Poljoprivredna komora

Stranica 3 / 15. Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Poljoprivredna komora

Postaj by Smiljan on 1/12/2009, 09:43

Od koliko OPG-ova? Koliko se sjecam, negdje sam svojedobno procitao, u Hrvatskoj ima jedno 130.000 OPG-ova, dakle odziv je cca 25-30%. Ili se varam?

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 1/12/2009, 14:10

Niti ja nisam dobio listić, a poljoprivredni obrtnik sam. Interesantno je da se iz naše županije nije javio noitko iz redova poljoprivrednih obrta za članstvo u komori. Mislim da s obzirom da samo obrtnik i obrtnička komora zastupa več moje interese, a nisu nas pozvali da glasamo za poljoprivrednu komoru, nema potrebe da budemo članovi i poljoprivredne komore.

Fidelito

Broj postova: 2694
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 1/12/2009, 14:44

Da, to ima logike, ali mislim da ce ti uplatnica za clanarinu doci. Svi upisani u upisnik poljoprivrednih proizvodjaca moraju u poljo komoru (a tu su i obrti i firem, koje vec jesu u nekoj komori). Nisam bas siguran da ce se ekipa iz komore tako lako odreci koje tisuce clanarina ....

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by majs on 1/12/2009, 15:11

Od iduće godine prestaje obaveza plaćanja članarina komorama-pod tim mislim na HOK i HGK a plaćanje članarine ostaje na dobrovoljnoj bazi.
Tu sam informaciju dobio jučer na sastanku udruženja obrtnika...već se pomalo boje za opstanak jer ovo na dobrovoljnoj bazi znaći da love neće biti pa je i upitan rad HOK-a. Isto se desilo i u deželi gdje skoro 4 god muku muće jer nemaju love u obrtničkoj komori.
Evo još jedan od uvijeta EU.
Vjerovatno će isti uvijeti vrijediti i za ovu poljoprivrednu komoru pošto isto tako spada u neprofitnu organizaciju.

Zadnja promjena: majs; 1/12/2009, 15:14; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : nepotpun post)

majs

Broj postova: 626
Registriran: 28.08.2008
Like 7

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 1/12/2009, 19:29

Ako je to istina, rukovodstva tih komora osipati će se masovno. Bogate jasle će se polako isprazniti i neće biti interesa, joj što će biti sa tolikom administarcijom? Pa gdje će naći posla? Jadni oni, baš ih žalim. (BTW nakupili su toliko love od članarina (kvazi poreza) da si barem desetak godina mogu isplaćivati svoje plaćice, vjerovatno dok svi ne odu u 'zaslužene' mirovine).

Fidelito

Broj postova: 2694
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by tine on 1/12/2009, 21:18

majs je napisao/la:
Vjerovatno će isti uvijeti vrijediti i za ovu poljoprivrednu komoru pošto isto tako spada u neprofitnu organizaciju.

I mi smo se nadali. Uzalud.

tine

Broj postova: 292
Registriran: 17.03.2008
Like 4

→→→: http://www.agrotine.eu

http://www.agrotine.eu

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 2/12/2009, 09:16

U nadi je spas, a Nada je ku.....
I vi u Sloveniji imate zensko ime Nada? Wink

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by tine on 2/12/2009, 09:42

Imamo.

Još u vezi komore.
Narodu se digla do...
Niko ne zna kako, a u zakonu o komori stoji i jedna sitnica, kako prinudnu naplatu članarine izvršava Poreska uprava. Jednostavno ti sjednu na račune. Duguješ im 100 Eura, a oni ti zablokiraju sve račune, možeš imat i par deset tisuća i uzmu si 14 dana, da jave banki, kako su obaveze podmirene, a ti si u buli bez kinte, jer ne možeš na bankomat nit išta platiti.

tine

Like 4

[Vrh] Go down

Postaj by matija on 22/12/2009, 20:18

[You must be registered and logged in to see this link.]

matija

Broj postova: 466
Registriran: 09.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by tine on 23/12/2009, 17:59

Par detajla o stvarnoj potrebi i pomenu komore u društvu, koje zna, ko je gdje zbog koga.

Kad je Austrija pregovarala s EU o ulasku, kao i kod svih pregovora, najteži su bili ti o poljoprivredi.

Austrijski vladni tim na pregovorima nije se ni usudio da radi po svojoj glavi.
Iako Komora nije bila zvanično u pregovaračkom timu, bila je vrlo upletena u njih.
Pregovori su bili JAVNI u vidu arene, ko na fakultetu, kud su bili dolje izaslanstva EU i Austrije, a u skladu s dnevnom temom bili su austrijski pomatrači s tog područja (direktno poljoprivrednici, mlekari, svinjegojci, peradari...). Nisu imali pravo da se umješavaju u priču, a kad su primjetili, da njihovo izaslanstvo dolazi na sklizak teren, uzeli su 'time out' i u tih par minuta dali svojima informacije i uputstva za dalji tok pregovora.

Nažalost na svim tim našim prostorima nemamo ljudi, koji bi u Komori bili u stanju napravit nešto u dobro poljoprivrede, jer su kadrirani (delegirani, sjećate se drugovi?) putem politićkih stranaka ili njihovih satelitskih interesnih grupa.

A u EU pregovorima svi iz timova si 'kupuju' službe u Bruxelesu nepotrebnim ustupcima, koji budu plaćeni s leđa građana.

Zadnja promjena: tine; 23/12/2009, 22:04; ukupno mijenjano 1 put.

tine

Like 4

[Vrh] Go down

Postaj by BOŽIDAR on 23/12/2009, 18:49

Dali če ta poljoprivredna komora diktirati cijene poljoprivrednih proizvoda:
Naprimjer kad sam ja gradio štalu došao sam arhitektu da mi napravi projekt rekao mi je da je to po cijeniku 10000 kn kad sam mu rekao da malo spusti cjenu on mi je rekao: ŽAO MI JE JA NEMOGU SAMOSTALNO OREĐIVATI CIJENE JER SAM ČLAN KOMORE ARHITEKATA A AKO IDEM SA NIŽOM CIJENOM IZBACIT ČE ME IZ KOMORE!
Pa ja sad smatram da bi poljoprivredna komora trbala odlućit o cjeni naših proizvoda da budu cjenjeni barem poput onih u arhitekturi ili poput odvjetnika.. Laughing

BOŽIDAR

Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
Like 10

http://picasaweb.google.hr/boidarduda/POLJOPRIVREDAISLINO?feat=directlink

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 23/12/2009, 18:51

vidim pravog su postavili da bude predsjednik komore, ko da stavis lisicu u kokosinjac da cuva pilice Very Happy pa jel ga nisu vec jednom oterali (kupili) izgleda da mu ponestalo love pa evo njega ponovo

deere power

Broj postova: 3789
God: 27
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 30.12.2008
Like 13

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho on 23/12/2009, 21:17

Citat iz Večernjeg:
#Enver Moralić, čelnik Kutjeva, nedavno je za Lider izjavio kako je Poljoprivredna komora mrtvorođenče i ne vidi svrhu njezina formiranja. “Onamo će se 'uhljebiti' od 200 do 300 službenika, i to će biti to”, kazao je Moralić.#

Nažalost istinito, naročito boldano.

Nikaj, baš nikaj, kaj te netko prisiljava, nemre biti dobro za te, jer tolki bedak ni nihče da sam ne bi išel tam kje bu mu bolše.

iwanho

Broj postova: 210
Registriran: 14.12.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 24/12/2009, 08:43

BOŽIDAR je napisao/la:Dali če ta poljoprivredna komora diktirati cijene poljoprivrednih proizvoda:
Naprimjer kad sam ja gradio štalu došao sam arhitektu da mi napravi projekt rekao mi je da je to po cijeniku 10000 kn kad sam mu rekao da malo spusti cjenu on mi je rekao: ŽAO MI JE JA NEMOGU SAMOSTALNO OREĐIVATI CIJENE JER SAM ČLAN KOMORE ARHITEKATA A AKO IDEM SA NIŽOM CIJENOM IZBACIT ČE ME IZ KOMORE!
Pa ja sad smatram da bi poljoprivredna komora trbala odlućit o cjeni naših proizvoda da budu cjenjeni barem poput onih u arhitekturi ili poput odvjetnika.. Laughing

Nikad, a mzda niti tada Smile

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by mario on 24/12/2009, 09:10

Gle komora kao svaka druga nema smisla. Ja mislim da poljoprivrednici moraju preko svojih udruga angažirati advokate koji će ih zastupati u svim pregovorima, a ne kao do sad razni predstavnici. Advokatu se živo hebe za pojedinu granu poljoprivrede, njemu je važno da se on izbori za vaš boljitak. Primjer on ide na pregovore o cijeni mlijeka i plaćen je provizijom na cijenu koju uspije dići. Jači je u pregovorima jer zna priprijetiti zakonima, ustavom,...

mario

Broj postova: 300
Zanimanje: kemičar
Registriran: 18.07.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 15. Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics