Vijesti i vjestice 5 5 21

Vijesti i vjestice

Stranica 2 / 24. Previous  1, 2, 3 ... 13 ... 24  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Vijesti i vjestice

Postaj by paor on pet 24 lis - 9:11

Kiseli osmjeh se prolomio u kabini mog traktora kad sam prekjučer slušao novosti u 14h na HR1.
Prva novost je bila o dobroj nagodbi hrvatske države sa nekom bankom gdje će platiti samo nekih 200-tinjak mkn zbog krive procjene (???) nekog državnog dužnosnika. Na kraju je napomenuto da dosad nitko nije odgovarao, niti kazneno gonjen zbog toga.
Odmah potom novost iz Broda kako je neki radnik zaboravio zatvoriti ventil i skrivio istjecanje lož ulja načinivši manju materijalnu štetu (oko 15 tkn - moja procjena) i manje ekoonečišćenje. Naglašeno je da je za počinitelja moguća sankcija i do godine dana zatvora.

Eto, ja uopće ne sumnjam da nesretni kotlovničar neće biti kažnjeno gonjen i vjerovatno dobiti otkaz, ali isto tako sumnjam da će itko ikada odgovarati (a pogotovo biti osuđen) za gornju sitnicu od 200+ mkn.

Tako i ja provodim svoje paorske dane, štogod dublje orem, mogu samo potonuti...Da bih išao dalje, treba se baviti nečim drugim...

[You must be registered and logged in to see this image.]

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3047
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 41

→→→: VIŠE

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir on pet 24 lis - 9:29

E Paore, da barem nisi u pravu...
A ono drugo s Ansaldijem nisi ni spomenul....a Jure R. se smiješi...
Sve ćemo mi to platiti Sad Sad Sad

Zvonimir

Broj postova: 2184
Registriran: 14.03.2008
Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by Thor on pet 24 lis - 13:33

Picek je napisao/la:iz dobro provjerenih izvora i PPK Valpovo ide istoj firmi...
ja takve poteze pozdravljam ako se već moraju desiti..
bolje imati dva "monopolista" nego samo jednog..

Najljepse bi bilo bez ijednog jel.

Imali smo velike kombinate koji su odjednom postali losi, guse male seljake i sl., ajmo ih razhebati da prostite,
sve oslo u bananu, poslije rata dosla "privatizacija", kako rece Rojs "tko je jamio, jamio", pokupovalo se sve
za jeftine novce, tko je bio u prilici jel, i sad imamo iste te kombinate ako ne i veće samo u privatnom vlasništvu.
Sad će sve valjati kazu. Zivio kapitalizam cheers cheers cheers

Thor

Broj postova: 548
God: 29
Registriran: 13.08.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Picek on uto 11 stu - 9:32

ima kako je ovo bilo na poljoprivrednoj već 10 dana, pa je bilo i u novinama ali nitko ništa o tome:

Koncesiju za poljoprivredno zemljište u općini Sibinj dobio čelnik Seljačkog saveza
Grivičiću zemlju dali i Čobanković i Pankretić
Autor J. Rak Šajn, B. Karakaš

Tomo Grgić, čija je farma Posavina dosad imala zemljište u zakupu, najavljuje – ključ u bravu
Tomo Grgić, čija je farma Posavina dosad imala zemljište u zakupu, najavljuje – ključ u bravu
Foto: Ivica Galović

Ma to je njega nagradila njegova stranka i njegov ministar, tvrdi Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruga seljaka SlavonIje i Baranje, tek jedne od seljačkih udruga koje je nedavna koncesija haesesovcu i predsjedniku Hrvatskog seljačkog saveza Darku Grivičiću za čak 450 hektara zemlje u Zbjegu, općini Sibinj, doslovce dignula na noge.

Darovi za lojalnost?
Grivičić, koji je prije novog mandata ministra poljoprivrede Božidara Pankretića slovio kao jedan od najjačih zagovornika seljačkih prava, nema dovoljno mehanizacije ni za hektar zemlje da bi, nakon “darovanih” mu 350 ha u koncesiju od bivšeg ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, ovih dana u 30-godišnju koncesiju dobio i Pankretićevih 450 ha, tvrdi Laslo.

– Ako ne misli masno zaraditi na poticajima, a možda i na vremenskim nepogodama, rataru koji ostvaruje osrednje prinose i ne treba toliko zemlje – tvrdi Laslo. Grivičić sad ima više od 1000 hektara, objašnjava, ističući kako još i razumije da, primjerice, Todorić može dobiti 35.000 ha u koncesiju.

On zna i kako sa zemljom i kako s nje bogato žeti. No, OPG-ima se, s čime se donedavno slagalo i resorno ministarstvo, u pravilu dodjeljivalo najviše 50 ha u zakup, a koncesija uglavnom većim poduzećima i nasljednicima bivših PIK-ova. Nakon što je Grivičić dobio 450 ha koje je farma Posavina vlasnika i direktora istoimenog OPG-a Tome Grgića dosad imala u zakupu, Grgić najavljuje – “ključ u bravu”.

– Tristo mliječnih krava ide na klanje, farma, za koju još otplaćujm kredit, na bubanj, a sinovi kojima sam otvorio kćerinske tvrtke na rad u inozemstvo – žali se Grgić, uvjeren da je zemlja namještena Grivičiću. Kako je na prvom natječaju za koncesiju Grgić s kćerinskim tvrtkama bio jedini, natječaj je, tvrdi, poništen jer se nekoga čekalo.

Sad je uvjeren da je to bio Grivičić, koji je uoči raspisivanja novog natječaja otvorio tvrtku Euro-Tim, u kojoj rade samo tri umirovljena branitelja. S mehanizacijom i 30-ak radnika, koliko pak ima Posavina, tvrtka je mogla obrađivati i 4000 hektara, dok Grivičić ima samo dva traktora i usto se hvali kako je, “Bože moj, on napisao bolji projekt za zemljište”, ogorčen je Grgić.

– Dvije godine trajala je neizvjesnost s koncesijom pa zemljište nisam obrađivao, ali sam općini svejedno plaćao zakup – kaže. Farma, koja je prije toga izvrsno poslovala, zbog toga je, kaže, tonula u gubitke. Dvije godine prije koncesionarskog natječaja bila je obrađena svaka čestica. Grivičić, međutim, tvrdi da zemlja kojom je raspolagao Grgić četiri godine nije obrađivana i nije namijenjena OPG-ima, poput Grgićeva, nego velikim tvrtkama poput njegova Euro-Tima, koju je osnovao s dvojicom partnera i aktivna je u poljoprivredi nekoliko godina.

Odlučila Vlada
Grivičić u programu navodi gradnju velike svinjogojske farme kapaciteta 12.000 tovljenika godišnje, što je početna faza gradnje svinjogojskog kompleksa koji bi imao i reprocentar. Iz Pankretićeva ministarstva danas su priopćili da je Vlada kao najkvalitetnijeg ponuđača odabrala Grivičića.

Općina Sibinj tvrdi kako je Tomo Grgić, koji se jedini žalio na odluku, dosadašnjim radom u poljoprivredi ocijenjen manje kvalitetnim ponuditeljem. Za 450 ha natjecalo se devet ponuđača. Grivičić će godišnje koncesiju plaćati 280.000 kuna.

to mu je valjda nagrada za to što je tako dobro zastupao seljake ili jer je bolje zastupao vladajuću garnituru? Laughing

edit: sad vidim da sam ovo ipak možda trebao staviti u crnu kroniku..

