Fendt
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: AGCO
Stranica 39 / 67. • Share •
Stranica 39 / 67. •
1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 53 ... 67 
Re: Fendt
paor je napisao/la:šuška se da Belje mijenja boju dresova svoje konjice, u crveno bijelu...i tamo je konačno netko shvatio ono što i ja poodavno mislim, a to je da Fendt nije 'kombinatski' traktor...
Zasto to kazes?
Mislis jer je skup i popravak prilicno kosta?
A npr vozaci nedovoljno pazljivi?
Jbg ,ja mislim ako vec kupis fenda posteno platis da bi i posteno trebao odraditi -znaci ako se ima mogucnosti definitivno voziti fenda.
Paor ništa bitno im se neće promijeniti po pitanju količine kvarova ali to i oni znaju ... ne rade oni promijenu zbog toga nego što će vjerojatno za svakog polovnog Fendta dobiti novi Case sa petogodišnjom garancijom .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
ja sam cuo jos kad su trebali kupit DF-a cak ih je bilo dosta na probi, da su odustali i presli na fendta zato sto im oni nude da nakon 5 godina zamjene traktore za nove (vjerovatno da tvornica uzme pod racun malo sredi i kasnije prodaje) ali mozda je to sad palo u vodu kad su oni vidili u kakvom su stanju traktori pa ce belje opet uzet traktore ko da najbolju ponudu ili ce mozda ipak uspjet pa ce uzet sve nove fendtove
Case je po meni i bolji izbor za tvrtku poput belja...tamo ionako nitko ne pazi pretjerano na strojeve. Fendt svoj maksimum po pitanju produktivnosi i vijeka trajanja daje uz malo pažnje i koncentracije na posao koji se radi (to se pogotvo odnosi na 0.0 % alkohola u krvi!), te redovito održavanje.
Druga stvar je što se osnovni model Case Magnuma 335 može dobiti za nepunih 100 k E netto, dok Fendt iste snage u osnovnoj varijanti je min 150 k E netto(cijene vani - kod nas je fendt 20 % skuplji). Po pitanju opreme Fendt je tu dakako bolji, ali realno ionako samo ih par korisiti npr. prednji hidraulik za drugu namjenu osim za nositi uteg.
Za ovu razliku u cijeni Case se neće toliko kvariti ili potrošiti toliko više goriva.
http://www.traktorpool.de/details/Traktoren/Case-IH-Magnum-335/1227125
Druga stvar je što se osnovni model Case Magnuma 335 može dobiti za nepunih 100 k E netto, dok Fendt iste snage u osnovnoj varijanti je min 150 k E netto(cijene vani - kod nas je fendt 20 % skuplji). Po pitanju opreme Fendt je tu dakako bolji, ali realno ionako samo ih par korisiti npr. prednji hidraulik za drugu namjenu osim za nositi uteg.
Za ovu razliku u cijeni Case se neće toliko kvariti ili potrošiti toliko više goriva.
http://www.traktorpool.de/details/Traktoren/Case-IH-Magnum-335/1227125
majs- Broj postova: 579
Registriran: 28.08.2008
7
deere power je napisao/la:ja sam cuo jos kad su trebali kupit DF-a cak ih je bilo dosta na probi, da su odustali i presli na fendta zato sto im oni nude da nakon 5 godina zamjene traktore za nove (vjerovatno da tvornica uzme pod racun malo sredi i kasnije prodaje) ali mozda je to sad palo u vodu kad su oni vidili u kakvom su stanju traktori pa ce belje opet uzet traktore ko da najbolju ponudu ili ce mozda ipak uspjet pa ce uzet sve nove fendtove
Bila su tri agrotrona 265 na probi tamo negdje 2005 ili 06 (informacija iz poljonove) ali nisu bili zadovoljni.
Ovo što si napisao za fendove da će ih zamijeniti nakon 5 god tako nešto sam i ja čuo...ustvari ono što sam ja čuo je da su ih trebali mijenjati sa max 5 god starosti i max 10 tis rad sati za 50 % cijene novog traktora , što ako je tako je bio odlično dogovoren posao - pokupiš kapitalna i traktor te za 5 god raubanja košta možda 20 % stvarne cijene novog. Ovo za fendove nije 100 % pouzdana informacija.
7
Zašto kupovati nešto za novce kada sada mogu dobiti GRATIS nove i sa višegodišnjom garancijom Case traktore ? Malo prije si dobro napisao za Case 335 a njegov cijenovni konkurent iz kuće Fendt je 716 ... ništa više od toga ako čak i to jer kolega je prije par mjeseci uzeo Fendt 820 za 125.000 € bez poreza pa si računajte . Uzmimo u obzir toliku razliku u cijeni i malu starost Beljskog voznog parka Step-Co je dužan Belju dobru lovu nakon što im zamijeni traktore

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
e to sam i ja cuo osim ovog za radne sate, al ko moze tacno tempirat da nakon 5 godina imaju 10.000rs, od pocetka se znalo da fendt nije za belje jer pola stvari koje on ima na sebi nikad se ne iskoriste kao npr kod nekog privatnika koji ce ga ipak pazit (pogotovo vario mjenjac) te ce ga vjerovatno sluzit dok je ziv
za agrotrone ja sam cuo da su imali ozbiljnih problema na 5000rs te da to nije ono sto im treba
a imali su oni i case-a vec a i to je neslavno zavrsilo a i sad ako su uspjeli fendta sjebat case je ipak klasa ispod fendta mogu samo zamislit sta ce njima napravit
za agrotrone ja sam cuo da su imali ozbiljnih problema na 5000rs te da to nije ono sto im treba
a imali su oni i case-a vec a i to je neslavno zavrsilo a i sad ako su uspjeli fendta sjebat case je ipak klasa ispod fendta mogu samo zamislit sta ce njima napravit
Često idem u Vinkovce i viđam njihov Pik na tablama kako rade kaze pik radi 12,000ha....
Pa ti traktori su morali umrijet 5 puta od tetak prijatelj radi u piku i iso je tetak orat s njim......kaze orali su mislim da je bila 930-tka kaze ideee fino.....ali opet ja mislim kada si radnik tamo kao traktorsita za svaki kvar da ti odgovaraš nemoze firma to sve pokrivat.....a one slike sto je paor metio....stvarno zao mi je onog malog fendta.....moj imt nije u takvom stanju.....!
Pa ti traktori su morali umrijet 5 puta od tetak prijatelj radi u piku i iso je tetak orat s njim......kaze orali su mislim da je bila 930-tka kaze ideee fino.....ali opet ja mislim kada si radnik tamo kao traktorsita za svaki kvar da ti odgovaraš nemoze firma to sve pokrivat.....a one slike sto je paor metio....stvarno zao mi je onog malog fendta.....moj imt nije u takvom stanju.....!
ur45- Broj postova: 1291
God: 17
Registriran: 17.01.2009
-7
DP mislio sam ili 5 god max ili 10000 rs max, što prije nastupi. Tako su i radili kalkulacije da bi se to otprilike trebalo poklapati, no nije pravilo.
Samo kolko sam čuo da neki traktori rade puno više od predviđenih 2000 rs godišnje.
Samo kolko sam čuo da neki traktori rade puno više od predviđenih 2000 rs godišnje.
7
pa je to bi stimalo ako bi ga uzeli sa 10000rs i tih 5 godina starosti za 50% cijene opet bi ga lakse prodali nekom pod uslovom da bude ispravan a belju dali nove traktore ovak sada je pitanje sta mogu dobit za te fendtove jer su dosta izradjeni
deere power je napisao/la:pa je to bi stimalo ako bi ga uzeli sa 10000rs i tih 5 godina starosti za 50% cijene opet bi ga lakse prodali nekom pod uslovom da bude ispravan a belju dali nove traktore ovak sada je pitanje sta mogu dobit za te fendtove jer su dosta izradjeni
Mislim da se ipak radi o 20-30%, no nije bitno.
Njima treba traktor sa klimom, klasičnim mjenjačem (sa HI-LO i power reverzerom), 3-4 para izvoda iza, tegovima i deri miško.
Nisu samo Case i Steyr crveno bijeli, tu je i Valtra u tim bojama.
Bećarina pusta- Broj postova: 3111
Registriran: 11.03.2008
12
Saša ne boj se niko nece uzet te traktore sa 10000rs na satu vec ce to bit kad se malo ulicakju oko 2000-3000rs a posto nisu stari (4-5 godina) puno ce ljudi nasjest, nisu bas ni oni ludi a mogu napisat koliko zele sati da ima 
Stranica 39 / 67. •
1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 53 ... 67 
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: AGCO
Stranica 39 / 67.