AKTIVNE TEME
» Agro Dan
by Agro Dan Yesterday at 09:33

» Vijesti vezane za poljoprivredu
by kulak25 17/6/2018, 12:20

» Zakon o poljoprivrednom zemljištu
by Đuro Japarić 7/6/2018, 19:35

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by Đuro Japarić 4/6/2018, 19:08

» Pšenica 2017/2018
by VjekoBis 4/6/2018, 12:45

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 2/6/2018, 10:17

» Đuro Đaković 1620 H
by Marjanovic 1/6/2018, 21:13

» Adaptacija za suncokret
by jbrtka 25/5/2018, 16:12

» P: Kombajn Deutz Fahr Topliner 4065 H 4x4 Balance
by drazen 24/5/2018, 10:13

» Cijepljenje (kalemljenje)
by misoo83 21/5/2018, 07:59

» Puhalnik za žito
by toma84 15/5/2018, 21:12

» Prskalice
by deadfall 8/5/2018, 11:18

» F r e z a
by Dirk P0itt 15/4/2018, 19:06

» Prodajem sjemensku soju sorta Gabriela
by Fidelito 12/4/2018, 17:48

» 'leži - a iđe!'
by Fidelito 11/4/2018, 08:09

» Poziv na osnivačku skupštinu opće hrvatskog Udruženja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
by bećar 9/4/2018, 22:56

» Deutz Fahr 1322M
by B-J 8/4/2018, 15:33

» paulovnija vaša iskustva?
by slaven22 1/4/2018, 12:29

» New Holland
by compy 25/3/2018, 18:42

» Kupujem gume 13.6 R28
by SteveO 24/3/2018, 20:48

» Slike
by andro 24/3/2018, 09:36

» RASIPAČI
by stjepan 23/3/2018, 17:04

» Pasquali 900
by Krx 21/3/2018, 11:21

» Roboti u poljoprivredi
by Fidelito 20/3/2018, 15:08

» Repica 2018
by stjepan 20/3/2018, 13:18

» perad
by Jelica 20/3/2018, 09:31

» Koristi li netko GPS sustav za paralelne tragove?
by Fidelito 19/3/2018, 17:06

» Bazga
by Bole1 16/3/2018, 12:23

» Tov junadi
by Tomot3 14/3/2018, 21:29

» Pravo na samostalni poporavak mehanizacije
by Tomot3 14/3/2018, 21:17







Prognoza vremena

Stranica 1 / 7. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Prognoza vremena

Postaj by Kile on 14/10/2011, 09:33

Coja, de šalji kišu u okolicu Đakova Smile
Ima li išta na vidiku?

_____________
Proizvodnja hrane umjesto proizvodnje poticaja...
https://www.youtube.com/watch?v=foEknJEi8F0
Fijuuuu, fić.... tongue
avatar
Kile

Broj postova : 1436
God : 25
Lokacija : đakovačka satnica
Zanimanje : OFR
Registriran : 13.02.2009
41

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by Miky000 on 14/10/2011, 09:52

@Kile je napisao/la:Coja, de šalji kišu u okolicu Đakova Smile
Ima li išta na vidiku?

Ma bolje da nama pošalje :p kod nas brlja kiša 3,4 dana a palo je toli8ka količina ta nemogu pomislkit tanjurat ljetno oranje strništa a kamoli šta drugo

_____________
Red radi i disciplina

John deere je John deere sve ostalo su samo traktori
avatar
Miky000

Broj postova : 476
God : 24
Lokacija : Cerna
Zanimanje : student
Registriran : 30.07.2010
9

→→→ : OPG PAŽUR

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by mačor on 14/10/2011, 11:03

nema kiše sljedečih 10 dana, temp 15do -2 sad par dana a kasnije zatopljenje do 20
avatar
mačor

Broj postova : 796
Lokacija : ajme
Registriran : 28.07.2011
12


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by IVAN.14. on 14/10/2011, 11:35

kod nas je jučer padala skoro cjeli dan , sad moremo sijat jocolor

_____________


ja sam lola prava slavonska

IVAN.14.

Broj postova : 924
Registriran : 16.02.2011
6

→→→ : VIŠE


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by branko on 5/7/2012, 23:05

Kod mene danas na večer pljusak , taman sam dovezao doma slamu i imao sam još šogoru napraviti nekih 40-tak bala od mojeg graška ali je neikh 300 m od sela već počelo padati , vratim se je natrag a oni me blijedo gledaju kakva kiša, i taman kad ih ja uspjem uvjeriti da se ne zahebavam, počeo i u selu prvo jak vjetar a onda i pokoji komad tuče i to pravi komadi veličine lješnjaka sorte halleow div (sorry Very Happy morao sam ovo napisati jer me ubijaju u pojam takvi napisi po novinama velične oraha, lješnjaka itd) znači cca 2 cm promjera ali za razliku od lješnjaka tuča je bila nepravilnog oblika Very Happy . a nakon toga pljusak dobrih 45 minuta



starija ekipa mi je zbrisala dok sam počeo snimati



avatar
branko
Admin
Admin

Broj postova : 3626
God : 49
Lokacija : Z druge strane bare
Registriran : 09.03.2008
44


