ječam 2008/09
Poljoprivredni forum :: Poljoprivreda :: Ratarstvo :: Ječam
Stranica 4 / 5. • Share •
Stranica 4 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5 
Re: ječam 2008/09
Evo samo jedne slike vrševine ječma .
Nakon prvog kruga po njivi i pogleda u bunker bio sam previše tužan za slikanje ... ma bio sam previše tužan za bilo što . Prinos ne znam jer još nisam dobio primke sa silosa ali manji je od 4 t/ha

Nakon prvog kruga po njivi i pogleda u bunker bio sam previše tužan za slikanje ... ma bio sam previše tužan za bilo što . Prinos ne znam jer još nisam dobio primke sa silosa ali manji je od 4 t/ha

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
V. se ne žali previše u današnjim "Plodovima zemlje"

paor- Admin

- Broj postova: 2827
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
36
→→→: VIŠE -

koji V?
paor je napisao/la:V. se ne žali previše u današnjim "Plodovima zemlje"
Njegov ječam je bio dobar .
Pitaj susjeda prijevoznika koliko su ječma odvezli od mene ... katastrofa ... a ječam je sa ceste izgledao odlično .

1
tako je čujem i u nas...prinosi se kreću od 4-7t...komentari su svakojaki, zapravo svaka njiva ima svoju priču...ne pada mi na pamet slušati nečije priče, ali istina je to - ako moje žito podbaci ja znam glavni razlog iako se nadam suprotnom...
kakva ti je bila osnovna obrada

paor- Admin

36

paor je napisao/la:tako je čujem i u nas...prinosi se kreću od 4-7t...komentari su svakojaki, zapravo svaka njiva ima svoju priču...ne pada mi na pamet slušati nečije priče, ali istina je to - ako moje žito podbaci ja znam glavni razlog iako se nadam suprotnom...
Osnovna obrada je tanjuranje odnosno gruber i tako godinama u nazad . Ta njiva se obrađuje bez pluga . Ovi iz NG mi govore da imam slab prinos uslijed lošeg busanja u proljeće . Busanje je bilo slabo zbog toplo-hladnog vremena ... tako kažu a i istina je jer ječam mi je ostao rijedak uz korištenje propisane količine sjemena pri sjetvi .

1
Pitam za osnovnu obradu jer sam proljetos pratio jednu raspravu na engleskom forumu gdje su osuli drvlje i kamenje po svojim žitima koje su radili sa no-till obradom. Kod tebe nije uzrok to što ti kažeš, i drugima su imali takvu klimu. Ili si kasno posijao ili je i tvoja reducir obrada uzrokovala nepovoljno stanje u tlu (hladno, neprozračno tlo).
Ovdje ne sudim takvoj obradi jer ju nikad nisam radio, ali lako je moguće...
Ovdje ne sudim takvoj obradi jer ju nikad nisam radio, ali lako je moguće...

paor- Admin

36

Kod mene baš nije no-till jer uvijek se dira nekih 15 cm duboko u zemlju minimalno dva puta godišnje . Bilo kako bilo ječam mi je ostao rijedak a prinos koma .

1
Ječam ove godine je dosta dobar sa prinosima, evo dvije slike

vedran_kc- Broj postova: 1621
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
10
koliko rali i koliko si dobio tona?

traktorko- Broj postova: 108
God: 15
Registriran: 04.06.2009
0
ljepo ljepo ja sam prošli tj u utorak počeo
i za sad mi ide dobro
a dalje cemo vidjet momentalno kiša koči 

Mata imt 540- Broj postova: 1237
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
jeste culi cijenu jecma kod nas placaju po 0,65 kn/kg tako da smo vec na prvoj kulturi riknili sad cekamo da vidimo psenicu nek nas i tu sjebu i za ovu godinu smo zavrsili
deere power je napisao/la:jeste culi cijenu jecma kod nas placaju po 0,65 kn/kg tako da smo vec na prvoj kulturi riknili sad cekamo da vidimo psenicu nek nas i tu sjebu i za ovu godinu smo zavrsili
Mi smo za pivarski dobili nešto malo više a sve ide na bazi onih 75 lipa za žito + 10% više za ječam . Uopće njih ne pere ako žito bude imalo cijenu 1.25 kn kako seljaci traže ... kao da znaju da to nećemo dobiti .

1
Mi smo za pivarski dobili nešto malo više a sve ide na bazi onih 75 lipa za žito + 10% više za ječam . Uopće njih ne pere ako žito bude imalo cijenu 1.25 kn kako seljaci traže ... kao da znaju da to nećemo dobiti .
Ak sam ja dobro razumio sad su isplatili na toj osnovi da seljaci dobiju neke novce, a kad se dogovori cijena za pšenicu onda če nadoplatit razliku....
@Pingo
Kak si prošo s ječmom?

zeko- Broj postova: 427
Registriran: 12.01.2009
0
zeko je napisao/la:
Ak sam ja dobro razumio sad su isplatili na toj osnovi da seljaci dobiju neke novce, a kad se dogovori cijena za pšenicu onda če nadoplatit razliku....
@Pingo
Kak si prošo s ječmom?
To za cijenu nisam znao , moja greška ... pošteno je ako bude tako .
Sa ječmom sam prošao loše . Nisam zadovoljan .

1
Stranica 4 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5 
Similar topics» ULJANA REPICA 2008/2009
» 13. Ornitolosko prvenstvo Istre, Primorja i Like_Buje 2008
» trajanje dana
» Internacionale Udine 25-26.10.2008
» Mostar 2008
» 13. Ornitolosko prvenstvo Istre, Primorja i Like_Buje 2008