Orasi by flackmaster
Stranica 2 / 4. • Share •
Stranica 2 / 4. •
1, 2, 3, 4 
Re: Orasi by flackmaster
Pa nije loša ideja. Nije problem cijena nego ta neizvjesnost da ti preparati stvarno djeluju. išao sam neki dan provjerit dal to radi ali nisam našao nova oštečenja na sadnicama.
Inače sam stavio 250 komada oraha u teglu i sad imam male sadnice pa ču ih nagodinu sam cijepit, da malo uštedim. zemlju sam več pogodio tak da stižu sljadaču jesen još 2 hektara vočnjaka ako sve pođe po dobru.
Inače sam stavio 250 komada oraha u teglu i sad imam male sadnice pa ču ih nagodinu sam cijepit, da malo uštedim. zemlju sam več pogodio tak da stižu sljadaču jesen još 2 hektara vočnjaka ako sve pođe po dobru.
nugy1 je napisao/la:ma ove su dost jeftine negdje oko 3 kn metar, samo kad pomnožiž za jedno 200 oraha na 70 cm. visine to ti je onda 420 kn.
A ja sam razmisljao tako zastiti ljesnjake i kad pomnozis sa 2000 izadje puno vise:) jedno 20% cijene sadnica plus rad i onda sam saam sebi rekao "Valjda nece pojesti bas 20% sadnica" ....

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
Ovako ima jedan slučaj gdje je osoba posadila sadnice orahe sa certifikatom na ,, rjeđe,, i za zasađenu površinu dobila sva moguča novčana sredstva koju država daje. Kasnije če na tu istu površinu posaditi svoje kalamljenje orahe i popuniti praznine i dobiti razmak kakav treba biti
Gost- Gost
suhe orahe si stavio u teglu ili one koji su sad jesenski friški ?

nugy1- Broj postova: 21
God: 37
Zanimanje: voćarstvo i vinogradarstvo
Registriran: 04.11.2008
0
znači kad poraste, cjepiš ga na raskol! jesi probao na T cijepljenje????????

tafe42- Broj postova: 344
God: 25
Registriran: 12.03.2008
0
znam kak je to na raskol,na vrhu zarežeš i staviš drugu vršnu grančicu onda ona dalje potjera grane jeli tako?

0
kalemljenje je jedan jako lijep hobi i pravi način da sam stvoriš voćku...ja ponekad okuliram ponešto pa me zanima ako netko zna kako se zove najnovija inačica okuliranja (bilo na TV u Plodovima zemlje prije nekog vremena) koja je uspješna (kažu) u 99% cijepova

paor- Admin

- Broj postova: 2834
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36
→→→: VIŠE -

cijepljenje na prsten ali samo za kesten i orah jer teško zarasta.

0
nugy1 je napisao/la:znam kak je to na raskol,na vrhu zarežeš i staviš drugu vršnu grančicu onda ona dalje potjera grane jeli tako?
Da tako je makar ja ove orahe koje sam kupio bili su cijepljeni nekak pod 45 stupnjeva i zatim spojeni ali za to trebate imati dvije grančice savršeno iste debljine.
Okuliranjem baš nejde jer se rijetko primi to više pali kod jabuka i kruški.
...što je s REZIDBOM oraha, to nigdje nisam našao: rezidba KAKO i KADA... 
pbabic- Broj postova: 7
Registriran: 19.06.2009
0
Negdje sam pročitao da nema previše rezidbe što se oraha tiče. Ali opet ovisi da li se uzgaja u svrhu drveta ili za plod. Vjerovatno je u uzgoju za plod ona prisutnija, ali to je vjerovatno vrlo malo i to svakih 4-5 godina.
P.S. Da li netko zna kada kada orah počinje davati obilniji rod? Negdje sam čuo da prvi značajniji rod nastupa oko 8. godine ali mi to zvuči malo preoptimistično...
P.S. Da li netko zna kada kada orah počinje davati obilniji rod? Negdje sam čuo da prvi značajniji rod nastupa oko 8. godine ali mi to zvuči malo preoptimistično...

Gigga- Broj postova: 2
Registriran: 16.08.2009
0
...ja koliko znam da počinje rađati u petoj godini, a obilniji plodom bi i mogao biti (nagađam) tek u osmoj godini...
P.S. Mojem orahu je 6 godina ali nema više od 20-tak plodova...
pbabic- Broj postova: 7
Registriran: 19.06.2009
0
pbabic je napisao/la:...ja koliko znam da počinje rađati u petoj godini, a obilniji plodom bi i mogao biti (nagađam) tek u osmoj godini...
U petoj godini?!? OHOHO, fino fino... A taj tvoj orah jel cijepljen odnosno jel znaš koja je sorta? 20-ak plodova za orah star 6 god. mi ne zvuči loše...

Gigga- Broj postova: 2
Registriran: 16.08.2009
0
Prošlu jesen sam direktno u zemlju posadil plodove oraha - po pet plodova za jednu planiranu biljku. Od 45 posađenih plodova (za planiranih 9 biljaka) isklijalo ih se 4 kom na 4 različita mjesta. Sad imaju visinu cca 45 do 50 cm. Grančice su izbile gotovo odmah od zemlje. Zna li netko kada je najbolje odrezat grančice koje su višak? Ove godine ću opet posaditi na mjestima na kojima nije ništa niknulo. Ovo je iz hobija i da ne čistim trnje baš za nikaj, pa mi nije toliko važno što će niknut koju godinu kasnije. Zemlja je pjeskulja. Jedan koji je posađen prije cca 8 godina još uvije nije viši od 120 cm, a ostali sađeni u to vrijeme imaju visinu između 3 i 4 metra. Na dva su ove godine bili prvi plodovi.

iwanho- Broj postova: 198
Registriran: 14.12.2008
0
Stranica 2 / 4. •
1, 2, 3, 4 
Stranica 2 / 4.