Picek

Broj postova: 1075
Registriran: 13.03.2008
Like 7

[Vrh] Go down

Postaj by paor on uto 11 stu - 18:58

Saga se nastavlja - Vijesti

slabo poznam aktere ove priče, ali jasno je da 450 ha u zakup ne može dobiti bilo tko...grivičićev pedigre je odigrao značajnu ulogu (ne znam što je grijeh g.Grgića) i bilo bi mu bolje da sad zašuti (da barem ne pravi probleme onom koji mu je ovo omogućio)

koliko sam shvatio, Grivičić sad u zakupu ima oko 800ha i malo me iznenađuje otvorena pohlepa dojučerašnjeg seljačkog pravobranitelja, čini se da je budući zakon o polj.zemljištu malo ubrzao ovu akciju...

Spoiler:
“Nabrusimo kose!”.

Odavno već banke imanja nam broje,
I porezi, kamate piju nam krv,
Od žuljeva naših se trutovi goje,
Uzalud ti radiš kao crv”.

paor
Admin
Admin

Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by Picek on uto 11 stu - 19:49

paor je napisao/la:Saga se nastavlja - Vijesti

slabo poznam aktere ove priče, ali jasno je da 450 ha u zakup ne može dobiti bilo tko...grivičićev pedigre je odigrao značajnu ulogu (ne znam što je grijeh g.Grgića) i bilo bi mu bolje da sad zašuti (da barem ne pravi probleme onom koji mu je ovo omogućio)

koliko sam shvatio, Grivičić sad u zakupu ima oko 800ha i malo me iznenađuje otvorena pohlepa dojučerašnjeg seljačkog pravobranitelja, čini se da je budući zakon o polj.zemljištu malo ubrzao ovu akciju...
koliko sam ja shvatio Grivičić radi sa nešto preko 1000 ha sada..
ako ništa drugo Pankretić i Čobanković su se barem morali isprsiti da bi ga natjerali da začepi..
a on je valjda još uvijek na čelu nekog saveza ili nečega..
samo što je do jučer pljuvao protiv ovakvih kakav je sada sam postao.. Laughing Laughing
Hrvatska banana država gdje caruje mito i korupcija... Laughing

Picek

Broj postova: 1075
Like 7

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on uto 11 stu - 20:07

Picek je napisao/la:
paor je napisao/la:Saga se nastavlja - Vijesti

koliko sam ja shvatio Grivičić radi sa nešto preko 1000 ha sada..
ako ništa drugo Pankretić i Čobanković su se barem morali isprsiti da bi ga natjerali da začepi..
a on je valjda još uvijek na čelu nekog saveza ili nečega..
samo što je do jučer pljuvao protiv ovakvih kakav je sada sam postao.. Laughing Laughing
Hrvatska banana država gdje caruje mito i korupcija... Laughing

Neznam jel bi se lollol ili bi cry .

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on uto 11 stu - 21:16

hmmm..
puno puta prolazim kraj kućr mr.G-a,ljudi moji,ako on uspije 1000 hektara obradit sa 2 traktora od 200 ks,svaka mu čast.naglašavam da je jd-a kupio tek lani,a dotad je imao samo mf-a,mislim neka serija 8,te ako se ne varam neki stari td... OZBILJAN POLJOPRIVREDNIK...

abrkili

Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 12

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by dado 1 on uto 11 stu - 21:57

znate onu "ako protiv nekog nemozeš ti mu se pridruzi"

dado 1

Broj postova: 97
God: 39
Zanimanje: vatrogasac-vozač
Registriran: 11.11.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Bogate države u siromašnima kupuju zemlju

Postaj by paor on ned 23 stu - 9:07

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] align=left hspace=5>Bogate vlade i korporacije počele su kupovati milijune hektara zemlje po siromašnim zemljama kako bi dugoročno osigurale svoju opskrbu hranom.  Šef UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) Jacques Diouf već je upozorio da bi ova kontroverzna praksa mogla stvoriti novu vrstu kolonijalizma, u kojem bi siromašne zemlje proizvodile hranu za bogate, dok bi njihovo stanovništvo ostajalo gladno jer ne bi imalo gdje uzgajati usjeve, piše britanski list Guardian. Praksa iznošenja hrane tako bi zamijenila nekadašnju kolonijalnu praksu crpljenja i iznošenja mineralnih bogatstva iz siromašnih zemalja, posebice onih u
Drugi siromasi
Filipini su 2007. dali kineskim tvrtkama pristup na 1,24 milijuna hektara poljoprivrednog zemljišta.
• Petnaest saudijskih investitora planira kupiti 500.000 hektara u Indoneziji za uzgoj basmati riže za izvoz u Saudijsku Arabiju.
• Ujedinjeni Arapski Emirati razmatraju kupnju 400.000 hektara u Kazahstanu, Egiptu, Pakistanu i Filipinima kako bi osigurali opskrbu hranom.
• Libija je osigurala 250.000 hektara zemlje u Ukrajini, pristup ukrajinskom zemljištu želi i Egipat. 
• Katar i Kuvajt pokušavaju zakupiti polja riže u Kambodži. Katar je već dogovorio kupnju zemljišta u Vijetnamu. 

Africi.

Novo “otimanje za Afriku” počelo je nakon što su potkraj prošle godine naglo porasle cijene hrane jer se sve više obradivih površina počelo koristiti za uzgoj biljaka za biogorivo. Posebnu je uzbunu izazvala prošlotjedna najava južnokorejske tvrtke Daewoo Logistics da na rok od 99 godina planira uzeti u zakup 1,3 milijuna hektara zemlje na Madagaskaru, polovicu tamošnjih obradivih površina. Na oko milijun hektara do 2025. tvrtka planira proizvoditi pet milijuna tona kukuruza godišnje, a na ostatku palmino ulje za gorivo.

Prema pisanju Financial Timesa, Daewoo bi zemlju, čija je površina jednaka polovici Belgije, dobio besplatno, uz obećanje da će u 25 godina uložiti šest milijardi dolara te stvoriti 70.000 radnih mjesta. No proizvedeni usjevi uglavnom bi se izvozili, u slučaju nestašica hrane slali u Južnu Koreju, a posve je nejasno bi li išta ostalo na samom Madagaskaru.

- Želimo ovdje saditi kukuruz kako bismo jamčili svoju sigurnost opskrbe hranom. Hrana u ovome svijetu može biti oružje - rekao je menadžer u Daewoou Hong Jong-wan za FT.  Madagaskarska je vlada pozdravila projekt jer se nada da bi, uz nova radna mjesta, investicija Daewooa omogućila i gradnju infrastrukture, no jučer je ipak poručila kako dogovor još nije postignut.

Jutarnji list

paor
Admin
Admin

Like 41

[Vrh] Go down

Agrokor mirenjem pokušava izbjeći plaćanje 670 milijuna kuna odštete

Postaj by Smiljan on sri 17 pro - 14:01

[You must be registered and logged in to see this link.]

Agrokor će u četvrtak na postupku mirenja s Miroslavom Mikušom probati izbjeći plaćanje odštete bivšem radniku Belja u iznosu 670 milijuna kuna, priopćila je udruga Zviždač.
Toliko je naime narastao odštetni zahtjev Mikuša zbog priznavanja radnog staža i naknade osobnog dohotka za razdoblje od 1989. do 1991. godine. Prema izračunu Fine, u posljednjih 18 godina kamate su prvotni dug popele na iznos od 670 milijuna kuna.

Mikuš je član udruge Zviždač, čija će predsjednica Vesna Balenović prisustvovati postupku mirenja, a Belje će zastupati direktor sektora pravnih poslova Antun Emert.

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by paor on čet 19 oľu - 15:37

Nekad je bila krilatica "zavadi pa vladaj", a sad "uništi pa vladaj". Treba imati konjski obraz da pored dobivenih 200+ mil. kn državnih potpora, to priustiš državi i seljacima.

KONZUMirate li i vi "hrvatsko" mlijeko iz uvoza?

Jedan od najvećih pobornika akcije "Kupujmo hrvatsko" je Konzum Ivice Todorića, koji velikom marketinškom kampanjom poziva kupce da "KONZUMiraju hrvatsko".

