Simentalska pasmina goveda
Stranica 1 / 4. • Share •
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
Re: Simentalska pasmina goveda
Naišao sam na podatak da se najveća koncentracija stočnog fonda nalazi na području Babine Grede .Što se tiče RH . naravno ,Jeli to točno 
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 991
God: 39
Registriran: 04.10.2008
13
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Naišao sam na podatak da se najveća koncentracija stočnog fonda nalazi na području Babine Grede .Što se tiče RH . naravno ,Jeli to točno
kažu da je još uvijek tako, ali nemam nikakve novije službene podatke u vezi toga

paor- Admin

- Broj postova: 3048
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Pare, kad si već tu zanima me koja pasmina prevladava na tvom području , Što se tiče mliječni krava naravno . Dali je većina Hrvatski simentalac .Pitam iz razloga što sam mišljenja da Hrvatski simentalac što se tiče karakteristika ,Fenotip .Genotip . Apsolutno odgovara mome području , Rado bih ga vidio u svojoj štali .
13
Na mojem području je bilo u 90% slučajeva uzgoj simentalca, uostalom kao i u cijeloj Hrvatskoj. Izgradnjom novih farmi zadnjih godina, povećava se postotak holštajna. Ja imam simentalce.
Agrokor pomalo ulazi u BiH i ako si u regionu njegovih mljekara (a mislim da jesi), pomaže izgradnju novih štala. Raspitaj se. Baš čitam o otvaranju jedne takve kod Gradačca.
Agrokor pomalo ulazi u BiH i ako si u regionu njegovih mljekara (a mislim da jesi), pomaže izgradnju novih štala. Raspitaj se. Baš čitam o otvaranju jedne takve kod Gradačca.

paor- Admin

41

Agrokor je nedavno kupio i našu lokalnu mljekaru .Ako takvo nešto bude odrađivala njihova stručna služba iz sektora mljekarstva , Možda i bude nešto od toga ,bude li to prepušteno lokalnim "STRUČNJACIMA".onda će to ići po liniji već znanoj .Još nešto . Imaš li Podatak dali je ijedna gravidna junica Hrvatskog Simentalca izvezena na područije BiH .Mišljenja sam da bih Hrvatska trebala u narednom periodu početi izvoziti svoju genetiku . 
13
nisam čuo, niti vjerujem da su hr junice išle igdje u izvoz, mada se i to može uskoro očekivati s obzirom da je u posljednje vrijeme značajno povećan uzgoj baš junica simentalske pasmine
budi uporan i stalno u toku u vezi štale, nema druge (ili tako ili vezice..)
budi uporan i stalno u toku u vezi štale, nema druge (ili tako ili vezice..)

paor- Admin

41

To budi uporan značili to da se uvlačim nekome u d... neće ići .Direktor naše mljekare mi je prvi susijed . Prije dvije tri godine je proglašen menagerom godine za uspješno vođenje naše mlijekare .na što mu ja osobno skidam kapu . ali bojim se da ne prepoznaje prave potencijale što se tiče proizvođača . Osobno sam mu proizvodio mlijeko ekstra klase još prije tri godine a tek sada je na snagu stupio pravilnik o kakvoći mlijeka i tek sada kreću sa educiranjem proizvođača po tom pitanju .Hoću reći ako nism prepoznat kao potencial sa postojećim rezultatima proizvodnje uzgoja i hranidbe, pa i ispravnog menagmenta u svojoj štali onda neka....
13
kovač:pa što ti onda imaš u štali ako nije simentalac?

abrkili- Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
12

Abrkili majstore kod mene ti je adaptirana štala sa 20 vezova u kojoj je 7 simentalaca uvezenih iz njemačke .4 crno -bijeli frizijac kupljen kao mala telad na jednoj farmi i uzgojen na mojem gospodarstvu .2 švicerska simentalca , i 2 mješanca . ostalo je podmladak iz vlastitog uzgoja .imam jako dobru proizvodnju sa postojećom genetikom ali bih ipak volio da mi je puna štala hrvatskog simentalca .
13
Pozdrav zanima li me dali se moraju sve krave muzt ako se nikad nisu muzle ama baš nikad

vi_ky- Broj postova: 2
Registriran: 20.11.2008
0
Ništa mi nije jasno ? jeli to ozbiljno pitanje ili šta
kod na krave koje se nikad ne muzu su obično BIKOVI..ha.ha 
kod na krave koje se nikad ne muzu su obično BIKOVI..ha.ha
13
kovač, kako frizijke napreduju kod tebe, mislim koliko mlijeka daju u odnosu na simentalke????

tafe42- Broj postova: 347
God: 26
Registriran: 12.03.2008
0
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Ništa mi nije jasno ? jeli to ozbiljno pitanje ili štakod na krave koje se nikad ne muzu su obično BIKOVI..ha.ha
Prije bih rekao da se volovi nikad ne muzu

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
Frizijke su se pokazale jako dobro . na njima sam temeljio svoj razvoj u protekli pet godina daju jako puno mlijeka ali istodobno zahtijevaju veliku pažnju i uvijete ,od smiještaja , hranidbe ispravnog menagmenta što se tiče samog uzgoja (Mislim na prvo sijemenjenje sa 17 mjeseci ) ona nepodnosi krajnje ekstezivni pristup ,To je krava za intezivnu proizvodnju , intezivnu hranidbu ,i intezivan rad . zbog njih sam cijeli jedan zid probio u štali da bih imale svijetlosti i zraka dovoljno .tafe42 je napisao/la:kovač, kako frizijke napreduju kod tebe, mislim koliko mlijeka daju u odnosu na simentalke????
kad bih bio u prilici raditi modernu štalu po standardima EU svakako bih bila napunjena frizijkama .a sad kako stoje stvari mijenjao bih postavu u svojoj adaptiranoj štali na simentalce jer nebih se dalje razvijao dok zato nebude pravih uvijeta , pritom mislim da se prije svega trebam jako dobro educirati na svim poljima pa tek onda krenuti u daljnji razvoj . razlika između simentalca i frizijca je u svemu od hrane koju pojedu pa do proizvodnje simentalac proizvode duplo manje u odnosu na frizijca ali i pojede duplo manje . Simentalac u vrhu laktacije do 25L a frizijac do 45 L
13
opg
moram priznati - vrlo trezveno razmišljanje, mnogim propalim ili klimavim stočarima je toga nedostajalo
moram priznati - vrlo trezveno razmišljanje, mnogim propalim ili klimavim stočarima je toga nedostajalo

paor- Admin

41

Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
Similar topics» Ayrshire - Shkotska pasmina goveda
» Pasmine goveda i njihova klasifikacija
» Suffolk pasmina ovaca
» Durok pasmina svinje