Kozarstvo

Stranica 2 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Kozarstvo

Postaj by abrkili on 2/11/2008, 14:40

e kad bi to sve samo tako išlo,svi bi mi držali koze...ne računaš ti da na tom prihodu trebaš odbijati troškove hrane,struje,goriva,veterinar itd...

a laktacija ti nije konstantna,tako da sa 50 koza ne znam kako to drži vodu,jer ljudi sa 50 krava opet ne žive tako lako...

abrkili

Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 4

→→→: VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by brundalo on 2/11/2008, 18:25

abrkili je napisao/la:e kad bi to sve samo tako išlo,svi bi mi držali koze...ne računaš ti da na tom prihodu trebaš odbijati troškove hrane,struje,goriva,veterinar itd...

a laktacija ti nije konstantna,tako da sa 50 koza ne znam kako to drži vodu,jer ljudi sa 50 krava opet ne žive tako lako...

Koza je puno isplatljivija zivotinja od krave u odnosu na svoju velicinu daje puno vise mlika nego krava.
Evo neki dan citam u nekih ljudi u Bistri koza rekorderka daje 7,5 litara mlika dnevno. Ja i jesam navodio bruto prihod namjerno jer su svima ulazni troskovi drukciji.
Pazite ako je koza u intenzivnom uzgoju ona daje puno vise od te 2 litre mlika dnevno. Takodjer san racunicu bazira na vlastitoj proizvodnji sira a ne na predaju na otkup. Ja neznan trenutno posto Vindija otkupljuje kozje mliko. Sigurno da su u tom slucaju prihodi manji. Ali da 50 koza moze prehranit 4 clanu obitelj...to sigurno. I dobro se od toga zivi. Smile

brundalo

Broj postova: 448
God: 52
Registriran: 19.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 2/11/2008, 18:37

dođe mi da prodam svoje krave...

paor
Admin
Admin

Broj postova: 2834
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 36

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/

[Vrh] Go down

Postaj by brundalo on 2/11/2008, 18:47

paor je napisao/la:dođe mi da prodam svoje krave...

A ti kupi 2 koze za zabavu Wink

brundalo

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Flackmaster on 2/11/2008, 21:32

Pa ja imam vočnjak te travu uzalud malčam a mogao bi je umjesto malčanja kosit i sušit te balirat. tako bi sa kozama zatvorio taj neki rug korisnog sa isplativim. ove godine sam posijao pola hektara ječma a nudi mi tip parcelu od malo manje pola hektara za 10000 kuna i posijano ječmom prije nekoliko dana.

S time da bi na slobodnoj ispaši bile na 1.4 hektara te bi talihe trave stvarao na 4 hektara + još imam neke ljude koji bi dali još ia pare sam da im održavam i kosim si tako da bi bilo ukupno oko 6 hektara trave za spremit sjena.

Imam i pravog pomagača u vidu koji se s time i bavio u austriji pa bi me uz naravno naknadu uveo u taj svijet kozarstva.
Ovaj posao koj radim više mi i ne paše previše a nije sve u zaradi nekako me vuče više poljoprivreda i nemogu si pomoči.

Flackmaster

Broj postova: 415
God: 33
Lokacija: Lovrečan CITY VŽ Županija malo desno prema lepoglavi
Zanimanje: Zaštitar( znači nema zajebancije sa mnom)
Registriran: 18.04.2008
Like 0

http://www.oglasnik.hr

[Vrh] Go down

Postaj by roko on 3/11/2008, 08:04

Flackmaster je napisao/la:
Ovaj posao koj radim više mi i ne paše previše a nije sve u zaradi nekako me vuče više poljoprivreda i nemogu si pomoči.

e zato sam i ja dao otkaz u gradskom poglavarstvu... drugačije se čovijek budi ujutro ako zna da ide nešto raditi sa voljom i predanošću..... to je to

roko

Broj postova: 1323
God: 29
Like 6

http://www.lavanda-racic.hr

[Vrh] Go down

Postaj by Flackmaster on 4/11/2008, 22:19

Nebi želio pametovat previše o kozama jer ih nemem ali po pričama starijih ljudi kozje mljeko su davali djeci koja su češče oboljevala od plučnih bolesti i više kasnije nisu imali problema sa zdravljem
A eti i jedan link osim toga progooglajte malo sami pa se uvjrite koliko je zdravo.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Flackmaster

Broj postova: 415
God: 33
Lokacija: Lovrečan CITY VŽ Županija malo desno prema lepoglavi
Zanimanje: Zaštitar( znači nema zajebancije sa mnom)
Registriran: 18.04.2008
Like 0

http://www.oglasnik.hr

[Vrh] Go down

Postaj by brundalo on 5/11/2008, 20:09

Flackmaster je napisao/la:Nebi želio pametovat previše o kozama jer ih nemem ali po pričama starijih ljudi kozje mljeko su davali djeci koja su češče oboljevala od plučnih bolesti i više kasnije nisu imali problema sa zdravljem
A eti i jedan link osim toga progooglajte malo sami pa se uvjrite koliko je zdravo.