Iako Konzum izrijekom ne tvrdi da su proizvodi koje prodaje iz Hrvatske, promoviranje hrvatskih proizvoda uz istodobno difamiranje konkurencije (koja valjda prodaje samo uvezene proizvode) sugerira da je Konzum mjesto gdje se mogu kupiti hrvatski proizvodi.

Tako i reklama za K plus mlijeko, koje za potrebe Konzumove robne marke puni karlovački KIM, s velikom hrvatskom trobojnicom i logom kampanje "KONZUMirajmo hrvatsko" sugerira da je u pitanju izvorni hrvatski proizvod, no podaci o uvozu mlijeka u Hrvatsku bacaju na to drugo svjetlo.

Naime, prema podacima za siječanj ove godine, Konzum je uvezao 380.004 litre mlijeka u vrijednosti 1.617.871 kunu. Ispada tako da hrvatski potrošači "konzumirajući hrvatsko" mlijeko zapravo piju mlijeko iz uvoza.

Konzum je tim rezultatom treći najveći uvoznik mlijeka u Hrvatskoj iza tvrtke Betoven, koja je najveći hrvatski uvoznik mlijeka zbog uvoza proizvoda tvrtke Mlijekoprodukt iz Bosanske Dubice u BiH, te Lidla. Te tri tvrtke u Hrvatsku su u siječnju uvezle 92,82 posto svog mlijeka.

Komentar ove priče pokušali smo dobiti u Konzumu, ali njegova glasnogovornica Anja Linić nije odgovarala na naše pozive.

(http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=861226d6-9da5-454b-b589-d9cf7a035f77&open=sec)

paor
Admin
Admin

Like 41

[Vrh] Go down

Postaj by roko on čet 19 oľu - 15:56

proizvoda tvrtke Mlijekoprodukt iz Bosanske Dubice u BiH
a ja majmun stalno uzimam to mlijeko....bome to više neću kupovati
..da samo vidite koje je imanje ovaj napravio..... bolje palaču,,,,,

roko

Broj postova: 1354
God: 29
Like 6

http://www.lavanda-racic.hr

[Vrh] Go down

Postaj by kreso on čet 19 oľu - 16:07

isto tako pik vrbovec uvozi meso iz njemačke ( slučajno znam jer ga moj bratić vozi) a isto tako su za božić uvezli odojke sumljive kvalitete iz portugala , pa meso koje dođe od ko zna kud( mislim vijetnam) se prepakirava u nizozemskoj i isto uvozi u hrvatsku.., itd itd , nama je svonjogojstvo u banani .....

kreso

Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Like 24

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on čet 19 oľu - 16:24

Ja ne kupujem iz principa u Knozumu. Za konzum je to ništa, ali meni je osobna satisfakcija gdje i kako ću potrošiti svoje novce. Ako vidiš da nema principa ili da im je marketinška kampanja lažnjak, izabereš drugu trgovinu. U Konzumu mi se nije svidio nastup prema Luri (iz aviona se vidjelo da se radi o ucjeni) a ni prema ostalim dobavljačima. Jedan dodavljač mi je jučer rekao da sada traže za svaki novi proizvod da ga stave na policu 1200 Kn po dućanu (ulaznica, jednokratno) a to u prijevodu znači oko 60000 kn po porizvodu (plus marža, naravno). Kaže mi da više ne razvijaju nove proizvode jer jednostavno ne mogu to platiti, moraju dvije godine prodavati proizvod bez zarade da to isplate. Kada sam svojevremeno želio plasirati svoj proizvod u Konzumu su mi ljubazno rekli na razgovoru da to oni kupuju u Mađarskoj. Ako oni ne žele moj proizvod, neka si dovedu mađare da kupuju u Knozumu - domaće je ipak domaće, tada bi im reklamna kampanja imala nekog smisla.

Fidelito

Broj postova: 2694
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 24. Previous  1, 2, 3 ... 13 ... 24  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics