješena.Naš mehanizator je išao u Njemačku i tamo umjesto tamo gdje je trebao biti on je spavo u hoteli i lundro po gradu.kada je stigao prvi traktor i on sjeda da on sve to pokaže,, glupim,, traktoristima kako se to radi , odmah po gasu a prednji uteg na asvaltu i deri bajo kao da ga nema ispred.Kada su ta gospoda održavala seminar on je samo izbečio oči kao da prvi puta čuje,a u traktoru je skroz visio kada bi ovi nešto objašnjavali i na kraju svejedno ništa nezna

0

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Ide sporo, sa dosta proklizavanja i traktor u brazdi zvuči našpanan do kraja. Stariji vozač (ostario na PIK-u) koji radi sa njim kaže da mu smeta mušičava elektronika koja malo malo zuji, pišti, cvili... pokazuje neke greške. Po pitanju snage, stabilnosti, cuga, potrošnje i epiteta (koji prati Fendta) "štedljivi" u odnosu na zeleno-žute predhodnike dalo bi se, kaže, raspraviti. Konfor je na nivou i tu se nema šta reći. Uglavnom baji zelena boja nefali, al žali za žutim felgama.
Da nadodam. Plug je Overum 6x14" i ore se (strnjak) na neki 30-ak cm, prednji uteg je 1800 kg i trebao bi mu veći od 2,5 t, dok za zadnjim utezima traktor strašno vapi.
Bećarina pusta- Broj postova: 3244
Registriran: 11.03.2008
20
→→→: VIŠE
jel to nije malo velika potrošnja 31,6 lit/ha?
Mora traktor pokazivat greške jer taj traktor mora učit tog čovjeka kako da vozi, a ak je stariji vozač i smeta mu elektronika....au.. vidi se po prljavom ekranu da vozač nevoli elektroniku
Mora traktor pokazivat greške jer taj traktor mora učit tog čovjeka kako da vozi, a ak je stariji vozač i smeta mu elektronika....au.. vidi se po prljavom ekranu da vozač nevoli elektroniku

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
tomy je napisao/la:jel to nije malo velika potrošnja 31,6 lit/ha?
au traktro koji uci vozaca becarino džabe si to stavio, svejedno ni jedan fendt fan nece u to vjerovat jos ce ti rec da si to izmislio
jel to 924 ili 927 zahvat pluga mu je premali a kazes da i to jedva vuce
deere power je napisao/la:tomy je napisao/la:jel to nije malo velika potrošnja 31,6 lit/ha?
au traktro koji uci vozaca
jos malo i ice se s fendtom u svemir, bolji je od space schutle :P
becarino džabe si to stavio, svejedno ni jedan fendt fan nece u to vjerovat jos ce ti rec da si to izmislio![]()
jel to 924 ili 927 zahvat pluga mu je premali a kazes da i to jedva vuce
aha, nisi skuzio sto sam htio time reci? Da covjek zna vozit taj traktor onda nebi pokazivao greske, ovako traktor njega mora ucit kako se vozi umjesto da je obrnuto. Kod mene kazu ebeš takvog šofera kojem je traktor gazda, umjesto da je on gazda traktoru

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
Stranica 54 / 67. •
1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 60 ... 67 
Similar topics» Fendt traktori
» Fendt 936 Vario
» Elektronika na traktorima Massey,Fendt..
» Fendt
» Fendt Vario/Video abeceda
» Fendt 936 Vario
» Elektronika na traktorima Massey,Fendt..
» Fendt
» Fendt Vario/Video abeceda
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: AGCO
Stranica 54 / 67.