ORANJE
Stranica 2 / 67. • Share •
Stranica 2 / 67. •
1, 2, 3 ... 34 ... 67 
Re: ORANJE
Rajtek je napisao/la:Ovak ti to izgleda poslije sjetve.
Jedan put sam prošo tanjuračom dan nakon oranja i još jedan dan ostavil da nagori malo na suncu, pa prohod rotobranom.
onda nije to tak losa zemlja kak je izgledalo, jer kod mene i one najmekse je najbolje napraviti odmah kak spada, jer ako napravis samo jedan prohod tanjuracom poslije se mores slikati, grude kakve su bile poslije prvog prohoda takve i ostanu i ne pomazu ni rotobrane (zapeku se).
moj punac ima takvu zemlju nekakve žute konzistencije - kadgod smisliš možeš ju usitniti, jedino tamo podešavam graničnik prilikom tanjuranja

paor- Admin

- Broj postova: 2827
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36
→→→: VIŠE -

branko je napisao/la:Rajtek je napisao/la:Ovak ti to izgleda poslije sjetve.
Jedan put sam prošo tanjuračom dan nakon oranja i još jedan dan ostavil da nagori malo na suncu, pa prohod rotobranom.
onda nije to tak losa zemlja kak je izgledalo, jer kod mene i one najmekse je najbolje napraviti odmah kak spada, jer ako napravis samo jedan prohod tanjuracom poslije se mores slikati, grude kakve su bile poslije prvog prohoda takve i ostanu i ne pomazu ni rotobrane (zapeku se).
A znalo je i na toj parceli biti svašta.
Jedne godine sam ju izoral u 3. mjesecu pa ostavil, to se tolko zapeklo da niš nije pomagalo, ni tisuču prohoda tanjuračom, velike pečene glinene grude nisam mogo nikak usitnit, tak da je to bilo jad i bjeda od sjetve, al opet je neš niklo.

Rajtek- Broj postova: 739
God: 28
Zanimanje: System administrator, Poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
2
→→→: VIŠE
par slika gdje je necak probao ici s caseom orati

i jos par s moje ispomoci burazu

i kratki filmic

i jos par s moje ispomoci burazu

i kratki filmic
a koje oranje....
odma sijacicu i deri....
odma sijacicu i deri....

valtra- Broj postova: 419
God: 19
Registriran: 11.03.2008
0
valtra je napisao/la:a koje oranje....![]()
odma sijacicu i deri....
nije cijela takva otprilike 2/3 a 1/3 je ilovaca masna ko sam vrag , na slici s google eartha se tocno vidi do kud je pjescano a gdje pocinje ilovaca

evo jedna slika proljetnog oranja (klasuriste) malo je vise zemlja vlazna al sta se moze

mladen- Broj postova: 574
God: 27
Registriran: 19.03.2008
0
Strašan plug ovaj sa video clipa 

Krx- Broj postova: 1148
God: 29
Registriran: 10.03.2008
8
hehe tak i moj sipa ljepo samo kaj je niski pa me ponekad mući ova stabiljka od kukuruza jer ju ja ne palim nego bacim ureo po njoj i dobim dodatno gnojivo 

Mata imt 540- Broj postova: 1237
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
→→→: VIŠE
Mata imt 540 je napisao/la:hehe tak i moj sipa ljepo samo kaj je niski pa me ponekad mući ova stabiljka od kukuruza jer ju ja ne palim nego bacim ureo po njoj i dobim dodatno gnojivo
Mi to zapalimo zato što bude šuške, pa ovo ipak bude bolje.
A ovo je tata krenio orat pa velika guma pokla, nije pukla nego je imala rupu, pa nije tjeo da skroz pukne...
ljetno oranje, necak ore parcelu koju su upravo dobili u zakup, radi se o stupanju u posjed , tj. ne budu nista posijali gore.

malo ga pravac jebe....al inace sve oke....traktor je zvijer..... 

valtra- Broj postova: 419
God: 19
Registriran: 11.03.2008
0
Stranica 2 / 67. •
1, 2, 3 ... 34 ... 67 
Stranica 2 / 67.