Mom necaku je 5 mjesci posto se rodija ustanovljena alergija na svu ali bas svu moguci hranu. Jedino na sto nije bio alergican je kozje mliko i soja. Nije bilo druge nego kupit kozu. Othranila ga je do 7 godine zivota. Prva poboljsanja su ustanovljena nakon misec dana. I tako je jadno dite svakih par miseci islo vrsit antialergo testove i svi ti alergeni su se smanjivali i konacno nestali nakon sedme godine zivota. danas je to bilmez od 23 godine i sasvim normalno zivi. Zahvaljujuci kozjen mliku i pireu od soje. Kozje mliko pije i danas ali kad mu neko spomene soju............poludi. Zamislite da je dite prvi sladoled u zivotu pojilo kad je napunija 8 godina ili prova meso ili bilo sta. Koza je zakon

brundalo

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Čugi on 6/11/2008, 00:01

Ljudski organizam vari kozije mleko 20-40 min, a kravlje oko 4 sata, tako da nema pojave stomačnih tegoba od njega ni u kom slučaju kao što zna biti od kravljeg, a to koliko je zdravo.....celu noć se može pisati!

Čugi

Broj postova: 225
God: 32
Like 0

http://www.poljoinfo.com

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 6/11/2008, 08:36

eto,i ja kao mali sam bolovao od bronhitisa i prijetila mi je opasnost od astme..pa su me točili kozjim mlijekom i evo danas sam hvala Bogu zdrav! Very Happy

abrkili

Broj postova: 1296
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 4

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by zzec99 on 11/12/2008, 10:55

Dragi forumasi evo i nas u vasem stadu sa 12 koza i jarcem Ostojom

zzec99

Broj postova: 57
God: 51
Registriran: 11.12.2008
Like 0

http://www.zelenizec.com

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 11/12/2008, 11:46

O'stoja iz Irske? Smile

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by brundalo on 11/12/2008, 13:22

zzec99 je napisao/la:Dragi forumasi evo i nas u vasem stadu sa 12 koza i jarcem Ostojom

A di su slike he he. Pozdrav i dobro dosao na forum
Nego taj tvoj O'Stoja ako nije iz Irske da nije iz Bostona he he. Vidija san da imas lipi web site daj i ovdi na forum koju slikicu

brundalo

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by zzec99 on 16/12/2008, 00:06

Joooj opet moram malu korekciju da napravim.
Iza zzec99 se krije zenska osoba, ali u ovako finom drustvu i nije mozda toliko vazno.
U svakom slucaju pozdrav od Zecice, pa ko se navikne.
A sto se slicica tice imam ih dosta samo mi recite kako da ih zalepim ovde a da ne moram da ih saljem na neki sajt i tako redom jer ja zivim u jednom selu u kome telefonska centrala radi na kurblu i na lepo vreme. O brzom internetu samo mastam za sada.

zzec99

Broj postova: 57
God: 51
Registriran: 11.12.2008
Like 0

http://www.zelenizec.com

[Vrh] Go down

Postaj by brundalo on 16/12/2008, 19:00

zzec99 je napisao/la:Joooj opet moram malu korekciju da napravim.
Iza zzec99 se krije zenska osoba, ali u ovako finom drustvu i nije mozda toliko vazno.
U svakom slucaju pozdrav od Zecice, pa ko se navikne.
A sto se slicica tice imam ih dosta samo mi recite kako da ih zalepim ovde a da ne moram da ih saljem na neki sajt i tako redom jer ja zivim u jednom selu u kome telefonska centrala radi na kurblu i na lepo vreme. O brzom internetu samo mastam za sada.

Zec... Zecica...ma nema veze dobro dosla na forum. Za takvu mogucnost dali se moze slika ovdi direktno zalipit neznam. To moras pitat naseg paora. On je big bos ovdi i on ce znat.
Ja ti mogu preporucit jedan nacin a to je da recimo na sajtu [You must be registered and logged in to see this link.] (bar se neces mucit sa prevodjenjem) otvoris svoj "racun" i od tamo ih prebacis ovdi. Kad ti se slika tamo ukrca onda je povecas i na tako povecanu sliku kliknes desnom tipkom misa. Otvori ti se dialog box properties i ti samo kopiras url adresu slike, zatim u ovom prozoru u kojem postas pritisnes gumb(dugme) image i kad ti se otvore zagrade jednostavno napravis paste kopirane adrese slike. I to je to... pozdrav Wink Wink Smile

brundalo

Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics