Vijesti i vjestice
Stranica 1 / 22. • Share •
Stranica 1 / 22. • 1, 2, 3 ... 11 ... 22 
Vijesti i vjestice
Vupik i Žito potpisali sporazum o uvjetima za zajedničku ponudu za kupnju dionica
Vukovarski Vupik i osječko Žito potpisali su Sporazum o prijedlogu uvjeta za podnošenje zajedničke ponude za kupnju dionica Vupika kada Hrvatski fond za privatizaciju raspiše natječaj za njegovu prodaju, izviješteno je današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Vupiku.
Sporazum su potpisali predsjednici Uprava Vupika d.d. i Žita d.o.o. Zoran Mudri i Marko Pipunić, a potpisnici sporazuma su i predstavnici Vupikovih podružnica Slavonsko-baranjskog sindikata i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske te Radničkog vijeća Vupika. Sukladno odredbama sporazuma, ukoliko Žito bude izabrano kao najpovoljniji ponuditelj na natječaju za prodaju dionica Vupika, ta bi tvrtka otkupila 87 posto dionica Vupika iz portfelja Hrvatskoga fonda za privatizaciju.
Jedan od uvjeta provedbe sporazuma je i da se Žitu, kao zajedničkom partneru i nositelju zajedničke ponude omogući stjecanje dionica uz posebne pogodnosti - prodaju državnih potraživanja od Vupika uz početni diskont od 99 posto te prijenos dionica iz portfelja HFP za 1 kunu uz poseban uvjet da Žito odmah na radnike bez naknade prenese kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu.Žito se obvezuje zadržati postojeći broj radnika u Vupiku najmanje pet godina od zaključenja ugovora o prodaji i prijenosu dionica te ponuditi poslovni plan za narednih pet godina s tim da planirana ulaganja i dokapitalizacija ne mogu iznositi manje od 250 milijuna kuna.
Predsjednik Uprave Vupika Zoran Mudri izrazio je nadu da bi natječaj za prodaju dionica Vupika HFP mogao raspisati do kraja godine rekavši kako je sporazum plod višegodišnje dobre suradnje Vupika i Žita.Temeljni kapital Vupika, kao posljednjeg neprivatiziranog agrokombinata u Hrvatskoj, procijenjen je na 563 milijuna kuna od čega je 13 posto već u vlasništvu malih dioničara, dok je ostali paket u vlasništvu države.Vupik obrađuje 7.500 hektara te zapošljava 905 radnika. (H)
[You must be registered and logged in to see this link.]
dali Žito već sada ima više zemlje pod svojim vlasništvom nego što to ima Agrokor?

Picek- Broj postova: 1010
Registriran: 13.03.2008
6
Re: Vijesti i vjestice
No comment.
Bećarina pusta- Broj postova: 3123
Registriran: 11.03.2008
13
→→→: VIŠE
Pa za 99% diskonta i 1HRK za dionicu možda bi bio i ja zainteresiran...
Mislim da bi na forumu brzo skupili novce za dupliranje ponude.
Mislim da bi na forumu brzo skupili novce za dupliranje ponude.

tine- Broj postova: 280
Registriran: 17.03.2008
3
→→→: http://www.agrotine.eu -

iz dobro provjerenih izvora i PPK Valpovo ide istoj firmi...
ja takve poteze pozdravljam ako se već moraju desiti..
bolje imati dva "monopolista" nego samo jednog..

Picek- Broj postova: 1010
Registriran: 13.03.2008
6
Picek je napisao/la:iz dobro provjerenih izvora i PPK Valpovo ide istoj firmi...
slažem se jer konkurencija je zdrava pojava .... ( brz si ,negdje je mazda plakala)

kreso- Broj postova: 1997
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
22
Roknuli Ivu Rukaniča danas oko 18 sati.
Svaka mu čast legendi meni je bio najjači novinar i ljudina a takvi eto smetaju u naciji nažalost
Svaka mu čast legendi meni je bio najjači novinar i ljudina a takvi eto smetaju u naciji nažalost
Nek sad drug S smijeni sam sebe...
Zvonimir- Broj postova: 2160
God: 46
Registriran: 14.03.2008
3
Zvonimi® je napisao/la:Nek sad drug S smijeni sam sebe...
kad se krenuo sa rogatima bosti ....

kreso- Broj postova: 1997
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
22
Kriminalac...

Krx- Broj postova: 1152
God: 29
Registriran: 10.03.2008
8
Pa kako i nebi bio kad se stakvima igral pa dobio paketič pod auto.
Trebamo smjenit mi gospodina I.S.
Flackmaster je napisao/la:Pa kako i nebi bio kad se stakvima igral pa dobio paketič pod auto.
Ak si slušal govor jučer, onda valjda moguće samo na jednak način kao i gospon Puk...bum
3
Evo jedan dobar tekst kojeg ja potpisujem u cijelosti jer puno toga odprije znam....pratim i volim politiku...mislim da je tu s.M. ako hoćete veća ili smrdljivija stavka od i.s.....evo linka...
Zadnja promjena: Krx; 23/10/2008, 22:21; ukupno mijenjano 1 put.

8
s.s. = ? 
3
Kiwi-prodana duša....ja nerazumijem ljude...šta tu smranader može učiniti...apsolutno ništakao ni ovi drugi još nesposobniji...ljudi budimo razumni za taj kriminal nisu krive ove niti one sadašnje političke strukture već političke prodane duše koje lagano sad već hvata frka jel sve dolazi na naplatu...jer dečki život je nama prekratak a kamoli njima...klupko se odmotava a budete se iznenadili u neke stvari...ljudi ove države su najveći naivci zato je to i tako kako je...pametnome dosta
Zadnja promjena: Krx; 23/10/2008, 22:27; ukupno mijenjano 1 put.

8
Aha, samo na svojoj poziciji on može samo lajati bez ovlasti...
3
Stranica 1 / 22. • 1, 2, 3 ... 11 ... 22 
Similar topics» Mali jubilej TV Vijesti: Već tri godine na usluzi građanima, i mafijaškoj vlasti
» 'Vijesti' sa Velaševićem ucjenjuju Crnu Goru "protestima", naslov: 'Ko ne dođe - Mafija'
» Vijesti i vjestice
» Brodolom Costa Concordie
» 'Vijesti' sa Velaševićem ucjenjuju Crnu Goru "protestima", naslov: 'Ko ne dođe - Mafija'
» Vijesti i vjestice
» Brodolom Costa Concordie
Stranica 1 / 22.