Korisnički profil http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by wtz 2048a on 6/7/2012, 00:02

Hahaha..Mali je prejak Very Happy
I kako ladite jajca u ovim vrucim danima Very Happy

_____________
Živi život,zezaj krizu...;Jer ovaj život nema reprizu Very Happy

wtz 2048a

Broj postova : 488
Registriran : 23.09.2011
4

→→→ : https://www.youtube.com/watch?v=Snh-xZIxVho

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by DARKO on 6/7/2012, 08:37

Haha, mogli bi malo uspoređivati tuču s krumpirom..zamislite, padala je tuča veličine sjemenskog krumpira kalibraže 28/35. Very Happy
Branko vidio sam jučer da se nekaj veliko kuha tam u vašoj okolici, reko samo da nebude tuče. A k nama nikaj nije došlo, prvi val je preletio Međimurje i padalo je s druge strane Mure a drugi put pak je Drava povukla k sebi..Međimurje opet ostalo suho, ali bolje da je tako nego da bude tuče.

_____________
SVE ZA HRVATSKU,HRVATSKU NIZAŠTO!
avatar
DARKO

Broj postova : 1603
God : 31
Lokacija : Negdje između Mure i Drave
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by Tomek612 on 6/7/2012, 12:57

kak i zapad od Varaždina,ni kapi... Crying or Very sad branko po oblacima se vidlo da je gorje bilo...dobro je još dok je 28/35,a kaj da je vekše???

_____________
nemoj nos rivati de mu nije mjesto..
avatar
Tomek612

Broj postova : 938
God : 23
Lokacija : Nova Ves,Vž
Zanimanje : poljoprivredni tehničar opći
Registriran : 11.11.2011
21

→→→ : VIŠE


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by ZEKSON on 6/7/2012, 15:32

kod mene jučer padalo svega 15 min i to ga 5 min malo jači pljusak a 10 min samo ja polako kapalo treba još kiše zemlja je suha Neutral
avatar
ZEKSON

Broj postova : 1388
Lokacija : Mače,Vukanci
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 09.07.2009
25

→→→ : VIŠE

Korisnički profil https://www.youtube.com/user/zekson123/videos

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by Fidelito on 13/2/2013, 16:48

ovo nije prognoza, ali je vrlo zanimljiva analiza za temperaturu i padavine u siječnju 2013:

http://klima.hr/klima.php?id=ocj
avatar
Fidelito

Broj postova : 4470
Lokacija : Moslavina
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by DARKO on 23/2/2013, 10:01

Kod nas palo 20 cm snijega i najavljuju u noći na nedjelju još otprilike toliko..nema kraja zimi. Ali ništa loše u tome, bar se zemlja dobro natopi vodom koja uvijek fali.

_____________
SVE ZA HRVATSKU,HRVATSKU NIZAŠTO!
avatar
DARKO

Broj postova : 1603
God : 31
Lokacija : Negdje između Mure i Drave
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by fric1993 on 24/2/2013, 15:24

Ma kod nas je prevec dosta voda leži na polju a imamo i za orati.
Bio sam u petak u ivanicu Na predavanju od Bc- a, Bsfa i za zeolit pa je njihov predstavnik rekao da će ova godina biti najsusnija....

_____________
avatar
fric1993

Broj postova : 480
Lokacija : Brcko-Dugo Selo
Registriran : 12.11.2010
5


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by YTO Muratović on 24/2/2013, 21:48

U mene kiša pada ćitav dan,neke kanale sa skipom kopo danas,sutra ujutro me ne bi iznenadila veća poplava Mad

_____________
Došlo je vrijeme kada pametan šuti,budala progovori,a fukara se obogati...
avatar
YTO Muratović

Broj postova : 860
Lokacija : Breza-BiH
Zanimanje : Srednjoškolac
Registriran : 07.11.2010
6

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t2371-yto-muratovia?highlight=YTO+Muratovi%E6 https://www.youtube.com/user/1977BMPrometBreza123

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by zelenko on 25/2/2013, 08:14

@fric1993 je napisao/la:Ma kod nas je prevec dosta voda leži na polju a imamo i za orati.
Bio sam u petak u ivanicu Na predavanju od Bc- a, Bsfa i za zeolit pa je njihov predstavnik rekao da će ova godina biti najsusnija....

A normalno da je to rekao da se ljudi uplaše pa svi počnu zeolit kupovati, gluposti ni meterolozi ne znaju, a ne da bi on znao.
avatar
zelenko

Broj postova : 1075
God : 27
Lokacija : Međimurje
Zanimanje : Poljoprivredni-tehničar
Registriran : 22.06.2010
29

→→→ : VIŠE


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by Zelena dolina on 25/2/2013, 08:49

@fric1993 je napisao/la:Ma kod nas je prevec dosta voda leži na polju a imamo i za orati.
Bio sam u petak u ivanicu Na predavanju od Bc- a, Bsfa i za zeolit pa je njihov predstavnik rekao da će ova godina biti najsusnija....
DA,IAKO JE ZA NE VJEROVATI-čula sam na dosta mjesta da bu godina grozno sušna...a sad je tak mokro.naš ribnjak je napokon pun nakon tri godine.rekao mi je čak i čovjek koji živi u Australiji,da prema tome kak je sad tam-neviđena suša i požari oko Melburnea da bu takvo ljeto i kod nas....

_____________
sunny Ne gledaj nikad,nikog,svisoka,osim ako mu pomažeš ustati.
avatar
Zelena dolina

Broj postova : 1198
Lokacija : nigdjezemska
Registriran : 03.04.2012
6


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by branko on 26/2/2013, 17:11

Evo kako izgledaju kod mene neka polja







vjerojatno se začepio most prema kanalu koji bi trebao odvoditi vodu
avatar
branko
Admin
Admin

Broj postova : 3626
God : 49
Lokacija : Z druge strane bare
Registriran : 09.03.2008
44


Korisnički profil http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by anteli4 on 26/2/2013, 19:56

Dali je ovako svake godine ili je ovo iznimka?

anteli4

Broj postova : 352
Lokacija : livno, bih
Registriran : 14.12.2012
13


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by kcukor1 on 26/2/2013, 19:58

Uh...ako je ispod nekaj ozimog ide to pa-pa dolje
avatar
kcukor1

Broj postova : 227
Lokacija : Varaždin
Registriran : 30.12.2011
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by branko on 26/2/2013, 20:20

Zna se to dogoditi više puta, tlo je takvo koje vrlo teško upija vodu a i sama konfiguracija terena pomalo doprinosi tome pa ako se još dogodi začepljenje mosta i obilje padalina kao ove godine onda je ovakva situacija suma sumarum. to je ova lokacija, kanal za odvodnju je s lijeve strane a i ovaj uz cestu s lijeve strane je pročiščen prošle godine a problem je vjerojatno u mostu ispod ceste.


Prikaz veće karte
avatar
branko
Admin
Admin

Broj postova : 3626
God : 49
Lokacija : Z druge strane bare
Registriran : 09.03.2008
44


Korisnički profil http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by 577 on 26/2/2013, 20:39

Evo njiva kod mene u trenutnom stanju...


avatar
577

Broj postova : 2641
God : 30
Lokacija : Otok
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by branko on 26/2/2013, 23:39

Ovo je slikano točno na današnji dan prije tri godine, a ako budem sutra imao vremena otići poslikati sadašnje stanje na istom mjestu jer mi je to na ulazu u selo







avatar
branko
Admin
Admin

Broj postova : 3626
God : 49
Lokacija : Z druge strane bare
Registriran : 09.03.2008
44


Korisnički profil http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by Fidelito on 27/2/2013, 08:02

Branko, na tim parcelama (koje su pod vodom) ne dolazi u obzir ozima sjetva. Preveliki je rizik da sve propadne. Čija je to zemlja (državna ili privatna) i kojoj se površini radi (približno)? Ima li nekog vodotoka u blizini da se kanalima može napraviti odvodnja?
avatar
Fidelito

Broj postova : 4470
Lokacija : Moslavina
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by branko on 27/2/2013, 08:55

Na onim prvim slikama imaš i poziciju na google maps-u kanal za odvodnju je s lijeve strane ceste ( neznam da li si probao ali po ovom što sam ubacio s googlea možeš se kretati kao i na street viewu) problem je jedino u mostu (zapravo tunelima ispod ceste) koji je vjerojatno začepljen nanosima biljnih ostataka s polja. Sam most je napravljen novi 2003 g.

Ovo na drugim slikama od prije tri godine je malo zamršenija situacija jer je sam kanal za odvodnju granica županija pa za njegovo pročiščavanje treba mali miljun dozvola i suglasnosti, inače se na tome radi od te 2010 g. tj. otkad su slike i kod mene su tu suglasnost potpisali svi vlasnici a gdje je stalo neznam.

ovo ti je situacija na terenu, žuta linija od točke 1 do točke 2 je granica katastarskih općina, općina i županija i prati sam kanal.


dužina kanala kojeg bi trebalo pročistiti (između točke 1 i 2) je nešto manje od kilometra. sve parcele su privatne
avatar
branko
Admin
Admin

Broj postova : 3626
God : 49
Lokacija : Z druge strane bare
Registriran : 09.03.2008
44


Korisnički profil http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by branko on 27/2/2013, 09:51

evo današnje situacije



Gornja slika iz 2010



avatar
branko
Admin
Admin

Broj postova : 3626
God : 49
Lokacija : Z druge strane bare
Registriran : 09.03.2008
44


Korisnički profil http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Re: Prognoza vremena

Postaj by anteli4 on 27/2/2013, 11:36

Zato ja uvijek sijem jari jecam. Prinosi su malo manji, ali zato uvijek "pobijegne" poplavi.

anteli4

Broj postova : 352
Lokacija : livno, bih
Registriran : 14.12.2012
13


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 7. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]


DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.